0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 7
« Отговор #240 -: Ноември 05, 2015, 20:37:57 pm »
Кали, надежда има! Просто не трябва да се предавате!
И пари се намират за изследвания и процедури при желание. Тук във форума има много момичета със заеми, с продадени имоти, но с бебчета! Няма да е лесно, но то ако е лесно и няма да е така сладко накрая! Не се отказвайте!

Алис, честито  :heartbeat:
« Отговор #241 -: Ноември 05, 2015, 21:16:15 pm »
Момичета, благодаря ви отново, много сте ми скъпи!!! Мисля, мисля, ееее, няма пък да се предам без бой! Да приемам поражения не е най-силната ми страна. Сега какво измислих.
Значи....ще направим наистина каквото казва док.
Обаче за тези щитовидни хормони дето вече ми изкарват от равновесие, хм! В моя град няма свестен ендокринолог и ще трябва да се ходи до Софето. Обаче си мисля, така и така положението по-зле май не може да стане, да взема да го спра тоя ЕУТИРОКС на своя глава (за месец, два) и да поемам селен и да мина на безвъгл.диета? Как мислите, мога ли да се доокепазя? Скоро бях чела някъде, че има хора, които поддържат нивото на щитовидните само с хранителни добавки и правилен режим. Някой нещо?
*
« Отговор #242 -: Ноември 05, 2015, 22:06:51 pm »
На мен ми се струва, че щом ти е толкова нисък ТСХ може би дозата на лекарствата ти е висока и трябва ендокринолог да прецени. Иначе нямам обяснение защо си в хиперфункция. Аз получих такава след близо 1 година пиене на билки, след като ТСХ ми падна на 0.002 спрях билките и от тогава съм само на селен. Честно казано не съм имала никакви проблеми от тогава, нито сърцебиене, нито другите неприятни ефекти от промяната в ТСХто. При мен обаче щитовидната е в доста добро състояние, а антителата са ми ниски така че може би и това оказва влияние.

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*
« Отговор #243 -: Ноември 05, 2015, 22:11:31 pm »
Кали, само така! Никакво даване!

Селен, витамин Б6 и витамин д3! Това е абсолютно задължителният минимум!

Нисковъглехидратна диета много помага за КАЧЕСТВЕНИ яйцеклетки, така че напълно подкрепям решението ти!

Само за еуторокса не мога да взема отношение. Струва ми се, че не трябва съвсем да го спираш. Защо не го понамалиш?

Цун-гуш!
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
« Отговор #244 -: Ноември 05, 2015, 22:19:18 pm »
Значи, преди да речем 6 месеца ТСХ беше поспаднало до 3  нещо. Ендото каза, за бебе ще гоним под 2 и увеличи още дозата, стана 100  микрограма. След 40 дни ТСХ спадна до 0.96. Намалихме пак на 75 микрограма и след още 40 дни беше 5.67. Тогава пак увеличихме на 100 и ето го резултата. Значи или това не е моето лекарство или има нещо сбъркано в тези дози. Сваляме, вдигаме...май и ние не знаем какво правим. Една моя колежка пие два дни по 50, два дни по 75  така ги редува. Не знам вече кое е правилно, но определено на тая ендо вече и нямам грам вяра. А, забравих да спомена, че пия селен от два месеца, тогава ми и увеличи за последно дозата. Май ще понамаля на своя глава пак на 75 пък да видим. Оооох, като имала глава да пати...
*
« Отговор #245 -: Ноември 05, 2015, 22:25:44 pm »
Не си самопредписвай лекарства, по-добре намери добър ендокринолог. Както сама разбираш всичко зависи от дозата. ТСХ се влияе бавно, това непрекъснато променяне на дозата явно не ти влияе добре и не може да нацелите точната доза. Да не говорим,че ТСХ според мен се влияе и сезонно защото есента и зимата ЩЖ забавя дейност, т.е. в зимните месеци дозата би трябвало да е по-висока, през топлите - по-ниска. Според мен това е във връзка и с вит. Д както каза Маки.

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
« Отговор #246 -: Ноември 06, 2015, 09:31:37 am »
Д-р Начев в майчин дом работи също и в клиника надежда ходила съм и съм доволна

*

Starshine

• 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
« Отговор #247 -: Ноември 06, 2015, 14:07:24 pm »
Alice, честито! Хайде, пожелавам ти леко бременеене и раждане на термин! Много се радвам! :)
На всички в темата пожелавам скорошно забременяване! Трябва да се отворят нови места! :)
Кали, браво! Никакво предаване! Стискам ти сило палчета!
Момичета, не мога да дам никакъв съвет с ЩЖ и Хормони, затова само ви чета като пишете. Просто нямам опит.
При мен положението е все същото, лелката не идва вече 12-и ден. Много ми е криво. Може би не трябваше да се отчайвам и отказвам този месец, но вече свърши. В понеделник с лекарката ще уговорим час, за да видим тези пусти яйчници в какво положение са. Притеснявам се да не се наложи пак да правим Лапароскопия. :(

Quiet people have the loudest minds.
« Отговор #248 -: Ноември 06, 2015, 14:33:22 pm »
Привет момичета,

Как е петъчното настроение?
При мен положението е следното: след резултата от генетичните изследвания за тромбофилии, док ми смени фолиевата с Фемибион 1 и ще пия аспирин протект. Но да се надяваме, че с това всичко ще е наред.
Док ме готви за хистероскопия в края на месеца.

Алис, честито сърчице и леко бременеене.
Кали, горе главата!
Маки, как е ваканцията? Липсваш!:)

« Отговор #249 -: Ноември 06, 2015, 14:35:41 pm »
Starshine, ти не си ли направи тест за бременност?
*

Starshine

• 494
« Отговор #250 -: Ноември 06, 2015, 15:02:22 pm »
Smiles, правих в понеделник, но беше отрицателен. На 8-ми ден от закъснението. Съмнявам се да не е отчел правилно. Въпреки, че до тогава имах някакво вътрешно чувство, то се изпари след като видях само 1 чертичка.

*
« Отговор #251 -: Ноември 06, 2015, 15:03:46 pm »
Мира, прави ли mthfr? Той е в пакета за тромбофили. Може ли да ми кажеш резултата от тази мутация?

:)
Хубав ден на всички!
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
« Отговор #252 -: Ноември 06, 2015, 18:26:38 pm »
Маки,

Пълният пакет правих. Нямам под ръка резултата, защото сме малко на почивка за уикенда, но заключенията са 3 при мен: рисково е това с кръвосъсирването, имам грижа е ензима за фолиевата и имам някаква щуротия, която означава, че може да имам нетипичен отговор при хормонална стимулация.

Но това са само подробности от пейзажа, нямам намерение да се шашкам заради тях. Чакам си сбъдването на мечтата в най-скоро време!

*

Starshine

• 494
« Отговор #253 -: Ноември 06, 2015, 18:32:15 pm »
Mirracles, мечтите се сбъдват! Пожелавам ти наистина много скоро това да се случи! :)

« Отговор #254 -: Ноември 06, 2015, 21:34:44 pm »
Хей, къде сте всички? Ей, няма кой масата да сложи, едно наздраве да каже ц, ц, ц...
Момичета, изчетох де що има инфо за добър ендокринолог. Не ми се пише в други теми, тук ми е най-спокойно и се чувствам сигурна и подкрепяна. Дайте идея за лекар (ендокринолог) във Варна или Русе (примерно). Нямам никаква възможност да пътувам до София, а ми се иска да се консултирам с лекар, който знае какво прави, а не само да си играе на ,,тука има, тука няма" с мен.
Хайде, лекичка от мен. Утре ще ви черпя кафенце, отдавна не съм го правила :)
Цун и гуш на всички, обичкам ви!!!
« Отговор #255 -: Ноември 06, 2015, 23:24:53 pm »
 Варна
http://www.endo-sardjeva.com/about_us.php  сайта на д-р Сарджева. До колкото съм чувала е много добра ( особено при репродуктивни проблеми). Аз не можах да се вредя при нея.
 http://raikovendo.dir.bg/n2.html   д-р Никоай Райков
При една екография ми откриха увеличена гуша. Препоръчаха ми д-р Магдалена  Ангелова аз съм при нея.

« Отговор #256 -: Ноември 07, 2015, 08:54:25 am »
Много добри впечатления от Сарджева , но съветът ми е подготви се предварително с изследвания.
« Отговор #257 -: Ноември 07, 2015, 10:19:46 am »
Добро утро, прекрасни! Заповядайте на кафенце :)

Много добри впечатления от Сарджева , но съветът ми е подготви се предварително с изследвания.
Точно това си мислех и аз, но пък съм чувала, че не приемат изследвания от правени от други лекари, в други лаборатории и държат да направят всичко на ново. Ще се свържа по телефона с нея (ако успея) и ще попитам, за да съм подготвена. Намерих инфо за въпросната лекарка, добри са отзивите. На всякъде чета, как това заболяване не било опасно, как се контролирало, пък при мен нещо не се получават нещата. Изумявам се от безхаберни лекари. Тази моята, последния път не издържах и се разплаках от безсилие, а тя най-безцеремонно ми обясни, че така ще е вече при мен. В крайна сметка съм само на 38! От сега като ми кажат така, на 68 какво ли ще е?
Снощи една колежка се заприказвахме за кафето. Имало някакво кафе от цикория, което било чудесен заместител на кафето. Тя инката също е с цикория, но има и други съставки. А от това имало с най-различни екстракти-с алое, с боровинки и освен приятно на вкус било и доста полезно. Аз намерих една статия:
http://gotvach.bg/n5-34983-%D0%9A%D0%B0%D1%84%D0%B5_%D0%BE%D1%82_%D1%86%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%8F
Освен всичко друго, действало и за отслабване  :P Ще взема да се разходя до био магазина да видя дали нямат такова :)
И сега се сетих да ви питам още нещо. Някъде бях чела, че когато се прави ЦС задължително преди нея трябва да се направи микробиология. Вярно ли е или пак нещо съм чела между редовете? На цитонамазката ми излязоха завишени левкоцити, доктора каза, че вероятно имам някакво течение и ще го видим нататък от какво е. Нищо не ми каза за преди снимката...как очаква да знам? Че аз може да си запиша утре час и да ида и....уффф. Той уж всичко обяснява, пък това май го пропусна, а аз и без друго съм безкрайно недоверчива, много малко ми трябва да се разочаровам от някой.
Ох, много се отплеснах :)
Хубав ден на всички напук на мъгливото време :)
« Отговор #258 -: Ноември 07, 2015, 10:36:29 am »
вероятността да говориш по телефона с нея е голям късмет или около 5%
Това което ми е назначавала първоначално е TSH и FT4 , помня , че много добро впечатление и направих носейки всички изследвания назначени от репродуктивната клиника вкл AMH. -това ми е коментара към приемали , харесвали и т,н изследвания назначени от колеги

« Отговор #259 -: Ноември 07, 2015, 10:52:58 am »
Кали , три години лекувах аденом и висок пролкатин. Две от, които при Сарджева. Не пуска нищо по здравна каса, изписа ми достинекс, обаче все не налучваше дозата и пролактина ми или падаше под долната граница или се качваше до небето и така и не успя нищо да направи.

Препоръчвам ти Ключкова - 0888 60 24 15 (личния ѝ номер), 052 621 014 - на клиниката в, която преглежда. Много е перната в устата, но е много добра. За една година ми оправи всички проблеми, аденома ми намаля, два пъти ме прати на ЯМР без да съм я питала или молила.  Също ме лекува с достинекс (не е никак евтин, тогава беше 80лв за 8 таблекти), пие се по схема.
« Последна редакция: Ноември 07, 2015, 10:56:42 am от vili_sunsmile »