0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 7
« Отговор #140 -: Октомври 30, 2015, 14:14:06 pm »
Magi_st, Blue_sky, сега като споделихте как е в другите страни, разбирам, че не съм права и, че явно не живеем в Бананова Република. Хубаво е, че Зачатие съществува и благодарение на основателите му е направено толкова много за двойките с репродуктивни проблеми. За съжаление заплатите ни са ниски и всички процедури преди ин витро излизат доста скъпо. Конкретно при мен, за да кандидатствам по фонда,  преди това трябва да съм направила 4 инсета и всички необходими изследвания. Не се оплаквам, може и да успея и с инсе :)
Лили,  аз не смея да твърдя, че са ме заразили по време на ЦС. Обясниха ми, че това е нормален обитател на флората (и фауната :)), но в малко количество. Предполага се, че поради спад в имунитета този микроорганизъм се е увеличил. Сам по себе си е доста опасен, особено при бремени и при наличието му се ражда секцио, за да не се зарази прода.
*
« Отговор #141 -: Октомври 30, 2015, 14:16:48 pm »
Алекса, за съжаление ти си точно в групата на неоправданите - с неизяснения стерилитет. :-(

Маки, и на други места можеш да си загубиш работата заради отсъствия по време на стимулация. Аз имах късмет с работодателя, но знам, че не при всички е така.

« Отговор #142 -: Октомври 30, 2015, 14:26:07 pm »
И аз съм много благодарна на Зачатие за целия огромен труд и постигнатите неща и се възхищавам на хората, които стоят зад всички онези неща, които ние днес приемаме за едва ли не за даденост и използваме в една или друга степен - фонда, инициативите, библиотеката с информацията, форума, възможността да се консултираме със специалисти тук. Съзнавам, че на онези, които са имали нашите грижи и проблеми преди десетина години им е било в пъти по-трудно, отколкото на нас сега, при това не е имало и тази помощ и подкрепа, която ние имаме днес. Те не са се отказали и в много от подписите им виждаме резултата. Така че щом съдбата ни е поставила пред това предизвикателство, няма да се отказваме и ще направим каквото е нужно, за да сбъднем мечтата си.

Четейки старите теми, в които пише за неща, пред които се изправям аз днес - ЦС, хистероскопия и тн, ми става много мило и приятно да видя, че хората, които преди време са се боричкали със същите премеждия вече гушкат бебчетата си, а някои са минали през това и по повече от един път.
Това ми вдъхва още повече надежда и вяра, за което благодаря!
*
« Отговор #143 -: Октомври 30, 2015, 14:34:08 pm »
Маки в заповедта за прекратяване на договора ми няма да е посочено основание "прави опити за бебе", но повярвай ми ако трябва да избира между мен и някоя колежка, която вече е родила и си е отгледала детето, ще предпочете колежката. Имаме страшно много работа и няма време никой да отсъства. Ако го изправя пред свършен факт ще е друго, щото не може да ми каже: няма да си родиш детето, след като то вече ще е факт. Иначе да не си мислиш, че на мен не ми се иска след пункция да си стоя вкъщи или пък след трансфер да си почивам и да си мисля само за приятни неща.
А относно финансирането на инвитро в чужбина - не си мислете, че жените в България не оценят помощта колкото и малка да е тя и под каквато и форма да е. Друг е проблема - че в България хората не могат да съберат жалки суми за лечение, операции и консумативи и им се налага да чакат на държавата и на дарения. Не е нормално работещ човек да не може да събере 5 000 лв. и да му се налага да се заробва в кредити, че и децата му - за да си заплати правото да живее.

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*
« Отговор #144 -: Октомври 30, 2015, 14:37:43 pm »
Мили момичета, сега да не го приемете като пропаганда (е, добре, де, ако искате, нека да е такава)! Но ето ви повече информация какво прави Сдружението, както и какво е подтикнало други момичета преди вас да станат членове.

http://zachatie.org/index.php?option=com_content&view=article&id=780&Itemid=167
http://zachatie.org/index.php?option=com_content&view=article&id=802&Itemid=169

Ако чувствате всичко това близко до вас и до вашите разбирания, можете и вие да станете член. Членският внос е 40 лв. годишно, като може да се плаща на четири пъти. Работа също има, ако имате време да се включите. Разбира се, че можете просто да продължите да пишете и четете във форума. Радваме се искрено на всеки положителен тест и всяко бебе.

А ето я и темата със снимките на нашите деца. Пожелавам си скоро всяка от вас да пише в нея.

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=48005.0
« Последна редакция: Октомври 30, 2015, 14:42:49 pm от blue_sky »

*
« Отговор #145 -: Октомври 30, 2015, 14:47:30 pm »
blue мерси за информацията. Честно казано аз досега не съм разглеждала цялата инфо на Зачатие, единствено форума, търсачката и календара. Та дали ще съм член или не, 40 лева годишно винаги мога да ги пусна по сметките. Аз гледам всеки месец да отделям една сума, която обаче дарявам предимно за лечение на деца. Може би затова не съм се интересувала от други каузи, те са толкова много, че човек милиони да има и няма да му стигнат ...

*
« Отговор #146 -: Октомври 30, 2015, 14:53:06 pm »
Да и ние бяхме в групата на неизяснен стерилитет.Знам точно колко струва всичко.Трудно е наистина, но се успява.Както Блу е писала има фондове общински има и други начини за финансиране.Аз се радвам, че успях да стана майка, много от нещата не само знанието, но и подкрепата дължа на момичетата тук и се зарекох да продължа да помагам, така както ми помогнаха на мен!

*
« Отговор #147 -: Октомври 30, 2015, 15:00:16 pm »
Лили, блу, наистина отсъствието от работа е проблем навсякъде, аз също имах късмет с работодателя, бях много пряма и им казах, че съм готова да напусна, но те излезнаха свестни и искаха да ме задържат.

За събирането на средства --> навсякъде е трудно. Една приятелка скоро роди в Нова Зеландия, секцио по спешност и бебето 3 дена в интензивното. След изписването от болницата им връчват сметка за 60 000 новозелански долара. Те така се стреснали, казали, ама ние сме емигранти, от къде толкова пари, нямате ли намалени цени, като за бедни. И те им отговорили: ами като нямате пари, защо идвате тук да раждате, да си бяхте стояли във вашата държава.

Така, че човек навсякъде се сблъсква с проблеми. Много лошо българите си мислят, че в другите страни е по-добре и все се сравняваме. Истината е че някои неща са по-добре, но други са по-зле...

Моята приятелка замина за Н.З от немотия и че уж там ще успяват да припечелват добре и живота им да е по-спокоен... Е, в следващите 10 години ще изплащат сметката за раждането. Но поне си имат живо и здраво детенце...

И аз 10 години не бях ходила на почивка, не бях стъпвала в ресторант (то и сега рядко стъпвам), за 13 години съм ходила на фризьор 4 пъти в БГ и 4 пъти в Англия...а съм работила по 18 часа 6 дни в седмицата (на 2 работи и аз като Кали), за да си позволя пътуванията до бг и процедурите и бебе НЕ се получи...НО съм благодарна, че съм жива и здрава и докато дишам ще продължавам с опитите и бебе ще имам :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
« Отговор #148 -: Октомври 30, 2015, 15:24:44 pm »
Лили, сега погледнах, че mthfr мутацията струва 47 лв в цибалаб. Ако една единствена мутация ще изследваш направи нея, защото от нея зависи здравето ни докрая на живота ни. Тя е свързана с това колко сме здрави и колко бързо остаряват клетките и тялото ни. Затова е добре да се открие и овладее :)

Ох, защо не съм си в БГ сега да ида и аз да я направя...
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

*
« Отговор #149 -: Октомври 30, 2015, 15:33:08 pm »
Маки има го и на по-ниска цена това изследване - в лаб. Геника, даже имат пакет с изследвания за тромбофилии - 160 лв. На мен док ми каза за изследвам 4те мутации Лайден, 5Ж/4Ж и протромбин. Интересното е, че в НГЛ цените за пакета са 100 лв. разширен и 80 лв. съкратен, които включват тези неща:
разширен: FV + FII+ PAI + MTHFR гени -мутации R506Q, 20210G-A, 4G/5Gи C677T
съкратен: FV + FII+ PAI или MTHFR гени -мутации R506Q, 20210G-A и 4G/5G/ С677Т
не се ориентирам само дали тук става въпрос на избор между няколко мутации или комбинация от тях

*
« Отговор #150 -: Октомври 30, 2015, 15:39:35 pm »
Кратката я разбирам като ИЛИ-ИЛИ а разширената е едното + другото. Вземи разширената :)

Ох, да си кажа притеснението и аз--> сменихме пясъка в тоалетната на Порша вчера и сега тя влиза, рови, излиза и мяука с пълно гърло. Вчера направи голямата нужда на килима до тоалетната :/ защо не и харесва новата смеска? Малко е едра, но старата беше със силика и ставаше на буци, а за котета това не е добре и взехме същата марка, без добавката за буци. По-едър пясък и лично на мен ми изгледжа по-добре, каква е тази драма от нея за тоалетната й не знам...
« Последна редакция: Октомври 30, 2015, 15:43:51 pm от makiyaki »

*
« Отговор #151 -: Октомври 30, 2015, 15:51:24 pm »
нямате ли там силиконови тоалетни? Аз силикона най-много го харесвам за котка - попива всичко и донякъде задържа миризмата. Разбира се с моя миризливец е трудно да се преборя с различните тоалетни аромати след него  :lol: даже се налага да му бърша д-то защото е космат и понякога се цапа. Правя му фризура на 2-3 месеца веднъж обаче така оревава света, все едно ще го кастрирам. Според мен не е нормално котка да ходи извън тоалетната, те имат някакъв инстинкт и винаги търсят да си покрият следите. Опитай с няколко вида тоалетна, може проблема да е в състава на тоалетната, в миризма и т.н.

« Отговор #152 -: Октомври 30, 2015, 16:03:34 pm »
Маки, пробвай и да сипеш малко от стария вид в новата. Някои котки наистина не харесват да им се сменя тоалетната и отказват да ползват новата. Моите и двамата ползват силиконова, купувам каквато марка сваря - нямат претенции.

« Отговор #153 -: Октомври 30, 2015, 16:11:46 pm »

Момичета,

Чували ли сте за стимулиране на пукане на фуликули за О с физическо натоварване (напр. коремни преси)? Сигурно ви звучи шантаво, но четох в темата за фуликуметрията за нещо такова, а отделно в една успешна история споделена, за една жена на моите години, която дошла да й правят донорска инсеминация, но нещо не й су пукал фуликула от лекарството и доктора я пратил във фитнеса да се натовари няколко часа. След това очевидно фуликула се пукнал и тя имала първата си успешна инсеминация след множество неуспехи и се сдобила с рожба.

*
« Отговор #154 -: Октомври 30, 2015, 16:30:41 pm »
Мира, чували сме го номера с фитнеса, а също добър пуквач на фоликули е оргазмът. Отделят се някави хормони по време на оргазъм. А също и по-бурен кеск :)

Ще пробвам от старата тоалетна да сложа, Мечта, но старата е някаква глина, която като се изчишка и става на буца. За по-лесно почистване --> вместо да хрърляш цялата тоалетна, изваждаш само буцата. Но тя явно яде от тоалетната или от това което и се залепя по лапите и го ближе и забелязвам тоалетната да излиза от заде й  :oops: прочетох, че на малки котета да не се слага от тая тоалетна, защото те обичат да я ядат, а в стомаха им може да стане на буца и да се получи проблем.

Не знам за силиконовите, тази, която тя харесва е със силика, онова абсорбантно вещество (силика гел), което го слагат в обувки и чанти да събира влагата. Силикон си го представям като нещо пластмасово --> вкъщи имам силиконова форма за кекс и силиконова шпатула  :oops:

Дали за едно и също говорим? Пфу, че претенциозни тези котки...

Лили, аз също и бърша Д-то, но от скоро почнах да и го мия и тя вече е спокойна и стои в мивката търпеливо  :lol:

*
« Отговор #155 -: Октомври 30, 2015, 16:38:47 pm »
ооооо котка и вода - не, не и НЕ! Хубаво е явно да я свикнеш от малка, но повечето котки ненавиждат вода и дори двамата с ММ няма да го удържим нашия бяс ако трябва да го мия или къпя. И сега като бършем д-то пак сме с ММ защото кот се огъва като змия в ръцете ни. ММ го държи за главата и лапите, аз за опашката  :lol: Много забавно защото и двамата не дишаме докато го бърша, а то така мирише, че очите ни се насълзяват и на мен като ми стане смешно хем едва се удържам да се разхиля, хем като знам какво ме чака ако трябва да поема въздух .... А този продукт като го яде и като знаеш, че е опасен - изобщо не го слагай. Силикона е наистина като едни малки пластмасови бучки, но е много добър абсорбатор за течности и миризми. Не хвърчи толкова като го ровят, пак може частично да се чисти. Потърси, няма начин да нямате такава тоалетна

*
« Отговор #156 -: Октомври 30, 2015, 16:51:20 pm »
Лили, явно от малка трябва да се научи, ние веднъж я къпахме като я взехме, щото се беше родила и въргаляла в плевнята. Тя според мен беше доста малка и стресирана, за да реагира агресивно на банята а и ние набързо я по измихме, само дето цялата се разтреперя докато траеше процедурата.

Сега 3-4 пъти ми се случва да я мия --> само Д-то и част от опашката. На мивката както бебе се мие, та първия път голямо мучене падна, след това просто си стои и чака да я пусна долу и да почне да се ближе.

Една седмица бях останала без мокри кърпи, та затова се наложи в мивката да я вкарам, ама сега с водата ми е по-лесно отколкото с кърпи. Не го правя всеки ден разбира се, рядко се случва, но вчера явно от вътре-вън, вътре-вън и мучене около тоалетната го е изпуснала вън, защото опашката беше изцапана почти до долу, та мисля, че не нарочно, а просто докато си намери място и то я е изненадало пред кутията, и ми се наложи да мия Д + опашка  :lol:

« Отговор #157 -: Октомври 30, 2015, 20:24:07 pm »
Това с фитнеса и пукането на фоликули звучи интересно, не се бях замисляла. Аз съм си по принцип фитнес маниак и тренирам редовно, явно имало и други ползи освен вече известните ми. Което ми напомни за нещо друго, което четох преди известно време, ще се опитам да го намеря пак. Беше становище на някакъв американски гинеколог, че болезнената овулация не била нормална (моята е такава). Мисля, че не пишеше какъв точно е проблемът, но човекът казваше - ако имате болезнена овулация и докторът не ви обръща внимание и дори ви казва да се радвате, че си я усещате и знаете кога е - сменете го. По-добре елате при мен, защото предпочитам да ме занимават с болезнена овулация сега, отколкото с по-сериозни проблеми след години. И разни други в този дух. В интерес на истината, и аз дотогава все бях чувала, че при някои жени има болка по време на овулация и това е съвсем в реда на нещата и след като прочетох това се позамислих. Не съм го обсъждала с лекаря си. Вие някаква информация имате ли по въпроса?

Маки, точно за силика гел става дума, такава купувам на моите котаци. Другите са ми някак прашни и като ми разнасят навред става ужас. И тази я разпиляват, но по-лесно почиствам разпиляното.

А, тя и Лили е казала същото :)

*
« Отговор #158 -: Октомври 30, 2015, 21:47:42 pm »
Точно такава е и на Порша старата тоалетна --> фина глина силика гел, а тази са едни едри камъчета, без глина и гел, но тя мяка като луда от тях, чудя се дали не и влиза в лапите този камъняк, той не облепя голямата нужда както глината с покривен слой, ами по-скоро пропуска всичко през камъчетата. Като камъчета за аквариум е големината и тя само ги изкарва от кутията и си играе с тях, подмята ги и ги гони, ужас  :(

ММ смята, че много съм напълнила кутията и трябвало по-плитко да е, за да не се заиграва толкова... Но с глината трябваше да е дълбока, щото като извадя 2 буци и то вътре нищо не остава...

Вие като чистите, цялата ли пръст сменяте? Или пресявате каквото е годно от глината и допълвате с нова?

*
« Отговор #159 -: Октомври 30, 2015, 22:00:10 pm »
DreamOn днес щях да ти пиша по този повод обаче бях на работа и не беше много удобно. Месеца преди процедурата имах задържани фоликули, единия от които подозирам, че е задържан от предишните месеци. Бях отпуска на село, вършех доста тежка работа, бях постоянно в движение. Като се върнах и след МЦ - фоликулите бяха изчезнали, подозирам, че с натоварването са се спукали. Не допускам, че са се резорбирали защото бяха станали доста големи и само нарастваха. Аз лично след МЦ наблягам на гимнастиката и особено на коремните упражнения. Мисля че помагат за спукването на фоликулите, за по-доброто кръвоснабдяване на яйчниците и матката и за тонуса