За съжаление много се залита в правилното хранене и начин на живот.Да може и да се получи, но кога, колко време ще е нужно и как през това време ще се държи организма ви.Високото ТСХ, щитовидната жлеза разказва играта на качеството на яйцеклетките и на овулацията.Поддържайки дълго време висок хормона се рискува бъдещите яйцеклетки да бъдат доста влошени а резерва да се редуцира силно.Както знаем на една жена и трябват н-на брой месеци, за да си оправи ТСХ-то и после същото се поддържа много трудно в покой по време на бременност.Аз също съм мислела за диета, но след като си родя децата.Загубих 5 години до Моника, сега съм на 34 и нямам време за безглутенова диета.Отделно като забременееш, нямаш право на игри, ако организма ти не е свикнал на хапчета не се знае как ще реагира ако се наложи да се пият и не, не ми се рискува към момента.Наречете го консерватизъм, но аз съм такава, прекалено рационална.
И последно, познавам мъж с Хашимото, наистина с правилно хранене успя да си пооправи жлезата, но и с помощта на хапчетата.А човека наистина живее здравословно.