0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Starshine

• 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
Re: Правим опити за бебе - Тема 7
« Отговор #320 -: Ноември 09, 2015, 10:38:23 am »
Апчих, апчих. Хайде, дано ви заразя!
Да се похваля, в петък съм на преглед. Лекарката много се зарадва. Нямам търпение. Ще ви кажа какво е станало след прегледа. До тогава ще се кротувам тук, никакво местене никъде, пък и особено без да съм замъкнала поне 5-6 от вас с мен!  :P

Quiet people have the loudest minds.
*
« Отговор #321 -: Ноември 09, 2015, 11:57:52 am »
Starshine много се зарадвах за новините около теб.
Не съм писала от известно време и реших да вляза да проверя дали няма някой прашец, под който да мина...и ето....изненада   osi_9 osi_9 osi_9 osi_9
Много се развълнувах,като прочетох,че имаш положителен тест,дори и два  :)
Лека и безпроблемна бременност ти желая и дано прегледа в петък да потвърди добрите новини   :bighug: :bighug: :bighug:
Пожелавам да повлечеш крак и всички да се похвалят с такива новини. 
Късмет момичета     :bfp: :bfp: :bfp:
*
« Отговор #322 -: Ноември 09, 2015, 12:33:36 pm »
Момичета здравейте  :P
Аз пък съм на домашно чайче от брани билки - липа, мурсалски чай, мащерка и корен джинджифил (само последното е купено).

Сега гледам по Нова обсъждат исканите промени в Закона за здравеопазването, та в тази връзка коментираха вредните храни, щитовидната жлеза и ТСХ.
Няколко жени разказаха, че само с диета, без лекарства са си регулирали този показател. Не чух всичко, но общо взето - без сладко, без глутен, без газирани напитки. Едната е била с ТСХ 68, а сега й е 2.

Хубава седмица на всички!

Смайлс, с цялото ми уважение към здравословния начин на живот, вкл. и здравословно хранене, но това не бих го препоръчала на жена, пишеща тук и искаща да забременее. Някой ден, ако иска, ако няма да прави повече опити, нека пробва с хранене, спорт или каквото там. А и това от друга страна, едно е какво се говори, а дали е вярно, никой не знае (освен самите хора, които го разказват).

« Отговор #323 -: Ноември 09, 2015, 14:22:25 pm »
Блу, принципно съм съгласна, но не изцяло.
Има си репродуктивни проблеми, които се повлияват положително от диети и хранителни добавки. Никой не казва да разчиташ и да се ограничиш само с тях, разбира се.
А и в случая не ставаше въпрос за рекламата на някакъв продукт, така че не си мисля, че жените са излъгали за себе си.
*
« Отговор #324 -: Ноември 09, 2015, 14:32:37 pm »
За съжаление много се залита в правилното хранене и начин на живот.Да може и да се получи, но кога, колко време ще е нужно и как през това време ще се държи организма ви.Високото ТСХ, щитовидната жлеза разказва играта на качеството на яйцеклетките и на овулацията.Поддържайки дълго време висок хормона се рискува бъдещите яйцеклетки да бъдат доста влошени а резерва да се редуцира силно.Както знаем на една жена и трябват н-на брой месеци, за да си оправи ТСХ-то и после същото се поддържа много трудно в покой по време на бременност.Аз също съм мислела за диета, но след като си родя децата.Загубих 5 години до Моника, сега съм на 34 и нямам време за безглутенова диета.Отделно като забременееш, нямаш право на игри, ако организма ти не е свикнал на хапчета не се знае как ще реагира ако се наложи да се пият и не, не ми се рискува към момента.Наречете го консерватизъм, но аз съм такава, прекалено рационална.
И последно, познавам мъж с Хашимото, наистина с правилно хранене успя да си пооправи жлезата, но и с помощта на хапчетата.А човека наистина живее здравословно.

« Отговор #325 -: Ноември 09, 2015, 15:03:58 pm »
Много е хубаво да гледа човек това слънчице навън, но явно налягането съвсем се е побъркало. От няколко дни ужасно ми тежи главата, днес имам и силно главоболие и постоянно ми се спи! Направо съм неадекватна на моменти. Други колеги се оплакаха от същите усещания.

По темата за здравословното хранене, имам притяелка, която се храни изключително здравословно и се грижи за себе си със спорт и тн, но същевременно и тя има хормонални проблеми и стерилитет. Мъжът й също се храни супер здравословно, вегетариянец и тн, но и той има проблеми със спермограмата си. Нещата са комплексни. Естествено, че човек не трябва да се тъпче с боклуци, но и постоянно да спазва диета и пак да страда, не виждам смисъла.
« Последна редакция: Ноември 09, 2015, 15:06:46 pm от Mirracles »
« Отговор #326 -: Ноември 09, 2015, 18:58:44 pm »
 Тази вечер ви черпя с "Витаминозна сала"- морков, червено цвекло и ябълка :drunk:
Калия, и аз си мислих, че няма да ме бъде без кафе обаче се оказа, че не само не ми е зле ами и се чувствам по-добре. Главата не ми тежи изчезна и стягането на сърцето. Отначало си  мислих, че симптомите са ми изчезнали заради еутирокса. Пробвах пак да пия кафе и пак ми ставаше лошо.
 Само се чудя като е инстантна Инката колко ли пък е полезна (да не е обработвана с химикали нещо) ?
« Отговор #327 -: Ноември 09, 2015, 19:18:19 pm »
Честито и на Ария! :bighug: :bighug: :bighug
Етооо, започна се онова време, за което мечтаехме... 8)

« Отговор #328 -: Ноември 09, 2015, 19:25:29 pm »
Хриси, идея си нямам как се прави инката. Факт е, че се чувствам добре и мога да си пия колкото си искам без да се тревожа, че ще вдигна кръвно. Аз пия кафето без захар, но инката хич не ми харесва без и затова слагам по една лъжичка.
Етооо, започна се онова време, за което мечтаехме... 8)
Да, Ади, все пак Коледа наближава....
*
« Отговор #329 -: Ноември 09, 2015, 20:04:00 pm »
Здравейте момичета! Тези дни май само ви чета защото ММ ми взе зарядното на лаптопа и влизам само през таблета, а от таблета ми е много трудно да пиша.
Искам да честитя на Starshine, а на останалите - стягайте се, че Коледа наближава  :D За новата година всички да сме в бременната тема.
На мен БТ ми падна, обаче гадните топли вълни продължават да ме мъчат  8O не мога да разбера дали наистина ми е жега защото тези дни е много топло навън или е от хормоните  :(

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
« Отговор #330 -: Ноември 09, 2015, 20:13:53 pm »
Ария, честито  :bfp1: :bighug:
Кали, аз също пия кафето без захар, но с мляко  и на Инката точно това ми харесва, че леееко нагарча.
« Отговор #331 -: Ноември 09, 2015, 21:50:55 pm »
Li libel и аз имам такива,но реших че това е повече от внушение.По принцип съм зиморничева но сега само да дръпнем да затворим прозореца и след малко почвам да се по тя а не сме пускали парното да кажеш че е от това.
« Отговор #332 -: Ноември 09, 2015, 23:19:59 pm »
shtastie87,lilibell, как  ви  е щитовидната жлеза? Питам защото аз съм със започващ автоимунен процес ( за сега смятат, че съм с Хашимото) и имам такива симптоми.
« Отговор #333 -: Ноември 10, 2015, 00:04:37 am »
Честно казано нямам идея как ми е щитовидната жлеза.Винаги съм си мислела е имам някакъв проблем с нея,но не съм се проверявала .То моите потене та май ще се окажат че са от друго,че си правих тест одеве и има бледо втора черта
Утре ще пробваме да видим пак какво ще ни покаже.
*
« Отговор #334 -: Ноември 10, 2015, 01:05:58 am »
Ария, Звездичка, честито и леки 9 месеца!

Днес ми е 12ти ден от цикъла, 2 дни до О и се появи и малко ЦС наред с другия теч, който е воден, без никакви примеси, и оставя лекета по бельото като изпотено, но едно петно точно в средата.

Мисля да не е някой хидросалпингс, който да изтича отдолу...

Както и да е, няма да ви занимавам повече с моите течове, но бебеправенето ще го отложим :/ много съм тъжна :/...
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
« Отговор #335 -: Ноември 10, 2015, 02:03:07 am »
И аз имам такъв теч :))))
 :D
*
« Отговор #336 -: Ноември 10, 2015, 07:27:20 am »
shtastie87,lilibell, как  ви  е щитовидната жлеза? Питам защото аз съм със започващ автоимунен процес ( за сега смятат, че съм с Хашимото) и имам такива симптоми.
Аз съм с Хашимото и тъкмо вчера си мислех да не би стимулацията да ми е повлияла върху ТСХ. Преди време когато ТСХ ми беше извън норма пак имах такива вълни, обаче другите симптоми ги нямам сега  8O Ще отида тази или другата седмица да си проверя ТСХто

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*

Starshine

• 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
« Отговор #337 -: Ноември 10, 2015, 09:01:04 am »
Ех, момичета, много сте мили, благодаря ви!
Щастие, тихичко честито и на теб значи :lol:
Ние закусваме. Ще ви пиша повече после. :)
Черпя ви с кафенце, аз се опитвам да го спра. Вчера не съм пила, но днес имам чувството, че ме вика от шкафа и кафемашината като че ми маха... :lol:

Quiet people have the loudest minds.
« Отговор #338 -: Ноември 10, 2015, 09:06:17 am »
Ариа, Щастие, честито и на вас  :P
Ех какви прекрасни новини валят тук само  :P

Ние този месец ще пропуснем бебеправенето, че с моя мъж няма да се виждаме точно около О (ако я има въобще). Та спрях да меря и БТ.
« Отговор #339 -: Ноември 10, 2015, 10:12:28 am »
Ехааа, верно заваляха положителни тестове в темата!
Честито на печелившите и леко и безпроблемно бременеене!  :)
До НГ дружно да сме се изнесли всички в бременната тема!

Днес черпя със здравословна закуска  :D