0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 7
« Отговор #380 -: Ноември 11, 2015, 19:30:02 pm »
Аз пък имам обещан кекс от ММ тази вечер  :lol: този месец сме се отдали на любов и точка!
Alexa_C и аз съм имала въпроси без отговор, не е целенасочено и изобщо не ми е идвало на ум да се сърдя на момичетата. Просто като си зададеш въпроса например на обяд през работен ден, след теб влязат 2-3 човека, които не могат да ти отговорят, но си пишат по техни проблеми, които ги вълнуват. След това вечер когато се появят повечето хора като мен например и като видят изписани 2-3 страници - признавам си, че не чета всичко, понякога нямам време и нерви. Мисълта ми е, че е напълно възможно въпроса ти да остане без отговор, но ако наистина те интересува, може да го зададеш повторно или да опиташ да го зададеш в други подходящи теми. Примерно въпроси свързани със стимулации, трансфери, инвитро, инсеминации и т.н. по клиники и общо - има си отделни теми, в тази тема има момичета, които дори не са минавали през тези процедури и няма да ти отговорят. Тук се обсъждат общи неща, кой го боли, кой го сърби ... понякога важните неща се затрупват от друга информация.
Сега ти видях въпроса за МБ - ами и аз не мога да кажа нищо по въпроса  :( за такива неща най-добре се пита лекар, аз лично ако знам, че ММ е чист, бих спряла секса 1-2 дни преди това. Но когато са ми правили МБ никога никой не ми е обръщал внимание на това кога и колко трябва да е въздържанието - от моя гледна точка това значи, че няма никакво значение щом лекаря не го споменава
« Последна редакция: Ноември 11, 2015, 19:36:45 pm от lilibell »

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
« Отговор #381 -: Ноември 11, 2015, 19:46:23 pm »
Благодаря Alexa_C за бързия отговор ,  ще се чака щом трябва . Пожелавам Ви здраве и голямо щастие на финала :)

*
« Отговор #382 -: Ноември 11, 2015, 20:04:31 pm »
За МБ - не съм чувала да се изисква сексуално въздържание преди изследването. Няма и логика да се изисква, защото "вредителите", които се хващат с това изследване - имат по-дълъг инкубационен период. Т.е., ако лепнете нещо днес - да кажем една кандида, въздържате се от секс 2-3 дни и пуснете МБ - това лепнатото днес - няма да бъде засечено. Едва когато ви докара типични симптоми - ще се сетите, че нещо не е ОК, ще пуснете МБ и ще излезе.

По друг повод преди години, когато съм била с ново гадже, изчаквахме 6 месеца преди сваляне на презерватив, ако някой има все пак нещо лепнато от бившия партньор - да има време да си избие, че тогава МБ и ако всичко е ОК - тогава без кондом вече. Друг въпрос, че на ония години - никой не ни казваше за хламидия и други такива, та на чист късмет съм се разминала с тях май.

Alexa_C, разбирам че си се почувствала игнорирана едва ли не от по-стари потребители, само защото си новичка сравнено с тях, но момичетата са ти обяснили вече главните причини въпросът ти да остане без отговор. И те са такива. Ще добавя и още нещо като причина. Често имам/знам отговора на въпрос поставен от потребителка в процедура, или с по-сериозен репродуктивен проблем, но отговор от мен точно - тях пък ги дразни, или не се взима за достоверен, защото аз не съм минала през АРТ - следователно - няма как да знам наистина отговора. Поради което с времето - умишлено престанах да отговарям на въпроси в такива теми, или ако засека такъв въпрос - моля някоя позната потребителка  с опит, да напише това, което бих казала и аз. Ама като го напише тя - приема се. Ако съм аз...понякога има и обидени, че изобщо се намесвам. Емоционални са жените тук, разбираемо ми е, затова гледам да не ги дразня, ако и да искам да помогна. Дано и теб не подразня сега, че ти отговорих на питането.  :D

НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #383 -: Ноември 11, 2015, 21:11:41 pm »
Алекса по спомен от пункцията до трансфера та и след това не сме правили секс и то защото не ни беше до това.Не си спомням да съм питала доктора.

Джбрул е права, в тази тема надали ще ти отговорят на точно този въпрос защото повечето момичета не са започнали процедура.Има тема за ин витро опитите ето я http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=51230.40 там има по-голяма вероятност да ти отговорят на точно този въпрос.

« Отговор #384 -: Ноември 11, 2015, 21:22:22 pm »
Jbrul, не се дразня на отговора, напротив. Благодаря на теб и всички останали за разяснението. Не съм била права. Ще си разпределям въпросите и в другите теми :)
А не съм попитала доктора ми колко дни въздържание се изисква, защото досега винаги съм спазвала 1-2, но сега исках да не изпуснем овулацията. Прочетох в сайтове на лаборатории, че се иска поне 24 часа въздържание, защото се променяла средата. Не е толкова важно, иначе наистина бих звъннала на доктора. По-важно е от лабораторията да си свършат работата. Миналия месец пуснах 2 последователни дни на различни места и получин съвсем различни резултати.
« Отговор #385 -: Ноември 11, 2015, 22:18:30 pm »
Надявам се да не притеснявам някого,просто исках да споделя че ми казаха че няма бременност,след уринен тест в спешното,колкото и странно да звучи.Казаха ми да чакам още две седмици закэснение. Ако някой иска да си продължим комуникацията бих си дала скайп.Благодаря но всички!
« Отговор #386 -: Ноември 11, 2015, 22:41:05 pm »
Щастие, само уринарен тест ли направи? Без преглед, без ултразвук? И този уринарния само една черта ли показа или пак имаше втора бледа?
*
« Отговор #387 -: Ноември 11, 2015, 22:50:54 pm »
Щастие, защо не пуснеш кръвен. Мисля, че най-точно ще ти даде представа. Ако може Маки да се включи и да разясни по-подробно кaк точно се процедира в Англия.

Всеки миг е още един шанс...
« Отговор #388 -: Ноември 11, 2015, 23:06:59 pm »
Питах сестрата която ме прие и тя каза за момента нямало нужда.Аз и обяснявам че си усещам тялото странно и че ям неща които не сэм обичала преди.Тя ми каза само да изчакам две седмици и ако не ми е дошло до тогава да отида пак при тях.Само уринален ми пусна и каза че е отрицателен нищо повече.Питах я с тези симптоми не е ли възможно бременност каза че е възможна но да изчакам.Ще се примиря с това което казва,въпреки че съм много объркана.Може и да е от някакво притеснение или антибиотиците които ми даваха в болницата.Тази нощ сънувах че майка ми ми и умела кифли ки после че ми показват печен бекон и се усещам как ми потича слюнка насън и се събудих.Незнам момичета.Ще се постарая да не ви тормозя и вас с моите притеснения,просто сэм много объркана.Ще чакам да ми дойде и това е.Успех на всички вас от сърце.Дано поне на вас донесе щастие  моето участие в групата ;) :*
« Отговор #389 -: Ноември 11, 2015, 23:24:44 pm »
Каза ти, че е отрицателен, ама ти видя ли го? Да не би да е имало отново бледа черта и те да не признават това за+ тест? Ох, напълно разбирам какво ти е :( Как може да не те прегледат? Че то като е за един пиклив тест, ти и сама у вас може да си го направиш, ц,ц,ц!
Дано всичко е наред с теб!
*
« Отговор #390 -: Ноември 11, 2015, 23:44:09 pm »
Добре де, иди на частно пусни кръвен в някоя лаборатория. Аз на твое място, така бих постъпила.

Всеки миг е още един шанс...
*
« Отговор #391 -: Ноември 11, 2015, 23:45:46 pm »
Мда, много е трудно преглеждането в Англия, но няма смисъл от ходене в EPU (early pregnancy unit) преди 8г.с.

Просто защото до 8г.с нещата не са много ясно --> на някои сака е празен, няма ембрион, но след 1-2 седмици се вижда ембрион. На други в 6та седмица ембриона изостава, после наваксва, на трети сърдечна дейност липсва, после се появява... Така че е абсолютно безсмислено, вАнглия, където ако си low risk бременност и имаш само 2 УЗИ, да се гърмят патрони за ранен УЗИ преди 8г.с.

За "нови" - "стари" потребители, аз също съм задавала въпроси и съм оставала без отговор, а за игнора, аз лично влизам тук да си излея душата и да си кажа какво ме вълнува. Не очаквам коментари и "харесвания" както във фейсбук, така че ако ме игнорират ОК. Ако ли пък някой подхване разговор с мен пак съм ОК. Но често съм толкова обзета от собствените ми мисли и тревоги, че ми е трудно да отделя внимание за другите, особено на потребители, които не се знае дали изобщо се влезнат или появят отново в темата.

За мен е важно да си излея душата тук, а не дали някой ще отрази присъствието ми. А като бях "нова" също минавах между капките и никой не ме отразяваше, но постепенно хората свикнаха, че ще ме виждат всеки ддн и ме приеха :)

Според мен ако някой изпитва трудности да се "впише", много помага да влиза често и да споделя за живота и ежедневието си, за мислите, мечтите и страховете си. Тогава повече потребители намират "общо" с този потребител и така се стига до "вписване" и "приемане". Ако само стоим на вратата, но не влизаме, няма как да ни приемат, нали?

:)лека нощ от мен и утре всички да сте на линия, заредени с положителна енергия и положителни тестове :)

Синеочка, няма в англия лаборатории. Тук трябва с "направление" от ЛЛ... Просто трябва да се чака до 8 г.с... Трудно е да се остиска, но не е невъзможно.

На мен са ми правили кръвен в англия в спешното, но след положителен пиклив и при заплашващ аборт... Общо взето те са тренирани да преценят дали си "спешен" случай с "висок риск", който има нужда от спешна помощ или си случай с "нисък риск", който няма нужда от моментална намеса и може да си чака датата за УЗИ, която е 12 г.с за нисък риск и 8 г.с за висок риск...
« Последна редакция: Ноември 11, 2015, 23:51:11 pm от makiyaki »
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
« Отговор #392 -: Ноември 11, 2015, 23:48:56 pm »
Ей, макенце, ти се появи! Какво стана с теб, мина ли течението?
Айде, лекичка и от мен и утре ми стискайте палци-няма да кажа за какво, просто ги стискайте :)
И да вземем да се вържем тая вечер, че земетресение щяло да има  :lol:
« Отговор #393 -: Ноември 12, 2015, 00:04:32 am »
Калия желая успех след земетресението да го усетим и ние :p
Makiyaki напълно съм съгласна с теб във всяко едно отношение.
Успех момичета и до скоро.:*

*
« Отговор #394 -: Ноември 12, 2015, 00:14:17 am »
Ох, течението мина и сега се появи сърбеж, май от гъби е цялата работа.

Ето, сега чак ще отразя Мира и нейния коментар за пробиотичните глобули за лекуване на гъби. Ами в Англия и САЩ такива няма. Само тези противогъбични глобули има, но те не възвръщат нормалната среда и гъбите си се само появяват... Като се прибера ще се промивам с оцет, ама пък четох, че теъбите се запушвали на хора, които ползват дамски душ често, та и това ме е страх да правя.

Диета трябва за гъбите, диетааа, ама да видим как ще я опазя. Ниско въглехидратната като на Кали... :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
« Отговор #395 -: Ноември 12, 2015, 02:30:58 am »
За гъбите аз лично ползвах Мико максимална в Бг,ако си в Англия може да измислим нещо с някой пътуващ от Бг ако те устройва.В смисъл някой който идва насам да вземе.Искаш ли
Аз съм с 36.1 температура в момента.Въпреки че знам че не се мери вечер реших ей така да видя,та чакам лека цел са всеки момент. :))
« Отговор #396 -: Ноември 12, 2015, 06:25:52 am »
Диета трябва за гъбите, диетааа, ама да видим как ще я опазя. Ниско въглехидратната като на Кали... :)
Хахах, ах,че ме разсмя  :lol: Кали само приказва и нищо не прави! Карай се,маки! Аз за да спазвам някакъв режим, трябва да съм абсолютно спокойна-нещо, което май е невъзможно :( Звучи малко като оправдание, ама то с тоя стрес и нерви, май освен да ям друго не ми остава. Лошото е, че стоя по цял ден гладна и вечер ям като за трима и то каквото ми попадне-буквално се натъпквам. Добре поне, че кафето спрях-все пак е нещо. 5-ти ден съм на инка, а като седна на барче си поръчвам чай или мляко с мед :)
Забравих да кажа ,,Добро утро" :) То толкова късно си легнах и толкова рано станах, че май се засякох в коридора  :lol:
Слънчев и усмихнат ден на всички!
*
« Отговор #397 -: Ноември 12, 2015, 08:22:31 am »
За съжаление в Англия и в много европейски страни няма кръвни тестове и до 8 г.с. не се водиш бременна.Ако прокървиш или нещо друго стане оставят всичко на природата.Така че ние в този момент можем да сме само подкрепа.

Хубав ден на всички!

« Отговор #398 -: Ноември 12, 2015, 08:49:44 am »
Хрис,

Пропуснала съм масата снощи, бях каталясала след дългия ден. Успех с Коледната рецепта и стискам палци да е успешна!

Кали,

Мерси за сладурското кафенце. Аз съм на чай от известно време, по-добре ми се отразява.

Стиснати палци за всички, които очакват хубави новини този месец и лек и усмихнат ден на всички!
« Отговор #399 -: Ноември 12, 2015, 09:45:34 am »
Здравейте на всички!

Маки, и ние лекувахме едни упорити кандиди преди няколко месеца. След първия курс на лечение с антимикотични и още 100 неща гъбите от "умерено" станаха на "голямо" количество!!!  :x
Втория път разликата в рецептите беше един "биозин", който е имуностимулант и много интересно - този триклобактер, за който говореше Кали, който използвах за измиване на ръце след всяко ВЦ. Другото, което смятам че помага е пробиотик (орално - за чревната микрофлора), цитровит, промивка с оцет (но аз правих с истински ябълков оцет и то само веднъж), много гладене (или сушилня) на бельото и никакви интимни сапуни, въпреки че ми бяха изписали аз не си взех. И наистина бях на нисковъглехидратна диета 6 седмици. За вагиналните пробиотици - Gynophylus. Не вярвам да ги няма. Не знам кое от тези неща подейства, но се отървах от гадините.
А, ти недей да търсиш от къде си ги лепнала. Чувала съм, че и от нерви могат да пламнат...
Ако искаш ще ти напиша цялата ми рецепта, но все пак прочети симптомите за да си сигурна, че е това...