0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 7
« Отговор #220 -: Ноември 05, 2015, 08:55:48 am »
Днес БТ ми падна. Четох и аз по руските форуми, че при наличие на стрес БТ наистина се повишава. Така, че явно това е било.
« Отговор #221 -: Ноември 05, 2015, 10:43:38 am »

Добро утро, момичета!

Черпя с кафенце и ви желая усмихнат и ползотворен ден. Имаме малко нужда от повдигане на настроението в темата :)

Rosss,

Всички имаме моменти на надежда и моменти на страх и депресивни мисли. Аз също съм на приливи и отливи и това се отразява и на опитите. Понякога се чувствам изцяло емоционално и физически изтощена, после се стягам и пак се изпълвам с надежда. По темата за фоликулите ти, не забравяй, че зачеването не е точна наука и онова, което пише в дебелите книги и лекарите ни казват или други пишещи във форума ни съветват на база свой опит е по-скоро статистика, но не винаги е нашата конкретна съдба. Има много случаи, които оборват медицината и лекарските заключения и много жени, на които им е казано, че шансовете им намаляват все пак са се сдобили с мечтаните рожби. Аз гледам да не се психирам от конкретните показатели и да се настройвам, че нещата ще се случат по най-добрия начин, независимо как ми изглеждат в момента. Поддържай не надеждата, а вярата, че всичко ще се нареди!
« Отговор #222 -: Ноември 05, 2015, 14:41:45 pm »

Явно кафето не успя да ви събуди и развесели, тогава ще пробвам така  :D

« Отговор #223 -: Ноември 05, 2015, 15:22:41 pm »
ХАххах, Мира, признавам, развесели ме ;) ного сладурска амимация. Аз си взех резултатите от щитовидните хормони и сега чакам пред кабинета на док. Много са се заиграли нещо...закъсняват часовете. Хора, изуменя съм!!! ТСХ -то ми е 0.004!!!
И другите не са в ред, ама ще пиша пак след разговора с док.
« Отговор #224 -: Ноември 05, 2015, 15:33:02 pm »
Кали,

Стискам палци за разговора с док и чакаме да споделиш. Успех!

*
« Отговор #225 -: Ноември 05, 2015, 16:34:56 pm »
 :lol: хареса ми повече от кафето
Кали не се притеснявай, ТСХ се оправя с лекарства. А и варира много през месеците и през различните сезони. Макар че като гледам ти си с хиперфункция на ЩЖ  :?  На мен ми е било 0,002, после се нормализира, но в месеците с хиперфункция никак не се чувствах добре. Чакам да пишеш как са минали нещата при док, стискам палци

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
« Отговор #226 -: Ноември 05, 2015, 16:59:54 pm »
Лили, не съм разбрала, мислех, че ИКСИ правихте - моя грешка. С ендометриозата не съм хич запозната (аз като чета из форума - с какво ли съм), но ако най-доброто лечение за гадта е бременност - пожелавам ти скоро да се излекуваш.

Кали, много ниско... Аз бях с 0.001 по едно време, но още кърмех дъщеря си и се оказа, че е заради пролактина. Не помня какво ми обясниха за взаимодействието, но е факт, че като спрях да кърмя, ТСХ се оправи. Лекарства не съм пила, но и с лекарства се оправя. Въпросът е при теб защо е толкова ниско, но предполагам, че ще се разбере. Успех на разговора още веднъж.

*
« Отговор #227 -: Ноември 05, 2015, 17:11:09 pm »
Момичета, в последните няколко месеца не пиша много, защото ММ го няма, аз се занимавам с разни неща, сменяме къщата във Франция. С ММ се виждаме за късмет все около О., но няма резултат. Днес пак ми дойде. Започнах да се притеснявам да не ми е прекалено къса ЛФ. този месец е 12-13 дена, миналия 13-14. МЦ е 27-29 дена. Пуу, ще си пусна някой друг хормон сега, после след О. и ще видя, но до февруари не смятам да започвам каквото и да е, защото имам много пътувания до тогава и няма да стане. Както и да е.
Късмет на всички и дано всичко да е ОК с Кали. :)
« Отговор #228 -: Ноември 05, 2015, 17:38:31 pm »
Между 10 и 16 дни било нормално да е ЛФ. Не мисля, че ти е къса...
« Отговор #229 -: Ноември 05, 2015, 18:49:51 pm »
Благодаря ви, момичета, че мислите за мен. Аз няма с какво да се похваля. Както очаквах нещата никак не са розови. Това моето ТСХ от година и половина си играе с мен. Увелича хапчетата, пада до нула. Намаля ги-изхвърча в облаците. Честно казано вече много ми писна!
И така, както вече стана ясно от моето ,,уникално" Амх, аз съм с изчерпан яйчников резерв. Има някакви фоликули, но яйчника НЕ функционира, О няма. Предложението на док е да направим спермограма, ЦС и ако всичко там е наред да се опита да го накара да заработи. Шансовете ни обаче са минимални (не го каза точно така, но аз разбирам чудесно). Сега ми е толкова криво, че ми иде да захвърля всичко. Още повече, че мм е абсолютно убеден, че няма смисъл. Предполагах точно такъв развой и уж бях подготвена, а сега така ми се реве, пък не мога. Едно ми е хем безразлично, хем гневно...като си помисля, че 10 години ние се пазим! От какво беее? От мечки :(
Ей така става, когато човек си прави сметки без кръчмаря. Чакай да завърша, чакай да почна работа, чакай това, чакай онова и накрая....край!
Надявам се, че утрото ще е по-мъдро от вечерта и утре ще се почувствам по-добре. Сега се оттеглям да ближа рани :(
Лека и спокойна нощ и още веднъж, благодаря ви за подкрепата.
« Последна редакция: Ноември 05, 2015, 18:53:53 pm от Калия »
« Отговор #230 -: Ноември 05, 2015, 19:09:47 pm »
Ехоо, здравейте и от мен! :)
Аз мълча, мълча, пък току попадна в поредния екшън. Ей сега се връщам от АГ, пак по спешност. Пак еднократно зацапване. Направо изпаднах в шок. Обаче се оказа, че нямам "кухо яйце", а видяхме хубаво ембрионче, направо с коремен ехограф. Имаме и биещо сърчице, чух го и много плаках  :heartbeat: Докторът не изрази притеснение, зацапването да е от "страшните", но аз съм си на тръни. Вероятно раздразнение може би е причината за всичко (аз постоянно се проверявам, признавам си  :oops: ). Иначе се чувствам по-бременна от всякога  :D Особено пък днес ми е толкова лошо. Бебчето изглежда съвсем ок, но ако знаете колко ме е страх само.....
*
« Отговор #231 -: Ноември 05, 2015, 19:15:31 pm »
Кали почини си, размисли на спокойствие, ще видиш, че утрешния ден е по-мъдър от днешния. Или май беше утрото ...  :) Така е, като ти го кажат в първия момент е малко стресиращо. Във вашия случай е много стресиращо защото предварително сте решили да не правите инвитро. Аз пък предварително знаех, че няма да се размина без намеса отвън  :( Аз все пак мисля, че ако не се пазите, рано или късно ще се те изненада приятно едно 9месечно закъснение. Защото дори с нисък АМХ се улучват хубави Я, от време на време има О - ето аз съм живия пример, може 10 месеца да съм със задържани фоликули и лоши Я, но на 11ия се улучва хубава Я. И ако тази Я се срещне с подходящия плувец, какво й пречи да стане едно хубаво бебе? Така че не се отказвай още  :hug2:
alice много хубава новина, честито ти сърчице. Дано да си ни на късмет в тази темичка  :bighug:

*
« Отговор #232 -: Ноември 05, 2015, 19:25:32 pm »
Алис, честито сърчице :)

Мира, много ми харесаха нотните тетрадки  :lol:

Кали, и яз мисля като Лили. Ако спермограмата е добра и кексът е редовен, рано или късно ще имате приятна изненада. Тук оставям една неизвестна за тръбата...но предполагайки, че тя е проходима и ако решите, че няма да я проверявате...

Лили, Усмивчица, Павла, Мечта, Евелин, Мира, Россс, борбата продължава...

Нека в най-скоро време положителните тестове да завалят :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
« Отговор #233 -: Ноември 05, 2015, 19:28:59 pm »
Алис,честито! Толкова се радвам за теб, дано всичко е наред и да спре това зацапване, за да се успокоиш!
Лили, благодаря ти за куража. Естрадиола ми е на горна граница-160 при реф.166 означава ли това,че имам задържан фоликул и възможно ли е да е такова при положение, че миналия месец пих дуфастон? Търся инфо за тези задържани фоликули, но нещо не намирам задоволяваща любопитството ми информация. Ако някой е наясно, моля да ми обясни като на последния олигофрен, че вече трудно вдявам. Извинявам се, ако досаждам много. Не,че не мога и повече де ;)
маки, тръбата ще проверим я видим края на ноември или края на декември.
*
« Отговор #234 -: Ноември 05, 2015, 19:35:41 pm »
Mirracles, благодаря за окуражаващите думи!
А, втория ти пост е уникаааален  :D ухилих се до ушите  :D
Калия, моля те, не унивай! Щом има някакъв шанс док да нареди нещата, недей да губиш вяра ( както каза Mirracles).
Alice85, честито ти сърчице, лека и безпроблемна бременност!
Момичета, благодаря ви, че ви има  :bighug:

*
« Отговор #235 -: Ноември 05, 2015, 19:46:37 pm »
Ето тук за нисък АМХ: "- АМХ ми беше 0,5 и после наистина достигна 1,44 (но не на следващия месец) след няколко месеца прием на едни белгийски витамини + витамин Д допълнително; Но аз съм с доказан лабораторно дефицит на вит. Д3. Не приемай витамин Д 3 на сляпо, без предварително да си го изследвала.
- Приемах също цял куп хранителни добавки: инозитол; омега 3/6; вечерна иглика, ацетилцистин;"

Това е от темата за нисък АМХ...ето и линк http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=51320.msg1114150;boardseen#new

Според мен при автоимунни болести, Хашимото, ниско АМХ, липса на овулация и спонтанни аборти, трябва задължително да се прави и контрола на Вит Д... Все го повтарям...
« Последна редакция: Ноември 05, 2015, 19:50:02 pm от makiyaki »
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
« Отговор #236 -: Ноември 05, 2015, 19:47:16 pm »
 Калиииии, :bighug: нали се разбрахме   :bori_023: ;-)
Alice85, честито  :D!
« Отговор #237 -: Ноември 05, 2015, 20:07:01 pm »
Калия, съжалявам за недобрите новини, но все пак - не унивай! Лъч надежда винаги има!

Алис, честито сърчице! Все хубави новини да носиш и да си ни на късмет на всички!

*
« Отговор #238 -: Ноември 05, 2015, 20:14:27 pm »
Здравейте и от мен.Понеже няма с какво да се похваля,само чета какво сте писали ,но като видях че Алис е с прекрасни новини ,не можах да се сдържа да не я поздравя за тях.
Калия,не бъди песимист.Нещата ще се подредят.И при мен в началото ЛЯ не функционираше.При преглед беше все  в спящо положение,но след стимулацията,общо ми извадиха 19 фоликула.
*
« Отговор #239 -: Ноември 05, 2015, 20:34:27 pm »
Кали не знам дали може да съдиш по хормоните за задържаните фоликули. Аз помня един път си бях пуснала хормони на 3ти ден от МЦ и бяха ОК, но въпреки всичко имах задържани фоликули потвърдено от УЗ. БТ също нищо не показва, поне при мен. Задържаните фоликули са много видове, моите засега доказано са 2 вида - такива от неспукан фоликул от предходен месец и такива от ЖТ (киста на ЖТ). Първите са ясни - сигурно не е била качествена Я и не се пукат. Кистите на ЖТ ги получих след пункциите - фоликулите уж са пунктирани, изтеглено е всичко от тях и впоследствие пак се пълнят с течност и така си остават  :(