0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 7
« Отговор #40 -: Октомври 27, 2015, 20:24:08 pm »
Лили, съжалявам за отрицателния резултат.Важното е че взимаш положителните неща от неуспешния опит и сега само напред.Вярвам, че ще четем и за твоето чудо!

*
« Отговор #41 -: Октомври 27, 2015, 20:26:37 pm »
Лили, съжалявам! :(
Аз съм с 4G/5G - и от вторият ден след трансфера бях на Фраксипарин 0.3 :) Е, не успях да го задържа до 39-та седмица - избърза в 35-та, поживя 3 дни в кувиоз и му преливаха кръв, но да ми е жив и здрав вече е почти на 5 :)
Благодарна съм, че Моят Доктор ми беше пуснал абсолютно всички изследвания предварително!
Препоръчвам ти да ги пуснеш!

Mirracles, стискаме палци за утре! За обезболяващи, не мога да кажа :( Аз бях с пълна упойка :)

Момичета, всички ще успеем - рано или късно! Успех на всички!
*
« Отговор #42 -: Октомври 27, 2015, 21:43:26 pm »
Лили, съжалявам :(
Пожелавам на всички по-бързо да стигнете/м до момента, в който гушкате своето бебче! Искрено вярвам, че всеки заслужава да бъде родител!

Мира, взимам си бележка и няма само да ви чета, ами ще взема да ви подосаждам  :P
Та такаааа
На 35г. съм и искаме да си имаме дете. От скоро сме пациенти в репродуктивна клиника. Ще си финансираме опит през декември, докато чакаме заповедта от фонда. От края на август си нямам тръбички, но пък за късмет спермограмата ни от отчайваща стана доста добра. Чакам, с нетърпение и със страх, края на ноември да отида на преглед и док да ми назначи схема за стимулация и да направим изследванията преди процедура. ( това си заприлича на представяне пред сбирка на анонимните бебеправещи  :P )

Относно аспирин протекта, на мен ми го изписаха след лапарото, на контролния преглед през септември и док каза да не го спирам. Не съм правила генетични изследвания за тромбофилии. Дали да си ги самоназнача? Те излизат за около месец, нали? Или грешно съм разбрала?
Аз съм пълна с въпроси, но ще ви задам само още един, че вече наистина ще стана досадна.  :oops:
След лапарото фоликулите ми много намаляват: юни бяха 5 в ляво и 4 в дясно; септември 4,от които 1киста в ляво и 4  в дясно, пих регулон; октомври 3 в ляво и 1 в дясно. В ляво тръбата ми е махната, а в дясно е прекъсната. Трябваше да питам док, записвам си и въпроси, които да задам, но винаги нещо се стъписвам и ...  Според вас може ли да се дължи на регулона или понеже предния ден ми дойде МЦ вечерта е било рано на следващия да се видят всички фоликули?

Алис, честито! :) Лека бременност и здраво и усмихнато бебче след 9 месеца!

*
« Отговор #43 -: Октомври 27, 2015, 21:44:40 pm »
Лилка, съжалявам миличка. Не знам какво да кажа...Освен продължаваме напред. Обещала съм ти темичка и ще я имаш! Вярвам в това!

Всеки миг е още един шанс...
« Отговор #44 -: Октомври 27, 2015, 22:19:37 pm »
Rosss,

Радвам се, че си се престрашила да ни пишеш :)
По темата за намаляващите фуликули, от това, което съм чела, след отстраняване на тръбите може да намалее активността на яйчниците поради нарушаване на кръвоснабдяването им. Все пак е най-добре да питаш твоя док. Стискам палци за успех с процедурата, която планирате!

*
« Отговор #45 -: Октомври 27, 2015, 22:26:13 pm »
Лили   :hug2:

Mirracles, индивидуално е дали ще има болка при цветната снимка. Ще разкажа как беше при мен. Правила съм ЦС два пъти (през три години). Първата без упойка, лявата ми тръба не пропусна в началото и доста ме заболя. Не знам дали направи спазъм или е била леко стеснена тръбата, но болката беше наистина силна. Сложиха ми инжекция и пак пуснаха контрастното в-во, при втория опит тръбата пропусна. Забременях спонтанно на втория месец след ЦС точно при овулация на левия яйчник, смятам че до голяма степен ЦС помогна, един вид продухване на тръбите.
Три години след това по препоръка на лекар (преди ин витро) правих пак ЦС. Беше с краткотрайна пълна упойка, мина много леко.
Първият път и аз не знам защо не си взех обезболяващо, въпреки че лекарката ми беше казала, че може да си взема обезболяващи свещички Тилкотил. Аулин също е вариант.

*
« Отговор #46 -: Октомври 27, 2015, 22:45:48 pm »
Лили, съжалявам за първия ти неуслешен опит, но се радвам, че гледаш вече напред. Успех!

« Отговор #47 -: Октомври 28, 2015, 08:16:59 am »
Мили момичета,

Утре вечер съм на цветна снимка. Шубе ме е, няма да крия. Но и това ще мине, надявам се успешно. Но се чудя какво да си взема като болкоуспокоително, за вс случай. Прочетох, че някои момичета си вземат някакви супозитори, но не знам как се казва препарата. Други си вземат Аулин. Док каза, ако искам да си взема Аулин. Какво бихте ми препоръчали вие от личен опит?

Добро утро!
Аз правих ЦС миналия месец. Честно казано много ме боля, но вече не го помня :-) Толкова ме беше страх.
На мен ми сложиха упойка в самата шийка на матката, но "продухването" го усетих повече от добре.
После ми дадоха някакво обезболяващо на прах(не беше аулин), но още бях в шок (не очаквах да боли толкова) и не знам как се казваше. Изписаха ми аулин и но пша, прибрах се и заспах, но не съм пила друго освен в болницата.

Лили,zemqta, успех и кураж!
Алис, честито! Леко бременеене.

Аз тайничко да кажа, че в петък или събота съм на инсе :-). Нан8ми ден имах фоликулчо (аз така им казвам, говоря им още от това време) 16мм. Утре съм на преглед и ще знам повече.

Хубав ден!

*
« Отговор #48 -: Октомври 28, 2015, 08:18:23 am »
Здравейте,момичета.
Липсвах известно време от форума,но набързо прелистих и видях хубавите новини от Алис  :)
Вземам си и аз от прашеца и пожелавам безпроблемна бременност на нея и късмет и вяра за всички нас  :)
Лили,страшно много съжалявам за неуспешния опит...наистина бях много развълнувана от това,което се случваше около теб....сигурна съм,че ще се случат нещата при всяка от нас точно в най-подходящия момент.Вяра,вяра и пак вяра .... и търпение,естествено.
Хубава сряда Ви желая и много позитивна енергия   :*
« Отговор #49 -: Октомври 28, 2015, 09:10:09 am »
Добро утро, момичета!

Благодаря ви за съветите и споделянето. Заредих се с аулин и волтарен свещички (аптекарката каза, че е със същия ефект като тилкотила, но е по-евтин вариант и отпускало мускулатурата). Важно е да е добър резултата, а процедурата минава и после се забравя.

Вили, стискаме палци за инсе-то! Бъди спокойна и се настройвай положително! Успех!
На всички желая слънчев октомврийски ден и хубаво настроение  :)
И за да допринеса мъничко за него, сервирам закускатаааа. Заповядайте!

*
« Отговор #50 -: Октомври 28, 2015, 09:24:12 am »
Добро утро и от мен!
Mirracles не се притеснявай, всичко ще мине без проблеми, сигурна съм в това. Защо не си купиш инжекции ношпа или друго обезболяващо за гладката мускулатура и да помолиш да ти го сложат в клиниката преди ЦС? Приеманите лекарства орално или по друг начин се усвояват и започват да действат доста по-бавно отколкото директно инжектираните. А една инжекция все ще ти сложат в клиниката. Аз така бих направила - за по-сигурно.
Ще стискам палци и ще чакам да кажеш как е минало  :crossfingers: :hug2:

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
« Отговор #51 -: Октомври 28, 2015, 09:31:42 am »
Mirracles, стискаме ти палци тази вечер - да не те боли и да няма проблем с тръбите.
Пиши след ЦС!

Вили, и на теб успешно инсе желая  :P

Момичета, моята приятелка, която не приемаше фраксипарин след като й установиха тромбофилия, се консултира на 5-6 места преди да вземе това решение, вкл. и в чужбина.
Не съм запозната с детайлите. Знам, че повечето лекари й казаха, че въобще не е трябвало да си пуска такова изследване и ако не знаела щяло да й е по-спокойно, но сега като го е направила, не могат да й кажат друго освен да приема фраксипарин.
Тя нямаше проблем със забременяването и не е имала предишни аборти, но нейната гинеколожка я беше накарала да направи такова изследване, защото била на възраст (35 г.). Пълна некомпетентност от страна на гинеколожката мен ако питате.
Моята приятелка обаче чете за възможните негативни последици от поставянето на фраксипарин върху бебето и се отказа.
За да вземе подобно решение й повлия мнението на доц. Димитрова от МЦ Фемина.
Тя пишела дисертация (или нещо подобно) на тази тема. Има богат опит и в Майчин дом и статистически данни за връзката между тромбофилията и абортите.
Общо взето й е казала, че няма установена връзка и това е някакво презастраховане на лекарите.
Аз лично нямам мнение по въпроса. Също възнамерявам да си направя подобно изследване, но все още не съм. Честно казано не знам какво бих направила в този случай.
« Отговор #52 -: Октомври 28, 2015, 09:58:06 am »
Добро утро!

Лили, съжалявам, че опитът се оказа неуспешен.

Mirracles, успех и от мен с ЦС.

Аз... нямам какво да кажа друго :) Успешен ден на всички!

« Отговор #53 -: Октомври 28, 2015, 10:30:20 am »
Здравейте и от мен. Много, много късмет в тази нова тема и дано се напълни с положителни тестове. Аз не съм нова, писала съм още от преди 2-3 години. За съжаление при нас не се получи по естествен път, затова сме се доверили в ръцете на Стефанов. Надявам се темата да не е само за естествено  забременяване, и да ме приемете отново. :) Този месец съм на противозачатъчни и живот и здраве другият почваме с инжекциите. За протокола с мъжки фактор сме :)
« Последна редакция: Октомври 28, 2015, 12:21:28 pm от HrisAni »
« Отговор #54 -: Октомври 28, 2015, 11:01:32 am »
ХрисАни,

Добре дошла отново  :)
Категорично темата не е само за забременяване! Има всичко: вълнения, въпроси, надежди, разочавонания, има розов вълшебен прашец и най-вече много надежда  :D Това е тема и за ежедневните малки чудеса, които ни доближават с всеки изминал ден до сбъдването на нашата мечта да гушнем следките си бебчета.

Нека чудесата започнат сега!
https://www.youtube.com/watch?v=KhXwwz5XsS0

п.п. Ще ме прощавате, ама вече ми е Коледно и не можах да се сдържа, а и очаквам наистина много чудеса в най-скоpо вpеме в нашата темичка!  ornaico1

*
« Отговор #55 -: Октомври 28, 2015, 14:05:11 pm »
Добро утро и от мен :)

Мира, успех днес и ще чакаме добри новини от теб след снимката.

На мен ми стана много интересно за фраксапина и пуснах в Гугъл на английски дали наистина помага и огромен брой статии се появиха, че по-последни данни няма връзка между фраксапин и тромбофилия и че учените са на път да "разбият" този мит, точно както обясни Усмивчица :)

Малко като синтетичния прогестерон, за който говорихме по-рано, че едно време се е предписвал за всичко и на всеки, а сега много държави са спрели да го използват и го предписват само на жени с нисък прогестерон и то преди доказана бременност, а НЕ по време на нея...

Аз съм малко от страхливите, но като си представя, че едно време се е вярвало, че флуорът помага на зъбите, а сега е доказано, че причинява Алцхаймер, деменция, аутизъм и други... А и откакто е забранен в западна Европа (от 90те години), не се наблюдава промяна в зъбното здраве на населението...съм склонна да приема, че не всичко е "последна дума" и че медицината тепърва ще открива връзки и закономерности, за които дори не е било предполагано преди :)

А за пластмасата, алуминиевото фолио, химикалите в адаптираното мляко и полуфабрикатите, васкините, раундъп и други... Там тепърва предстоят такива разкрития и промени, че само си викам дано да не е прекалено късно като решат да задълбаят в тези теми...
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
« Отговор #56 -: Октомври 28, 2015, 14:11:23 pm »
Maki с абсолютно всичко е така - като започнеш от храната и свършиш с темата за Бог  :) Едни казват, че прясното мляко е вредно, веднага се намира някой да каже, че е полезно. Едни казват, че месото е карцерогенно, други веднага доказват, че не е. В крайна сметка ще стигнем до мнението на медиците в Англия, че която бременност се задържи - задържи, която не се задържи - значи не е годен ембриона да оцелее. Макар че това за мен значи да се предам и да не предприемам нищо за постигане на мечтата ми освен да правя секс 30 дни в месеца 
Между другото ти правила ли си изследване за кариотип и какво мислиш по въпроса?

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
« Отговор #57 -: Октомври 28, 2015, 14:12:20 pm »
Привет и от мен :) много сте писали, не мога да ви изчета :) Признавам си, че търсих конкретно Лили, за да видя какво се е случило....ех, съжалявам! Лиленце, продължаваме напред заедно!
Аз се скъсвам от работа и нямам никакво време за нет.
Снощи лелката дойде и утре съм си записала час за изследвания, най-сетне!
миракълс, стискам палци всичко да мине безболезнено и най-вече резултатите да са добри!
ХрисАни, добре дошла отново.
Ох, имах планове за днес да вадя мъдрец, но тъй като 3 дни не ме е болял и реших, че няма да е днес, а той, мръсния гад точно сега, като се прибрах ме заболя. Пфууу, да му се не види, натрових се от хапчета. Няма да пия нищо вече, да си боли! Остава за следващия понеделник-тогава вече няма да му простя!
За колко време излиза тоя АмХ? за а другите ми я е ясно, ама тоя..?
« Отговор #58 -: Октомври 28, 2015, 14:17:04 pm »
Моя АмХ излезе след 2 часа :) Успех.И мъдреца го дръж изкъсо , че те са малко сложни и болезнени зъбки  :D
*
« Отговор #59 -: Октомври 28, 2015, 14:28:44 pm »
Лили, аз съм правила кариотип, то се прави за двамата (при нас е нормален), иначе няма смисъл. Чака се около месец, защото се брои ДНК-то, демек сложна работа.

Аз отидох в инвитро клиника в Бостън след 2рия миссед като се надявах да помогнат с НК клетките и имунологичния проблем. Та там ми направиха сума ти изследвания, с изключение на НК клетки, защото не вярвали в тях и другото важно, което не ми изследваха, а според мен е АБСОЛЮТНО задължително е mthfr мутацията. Нея ще я правя някой ден, ама кога ли?

Докато си чакам изследванията, почнсх да чета тук в подфорума за генетичните проблеми и като се осведомих добре...се оказа...и реших...че този кариотип е пълна загуба на време и 90% излишен.

Има момичета тук в генетичния подфорум с увреден кариотип и непрекъснати спонтанни аборти, но алтернативата не е много цветуща, защото е безбожно скъпа и не е 100% сигурна. Та едно, а може и повече от двойките в този подфорум бяха решили да забременяват и помятат, докато случат на ембрион с правилни хромозоми, та няколко от тях вече са мами и са минали без скъпата ПИД, която не дава гаранция, но пък с цената на много загуби...

Влез да изчетеш темата там, много е интересна и надъхваща :)

Редактирам само, за да добавя, че кариотип е полезен от гледна точка да се знае причината за загубите. Ако една двойка знае, че загубата е от кариотип и трябва да опитват, докато случат на хубав ембрион е по-лесно, отколкото всеки път да имат загуба по неясни причини (ако не са отхвърлили кариотип)...

« Последна редакция: Октомври 28, 2015, 14:34:03 pm от makiyaki »
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!