0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 7
« Отговор #200 -: Ноември 03, 2015, 20:50:32 pm »
Къде са всички тази вечер  :o напоследък е много тихо, къде са бебеправещите? Аз да се оплача - БТ продължава да е висока, днес имах някакви неприятни болки в ЛЯ, сигурно имам задържан фоликул. Правя коремни упражнения, дано да се изчисти  :( И напоследък сякаш имам горещи вълни, не знам дали толкова бързо може да се появят. Даже нощем се събуждам от жега, не знам дали просто ми е горещо или наистина имам вълни. Тази вечер ще махна едното одеало и ще видим.
А между другото има в офертомат хубава оферта за щитовидната - ТСХ и ФТ4 за 8.50 лв в Цибалаб - София. И вирусология за 25 лв. - удължен е срока на ваучера до 10.01.2016.

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
« Отговор #201 -: Ноември 03, 2015, 23:22:34 pm »
Охооо, всички сте отнесли плувката и вече сте на втора-трета дрямка. Сладки сънища!
« Отговор #202 -: Ноември 04, 2015, 07:06:56 am »
Е, не..., може ли от стрес да вдигна такава температура или ще се разболявам?
Два пъти я мерих...
« Отговор #203 -: Ноември 04, 2015, 08:23:33 am »
Добро утро, момичета:-)
Как сте? Определено е много тихичко. Моята инсеминация беше в понеделник и от тогава ходя с една усмивка... :-) Вълнувам се, знам, че успеваемостта по принцип не е много висока, но някак си съм с много добро усещане :-) Дано не се разочаровам. Не меря температура и определено не търся никакви подсказки, но ми е едно такова хубаво :-)
Желая хубав и усмихнат ден на всички!

« Отговор #204 -: Ноември 04, 2015, 09:11:14 am »
Добро утро, скука е тук напоследък....
Смайли колко ти е Т. не мися, че може от стрес да се вдигне. По-скоро някое вирусче си лепнала.
Вили, стискам ти силно палци. Дано да си късметлийка и скоро да ни зарадваш с две чертички.
Аз ходих тази сутрин да дам кръв за хормоните на ЩЖ и за пролактин. Следобед ще са готови, а утре съм на среща с док да обсъдим положението. Лекинко се притесних, защото сестрата ми каза, че док е казал да ми звънят по телефона да ходя да разговаряме, а по принцип се бяхме разбрали с всички хормони да ида.....да не би толкова да са зле нещата, че...уф, пак се вкарвам във филма. Дано да е последния сезон на тоя сериал, че вече много ми стана. На мм му казах в събота за последно ядеш, пиеш и тези три неща и после в сряда, четвъртък в тъмната стаичка-няма не искам, хахахах!
 Алис, кога щеше да ходил пак на преглед? Маки, Аделия и всички останали, къде се губите?
Хубав ден, момичета. Усмихвайте се :)
*

Starshine

• 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
« Отговор #205 -: Ноември 04, 2015, 09:31:10 am »
Здравейте и от мен, момичета!
Отсъствах дълго, защото реших да си дам почивка от бебеправнето за един месец. Бях решила да ви пиша чак след като възобновим опитите, но явно нямам късмет. Вече съм със закъснение от 10 дни. Не зная какво става с този мой цикъл! Много съм притеснена, дали яйчниците ми пак не са решили да правят бойкот!  :x
Отдавна не съм ви чела, и искам да ви се извиня. Просто имах нужда от почивка. Обещавам от днес да съм активна.
Желая ви усмихнат, слънчев и спокоен ден! :sunshine:
« Последна редакция: Ноември 04, 2015, 09:35:27 am от Starshine »

Quiet people have the loudest minds.
*
« Отговор #206 -: Ноември 04, 2015, 09:32:04 am »
Смайли и аз залагам на вирусче, сега сезона е такъв.
Vili няма да мислиш колко е нисък % успеваемост, мисли положително и вярвай, че ще си от малките % успели  :goodluck:
Кали ти какви изследвания си правила досега, че док да иска да ги коментирате? Най-добре ще е да видите цялата картинка и тогава да говорите, иначе с половината изследвания няма смисъл. А за спермограмата - аз не мисля, че тези ограничения преди даване на материала са толкова важни. Все пак ежедневно милиони мъже пият, пушат, пият лекарства и създават успешно деца. По мои наблюдения това което повече може да навреди при даването на материала е стреса от самото даване, който за мъжете хич не е малък. Моя когато прави първата спермограма така се беше ошашкал, че като излезе каза, че много малко материал отделил. Впоследствие се оказа, че стаичката била отвратителна, мизерна, постоянно някой се опитвал да влиза и т.н. Тогава и спермограмата му беше лоша. Не казвам, че само заради неприятните условия е било, но и те са повлияли.
Като отиде да дава материал в Токуда беше съвсем различно - за нула време се справя със задачата и нито един път не ми е измрънкал. Обаче стаята си е уютна, имало даже списания, а и ако си носиш филм на флашка може да си го пуснеш  :lol: европейска работа. Така че ако питаш мен първо проучете къде ще дава материал, поне да се подготви психически, това че е изпил една чашка 2 дни преди спермограмата не мисля,че кой знае колко вреди.

« Отговор #207 -: Ноември 04, 2015, 09:43:00 am »
Лили, миналата седмица на втори ден от м. правихме АМХ, ФСХ, ЛХ, Е2
Днес на чист ден ТСХ, ФТ4, ТАТ, МАТ, Пролактин.
ММ иска в нас да ,,добие" материал и сами да го знесе в лабораторията. Питах, казах, че мобе и таа, но трябва по най бързия начин да го занесе. Е, ние живеем на 5 мин. път с кола :)
*
« Отговор #208 -: Ноември 04, 2015, 10:07:43 am »
Хаха Кали той и моя цял месец преди това ме уговаря за този вариант, ние сме на 30-40 мин път от клиниката, но на мен не ми се рискуваше. Не за друго, а защото уж като се отдели материала го слагат при някаква температура да следят времето на втечняване. А ако го носим от нас до клиниката ще е изложен на неподходяща температура и това може да се отрази върху времето на втечняване. Но вие щом сте на 5 мин. е супер, ще може вкъщи в стерилен контейнер да си го отдели и после да си го носите.
Ако питаш мен изчакай всички резултати да са готови и тогава отиди да коментирате, ще имаш повече информация

« Отговор #209 -: Ноември 04, 2015, 12:42:11 pm »
Лили, за утре записах час, ще говорим с док. Аз сега започвам да разсъждавам :) То с това ниско Амх-0,21 може и изобщо да не се наложи да правим спермограма. Знам какви са възможните варианти, всъщност, той е май само един-донорска я. Ние сме си говорили с мм, че няма да правим никакви процедури-инсе, анвитро и т.н и ако не може да стане по естествен начин, ще спрем до тук. Да ни е жива здрава дъщеричката, ще с и я гледаме :) Снощи пак започна едно изречение с ,,Като имаме бебе нали ще купим....еди си какво", ще трябва да и обясним, че няма да имаме бебе, макар, че не знам как се обяснява такова нещо на дете :balk_145:
Утре ще са готови щитовидните и там очаквам голяма каша....ще видим! Притеснено ми е доста де  :balk_144:
*
« Отговор #210 -: Ноември 04, 2015, 14:10:32 pm »
ееееее Кали направо ме уби с това последното  :( Аз като съм с АМХ по-ниско и от твоето какво? да взема да си слагам въжето ли??? Не се излагай, ниско АМХ не значи, че няма да има бебе, просто значи, че ще е много трудно и може да не стане по естествен път. Да, показател е за резерв, но точно кой аспект от резерва, дали директно показва резерва или индиректно ... още се коментира в научните среди, а случаи на забременели с ниско АМХ има колкото искаш.
Стига с този песимизъм, като чета по разни други теми как едни хора дават съвети на други хора за донорски яйцеклетки и как видиш ли нищо няма да стане с такова ниско АМХ, едва ли не се чувствам някакъв инвалид. Айде стига вече, да не би Господ да се е регистрирал във форума без да знаем, че да раздава такива присъди? Отказвам да клекна като послушно кученце и да ходя да чакам за донорска, като искат те да ходят за ДЯ, моята борба още не е свършила. Като ги оборя някой ден и като си родя здраво дете лично ще им пиша  :x
Виж за кураж един руски форум с един вид анкетка за забременели с ниско АМХ
http://www.probirka.org/forum/viewtopic.php?f=49&t=37550&start=35
Сега се дописвам - вие като не искате инвитро, може да си продължите естествените опити пък каквото стане. А може да размислите някой ден и да пробвате някоя процедура, все пак има антрални, имаш овулация, не всичко е загубено
« Последна редакция: Ноември 04, 2015, 14:40:59 pm от lilibell »

« Отговор #211 -: Ноември 04, 2015, 18:18:32 pm »
lilibell  :youwoman: благодаря ти!
Изчетох и двете странички на въпросната тема, която си дала и ми стана много смешно :) те имат ритуал като нашия с ръсенето на прашеца, само че ,,АПЧИХИИИИИ" -кихат явно за да се заразят с бременност  :lol:
Разбира се, че не мога да знам какво ще каже лекаря. Гадая си и споделям тук, съжалявам, ако съм досадила вече.
Навсякъде чета за къс и дълъг протокол. Това се отнася само при инвитро, нали?
Още нещо да питам и  osi_19 вярно ли е, че при нисък Амх не се правят стимулации за Я или пак нещо не съм разбрала? И ако откажем инвитро и инсе, ще продължим само с фоликулометрии за проследяване на О??? (май стана повече от един въпрос)
Хубава вечер на всички, аз отивам да ,,троша" пари ;)
« Отговор #212 -: Ноември 04, 2015, 18:27:09 pm »
Добър вечер!

Моята хистероскопия мина днес, имало е няколко миниатюрни полипчета, които са премахнати. Мина добре, освен дето ме надупчиха на 100 места, но това е защото вените са ми тънки и не издържат. След 10 дена ще са готови резултатите от хистологията, но според докторката нищо кой знае колко сериозно не е имало в моята матка.

А сега ще прочета какво сте написали :)

« Отговор #213 -: Ноември 04, 2015, 18:37:29 pm »
DreamOn,

Радвам се, че всичко е минало благополучно!
Стискам палци да се възстановиш бързо и скоро да ни зарадваш с добри новини.
Колко време ти казаха, че ще е нужно, за да се възстановиш?
*
« Отговор #214 -: Ноември 04, 2015, 18:57:07 pm »
DreamOn супер е, че всичко е наред. Поне сте отметнали още една точка по пътя, щом няма нищо притеснително в матката поне няма да я мислиш вече. И на мен много ми се иска да си направя пак една диагностика защото лапарото ми беше декември 2014та и много се притеснявам дали всичко е наред  :( Ако имах малко излишни парички бих си направила пак едно лапаро.
Кали при нисък АМХ, т.е. изчерпан яйчников резерв или намаляващ резерв наистина стимулации не се правят или поне не са силни. В повечето случаи се правят на естествен цикъл - следят се хормоните, следи се фоликула, слага се таймираща инжекция и се прави пункция. Другия вариант е с лека стимулация като моята - т.нар. модифициран цикъл, малки дози хормони за кратко време.

« Отговор #215 -: Ноември 04, 2015, 19:26:43 pm »
Кали, моят мъж беше също изцяло против ин витрото. Дори не даваше да му споменавам този вариант. С времето обаче се промениха нещата.
Много ви стискам палци да ви се получат нещата и без намеса, но не отхвърляйте с лека ръка и вариантите, които предлага медицината.

DreamOn, чудесни резултати  :P

Аз днес направих все пак един тест за О да я видя тая температура да не значи нещо, но не. Беше силно отрицателен. Не се чувствам и болна. Ще видим утре термометърът какво ще покаже.
Кали, Т днес ми е 37.2 (вчера беше 36.7). Може да ми я видиш в графиката в подписа ми.
« Отговор #216 -: Ноември 04, 2015, 19:38:01 pm »
Смайли, от телефона нещо не мога да отварям графики, не знам защо. Дано не е грип и с това да се разминеш. И аз преди два месеца бях вдигнала инцидентно и еднократно такава Т. Явно организма се бори с нещо :)
Ние не сме против инвитро-то. Просто сме наясно, че не можем да си го позволим финансово, пък дори и с помощ от фонда. Ако нямахме детенце, със сигурност щяхме да се борим на всяка цена.
Ще пиша утре след разговора с док. Благодаря на всички за включването  :bighug:
*
« Отговор #217 -: Ноември 04, 2015, 20:14:22 pm »
Здравейте момичета :)
Относно спермограмата съм полусъгласна с Лили  :P
Според мен трябва да се спазят изискванията за алкохол, въздържание, антибиотици. То, и ние с ММ си говорим, че и наркоманите забременяват и раждат, ама...все пак, това че не ни се получава си има причина. А и разширената спермограма си е скъпичка и не бих искала една чаша вино да ни струва 220 лв.
А пък за стреса, че им влияе съм на 100% сигурна. Първата спермограма ни беше, след като предния ден му насрочиха дата за очна операция...ами, бяхме с много лоши показатели.
Кали, ако ще носите от вкъщи материала, да не забравите да го държите близо до тялото (примерно под мишницата), трябва да е с близка до телесната температура. Да не ви изиграе лоша шега студеното време. И нещо много важно: ако не успее да събере всичко в контейнера, не го давайте за изследване.

Покрай мен не се случва нищо. Чакам си часа при док. Мисълта за малкото ми фоликули на последния преглед така хубаво започва да ме човърка все повече и повече, че вчера бях в "страхотно" настроение, по-скоро страховито  :P  Спаднаха ми силите да мисля положително, а още не сме започнали .... А как ми влияят стреса от работа и от собствените ми мисли отрицателно върху бъркането на кекс... Как се справяте вие?
Добре ви се пооплаках :( 
Хайде някой да се похвали с нещо хубаво, че да ми се оправи малко настроението !
Кали, дано утре да чуеш само хубави неща!

« Отговор #218 -: Ноември 04, 2015, 21:57:10 pm »
Благодаря, дами :)

Mirracles, докторката каза 10 дена да нямам полови контакти и да не плувам в басейн, други ограничения нямам. След това всичко може. Опити за бебе - като ми мине следващия цикъл, няма нужда да се изчаква повече. След 10 дена съм и на контролен и ще препотвърдя горното.

Лили, а има ли причина нещо да не е наред? Щом правите ИКСИ (нали ИКСИ беше?), явно не е всичко цветя и рози, де... Все пак се надявам да нямаш причини за притеснения, всичко да е наред и следващият опит да е успешен. И дай, Боже, на всички ни :)

Кали, успех утре и от мен, дано чуеш обнадеждаващи неща.

*
« Отговор #219 -: Ноември 04, 2015, 23:04:35 pm »
DreamOn нашето беше стандартно инвитро, не съм правила ИКСИ защото ММ няма проблем. Иначе да, притеснявам се заради ендометриозата ми, която често дава рецидив. Аз не съм минала и лечение след лапарото, защото пък съм с изчерпан яйчников резерв. Абе сложно е, а вече мина година и много се притеснявам да не ми се появи пак ендометриозата. Така ми се искаше да забременея - една бременност щеше да е перфектното лечение за тая гад  :x
« Последна редакция: Ноември 04, 2015, 23:07:53 pm от lilibell »