Аз пък за първа година видях във фейса някакъв плакат хората разпространяват "когато американците си вържат мартеници, тогава и аз ще празнувам Хелоуин" и ми стана много смешно, защото първо празника НЕ е американски, а английски и второ, щом толкова държат на българското, защо не употребяват българското наименование на празника, а чуждицата Хелоуин.
Та тези, които се правят на най-върли защитници, май по-скоро от злоба го правят, отколкото от патриотизъм, защото няма нищо лошо в глобалозацията, има лошо, ако си забравим корена. Но пък като се замислиш, за кого е лошото? И всички българи да се "поамериканчим" какво от това... Те и инките били велики, но не оцелели...
Аз все още държа на родния език и култура и се гордея с тях и уж все се дразня на хора, които с лека ръка махат на българското и се "почуждават", но пък кой съм аз, че да ги съдя и се успокоявам, че всеки има право да взима сам решенията си и съм в мир с това си/им право
А и както казах, празнуването на "американски" празници НЕ е това, което ни прави по-малко българи