0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 7
« Отговор #420 -: Ноември 13, 2015, 08:30:34 am »
rrrr не може ли да пуснете една спермограма и ще си проличи дали след смяната на лекарствата има подобрение. Предполагам, че първо трябва да мине известно време да се изчисти тялото от досегашните лекарства преди спермограмата. Според мен това е най-показателно за това дали има или няма увреждания.
Аналогичен е примера с Ангелчето, която доколкото помня също пиеше някакви сериозни лекарства несъвместими с бебеправенето. При вадене на една Я беше установен някакъв дефект. Тя си смени лекаря съответно й смениха лекарствата и почти веднага след това забременя - Я която извадиха беше хубава. От тук правя извода, че едва ли увреждат чак толкова трайно, но пък може да зависи от лекарствата.

Със сигурност ще направим спермограма,нека мине известно време.
Той ги пие едва от два дена.
Дано се окаже,че този проблем е временен.
*
« Отговор #421 -: Ноември 13, 2015, 08:35:47 am »
rrrr, според мен трябва да направите контролна спермограма. А какви витамини пие мъжа ти? Мисълта ми е дали док му ги е назначил?
Нямам идея, иначе, за влиянието на тези лекарства върху спермограмата. Трябва да коментирате с док.
ММ е с варикоцеле (незнам каква степен), слага цял живот капки за очи, заради глаукома, прави през юли очна операция, но от юни до октомври премина от астенозооспермия до нормозооспермия, като юни док му изписа ортомол фертил плюс.

Калия, отдавна мислех да ти пиша да го махаш този мъдрец. Според мен може да създава проблеми както преди, така и по време на бременност. Миналия декември махнах един мъдрец, който ме болеше и толкова се притеснявах, че упойка ще ми слагат, че може да се наложи антибиотик да пия, че може да сме забременели и точно сега ли трябва да ми се случва това и ми беше тооолкова криво....още незнаех, че ще стигнем до АРТ.
Махай го, и без това са напълно ненужни тези кроманьонски зъби  :P
Чакайте да ви разкажа нещо, да ми се посмеете, колко съм изкукала:
Закъснява ми цикъла. Зимата обикновено най-дългия мц ми е бил 27 дни. Без тръби съм. Та става 30-ти ден и още нищо. Започват да ми се въртят какви ли не мисли в главата, даже си мисля що пък да не е станало чудо, какви ли не странни неща се случват, защо и на мен да не ми се случи. Лягам си с мисълта, че ако не ми дойде през нощта, както често ми се случва, сутринта да си направя един тест и без това си имам един. Ставам, вчера, на 31-вия ден и си правя аз теста :) ама една такава тръпка ... знаете как е .... И познайте ... ами, да, естествено, че е отрицателен и отгоре на всичко хиляда пъти го поглеждам, все едно, че ще се промени, и освен това ми става криво .... идва ми мц след обяд и на мен ми става още по-криво   :lol:
Представяте ли си? Луда работа  :lol:
Нали се сещате, че преди да ми влезе великата мисъл за теста, се притеснявах пък, че не ми идва.
Ейййй, няма празно: притеснения дебнат отвсякъде ;)

Витамините,които приема моя мъж не са изписани от лекар.
Става въпрос за витимините на Допъл Херц.
Ще направим спермограма след известно време,днес отново е на преглед,че нещо и кръвните му изследвания не са както трябва- висок холестерол, триглицериди и т.н.....
Абе тревогите не престават
« Отговор #422 -: Ноември 13, 2015, 09:56:54 am »
Добро утро на всички!

rrrr, хвърли ме в размисли - и моят мъж пиеше лекарства за кръвно. Спря ги преди известно време, защото нещата се стабилизираха и няма нужда от тях вече. В листовката не пише да оказват влияние върху фертилността, но знае ли човек...

Присъединявам се към изпитващите ужас от зъболекари. Мен ужасно много ме е страх и на зъболекарски стол без упойка не сядам. За щастие, имам здрави зъби и рядко ми се налага да ги посещавам. Последната по-сериозна интервенция беше преди 4 години, вадиха ми нерв - е, 2 упойки и половина ми сложиха, защото мен си ме болеше. А най-вероятно ми се струва, че ме боли много повече, отколкото действително ме боли, точно защото ме е страх.

Аз във вторник ще ходя на контролен преглед след хистероскопията и да си получа епикризата и резултата от хистологията, надявам се всичко да е наред. :)

*
« Отговор #423 -: Ноември 13, 2015, 10:53:41 am »
Моят мъж от много години пие лекарства за кръвно (наследствено го има). Не мисля, че това е причина за силно влошена спермограма. Дори и да имат някакво влияние, вероятно е минимално. Като цяло, не съм чувала за такова.

Със зъбите шега не бива. Все пак са в главата, а нали се сещате колко е близо мозъкът и колко бързо един абцес може да стигне до него. Страх, не страх, по-добре 10-15 минути болка отколкото някоя беля да стане. На мен само като дете са ми вадили млечен зъб-кътник (без упойка, разбира се. Къде ще хабят упойката за някакво си петгодишно лапе?!).

« Отговор #424 -: Ноември 13, 2015, 11:19:48 am »
rrrr,
аз приемам също Конкор,дозата ми е 1/2 таб. от 2,5 мг,но не заради кръвно,а заради тахикардично сърце.
Когато решихме да стартираме АРТ процедура веднага посетих моя кардиолог за да ми поясни за лекарството.Според нея това лекарство не влияе на фертилността ми,но щом забременея трябва да го спра и да го заменим с друго тъй като може да навреди на плода.
В този ред на мисли и логика едва ли му е навредило на твойто М,както казват и другите момичета,спермограмата ще покаже.
Надявам се да съм помогнала.

Момичета,при нас нищо особено.След като пунктираната Я в началото на месеца не оцеля,сега чакам МЦ около 22.11 и започваме отначало.Ще ми се да има пак стимулация въпреки риска за ТСХ-то ми и ми се ще да е с Гонал,с Клостила не постигнах особено добър резултат.Разбира се,че ще го коментирам с док. и дано пак бъдем на едно мнение.

Успех желая на всички бебеправещи и честито на тези с +тест.

« Отговор #425 -: Ноември 13, 2015, 12:28:45 pm »
Само уринален ми пусна и каза че е отрицателен нищо повече.Питах я с тези симптоми не е ли възможно бременност каза че е възможна но да изчакам.Ще се примиря с това което казва,въпреки че съм много объркана.
А не ти ли даде да погледнеш теста ?
Ти можеш ли да снимаш твоите + тестове и да ни ги покажеш ?

Спрете Земята, искам за сляза
*
« Отговор #426 -: Ноември 13, 2015, 13:53:01 pm »
ДАЛИНДА следих те в другата тема, много съжалявам за неуспеха.  Надявам се най-накрая да улучим някоя хубава Я, която да се захване  :( че вече започва да ми писва чакането...
Можеш ли да ми кажеш каква е връзката между стимулацията и ТСХ? Питам защото миналия месец имах лека стимулация с мерионал и този месец ми се появиха горещи вълни, които имах преди години когато ми откриха проблема с ЩЖ и с ТСХ. Вече изчезнаха, но се чудя дали не се дължат на ТСХ. Имам един ваучер за цибалаб, обаче чакам окончателно да се уверя, че вълните са изчезнали и тогава ще отида да измеря хормона.

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
« Отговор #427 -: Ноември 13, 2015, 15:36:15 pm »
Ооо да,Лили,вероятно е от това.Взаимовръзка има,това го каза и др.Персенска и др.Димова-ендокринолог.За съжаление не мога да обясна в какво се изразява тази връзка,те също не ми поясниха,но е факт,че и двете казват,че въздейства.Аз лично искренно се надявам да не му влияе прекалено много,но на контролата в края на месеца ще го проверя.
Тук в една тема четох коментар неотдавна по повод стимулацията и ТСХ,но не помня в коя беше...

Отивам да потърся къде беше,ако го намеря ще метна линк.

В общи линии помня,че една жена описваше как няколко месеца на ЕЦ не постигали успех,но пък от друга страна след стимулация много и се повишавало ТСХ-то,иначе пък вадели добри яйчица.Та нейните притеснения бяха като твойте имойте един вид.

И аз имах няколко дни с подобни вълни,но като че ли отминаха или са съвсем рядко.
« Последна редакция: Ноември 13, 2015, 15:37:48 pm от ДАЛИНДА »

« Отговор #428 -: Ноември 13, 2015, 15:38:01 pm »
Зравейте момичета :)

Маки,

Какво си се вторачила в тия промивки, не те разбирам. Само за тях говориш. Така са се лекували единствено бабите ни, когато не е имало други варианти. С промивки, особено ако са единственото лечение, рискуваш да си невлечеш още повече бели (реинфекция, защото не може да се дезинфекцира идеално или странична инфекция).  Ниско-въглехидратната диета може да поддържа постигнатия баланс, но ако чакаш тя да ти реши проблема в остра фаза - има да почакаш. Тази диета пак се прави със същата цел - намаляването на въглехидратите променя ph-но в организма.  Търсеният ефект от промивките и диетата - промяна на ph-то и регулиране на баланса можеш да го постигнеш с медикаментите, за които ти писах. Ефект, който можеш да постигнеш на точното място без риск от странична инфекция и доста бързо (седмица - 10 дни, а не месеци както с диетата) с еднократните дози гел с присъствие на млечна киселина.

Rosss,

Много добре те разбирам... Единия ден се притесняваме за едно, другия ден за противоположното. Май така сме свикнали с тази нагласа да се притесняваме за всяко нещо около бебеправенето, че сами се измъчваме. Стискам палци и нашето чудо да се случи и да ни изненада приятно!

Кали,

Кали, знаеш ли каква е разликата между героите и страхливците на фронта? Че героите умират само веднъж, ако изобщо умрат, а страхливците умират всяка една минута. Вземи се в ръце и се погрижи за тоя мъдрец. Колкото по-рано предприемеш нужното, толкова по-лесно ще се решат нещата. Обикновено премеждието ни се вижда по-голямо, когато ни предстои, отколкото в ретроспекция. Стискам ти палци в най-скоро време да се похвалиш, че си се справила с това премеждие безболезнено и успешно!

Лили, Zemqta,

Стискам ви палци всичко да е наред този път и да имате успех!

DreamOn,

Стискам палци на контролата ти след хистероскопията всичко да ти е наред!

Далинда,

Съжалявам за неуспеха ти. Стискам палци скоро да ни изненадаш с приятни новини от новия опит!

На всички все още очакващи развръзката си за този месец, стиснати палци!

*
« Отговор #429 -: Ноември 13, 2015, 16:15:30 pm »
Сега се връщаме от клиниката и говорихме с док че е най добре януари да е трансфера.Декември пак ме вика за прегледДнес ми измери фоликула беше 12,8,а другия е 8,4.Питах за някакви лекарства,каза че за сега да не пия нищо.Като отидем декември на 13ден от цикъла,тогава ще започнем с подготовка за среща със снежковците.Питах дали има някакви кисти или нещо друго,каза че е гледал и за това ,но нямало нищо.За сега не се е налагало и някакви изследвания.
За другия път като отидем ,ще правим ТСХ на място.А м/у временно да сме пуснели док.по ФАР да сме чакали за 2 опит.Ами като ги пуснем,все едно да не се надявам да стане с 2трансфера.
Лили ти как си?Изчаквате ли да мине време.Ако си писала по рано за това,извинявай,но сигурно не съм го прочела.
*
« Отговор #430 -: Ноември 13, 2015, 16:20:47 pm »
Алис ти как си?
Маки кога ще се връщате,че да качиш някои снимка на Порша да видим дали е пораснала.
« Отговор #431 -: Ноември 13, 2015, 16:25:52 pm »
Zemqta

Междувременното подаване на документите за ФАР не означава, че не се надяваш да стане трансфера, а просто, че използваш всички налични варианти. Ако не се наложи да се използва, защото междувременно сте успели - толкоз по-чудесно, нищо не губиш. Стискам ти силно палци!
« Отговор #432 -: Ноември 13, 2015, 16:27:19 pm »
Mirracles,благодаря ти за куража,но разкажи при вас как са нещата.

zemqta,ами,всичко звучи много добре до тук.От прочетеното разбирам че замразявате и януари ще е трансфера.
Дано и ТСХ е с добра стойност.И едно питане имам...С какъв критерий ще кандидатствате,ако кандидатствате,разбира се?
Иначе на ЕЦ ли си?

« Отговор #433 -: Ноември 13, 2015, 16:36:11 pm »

Далинда,

Аз нямам още новини. Чакам да разбера, ако и този месец не сме успели, от новия цикъл да почвам подготовката за оперативна хистероскопия, заради едно малко миомно възелче - док иска да изкарам месеца на противозачатъчни, за да ми е по-тънка лигавицата. Нямам търпение всичко това да мине и се възстановя, за да можем евентуално да почнем процедури.

« Отговор #434 -: Ноември 13, 2015, 17:20:01 pm »
Mirracles,и аз имам малка миома,но била на място на което засега не пречи и само я наблюдават.
Ще стартирате АРТ ли?
Да,емоцията от това,че започваш нещо толкова важно е неповторима.
Пожелавам ти всичко да е наред,да мине леко и да започвате,ще държиш в течение.

« Отговор #435 -: Ноември 13, 2015, 17:31:27 pm »
Далинда,

При мен миомката е на неподходящо място и е субмукозна (насочена към кухината на матката) и затова док ми предлага да я махне преди да почваме АРТ.  Благодаря за подкрепата, надявам се наистина да се оправят скоро нещата и да стартираме догодина, защото времето ми диша във врата...
« Отговор #436 -: Ноември 13, 2015, 17:45:14 pm »
Здравейте! Излязоха резултатите на хормоните, които изследвах. Чак в сряда съм на гинеколог. Какво е вашето мнение?
Име на теста (изследване) Резултат   Единици Референтни стойности

LH.                                        7.86     mIU/ml   жени фол.фаза 2,4-12,6 ;овул.фаза 14-95,6 ;лут.фаза      1,0-11,4 ;постменопауза Ж 7,7-58,5;мъже 1,7-8,6

FSH.                                     7.08     U/ml   жени фол. фаза- 3,5-12,5; овул.фаза 4,7-21,5;лут.ф. 1,7-7,7;постменопауза Ж 25,8-134,8;мъже 1,5-12,4

Пролактин/Prolactin.               494     ng/ml   мъже 86-324;жени небременни 102-496

Естрадиол/Estradiol              20.68     pg/ml   жени- фол.фаза 12,5-166,0;овул.фаза 85,8-498,0;лут.фаза 43,8-211,0;постменопауза 5-54,7;мъже 7,63-42,6;бременност I триместър 215->4300
 Благодаря предварително! Лека вечер! :)
« Отговор #437 -: Ноември 13, 2015, 17:53:39 pm »
Здравейте мацки!
Алис, днес ли щеше да ходиш на лекар или пак съм объркала?
мира, аз не се страхувам от болката, страх ме е от самата процедура, не знам точно как да го обясня. Самия факт, че ще вадят нещо, че ще има кръв ме побърква. И моя мъдрец е натрошен и се виждат само две малки връхчета. Като си помисля как ще бръкнат с това желязо под него и лошо ми става. Ще отида, обещавам :)
Аз днес съм като маносана. Сигурно е от този ТСХ. Станах от леглото толкова изморена, че все едно не съм спала, ами съм копала. Цял ден ,,плувам", всичко ми се клати, като пияна. Отделно виждам все едно съм сложила чужди очила, мержелее ми се и виждам ту черни, ту бели петна с периферното си зрение. Главата ми е като при тежък махмурлук. Адски съм разсеяна, едно смислено изречение на можах днес да вържа и се излагам пред децата. Не съм си мерила кръвното, но предполагам, че е ниско иииииии, съжалявам, не се сдържах, току що си направих едно кафе :( Ако сутринта не бях изпила последната инка, сигурно нямаше сега да се издъня с това, ама....уф, много съм смотана!
Ето, оплаках се и си признах греха с кафето и сега ми олекна :)
Цветенеце, писали сме едновременно. Пролактина ти е висок (както и сама си видяла ), док ще те посъветва какво ще го правите. Иначе за ЛХ и ФСХ нека другите момичета да се изкажат, че се гледа някакво съотношение, което аз така и не разбрах как се изчислява :)
Дописвам: Възможно ли е да съм чак толкова зависима от това пусто кафе? Изпих си чашата и съм чисто нова. Бодра, свежа, все едно, че не съм била цял ден на работа, оооом (от мен) :)
« Последна редакция: Ноември 13, 2015, 18:15:23 pm от Калия »
*
« Отговор #438 -: Ноември 13, 2015, 18:44:10 pm »
zemqta док каза един месец да си почивам, за да се изчистя добре - все пак е имало имплантация. Като си гледам хормоните обаче, може да ми се наложи да пропусна 2-3 месеца докато се нормализират. За мен това донякъде е добре защото толкова време ми е необходимо, за да събера парички за следващия опит  :( Този месец изобщо не очаквам О, температурата ми е много странна, от друга страна след такива хормонални бомби на следващия цикъл съм забелязала, че фоликулите ми тръгват по-късно да се развиват. Така че може просто този МЦ да ми е по-дълъг и О да предстои. Ще видим ....
ДАЛИНДА сигурно горещите вълни са заради ТСХ, моите също в първите дни на МЦ бяха по-чести, а сега не ги усещам. Хем ми се иска да правим някаква лека стимулация защото мисля, че ми се отразява добре, хем ме е страх да не си навлека някакви по-сериозни хормонални проблеми ...  :(
Кали кафето все пак е стимулант, то не решава проблемите, но може временно да ги подтисне. В смисъл ако си много уморен и не си спал 24 часа една чаша кафе няма да премахне умората, просто ще залъже мозъка и ще го стимулира за работа. Но ако можеше да пием кафе до безкрай и да не спим щеше да ни реши много проблеми. За съжаление кафето не премахва реално умората и нуждата на тялото от почивка. Същото е и при теб - може да се чувстваш временно добре, но това не е защото ти реално си по-добре. Не знам дали правилно го обясних, но това е моето мнение за кафето. Аз мога да кажа, че не пия кафе, никога не съм пила и не чувствам необходимост да пия. Така че все пак това са разсъждения на човек, който не е много запознат с влиянието на кафето  :lol:

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*
« Отговор #439 -: Ноември 13, 2015, 18:57:24 pm »
Мисля че и моята О ще закъснее.Щом на 15ден единия е 12,8,а др. 8,4.