0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 7
« Отговор #180 -: Ноември 02, 2015, 10:23:39 am »
Лили, мисля, че си права.
При и при мен, когато всичко е ОК на база на УЗИ, Т пада до 36.4-36.5, а като не е, е 36.7-36.8, каквато е в момента.
Какво да се прави.... Продължаваме да чакаме и да действаме междувременно ...
« Отговор #181 -: Ноември 02, 2015, 10:27:10 am »
Добро утро момичета!

Хайде да подкарваме седмицата  :) Дано да е усмихната и лека!

DreamOn,

Този месец на всички ни подрани доста, много странно. Стискам палци да се намери опция за хистероскопията. Тя на кой ден от цикъла се прави?

Смайли, Лили,

Не се настройвайте негативно. Може пък О да ви изненада. Навсякъде пише, че само по БТ не могат да се вадят 100% достоверни изводи  :) 

Днес черпя с "ангелски" чай  :D
Докато го пиете си представяйте как всяка глътка от него ви приближава все повече към сбъдването на вашата мечта. Нали водата има памет  :)

« Отговор #182 -: Ноември 02, 2015, 11:02:20 am »
Ех, че сладурска чашка, мерси за чайчето, мира!
Днес ме святка яйчника и се чудя какво пак става с мен! 6-ти ден ми е, едва ли може да става въпрос за О. Искам да ви питам за хормоните на ЩЖ. Док каза да ги направя на чист ден, но има ли значение кога точно? Този месец м. ми беше точно два дни, на третия само една капчица сутринта и край. Да изчакам ли още малко или утре да ходя да ги пускам? И гърдите са ми много напрегнати, сякаш сега ще ми дойде. Ох, много ми е объркано! Всеки ден си измислям по нещо ново. Например много ми се иска да изчакам месец, два с тая цветна снимка. То и без това сега няма да имам парички, де...та, като видим хормоните и спермограмата,  да направим месец, два фоликулометрии и да видим дали изобщо има о...Предполагам, че док иска да направим ЦС за да може евентуално да изпише клостил, ама...
На път съм пак да се кача на тъжния влак, не знам какво ми става. Един ден съм оптимистично настроена, на следващия ми идва да захвърля всичко...
*
« Отговор #183 -: Ноември 02, 2015, 11:08:14 am »
Mirracles така е, БТ е само допълнителен метод за определяне на хормоналните промени, но тъй като е най-широко използван съответно и изводите от температурните промени са до голяма степен достоверни. Не на 100 %, но дори с УЗ няма 100 % гаранция - виждат един фоликул, всичко изглежда ОК и накрая - празен или пък с некачествена Я. Който намери 100 % начин да предскаже качеството на Я и овулацията, вероятно ще спечели милиарди и ще обере всички научни награди  8)
Този месец ще си почина, но от следващия цикъл ще говоря с док да правим пункция само на чист ЕЦ. От години знам, че при мен нещата само се объркват когато се вкарват допълнително хормони. Може би защото никога в живота си не съм пила хормонални хапчета и каквито и да е други лекарства, затова съм много чувствителна. И след такава ударна доза хормони както миналия месец, сега не знам кога яйчниците ми ще се върнат към нормалната си работа. По-добре в началото на цикъла - хормони и УЗ, ако всичко е наред ще си проследяваме фоликула и пункция, даже може да е по-добре малко по-рано да се вади защото моите явно на 18 мм се пукат
Кали не съм чула хормоните на ЩЖ да се влияят от цикъла, но щом док ти е казала така - спазвай си нейните инструкции.
За клостила много внимателно го коментирай с док - при изчерпани или изчерпващи се яйчници не е препоръчителен. При мен даде страничен ефект - месеци след това задържах фоликули, но пък аз с друга цел го пих.

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
« Отговор #184 -: Ноември 02, 2015, 11:30:05 am »
Mirracles, наистина странна работа с това подраняване... Хистероскопия се прави до 10 ден от цикъла, така ми каза моята лекарка. Ще се вместим - насрочихме я за тази сряда.

Кали, и аз за пръв път чувам хормони на ЩЖ да се изследват на конкретен ден. Аз имам едно малко възелче и 2 още по-малки кистички и изследвам хормони 2 пъти годишно, но никога не е ставало дума кой ден от цикъла ми е. Но щом така ти казват, сигурно има причина.

« Отговор #185 -: Ноември 02, 2015, 11:33:05 am »
Калииии,

Никакви такива! Виж там провери в кой вагон си и ми се усмихни! Никакво слизане от щастливия влак! Чу ли ме!?
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=51283.msg1112946#msg1112946

Лили,

Аз също се не ги харесвам хормоналните стимулации, защото досега като съм пила хормони по някаква причина, после нещата съвсем са ми се разбутвали. Истинско балансиране на хормоните съм имала единствено от хомеопатични лекарства. И задържането на фуликули преди години се оправи единствено с хомопатия от една ирисоложка от Пловдив и сега когато имах малки отклонения, пих пак хомеопатично по препоръка на мамолога ми и нещата влязоха в норма.

DreamOn,

Стискам палци всичко да мине леко и успешно с твоята хистероспопия и нещата да се наредят по най-добрия начин!

« Отговор #186 -: Ноември 02, 2015, 11:40:59 am »
Благодаря ти, Mirracles, но днес ми е адски трудно да се намеря...сигурно съм заспала някъде под седалките :(
Аз също никога не съм изследвала хормони на ЩЖ на определени дни. Сега видях, че той иска освен тях, също и пролактин. Вероятно заради него иска да са на чист ден? Идея си нямам, ама все пак се обадих в лабораторията и утре ще ходя да ме боцнат.
Алис нещо ми се губи, Алис, как си, пиши два реда!
« Отговор #187 -: Ноември 02, 2015, 15:27:53 pm »
Кали, и  аз изследвам щитовидните хормони на чист ден. Сутрин на гладно и жадно и най вече без кафе. За кафето съм сигурна, че влия.
 Тая вечер да не се стреснете  :) може да има заметръс най-накрая  :wink: :pleasantry:. ММ се завръща. Не че и този месец не го изтървахме О , ако е имало май мина. Днес температурата ми се покачи на 37.
« Отговор #188 -: Ноември 02, 2015, 17:04:47 pm »
Хехеееее, Хрис, то ние с теб вече банкети ще трябва да вдигаме ;) толкова рядко се случват нещата, че....чак се замислих дали не лъжа доктора като му казах, че от 3 години правим бебе, пък то не става. Ами то с 2, 3 пъти (понякога и по-рядко) в месеца как да стане тая работа я? Все си мисля, че ако започнем да правим редовно кекс, трябва да стане бебо, ама...ще видим :) Ех, ние другата седмица почваме ремонта, най-накрая! Надявам се, че за Коледа ще мога да се похваля с нова детска, а защо не и с още нещо ;)
« Отговор #189 -: Ноември 02, 2015, 22:08:33 pm »
Не можах да копирам текста, за това го прилагам като снимка. Специален ноемврийски поздрав за всички вас, прекрасни бъдещи мами...обичайте се!
« Последна редакция: Ноември 02, 2015, 22:10:30 pm от Калия »
« Отговор #190 -: Ноември 02, 2015, 22:33:56 pm »
Ех, Калиии...
Тъжно е, но е много истински и хубаво.
Ще видиш, че ще дойде и нашето лято!  :)
« Отговор #191 -: Ноември 02, 2015, 23:28:56 pm »
Ами да, ще дойде :) и на лято ще сме с голееееми тумбаци ;)
Аз предпочитам да ми е тъжно, но истинско, от колкото весело, но фалшиво!
 :bighug: :bighug: :bighug:
*
« Отговор #192 -: Ноември 02, 2015, 23:40:27 pm »
Кали,
много красиво :)
Момичета,
пожелавам ви да ви е лятно през всеки ноемврийски ден! :)

« Отговор #193 -: Ноември 03, 2015, 07:32:27 am »

Добро утро, момичета! Нека новата седмица е слънчева и усмихната!
Аз отложих изследванията си за утре, защото снощи имахме гости и се почерпихме малкичко  :P
Снощи на късно прочетох в библиотеката и за изискванията за спермограмата. Пише, че не се препоръчва употребата на алкохол-това беше близко до ума, ама като питах в лабораторията ми казаха само за 3 дни въздържание от...но не и от друго. Даже сестрата се пошегува, че не стига, че без секс, ами и гладен и жаден да го държа е меко казано наказание. Да, ама....тва са си 50 лв и  ние предпочетохме да спазим всичко, защото ако случайно излезе нещо неприятно да не се чудим ама дали не е от това, че си ударил една ракия....ей такива ми ти работи при нас :) Сега се чудя следното: Дали не трябва да изхвърлим старите плувци, щото те така или иначе са почерпени тези дни и да спазим тридневен пост дет се вика...
Хах, от сутринта с какви глупости ви занимавам само :)
« Отговор #194 -: Ноември 03, 2015, 09:52:08 am »
Кали, на нас ни казаха 7 дни въздържание от алкохол и от 3 до 5 дни сексуално въздържание - не по - малко, но не и повече. Ние бяхме с 4 дни и СГ излезе добра ;)
« Отговор #195 -: Ноември 03, 2015, 14:41:10 pm »
Кали, ние се пазим за Коледа  :wink:
« Отговор #196 -: Ноември 03, 2015, 14:45:09 pm »
Ехооооо!? Къде се дянахте всички?  :D

Ммм, вземам си от портокаловото сокче. Мерси, Кали!
Най-хубаво "на чисто" да си направи изследването мъжа ти, за да не се чудиш после дали е от това или не. Евелина ти е дала инфо, междувременно по време на въздържанието и лекарства не трябва да пие твоя човек, че и те вредят (най-вече антибиотици, но и някои други).

*
« Отговор #197 -: Ноември 03, 2015, 15:21:09 pm »
Аз поглеждам днес, след вчерашния презокеански полет, ама още съм като парцал и не ми се пише, а и от утре ще съм заета с туризъм... До след 2 седмици всички да сте се преместили в бременната тема :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
« Отговор #198 -: Ноември 03, 2015, 15:22:53 pm »
Аз съм тук :) то много трудно се оказва това с даването на ма'триала бе :) мани, бегай! Три дни без кекс може, ама без аператив вечер....уууух! Усещам как вече му лазя здраво по нервите. Той не стига, че адски се притеснява (не го показва, ама го усещам) ами сега и това въздържание от...алкохол! Ние (пак да кажа) не, че сме някакви големи пиячи, ама си е ритуал в нас вечер по една малка (рядко голяма) ракийка преди вечеря ;)
*
« Отговор #199 -: Ноември 03, 2015, 15:35:04 pm »
Кали, в такъв случай, направо се изследвайте с аператива. Защото като бебе правите нали пак ще е след аператив... Таман да си знаете какво вкарвате вътре. Иначе ще стане, абе то уж спермограмата беше добра, а бебе не става...

Ако след аператива се окаже, че има нужда от въздържание, тогава ще е мотивиран в дните около бебеправенето да се въздържа :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!