0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 7
« Отговор #480 -: Ноември 16, 2015, 15:59:51 pm »
Аз сега искам да питам нещо,с което съм сигурна че ще ми помогнете.
Моя цикъл е доста оскъден,но от два-три месеца забелязвам,че съвсем се скъси. Като ми дойде първи ден е нормално, втория ден е обилно и на третия вече почти изчезва. Днес ми е трети ден и нямам нищо,момичета. Обикновено ми е къс,но чак пък толкова- не знам дали е нормално.
Иначе цикъла ми е нормален от 25 до 28 дена, много е точен,не съм имала закъснения.
Хм...странна работа
« Отговор #481 -: Ноември 16, 2015, 18:03:44 pm »
Rrrr,

Според инфо от нета, оскъдният цикъл може да се дължи на много неща -  стрес, дефицит в лутеалната фаза, нисък прогестерон, изтъняване на маточната лигавица, приближаване на менопауза и тн. Можеш да обсъдиш с твоя АГ на какво се дължи при теб, на базата на хормоналните изследвания и УЗ.
« Отговор #482 -: Ноември 16, 2015, 20:13:35 pm »
 Добър вечер  :hello:
Моят цикъл също се промени. От Август до сега намаля на на три дни и четвъртият само зацапва , а беше пет дни. Гледам и БТ ми се покачва бавно и май ми е къса лутеалната фаза :-( . Иначе все още е точен около 29 дни.  Топлите вълни ги отдавам на ЩЖ... дано не ме гони критическата... :ask: osi_12 .
« Отговор #483 -: Ноември 16, 2015, 20:42:16 pm »
Ха добър вечер :)
Аз какво да кажа, като на мен вече си ми идва през 12, 15 дни и то само за два дни :D
При мен определено е от критическата, вече съм убедена ;)
Набебе от мен за вас!
« Отговор #484 -: Ноември 17, 2015, 09:50:45 am »
Добро утро :)

Момичета, има да почакате до критическата, стига си се самопсихирали!
Днес черпя със закуска за повдигане на тонуса и настроението!
Усмихнат ден на всички!

« Последна редакция: Ноември 17, 2015, 09:55:09 am от Mirracles »
« Отговор #485 -: Ноември 17, 2015, 12:22:36 pm »
Пак съм аз. Имам следната чуденка. Значи цикъла ми се появи късно снощи, на 30 ден. Обаче за пръв път от много време имах ясна кръв на първи ден. Предните месеци спотинг един два дни и тогава истинския цикъл. Ок, примерно да е от аспирин-протекта, който доки ми каза да пия всяка вечер и който действа разреждащо на кръвта. Обаче обикновено като тръгне ясна кръв досега си е било без прекъсване до края (имам дълъг и обилен цикъл 5-7 дни). Този път не. Снощи каквото беше - беше - еднократно, ярко червено, не повече от кафена лъжичка като количество. Взех си душ и си легнах. През нощта даже една капка нямах. И днес досега - също. Извънредно странно. Нямам болка, напрежние, нищо. Вчера сутрин вече се бях изнервила и направих един ТБ, беше съвършено отрицателен. Какъв е тоя странен цикъл, не знам.  :? Някакви идеи?

Разбира се, оставих съобщение на док и ще ми върне обаждане, когато може, защото имаме да уговаряме и други неща и ще я питам и по тази тема, но се зачудих.
« Последна редакция: Ноември 17, 2015, 13:13:52 pm от Mirracles »
*
« Отговор #486 -: Ноември 17, 2015, 14:10:11 pm »
Добро утро и от мен :)

Мира, наистина странен цикъл и много прилича на ИЗ, да не си имала късна О? Ако е ИЗ тестът ще е положителен след 1-2 дни чак...

Ррр, и моят цикъл ми се вижда оскъден :/ уж шурва по-обилно, но това са единични случаи и то само 1-2 пъти по време на цикъла, докато ходя по голяма нужда  :oops: отделям уж по обилно количество цикъл, през останалото време е кап-кап, цап-цап :(

Според мен е от хормоните... Нещо не са добре балансирани явно. Но пък НЕ изключвай и ИЗ :)

Къде изчезнаха всички  :dance2:
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
« Отговор #487 -: Ноември 17, 2015, 14:45:19 pm »
Маки,

Ще ми се, ама не вярвам да е  ИЗ, защото навсякъде, кадето съм чела то си е по-скоро зацапване и е бледо или кафеникаво, не е обилно и със сигурност не е ярка кръв. Сигурно цялата работа е заради аспирин протекта и онова, което съм имала като спотинг в предишни цикли сега просто е по-кратко и ярко и ще си ми тръгне днес утре обилно и така. Шантава история. Ще питам все пак док като се чуем.

И малко оff topic, Маки в US обсъждат ли необичайно голямата слънчева активност и магнитните бури (solar storms), които са предизвикали чак сияния в небето? Четох един материал в началото на ноември по тази тема и се заинтригувах.

« Отговор #488 -: Ноември 18, 2015, 07:21:40 am »
Момичетааааааа  8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O

Или аз тотално съм се побъркала вече, или на теста ми от днес има втора черта  8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O.................................................... Една мъничка, безкрайно бледа втора черта............

*
« Отговор #489 -: Ноември 18, 2015, 07:29:13 am »
и нека дъждът от положителни тестове започнееееее .... сега!  :lol: AdeliaMiss защо да си се побъркала? Пожелавам ти на следващия тест чертичката да е много по-категорично наситена  :crossfingers:
« Последна редакция: Ноември 18, 2015, 09:26:30 am от lilibell »

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
« Отговор #490 -: Ноември 18, 2015, 08:28:30 am »
Защото докато тестът беше мокър я виждах съвсем ясно, а сега след като изсъхна, се чудя там ли е или я няма... :(

*
« Отговор #491 -: Ноември 18, 2015, 09:07:51 am »
Аделия, стискам палци тази бледа чертичка да стане по-наситена от контролната. Дай снимка да я видим колко пък е бледа.

Всеки миг е още един шанс...
« Отговор #492 -: Ноември 18, 2015, 09:20:48 am »
Добро утро!

Mirracles, наистина е странно това с цикъла.

Аделия, стиснати палци имаш и от мен! Качи снимка на теста, наистина.

Моят контролен преглед беше вчера; резултатите от хистологията и епикризата ми не са готови още. Док ме прегледа все пак, според нея всичко е наред. Каза да очаквам закъснение на цикъла, защото лигавицата ми била много тънка вследствие на интервенцията, но аз така както се усещам - не вярвам да ми закъснее. Ще видим, де. На 1 декември съм на втори контролен преглед и дотогава и резултатите трябва да са готови.

« Отговор #493 -: Ноември 18, 2015, 09:25:11 am »
Адииииииииииииииииииии  :bighug: :bighug: :bighug: :bighug:
Знаех си, че ще има изненада откъм теб! Нали си беше дала почивка, пък те така стават нещата.
Дай Боже всекиму ;)

Снимката! Снимката! Снимката! :jump12:
« Отговор #494 -: Ноември 18, 2015, 09:51:18 am »
Ако кача снимка на теста и вие ще ме обявите за тотално куку, не мога да я хвана с телефона :( По-добре да пусна един кръвен, само не знам кога ще успея да се заввлека до лабораторията.
« Последна редакция: Ноември 18, 2015, 09:57:41 am от AdeliaMiss »

« Отговор #495 -: Ноември 18, 2015, 09:59:20 am »
Дай, бе, Ади. Никой няма да те помисли за куку.
 :x
« Отговор #496 -: Ноември 18, 2015, 10:12:01 am »
Ади,

Колко дни ти е закъснението? Стискам палци да е все по-наситена втората черта! Кръвния разбира се най-добре ще ти покаже. Успех!

Момичета,

Тези от вас, на които са им правили оперативна хистероскопия, с каква упойка бяхте и как ви понесе? Очертава се моята операция да е евентуално в началото на декември. Предстои ми консултация с кардиолог и анестезиолог. Бях се панирала и не се сетих да задам на док допълнителни въпроси за упойката. Единствено чух венозна. Това не знам дали означава пълна или не. Хич не ми се ще да ме интубират и тн. Нещо почна да ме хваща шубето.

« Отговор #497 -: Ноември 18, 2015, 10:30:14 am »
Николко, 12 ден след О. ми е, НЕ чакам М. в петък. Пробвах да снимам, нищо не се вижда.
« Последна редакция: Ноември 18, 2015, 10:32:40 am от AdeliaMiss »

« Отговор #498 -: Ноември 18, 2015, 10:43:20 am »

Ади,

Ако нямаш търпение да изчакаш до петък, провери на кой ден след ову може най-рано да се прави кръвен и си направи.

« Отговор #499 -: Ноември 18, 2015, 10:45:25 am »
Мира, на мен са ми правили. С пълна упойка беше, но не са ме интубирали, защото всичко на всичко беше за половин час. Много е готино. Упойката е супер. Отначало ти слагат седатив през абоката, след това и упойката. И изчезваш...
После те събуждат и всичко е минало ;)
На мен лично ми понася супер.