0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 7
« Отговор #160 -: Ноември 01, 2015, 10:37:16 am »
Много е тихо тук  :hello:
« Отговор #161 -: Ноември 01, 2015, 11:52:51 am »
Здравеите, бъдещи мами,
наистина е много пусто в темата тези дни, явно всички са се отдали на чистене, почивка и разходки.
Честит ден на будителите! :)
Искам да ви попитам какво мислите за приема на клеева тинктура (проролис). Доколкото прочетох приема й има множество полезни действия, но дали не влияе върху забременяването?! Аз преди време пиех екстракт от семена на грейпфрут и бях забравила за боледуване, но лекарят ми каза, че съдържа естрогени и влияе върху хормоните и по-добре да го спра. Моля, ако сте запознати с прополиса да споделити.
Хубав неделен ден на всички и забъркване на удоволствия  :balk_56:
« Отговор #162 -: Ноември 01, 2015, 12:00:18 pm »
Сега се сетих - да не сте се изнесли всички в бременната тема?! :crossfingers: :cloud9: osi_17
*
« Отговор #163 -: Ноември 01, 2015, 12:11:37 pm »
Студеното време благоприятства за бебеправене.  :wink:

Всеки миг е още един шанс...
« Отговор #164 -: Ноември 01, 2015, 12:23:01 pm »
Хахахаха а аз си помислих, че здраво са се хванали да забъркват кекс тия дни :-). Довечера всичко да си кажете  :bighug:  :grouphug:
 Alexa_C,  по повод екстракта от грейпфрут до преди може би две -три  години пиехме "Цитросепт".След скандала, че бил токсичен съм много скептична към всякаква кампания за така полезни хранителни добавки и витамини.
 Идея си нямам за прополиса и на мен ми е интересно дали влияе.
« Отговор #165 -: Ноември 01, 2015, 12:25:13 pm »
Добро утро  :lol:
Честит празник, Българи!
Аз спах до сега, оххххх, блаженство!
При мен няма нищо ново, освен, че лелката си отиде на втория ден, явно тъй ще е вече  8)
С дребосъчето вчера се вихрихме в кухнята. Правихме хелоуински бисквити, ще се опитам да ви ги покажа. Като се изпекоха на нищо не заприличаха, но пък бяха вкусни. Това маслено тесто така и не се научих как се прави. Хем този път спазих точно рецептата и пак се разтекоха в тавата, нищо де, няма ги вече  :wink:
За да не ме обвини някой в чуждопоклонничество, ще кажа, че ние НЕ празнуваме Хелоуин. Просто си откраднахме идеята и решихме да експериментираме :)
« Последна редакция: Ноември 01, 2015, 13:52:25 pm от Калия »
« Отговор #166 -: Ноември 01, 2015, 12:28:17 pm »
Хахахаха а аз си помислих, че здраво са се хванали да забъркват кекс тия дни :-). Довечера всичко да си кажете  :bighug:  :grouphug:
А, чак до довечера ли? Я виж графиката ми бързо! Фук-фук :)
« Последна редакция: Ноември 01, 2015, 12:41:48 pm от Калия »
« Отговор #167 -: Ноември 01, 2015, 13:55:06 pm »
Здравейте, момичетааа  :D

Какво си правите в този слънчев уикенд?
Хихи, Кали от тук ти виждам грейналата усмивка и явно не е само заради хубавото време  :D

Алекса,

Аз пия прополис в момента за вдигане на умунитета и за колита ми, но той е известен и с благоприятното си влияние при лечение на стерилитет. Ето тук има една статия за прополиса и другите пчелни продукти и как точно повлияват фертилитета. http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=4763
*
« Отговор #168 -: Ноември 01, 2015, 13:55:48 pm »
Кали, изглеждат страхотно страховити :)

Според мен няма такова нещо като чуждопоклонничество, по скоро трябва да се пазим да не забравяме българското. Ако един българин знае и празнува българските + чуждите празници в него има повече стойност, отколкото в българин, който НЕ празнува чужди празници, но нито чете, нито знае, нито се интересува и за/от българските :)

Аз това се опитах и да обясня в темата за празника на Вси Светии във форума за кафето, ама и там май не стана много ясно :)... Както и да е..

Аз вчера стягах багаж, а вечерта в комплекса имаше парти. Отидохме за около час да огледаме на хората костюмите, ние нямахме костюми. Не можахме да останем до края, за да видим кой ще спечели за костюм и за храна. Който иска можеше да занесе разни сладки, салати или други храни, декорирани тематично :) ние и храна не занесохме, само по една бира си занесохме и като ги изпихме си тръгнахме :)

Никакво бебеправене тук...аз още съм в цикъл...

Хубав и усмихнат ден на всички!
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
« Отговор #169 -: Ноември 01, 2015, 14:22:31 pm »
Здравейте и от мен   :) Кали много си бърза със сърчицата. И аз за днес съм подготвила ММ. Като си направих една сметка, ще имам поне 3-4 месеца за естествено бебеправене, може пък да ми излезе късмета. Започнах пак ударно с витамините, минералите, добавките и чайчетата.
Кали много са ви хубави и сладките и съм съгласна, че няма нужда да са свързани с определен повод. А и българите си имаме достатъчно стари хубави обичаи, традиции, празници ... за съжаление не са "модерни" и затова такива като хелоуин са по-близки и предпочитани, шарени, забавни. Нашите обичаи и традиции са свързани преди всичко със семейството, дома, уюта, уважението към по-старите. Не е същото като да се облечеш като тиква и да тръгнеш да просиш бонбони от съседите  :lol:

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
« Отговор #170 -: Ноември 01, 2015, 14:39:45 pm »
Здравейте и от мен   :) Кали много си бърза със сърчицата. И аз за днес съм подготвила ММ.
Хахахахаааааааа, ама аз забравих да ви кажа как си поисках :) Имахме гости в нас, а аз пак на работа (втората е вечерна) и му звъня по телефона, той вдига и шеговито ме пита ,,Пакост или лакомство". Замислих се аз, па му звъннах още веднъж след около час и директно го питах ,,Пакост или секс?"
Иначе ми е забавно на Хелоуин. Снощи например като се прибирах от работа точно в полунощ и в една тъмна уличка до нас вървяха около двайсетина тийнейджъри облечени и нарисувани като зомбита. Като ги осветих с фаровете ми стана едно такова...хем малко страшно, хем забавно. После познах някои от тях-наши ученици и си помислих дали да не спра да ги поздравя, ама се сетих, че нямам бонбони да ги почерпя и може да решат някоя пакост да ми направят :) Абе... на мен ми е готино. Разбира се, че почитаме българските празници и възпитаваме и детето си в почит и уважение, но не мисля, че има нещо лошо в това, да се забавляваш на Хелоуин например. Нали винаги по това време на годината се почват едни спорове по този въпрос, та...да си кажа...
*
« Отговор #171 -: Ноември 01, 2015, 16:21:16 pm »
Аз пък за първа година видях във фейса някакъв плакат хората разпространяват "когато американците си вържат мартеници, тогава и аз ще празнувам Хелоуин" и ми стана много смешно, защото първо празника НЕ е американски, а английски и второ, щом толкова държат на българското, защо не употребяват българското наименование на празника, а чуждицата Хелоуин.

Та тези, които се правят на най-върли защитници, май по-скоро от злоба го правят, отколкото от патриотизъм, защото няма нищо лошо в глобалозацията, има лошо, ако си забравим корена. Но пък като се замислиш, за кого е лошото? И всички българи да се "поамериканчим" какво от това... Те и инките били велики, но не оцелели...

Аз все още държа на родния език и култура и се гордея с тях и уж все се дразня на хора, които с лека ръка махат на българското и се "почуждават", но пък кой съм аз, че да ги съдя и се успокоявам, че всеки има право да взима сам решенията си и съм в мир с това си/им право :)

А и както казах, празнуването на "американски" празници НЕ е това, което ни прави по-малко българи :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
« Отговор #172 -: Ноември 01, 2015, 17:59:43 pm »
Кали твоята версия на празника повече ми харесва  :lol:
Маки как да ти кажа,аз също го видях този пост във фейса и не го харесах.Факт е обаче,че всичките ми приятели,които отбелязват Хелоуин,не знаят например какво празнуваме на 24ти май и са от този тип,който свързва Левски с футбола.... не мога да не си направя съответния извод.Моите приятели са 1 милионна част от хората по света и не са представителна извадка, но за мен това е достатъчно да свържа Хелоуин с нещо неприятно.
Ама интерпретацията на Кали ми хареса и май ще я приложа в бъдеще  :)

« Отговор #173 -: Ноември 01, 2015, 20:52:02 pm »
Всички празници си интерпретирам аз както ми изнася ;) само не знам днешния как да измисля-идеи?
Хич не ми харесвате тези дни! Хайде, слагам масата, заповядайте!
Салатата е карфиол, овкусен с оня тъмния оцет (забравих му името), зехтин и хималайска сол. Знам, че карфиола не бива да го ям заради Хаши-то, ама веднъж в годината едва ли ще ми навреди толкова. Ракийката естествено е домашна!
Ако някой се сети за оригинален (Будителски) начин за ,,изпросване" на кекс, да пише ;)
Набебе!
« Последна редакция: Ноември 01, 2015, 20:54:39 pm от Калия »
*
« Отговор #174 -: Ноември 01, 2015, 20:58:31 pm »
не се сещам за нищо "будителско"  :? аз моя не мога да го събудя за кекс, цял ден ми гледа филми. Започнали са да дават всички серии от Междузвездни войни и ми идва да го гръмна. Накрая ще викна съседа  :x

« Отговор #175 -: Ноември 01, 2015, 22:46:23 pm »
Хахахах, Лилииии, разсмя ме с тоя съсед :) Книги ли ще четете ?
Ето сега се сетих! Кажи му на твоя: ,,Книга или кекс"  :lol:
« Отговор #176 -: Ноември 02, 2015, 09:34:56 am »
Добро утро!

Калия, много симпатични сладки :)

Хелоуин (или Вси Светии ;)) и ние не празнувахме. Ама пък ходих в неделя да гласувам на балотаж за районен кмет, пукнат човек нямаше. Гледаха ме като извънземно :)

На мен ми дойде в събота  :?. Толкова къс цикъл не бях имала, дойде ми на 23 ден. Това малко обърква плановете за хистероскопията, но след малко ще се обадя на докторката да видим ще успеем ли да я сместим тази седмица или ще се наложи да изчакам следващия цикъл.

*
« Отговор #177 -: Ноември 02, 2015, 09:59:15 am »
Добро утро и от мен и с пожелание за усмихната седмица  :)
Аз пък вероятно този цикъл ще съм без овулация - като гледам БТ още не ми е паднала. Направо ме е страх да пусна изследване на ФСХ - сигурно ще хвърчи в небето  :(

« Отговор #178 -: Ноември 02, 2015, 10:12:03 am »
Не знам какво се случва, този месец всички сме с къси цикли явно ....  :?

Лили, и моята БТ е като твоята. Лошото е, че и миналия месец беше така.
Имах повишение, ама....

Кали, курабийките направо страховити  :P
Тази салата с карфиола е разкошна. И аз я научих от тук от готварската тема.

Хайде, да ни е прекрасна седмицата!
*
« Отговор #179 -: Ноември 02, 2015, 10:18:53 am »
Смайли аз от последните 2 цикъла, единия от който със стимулация, стигнах до извода, че цялата година назад ми е била без О, със задържани фоликули или с лоши яйцеклетки. Стигам до този извод по БТ последните месеци, когато ми падаше до 36,4. При мен явно проблема започва от първа фаза с недобри Я и недостатъчно естрогени - от там и БТ в първа фаза ми е висока, държи обикновено 36,5-36,6. В стимулирания цикъл и цикъла преди него беше паднала на 36,4 трайно, което според мен е добрата температура за първа фаза. И съответно като не ми е хубава първата фаза, няма как да очаквам, че втората ще ми е добра. Затова си мисля, че цялата предна година беше загубена заради лоши хормони  :( Сега ще се моля да се възстановя по-бързичко и пак да ми се нормализира БТ в първа фаза, ще си пускам хормони да следя естрогена и дано улуча някой хубав цикъл