0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 7
« Отговор #440 -: Ноември 13, 2015, 20:04:06 pm »
Кали, аз като говоря не приказвам. Казах ли ти, че е хронична липса на кафе :lol: шЪ слушаш друг път дъртата кафеджийка к'ви ти ги говори.

Цветенце, завишен ти е прилактинът, но е поправимо, не се тревожи. С подходящо лечение бързо ще го нормализираш. Но дали само той е причината за неидването на бебето може само да гадаем. Пак ще се повторя - спермограма по Крюгер за ТМ и евентуално цветна снимка (за проходимост на тръбите). Една от мамите, с която разхождам Слънчогледка е била с завишен пролактин и след лекарствен курс е забременяла на 2 месец. Желая ти подобно щастие.

Маки, горкичката Порша. Сама-саминка, сигурно много ви липсва. Вие кога се връщата в САЩ? И кога ще дойдете в Бг?

Далинда, радвам се, че се появи. Усещаше се липсата ти. Предполагам си имала свои грижи и затова ни поизостави. Надявам се.най-скоро време да ни изненадаш приятно с + ТБ :)

И понеже Маки поиска..прилагам и снимки на Слънчогледка и мама Синеочка ;)

Всеки миг е още един шанс...
*
« Отговор #441 -: Ноември 13, 2015, 20:13:48 pm »
леле какво е сладурско това слънчогледче  :bighug: :bighug: :bighug: идва ми да го нагушкам ако ми е по-наблизо  :)

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*
« Отговор #442 -: Ноември 13, 2015, 21:27:49 pm »
Cvetence87, пролактина е наистина висок, НО спазени ли са условията за взимането му? Не трабва да са пипани гърдите, трябва да си в покой (лежане) минимум 15 минути преди да ти вземат кръв за изследването. Наричат го хормон на среса, така че покоя е много важен. При мен така се получи, че излезе резултата фалшиво завишен, защото от лабораторията не спазиха условието за покой, а и аз не знаех, за да си кажа. После се ядосвах, ама...минало.
Относно съотношението лх:фсх трябва да го коментира док. Аз не разбирам.

Синеочка, да ти е жива и здрава сладурката!  :)

А относно кафето, и аз не мога да го спра. Намалила съм го драстично, но от сутрешното, просто не мога да се откажа. С ниско кръвно съм и ако не изпия 1 кафе до 10 ч. започва да ме боли зверски главата.
Аз съм на мнение, че всяко нещо в умерени граници, освен ако няма изрична забрана от лекар, не би трябвало да оказва негативно влияние.
Или пък така ми изнася  :P
А пък, като забременея, няма да пия кафе и ще си мрънкам, ама ще е щастливо  :P

*
« Отговор #443 -: Ноември 13, 2015, 21:38:16 pm »
Рос, аз не съм спирала кафето, като бременна. Пиех си по едно на ден сутрин.
Спрях го сега, когато кърмя, минах на Инка и безкофеиново. Еми не е същото..така да ми липсва пустия кофеин.

*
« Отговор #444 -: Ноември 13, 2015, 21:59:18 pm »
Еееех, значи все ще се стигне до мрънкането.... но то си ми е спорт, милото   :oops:

« Отговор #445 -: Ноември 13, 2015, 22:03:42 pm »
Синеочка, да ти е жива и здава бонбонката!

Аз обичам кафе, но го спрях и се чувствам много по-добре без него. В началото ми беше криво, но свикнах. Въпрос на нагласа е, според мен, не че толкова се пристрастяваме към веществото, повече към ритуала. Научих се да пия чаша топла вода сутрин на гладно. Прекрасно събужда организма и прочиства. И на мен не ми се вярваше, но е факт.
« Отговор #446 -: Ноември 13, 2015, 23:31:38 pm »
Синеочке, прекрасни сте :*

Кафето и аз не съм го спряла, но драстично го намалих само до 1 сутрин. Свикнах за около 10 дни. И също се чувствам по-добре, най-малкото - храня се поне 5 пъти по-нормално и имам апетит. Преди се заблуждавах, че кафето ми дава повече енергия, обаче сега виждам, че не е било така, потискало ми е нормалния апетит, съотвтно притока на енергия...

*
« Отговор #447 -: Ноември 14, 2015, 08:43:26 am »
Здравейте и добро утро.Аз вече работя.
Синеочка малката е много сладка.И аз си поръчах такова малко съкровище.,но кога ще дойде,нямам идея.
И аз спрях кафето.По време на стимулацията се събираше много химия от хапчета и инжекции и реших до тук с кафето.И друго че жлъчката ми се натовари най вероятно от тях и само кафе и липсва.
Когато ги спрях предвид че трансфера беше неуспешен,много често ме болеше главата.Мислих че съм се пристрастила към лекаррствата.
Хапват малко шоколад и минаваше,но след време пак почнаха болките и пиех хапчета.
И аз съм с ниско ниво кръвно.
*
« Отговор #448 -: Ноември 14, 2015, 09:20:47 am »
Синеочка, прекрасни сте! Много е пораснала Слънчогледка и си стои синеока, според мен няма да и се променят очите :)

Лили, много са гадни тези индийци, непрекъснато ми праща снимки на Порша с играчките и върху барплота в кухнята  8O Много ме дразни, защото аз исках да я науча на барплота и на масата да не се качва, а тая тъпа крава, чак играчките и сложила на барплота...

Нищо не казвам, мълча си и онзи ден ми пратила видеоклип как Порша и се радва и и се търка в косматите дебели индийски крака и тя се навежда и я хваща и хоп, слага я на плота, за да я гали, щото коремището и е като на бременна с тризнаци в 9тия месец и не може да се навежда и да гали котето на земята. Пак си замълчах, но вчера (беше и последен ден и се престраших да и кажа) ми праща снимка на Порша на бар плота и телефона и тя го души и под снимката пише "Порша говори по телефон"... Казах и че аз не харесвам котки на плота и че там е само за храна, нито аз, нито ММ се катерим или сядаме по плота и котката също не би трябвало да се катери и да седи там.

Тя веднага сърдито ми отговори, че всеки ден чистела  8O и че котката била извън всякакъв контрол, когато няма хора вкъщи.

Не се разправях с нея, но едно е котката да се качи на плота от само себе си, друго е ние да я качваме там и да я поощряваме с играчки, а и въобще съм съгласна с Павла (мисля че павла го каза), че котките могат да бъдат научени да не се катерят по масата. А и от документалните филми за котки, които изгледах, стана ясно, че ако една котка НЕ е поставяна или пускана на дадено място докато е малка, тя губи интерес към това място и не стъпва там и като голяма.

Мръсна гадна индийка, така ме е яд.

Пфу, изкарах си яда толкоз рано сутринта, ама дано следващите публикации да са изпълнени с кафе и положителни емоции :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
« Отговор #449 -: Ноември 14, 2015, 09:49:23 am »
Здравейте! Благодаря за отговорите! :) Спазих всички изисквания преди да ми вземат кръв - на гладно, гърдите не са пипани, 15 мин. седях, опитвах се да съм спокойна и да не мисля за нищо.
В работата имам голямо напрежение, но мисля, че бях изключила всички мисли, свързани с нея. В сряда съм на гинеколог, да чуя какво ще ми каже. Но от всичко, което четох, е добре да се направи още едно изследване на пролактина, за да е сигурен резултатът, нали?
Само хубави емоции ви пожелавам! :)
« Отговор #450 -: Ноември 14, 2015, 10:35:32 am »

Добро утро, заповядайте :)
Аз взех решение  :lol: сутрин ще пия кафе, но слабичко и само една чаша, а некакто до сега по едно джезве. Всяко следващо ще е инка!
макиии, маки, искам само да ти кажа, че ние никога не сме качвали нашия където и да било и никога не си е позволявал пред нас да се качи някъде, но имаме абсолютни доказателства, че когато няма никой у дома, той се катери навсякъде! До някъде имаш право, защото за Порша това ще се превърне (вероятно) в навик и така ще ви посреща, защото няма да знае, че прави нещо нередно. Смятам, че като и се скараш няколко пъти ще разбере, че не бива и няма да го прави, поне не и пред вас! Според мен, котката е автономно животно и не подлежи на контрол, особено когато е сама. Нашия например е надрал всичко из нас и отлично знае, че не бива и въпреки това го прави и ме гледа право в очите. Нищо не помага-нито прссссст, нито викане. Чака ме да стана и тогава хуква-така иска да привлече внимание явно и да ме покани да играем.
Предполагам ти е ясно, че след като си направила забележка на индийчето, никога повече няма да се навие да ти свърши такава услуга. Аз също се ядосвам на някои хора в определени ситуации, но ако съм по някакъв начин зависима от тях си премълчавам и преглъщам. Това мисля е по-малкото зло от колкото следващия път наистина да няма на кой да разчиташ като тръгнете на някъде.
Ех, пак оспамих :)
Аз нямам с какво да се похваля. Чакам си лелката и идея си нямам кога и дали ще дойде.
Ставам, че да използвам слънчевия ден  :hangdry:
*
« Отговор #451 -: Ноември 14, 2015, 10:35:40 am »
Маки, аз на тия индийци им се чудя като ги гледам по филмите. Актрисите най-редовно са с излющен лак, кат' на каки от ма'алата 8O. Цял ден махат крачоли с едно сари и вечерта с него си лягат 8O Отделно винаги ми е било гнусотия, като ги гледам как се хранят с ръце.
 Напълно разбирам как се чувстваш, тъкмо сте му създали на животинчето някакви навици и бАм иде каката и натеменужва мамата на пейзажа.

Благодаря ви за милите думи за Слънчогледка, пожелавам ви и на вас такова сладко чудо. Хайде другият месец и вие да се отчетете с такова и всички да ви изпращам в бременната тема.

« Отговор #452 -: Ноември 14, 2015, 11:13:36 am »
Синеочка,благодаря,и вие ми липсвахте.Слънчогледка вече на човеченце станала,прекрасна е,много да ви е здрава и да ви радва.

И аз ще споделя моята борба с някои навици с които искам да се разделя,като за начало намалявам количеството пък дано успея да се откажа поне от цигарите напълно.
Пия кафе вкъщи сутрин и второ в работата,от второто ще се лиша,но първото...незнам дали ще мога.Снаха ми си пиеше кафе и през двете бременности,когато кърмеше си позволяваше по глътка,две,но с мляко.
Сега водя психическа борба с навика да пуша,намалявам ги и се надявам стигна ли до трансфер да ги спра напълно.Иначе сутрин на гладно пия чаша топла вода с лимон,след това глътка елексир от бъз,за имунната система и саше Инофолик,който пия вече 4-ти месец.
Горе долу такива усилия полагам и се подготвям за сбъдването на моята мечта.

Относно Пролактина на cvetence87,за да се потвърди,че не е инцидентно завишен този хормон трябва да се изследва трикратно.Твоята стойност е на границата,но има лекарство и с него когато го предпише специалист по схема,нещата влизат в релси.
Аз съм описвала тук моя случай с високия Пролактин,но накратко ще го повторя.
При мен беше повишен и с Достинекс по схема го свалих и подържам в граници.Според др.Персенска,репродуктивния специалист,до 10 г.с. мога да го приемам,стига да забременея,разбира се.При мен се оказа,че е висок вследствие микроаденом на Хипофизата,установи се след ядрено-магнитен резонанс.
Така,че моя съвет към ]cvetence87 е да го изследва отново,можеш да го направиш по всяко време,трябва да имаш 8 часа сън и поне 10-15 покой преди взимането на кръв.

Кали,как си,много те мисля с тези оплаквания които имаш и далечната дата за преглед?

*
« Отговор #453 -: Ноември 14, 2015, 11:29:40 am »
Маки гаранция ти давам, че котката може да бъде научена на много неща. Тя никак не е глупаво животно и като такова подлежи на възпитание, макар и по-трудно от кучето. Пример ще ти дам моя котак - обожава да е на терасата и да гледа "света". В началото изтръпвах като го виждах качен върху парапета защото си мислех,че ще падне. Съответно като го видех на парапета започваше едно викане, истерии (от моя страна и напълно инстинктивно, не че съм истеричка), свалях го от там и не го пусках на терасата. Обаче имаме един шкаф, който опира в парапета и като се качваше там не съм му викала защото е широко и безопасно. Та защото много иска да е на терасата и разбра, че там не му се вика - в момента дори да е без надзор, като го пуснем към терасата отива, качва се на шкафа и си стои там по цели часове  :) На масата също сме го хващали да се качва като беше по-малък и след малко крясъци и шляпване с вестника, вече не се качва без значение там ли сме или не. Цветята ми също не пипа повече след няколко шляпвания, за сметка на това му садя саксии с трева за него и той си знае, че това са "неговите" цветя. Абе изобщо за мен невъзпитаните, зли, агресивни и т.н. животни са просто отражение на безотговорните си стопани. Затова докато не е късно като се върнеш вкарай котана в ред и после с индийка и без индийка Порша ще си знае мястото. Животните както и хората подлежат на възпитание докато са малки и тогава най-трайно им се "набива" реда и знанието в главата  :lol: така че имаш време да поправиш нещата.
Сори за спама  :oops:
Аз да се похваля - вчера по никое време видях разтеглива безцветна ЦС  :? БТ още ми е ниска и се чудя този месец изобщо ще имам ли О, кога ще е тя, кога тепърва ще ми се вдига БТ ... сигурно ще ми е много дълъг месеца, но поне се надявам да има някое фоликулче. Чудя се след стимулация яйчниците изтощават ли се или напротив - лекарствата дали продължават действието си и в следващия цикъл?
Синеочка не им се чуди на индийците, нали нашите циганя са рода с тях. Гледаш едните и виждаш другите  :)

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*
« Отговор #454 -: Ноември 14, 2015, 12:02:16 pm »
Маки, моите гадинки не се качват. Наистина могат да бъдат научени и не са никак глупави. Както е казал Чърчил: "Кучето те гледа с подчинение, котката с превъзходства, само свинята те гледа като равен". Та котките много обичат да правят на инат. А и за мен като се възпитават трябва да знаят защо нещо не трябва, а и леко потупване като направят беля не е излишно. Аз им се карам, первам ги по ушичките, игнорирам ги и после като им стане гузно им давам награда. Така ги отучих, но от перването до наградата понякога минават и 2-3 дена. :)
Аз съм с радикулит и плексит, едната ми котка не е мръднала от леглото ми и постоянно се гушка, за да ме накара да се чувствам по- добре.
Декември се събираме заедно с ММ във Франция (ако все още съществува тази държава до тогава) и започваме усилено с опитите. Иначе всичко при мен си е все същото. Мисля, че последните ми два цикъла бяха леко странни, защото изхвърлих параовариална си кистчка. Края на ноември или началото на декември съм на лекар и ще видим дали съм права.
Късмет на всички и честито на успелите .
*
« Отговор #455 -: Ноември 14, 2015, 12:22:09 pm »
Синеочка, тя категорично ми отказа да се грижи за Порша, но ние живеем в блок и блокът има фейсбук група. Та ММ написа в групата, че търсим гледачка за Порша (което означава, че и ще платим) и индийката веднага ми се обади и ми каза "ами аз ще я гледам, вие само разберете колко върви курса"  8O

Та следващия път направо ще си наемем професионалист, защото хем плащаме сега, хем тоалетната не и е изчистена, хем я поставят върху плота...абе приятел само на маса...
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
« Отговор #456 -: Ноември 14, 2015, 12:58:29 pm »
Далинда, пустите му цигари...напълно те разбирам. Пробвай да прочетеш книгата на Алън Кар - Не пуша вече! Лесният начин (мисля, че така се казваше, подарих я и не мога да видя заглавието). Подарих тази книга на сестра ми и мъжа й, на майка и татко, взех си и за мен. Резултата е 3 към 1и1/2 : сестра ми ги отказаха, а аз ги отказах за 6 месеца, но след една кофти случка и от глупост пак ги почнах, а майка и татко, мисля че не са я прочели цялата и при едно преместване някъде се загуби.
От книгата няма да научиш нищо, което незнаеш вече. Според мен, целта й е да ти даде тласък, да те надъха, да ти даде увереност, че няма да е голяма загуба....
Ако не си я чела, сърдечно ти я препоръчвам. Пък и нищо не губиш. Само още един съвет: прочети я от корица до корица, не я зарязвай по средата и ако не стане с едно прочитане, прочети я 2-ри път.
« Последна редакция: Ноември 14, 2015, 13:01:17 pm от rosss »

« Отговор #457 -: Ноември 14, 2015, 13:06:11 pm »
Далинда, пустите му цигари...напълно те разбирам. Пробвай да прочетеш книгата на Алън Кар - Не пуша вече! Лесният начин (мисля, че така се казваше, подарих я и не мога да видя заглавието). Подарих тази книга на сестра ми и мъжа й, на майка и татко, взех си и за мен. Резултата е 3 към 1и1/2 : сестра ми ги отказаха, а аз ги отказах за 6 месеца, но след една кофти случка и от глупост пак ги почнах, а майка и татко, мисля че не са я прочели цялата и при едно преместване някъде се загуби.
От книгата няма да научиш нищо, което незнаеш вече. Според мен, целта й е да ти даде тласък, да те надъха, да ти даде увереност, че няма да е голяма загуба....
Ако не си я чела, сърдечно ти я препоръчвам. Пък и нищо не губиш. Само още един съвет: прочети я от корица до корица, не я зарязвай по средата и ако не стане с едно прочитане, прочети я 2-ри път.

И аз познавам хора, на които им е помогнала тази книга. Аз лично не успях с нея...  :? :(
*
« Отговор #458 -: Ноември 14, 2015, 13:47:14 pm »
Павла, доста напечено сега във Франция, но вие бяхте далеч от Париж или ви бъркам с Криси?
Като казах Криси и тя много ми липсва, жалко, че вече не се навърта наоколо.
 От ММ знам, че цигари не се спират постепенно, а рязко и от раз. Вече 6 година не е запалил. Каза, че кризисни са му били 7-ден и 6 месец, но с повече воля се справяш.
Сестра ми и тя така от раз ги спря и вече 3 година не е запалила. Аз пък така и не можах да се пристрастя, макар че като ученичка научих всичките ми приятелки да пушат, че даже и братовчедката ( чичо още ми трие сол за това).  Ами мога да пуша всеки ден по кутия и като реша, че не ми се пуши не пуша. Нямам потребност и никога не съм изпитвала никотинов глад. Палех за келешлък, 'дет се вика. Последно кадих 2013 г , ако се не лъжа.
Маки, плащате ли ѝ на тая мърла? Ами плати и на мен и аз нищо не правя за теб  :D

« Отговор #459 -: Ноември 14, 2015, 20:17:10 pm »

Съгласна съм за спирането на цигарите от раз. Три пъти се мъчих да ги спра. То не беше   "само една с кафетооо, после дай да си дръпна". На четвъртият път ги спрях от раз и така вече 8-9 години не пуша. Помня датата 4 Януари ... годината не  :-).