0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 7
« Отговор #400 -: Ноември 12, 2015, 10:03:34 am »
Здравейте,момичета.
Доста дълга дискусия е имало вчера за "нови" и "стари" потребители.
Аз също съм "нов" потребител, но не съм се чувствала игнорирана.....всичко е въпрос на лично усещане.
Както и да е..... сега искам да Ви се оплача....
ММ вчера посети нов кардиолог,който да му промени евентуално хапчетата за кръвно (той е млад,но въпреки всичко пие такива хапчета от близо три години).
До сега пиеше Конкор, които бях чувала,че не се препоръчват на млади мъже, тъй като нарушават плодовитостта....той не ми обърна внимание,когато му го казах и чак сега реши,че трябва да си смени хапчетата.
Кардиологът като чул какви хапчета пие,веднага му казал да ги спре,защото имат доста нежелани реакции,една от които е точно безплодието.... направо откачих.... изписа му други,но при приема от три години достатъчно се е увредил и направо се надяваме на чудо ми се струва.... та така с моите драми.....отново потвърждавам теорията,че мъжете трябва повече да се вслушват в жените си,защото в повечето случаи сме прави,но никой не го отчита....сега ще се моля да е поправим проблема, ако е настъпил такъв.....
Ако някои от Вас има подобен случай,нека сподели,ще сте ми много полезни как да процедираме от тук нататък......
Междувременно той пие витамини, взема бразилски орех, пие чайчета разни,но все не става и не става (правим опити от април,като от юни вече по-сериозно след преглед при репродуктивен специалист)
*
« Отговор #401 -: Ноември 12, 2015, 10:14:03 am »
Ох, Кали, много ме разсмя това с коридора.

По въпроса за диетите и аз съм същата работа :/

Евелин, много ти благодаря за съветите, веднага си записах името на вагиналния пробиотик и ще го търся.

За кандида знам, че не се хващат от някъде, а по-скоро живеят в нас и като се дисбалансира средата и пламват. Затова каквото и да взимаме за тях, ако средата е дисбалансирана, те ще продължават да се размножават.

Аз се чудех дали не съм лепнала нещо заразно от тоалетните по летищата, защото първоначалните ми симптоми изобщо не бяха като за гъби. Но сега като почна и сърбежа вече съм сигурна, че са гъби, а не нещо заразно...

Като се прибера почвам с диетата. Гъбите са ферментационни организми и обичат захар (въглехидрати), отнемем ли ги, ще измрат :)

Щастие, благодаря за предложението, но аз заминавам за САЩ. В Англия живях 12 години и семейството ми е там, та в момента им гостувам :) след 12 години в Англия се преместих в САЩ и сега в ЮК само идвам за ваканции, за да се виждам с родителите, сестра ми и племенниците  :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
« Отговор #402 -: Ноември 12, 2015, 10:25:32 am »
Маки,

За малко да забравя, исках да ти пратя линкове, но ми беше трудно сутринта от телефона.
Първо гъбичките не се "хващат", те са нормално присъстващи в средата, но дискомфорт, течение и възпаление се получава, когато се прецака PH-то и се повреди баланса на микрофлората там, което причинява така наречения хиперрастеж (overgrowth) на някои от микроорганизмите.

Препаратите за възстановяване на микрофлората няма начин да ги няма и в аптеките, има ги в ebay.uk

Едното, което помага за бързо възстановяването на PH-то и оправя микрофлората е ето това - Gynofit Gel with lactic acid:

http://www.ebay.co.uk/itm/Gynofit-Gel-with-lactic-acid-Feminine-Hygiene-6x-5ml-/121657613123?hash=item1c535bdb43:g:Z9YAAOxyVLNSz7pS

А другото, което и Евелина ти е писала и аз го ползвам и съм много доволна - Gynophilus Vaginal capsules

http://www.ebay.co.uk/itm/Gynophilus-Vaginal-capsule-14-restore-the-vaginal-flora-balance-100-natural-/251275430112

Ползвала съм и това и то е добро LACTAGYN
http://www.ebay.co.uk/itm/LACTAGYN-vaginal-live-probiotic-10-capsules-/201456585254?hash=item2ee7bf8a26:g:F4kAAOSwEeFVUf17

Отделно, ако си сигурна, че е само гъбички, без рецепта можеш да си вземеш и CLOTRIMAZOLE http://www.ebay.co.uk/itm/Clotrimazolum-20g-Thrush-Athletes-foot-Fungal-Yeast-Infection-CLOTRIMAZOLE-/201003842149?hash=item2eccc33a65:g:ascAAOSwYGFUuBxC

Успокоява много сърбежа и дискомфорта. Има го както под формата на крем за външна употреба, така и под формата на глобули.

Като цяло в Бг аз успешно лекувам гъбички с антимикотични или комбинирани глобули (предписани ми от АГ) и веднага след приключването на глобулите започвам поне седем дневен курс за възстановяване на микрофлората с пробиотичните глобули. При остри състояния се ползва гелчето с млечната кисилина, лесно и хигиенично е с апликаторчето за еднократна доза. Млечната киселина може да полвияе на сперматозоидите, но се предполага, че по време на лечение се пази въздържание, докато се оправи.
Пробиотичните глобули могат да се ползват и профилактично от време на време, за поддържане на средата и не вредят на опитите.

Разбира се, най-добре е да си направиш микробиологично изследване, за да знаеш какво да лекуваш все пак. Горното е докато можеш да предприемеш нещо повече. Успех в лечението!

« Последна редакция: Ноември 12, 2015, 10:44:24 am от Mirracles »
« Отговор #403 -: Ноември 12, 2015, 10:45:06 am »
Мира, тоз гадния Клотримазол на глобули едвам го изтраях последния път. Направо исках да го изкарам от себе си. Може да е било просто алергия, не знам.
Пълното лечение:
1,2,3 ден - Браунол разтвор 1с.л.  в 500мл преварена (изстинала) вода сутрин и вечер промивка
4 ден - Gynazol крем с апликатор се поставя еднократно и действа една седмица
След тази седмица - еднократна промивка с Браунол и 3 последователни дни Gyno - Pevaryl.
От 4 - ти ден заедно с крема се започва Орунгал 2 капсули на ден - общо 10 дни за жената и 5 дни за мъжа. Мъжа може да се маже с Клотримазол, но в повечето случаи партньора не се лекува, защото не е заразен.
През цялото време се пие Пробиотик. Дезинфекцират се ръце, бельо...
5 дни след последната апликация на Гино певарила пак промивка, и Гинофилус - 1 седмица 2х1, 2 седмици 1х1.
Лелеееее, ужас.

А, да и този Биозин или друго имуноподкрепящо, както е дадено в листовката му.
« Последна редакция: Ноември 12, 2015, 10:48:19 am от evelinapa »
« Отговор #404 -: Ноември 12, 2015, 11:12:56 am »
Здравейте! Наистина настана голяма дискусия след моя пост. Или както често се случва  - едно събитие измества друго, почти като в политиката  :D
Искам само да споделя, че в самото начало заявих, че поста ми е добронамерен. Аз не съм търсела “like”- ове и пристрастия. Далеч съм от тази мисъл. Просто зададох въпрос, който ме вълнуваше. И разбира се, че не съм очаквала от вас да сте медицински лица и да се доверя изцяло на това, което ще ми кажете. Предполагам, че и вие не го правите. Задаването на въпроси, поне според мен, е начин да се предизвика дадена дискусия и евентуално след това да е полезно и за други потребители. Добре, съгласна съм, не винаги се получава. Няма проблем. Просто си бях харесала вашата тема, понеже в нея имаше момичета, които са минали през АРТ и ми беше приятно да се чувствам като част от вас. Някак си ми беше като „у дома“, макар рядко да пишех.
Не съм се разсърдила, че нямам отговор, само споделих мнение, така както Синеочка сподели за казуса на Щастие.
Както lilibell каза – трудно е да се изчетат 2-3 страници на ден и да се отсее информацията. А освен това не всеки ден имам възможност да го правя. Ще потърся теми за АРТ и там ще задавам такива питания. Успешен и слънчев ден на всички  :D
И за да не е съвсем спам моя пост, ще добавя, че в чужбина за гъбички често изписват по 1 таблетка Fluconazole 150 мг. Пие се еднократно. Много помага и приема на екстракт от семената на грейпфрут, но доколкото разбрах, не е подходящ за бъдещи мами, тъй като вероятно съдържа естрогени.
« Отговор #405 -: Ноември 12, 2015, 14:09:40 pm »
Здравейте! От около година правим опити за забременяване, но за съжаление неуспешни! Първите няколко месеца много се вглеждах, търсех признаци и т.н, след това си казах, че е по-добре да съм по-спокойна, защото все пак на себе си вредя. Но времето си минава, а нещата не се получават. Днес пуснах хормонални изследвания (на трети ден от цикъла) и чакам резултати. Пуснах да си проверя и холестерола (знам, че ми е малко завишен), но резултатът му ме притесни сериозно - 9.55 при норма 5. Та стигам и до същината на моята публикация, възможно ли е високият холестерол да е причина за незабременяването?
Извинявам се, ако публикацията ми не е за тук! Хубав ден! :)
*
« Отговор #406 -: Ноември 12, 2015, 14:23:36 pm »
Цветенце, не съм чувала/чела да е имало някакеа връзка. Моя близка е с доста висок холестерол (над 12) забременя и двата пъти супер бързо. Така, че едва ли той е причината за неуспешните опити.
 Ориентирали ли сте се към репродуктивен специалист?
Може би няма да е зле ТМ да пусне спермограма по Крюгер.
  Понякога бебето идва веднага, друг път иска повече време. Хубаво е, че сте взели нещата в свои ръце и сте решили да потърсите проблема или (дай,Боже) да изключите такъв.

Всеки миг е още един шанс...
*
« Отговор #407 -: Ноември 12, 2015, 14:30:38 pm »
Здравей, Цветенце и добре дошла! Желая ти бързо да сбъднеш мечтата си!

Едно от първите изследвания, както ти е казала и Синеочка, е спермограмата. Защо? Защото е сравнително евтино и безболезнено изследване. Ако не се установи проблем при мъжа, продължавате с твоите изследвания. Иначе може жената да си пуска скъпоструващи изследвания и да прави какви ли не процедури, но ако няма сперматозоиди, всичко се обезсмисля.
Задължително направете спермограмата в клиника по репродуктивно здраве! В кварталните лаборатории нямат обучен персонал за разчитане на спермограми и така изкарват мъже с проблеми едва ли не отличници.  :x А на мъжа, като му е казано веднъж, че при него всичко е наред, ще отнеме доста време, докато се изследва отново.

Изисквания за даването на материал за спермограма:
За да се направи спермограма е необходимо да се отбере проба семенен материал (целият от една еякулация), да се събере в малък пластмасов съд (ваничка), такава дават от самата лаборатория ( стерилизирана и пригодена само за тази цел). Пробата може да се вземе на място в лабораторията в специална стаичка, но повечето лаборатории позволяват да се направи в домашни условия, но да се занесе в рамките на 20-30 мин. за анализ, като се запише точният час на отделяне на материала (през това време да се държи близо до тялото, за да се поддържа същата температура). Преди да се направи това изследване е необходимо да се спазят няколко условия, като въздържане от полови контакти 3-5 дни преди вземането на пробата, избягване консумацията на алкохол, лекарства и други изисквания, които ви постави докторът, назначил изследването.

За холестерола не съм чувала да е причина за незабременяване, но разбира се, стойности над нормата не са добре за самата теб. Обсъди го непременно с личния си лекар!

Кои точно хормони си пуснала?
« Последна редакция: Ноември 12, 2015, 14:42:40 pm от blue_sky »

« Отговор #408 -: Ноември 12, 2015, 16:00:18 pm »
Rrrr,

Съжалявам, че ви се налага да минете през тези премеждия с лекарите и медикаментите, които предписват. Нямам никакъв опит с медикаменти за високо кръвно, но бих те посъветвала да се консултирате със специалист до каква степен може да има увреда и дали е временна, само докато се взема препарата или е с трайни последици. Стискам палци да се касае само за временно нещо и този кофти ефект да се изчисти съвсем скоро и да видите мечтаните две чертички!

А по темата, че мъжете повече трябва да се вслушват в това, което им казват жените им, много добре те разбирам... Отнема време да им уврят главите, а понякога и мнението на някой "специалист", който твърди обратното пречи. ММ всеки път, когато му предпишат нещо, откакто опитваме, го питам дали е питал дали ще се отрази на опитите ни и по какъв начин и той все ми реагира, все едно съм против д асе лекува, но накрая се научи да се интересува и от последствията, не само от краткосрочния ефект.

*
« Отговор #409 -: Ноември 12, 2015, 16:47:45 pm »
rrrr не може ли да пуснете една спермограма и ще си проличи дали след смяната на лекарствата има подобрение. Предполагам, че първо трябва да мине известно време да се изчисти тялото от досегашните лекарства преди спермограмата. Според мен това е най-показателно за това дали има или няма увреждания.
Аналогичен е примера с Ангелчето, която доколкото помня също пиеше някакви сериозни лекарства несъвместими с бебеправенето. При вадене на една Я беше установен някакъв дефект. Тя си смени лекаря съответно й смениха лекарствата и почти веднага след това забременя - Я която извадиха беше хубава. От тук правя извода, че едва ли увреждат чак толкова трайно, но пък може да зависи от лекарствата.

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*
« Отговор #410 -: Ноември 12, 2015, 17:00:26 pm »
Малко вероятно е лекарството за хипертония да има толкова значим или необратим ефект върху репродуктивните способности. Ако беше така, нямаше изобщо да се допуска мъже в репродуктивна възраст да се лекуват с него.

Моят мъж беше в подобна ситуация, когато започна да приема кломифен цитрат и симвастатин по едно и също време. Аптекарят се досети, че това не е добра комбинация, защото лекарството за висок холестерол намалява ефекта на лекарството за стимулиране на хипофизата.

Кадърен лекар може да коригира проблема и да обясни как стоят нещата.
« Отговор #411 -: Ноември 12, 2015, 18:31:22 pm »
Привееет! Влизам на бързо да ви видя, а вие сте изписали две страници-нямам време обаче :(
Само да се похваля, че си записах час за Д-р Сарджева (ендокринолог от Варна) за 30.12  8O
А междувременно, сегашнатами ендо. ми назначи (по телефона) данамаля дозата на еутирокс на 0.75мкг.Е, нямам избор май....слушам и изпълнявам.
Видях в последните два поста, че обсъждате лекарства и тяхната противопоказност при бебеправне, та се сетих сега аз покрай този моя мъдрец (който още не съм извадила) колко хапчета ЕНЕТРА изпих...малеее, пък като му прочетох листовката-трайно намаляване на фертилността, ужас!
Днес денят ми беше успешен, благодаря за стиснатите палчета :) Имах посещение от директора и
всичко мина чудесно!
Отивам сега на другата работа и там ще ви изчета. Приятна и влюбена вечер на всички!
« Отговор #412 -: Ноември 12, 2015, 19:14:59 pm »
Здравейте! Благодаря за отговорите! Пуснах LH, FSH, естрадиол и пролактин. Утре ще излязат резултатите, а на 18. 11 съм на преглед при гинеколог. Искам да проследим развитието на фоликулите. Имала съм проблеми с цикъла. Оказах се с поликистозни яйчници. Пия хапчета, всичко е наред след това. Миналата година ми изследваха хормоните и на ендокринолог бях, всичко в нормата (само един лимфен възел имах, но не бил причината). Дали сме си още няколко месеца. Ако не се получат нещата, ще посетим репродуктивен специалист.
Лека вечер от мен! :)
« Последна редакция: Ноември 12, 2015, 19:23:36 pm от cvetence87 »
*
« Отговор #413 -: Ноември 12, 2015, 22:47:19 pm »
rrrr, според мен трябва да направите контролна спермограма. А какви витамини пие мъжа ти? Мисълта ми е дали док му ги е назначил?
Нямам идея, иначе, за влиянието на тези лекарства върху спермограмата. Трябва да коментирате с док.
ММ е с варикоцеле (незнам каква степен), слага цял живот капки за очи, заради глаукома, прави през юли очна операция, но от юни до октомври премина от астенозооспермия до нормозооспермия, като юни док му изписа ортомол фертил плюс.

Калия, отдавна мислех да ти пиша да го махаш този мъдрец. Според мен може да създава проблеми както преди, така и по време на бременност. Миналия декември махнах един мъдрец, който ме болеше и толкова се притеснявах, че упойка ще ми слагат, че може да се наложи антибиотик да пия, че може да сме забременели и точно сега ли трябва да ми се случва това и ми беше тооолкова криво....още незнаех, че ще стигнем до АРТ.
Махай го, и без това са напълно ненужни тези кроманьонски зъби  :P
Чакайте да ви разкажа нещо, да ми се посмеете, колко съм изкукала:
Закъснява ми цикъла. Зимата обикновено най-дългия мц ми е бил 27 дни. Без тръби съм. Та става 30-ти ден и още нищо. Започват да ми се въртят какви ли не мисли в главата, даже си мисля що пък да не е станало чудо, какви ли не странни неща се случват, защо и на мен да не ми се случи. Лягам си с мисълта, че ако не ми дойде през нощта, както често ми се случва, сутринта да си направя един тест и без това си имам един. Ставам, вчера, на 31-вия ден и си правя аз теста :) ама една такава тръпка ... знаете как е .... И познайте ... ами, да, естествено, че е отрицателен и отгоре на всичко хиляда пъти го поглеждам, все едно, че ще се промени, и освен това ми става криво .... идва ми мц след обяд и на мен ми става още по-криво   :lol:
Представяте ли си? Луда работа  :lol:
Нали се сещате, че преди да ми влезе великата мисъл за теста, се притеснявах пък, че не ми идва.
Ейййй, няма празно: притеснения дебнат отвсякъде ;)

*
« Отговор #414 -: Ноември 12, 2015, 22:50:28 pm »
Цветенце, ще чакаме развитие при теб тогава.

« Отговор #415 -: Ноември 12, 2015, 23:12:50 pm »
Рос, знам че не върши работа пусти зъб, ама шобето е голяма работа, знаеш. Мен не ме е страх нито от упойката, нито от болката ами изпадам в паника само като си помисля как ги вадят. Смятай, че ако седна на стола и видя всички инструменти....ше се наложи да ме вържат сигурно или направо пълна упойка да ми сложат за да ме обезвредят. Ако щете ми вярвайте, такава паника ме е обзела, че даже не ща да се сещам. Той пък, миличкия зъбчо, пупупу, отдавана не е напомнял за себе си. Мъжо вика, чакаш да се подуеш, че рогава ще ядеш....ни упойка хваща, ни нищо! Абе, трябва да ида, ама събирам още смелост :)
Оф, с това забременяване начи психясваме всички. И аз знам, че нямам О, знам, че е почти невъзможно да забременея, ама и само едно сърце да сложим в месеца-едва ли не аз съм убедена, че чудото е станало. Ей такива сме, няма как, ще се търпим :)
*
« Отговор #416 -: Ноември 12, 2015, 23:37:34 pm »
Здравейте отново.Понеже след като беше неуспешен трансфера,тръгнах на работа(на смени съм)и нямам много време да влизам и да пиша.Док ми каза да изчакам един месец и тогава да се подготвям за друг,(сори ако се повтарям) и да отида на15 ден от МЦ на преглед,което е утре.Спомена за някаква стимулация osi_10 че да видим.Ще го питам каква е причината че не се получи от 1път,при положение че бяха 3 чудесни ембриона.Странно.
*
« Отговор #417 -: Ноември 13, 2015, 00:24:28 am »
Alexa, аз не съм имала предвид теб, а по принцип говорих за всички потребители, нови, стари и т.н :)

Ще пробвам да ги махна тези гъби, но малко ме е страх от промивките заради опасността да се запушат тръбите. Макар че в бг преди години съм си правила дамски душ с млечна киселина промивки и тръбите си ми бяха ОК...

Синеочка, кога ще ни пуснеш някоя снимчица на малката Слънчогледка?

Порша я гледа комшийката индийка в момента --> ужас :/ тази жена коте не може да огледа, как ще гледа деца не знам ... Но поне ходи там и слага храна и вода, та да не умре от глад и жажда животинката.

Като се прибера ще ви разказвам повече.

Индийката не може да изчисти котешката тоалетна, та сме сложили две... Не може дори да иде да погледне вътре какво става и има ли нужда от чистене и дали котето не е превърнало втория етаж в WC...
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
« Отговор #418 -: Ноември 13, 2015, 07:18:32 am »
еййййй каква е тая индийка бееее ... те там в Ганг ги кръщават като се родят, където сигурно има 1 % вода и 99 % мръсотия  8O Какво е седнала да се прави на интересна за една котешка тоалетна  :x И наистина как ще гледа деца като е толкова гнуслива не ми се мисли. Ето затова света не отива на добре ...
zemqta и аз съм на изчакване, един месец ми дадоха почивка. Ти нова стимулация ли ще правиш сега или имаш още замразени?

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
« Отговор #419 -: Ноември 13, 2015, 07:38:36 am »
Кали, мислех, че съм писала по темата за мъдреца, ама май не съм. Миналата година ми се наложи да извадя един (долен) - толкова беше развален, че изглеждаше като метален, а в устата ми постоянно имаше вкус на желязо... смятай! Ама и аз така - страх и паника... Изпитвам ужас от стоматолози, а никога не ми бяха вадили зъб, какво остава за мъдрец. Търпях го така повече от половин година, от страх! (е, трябва да кажа, че не ме болеше, но си беше зле, започна да се руши, да падат парчета...гнусна работа). В един момент обаче се поду и си викам ето, няма вече измъкване. Баща ми тогава ме посъветва да не ходя при моята стоматоложка (която иначе много харесвам), защото... е жена  :lol: и може, цитирам, да  ме "измъчи". И ми записа час при един мъж, стоматолог-хирург. После 300 пъти се псувах колко тъпа съм била. Всичко мина за няма 30 секунди, нищо не разбрах! Ни слагането на упойката усетих, ни ваденето на зъба. После 2 дни бях на болкоуспокояващи, ама не щото ме болеше ми щото да не ме заболи.... Нито се подух кой знае колко, нито нищо!

Отиди го махни! За твое собствено спокойствие. Зъбите не са шега работа - първо, никога не знаеш къде точно ти влияят и второто, по-важно, действат ти на психиката - мислите за тях са като едно червейче, което все рови.... Аз например постоянно мислех как ще ми направи гангрена и ще взема да пукна. И пак не отивах...  :lol: Нищо не е, просто намери специалист! За предпочитане физически як :D