0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 7
« Отговор #120 -: Октомври 30, 2015, 10:13:56 am »
Лили, дано успеете най-накрая. Ние нямаме никаква финансова възможност за каквото и да е. Дори тези изследвания изключително много объркват всичко :( Всяко левче, отишло за нещо странично и не предвидено в месечния бюджет ни връща назад и е за сметка на нещо друго важно! Ей на, тези пари дето сега ги давам са от паричките за ремонта :( Добре, че в момента работя на две места, че малко да се избием, нищо, че се скапвам тотално! Нямам за цел да се оплаквам, просто споделям. А то всичко е толкова скъпо, че...понякога ми се реве, че всичко зависи от пари, пусти пари...
*
« Отговор #121 -: Октомври 30, 2015, 10:44:47 am »
Кали това е основния проблем - финансите. Може да се каже,че репродуктивните проблеми са новата златна мина за лекарите особено защото там нищо не е ясно и разчитаме на морала на лекарите, а той е много съмнителен. И аз много се притеснявам защото докато си възстановя парите ще минат поне 3-4 месеца, а ако през това време имам месец с хубави фоликулчета и нямам пари за процедура направо ще умра от яд  :x

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*
« Отговор #122 -: Октомври 30, 2015, 10:48:09 am »
Момичета, видях, че Зачатие имат благотворителна Коледна инициатива. Защо не кандидатствате? Впрочем не съм много наясно как стоят нещата. Може би Марси или някои от другите модове могат да дадат повече яснота.

Всеки миг е още един шанс...
« Отговор #123 -: Октомври 30, 2015, 10:57:11 am »
Прави сте, момичета...финансирането е голям проблем на фона на нашите бг доходи. В страни като Израел държавата покрива всички разходи до 2 живо родени деца чрез ин витро, а тук или чакаме 1 година за одобрение по фонда или сами финансираме опита. И ако опита по фонда не е успешен - хайде пак на опашката. Доскоро като не е имало и фонд двойките тук са теглили кредити и дори още ги изплащат...Много жалко, че е такава ситуацията в България.
« Отговор #124 -: Октомври 30, 2015, 10:59:35 am »
Момичета,

Ето я темата за инициативата Коледно желание, в която могат да кандидатстват за финансиране двойки с изчерпан яйчников резерв и такива, които вече са изчерпали трите си опита по фонда.
Пълните подробности за това кой и как може да кандидатства са в темата:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=51329.msg1114783#msg1114783

Alexa_C,

Какви микроорганизми борите? На мен през последната година също ми се наложи няколко пъти да лекувам гъбички и тн и се убедих, че е много важно след лечението да се проведе и терапия с глобули с лактобацили за пълноценното възстановяване на микрофлората и избягване на последващ дисбаланс и ново възпаление. Аз ползвах Гинофилус след леченията и съм много доволна, защото това ми възстанови микрофлората и повишава локалната имунна защитата.
*
« Отговор #125 -: Октомври 30, 2015, 11:11:40 am »
оххх това е много хубава инициатива обаче това публично теглене не е за мен  :( Значи при мен проблема е, че имената със сигурност ще бъдат публикувани в нета и като нищо с моя късмет някой в офиса ще стигне до тази инфо. Знаете как реагират шефовете в такива случаи, аз очаквам неприятности всеки случай, а работата ми е важна за по-нататъшни опити. И без това до момента не съм ползвала нито един ден отпуска поради инвитро процедури, които ми се полагат по закон. Ползвам си от личната годишна отпуска само и само да не се разбере с какво се занимавам  :( за съжаление - мила родна картинка

*
« Отговор #126 -: Октомври 30, 2015, 11:14:07 am »
Лили, мисля че само никове публикуват. Поне с такова впечатление съм останала. Може да помолиш за конфиденциалност, едва ли ще ти откажат.

Всеки миг е още един шанс...
« Отговор #127 -: Октомври 30, 2015, 11:18:40 am »
Лили,

Много добре те разбирам, аз също пазя в пълна тайна, само семейството ми знае за моите начинания и много държа в офиса да не се разбира. От друга страна за сдруженето вероятно е важно процедурата по теглене на имената да е прозрачна, за да няма упреци за това как се разходват средствата събрани от дарения. Не вреди да попиташ, както те съветва Синеочка, може ида има вариант за запазване на конфиденциалност и теглене по ник.
*
« Отговор #128 -: Октомври 30, 2015, 11:28:41 am »
ще се поинтересувам наистина защото критериите за кандидатстване са така избрани, че да се покриват от жени, които в много клиники са пренебрегвани или направо отказват да се занимават с тях. Между другото и при лапарото това ми беше единствената причина да се върна веднага на работа, дори болничен не си взех. А хората даваха по 1 месец болничен след лапаро ... понякога искам да си събера багажа и да се разкарам от тая държава. Нито деца заслужава да й раждам, нито да й плащам данъци и осигуровки  :x Сигурно има работодатели, които толерират жените борещи се за деца, за съжаление аз такъв не съм срещала
А според вас на кого трябва да пиша? Дали някой модератор се занимава с организацията на инициативата?
« Последна редакция: Октомври 30, 2015, 11:31:31 am от lilibell »

« Отговор #129 -: Октомври 30, 2015, 11:36:28 am »
Лили, вероятно само никове публикуват, а имената ти ги знаят единствено от формуляра за кандидатстване.
Мира, лекувам бета хемолитичен стрептокок. Обзаведох се с него след цветна снимка като първоначално бяха еденични бройки. Имах МБ с антибиограма и ми назначиха АБ. Но вместо да помогне на следващата МБ се изолираха масово същите бактерии. Пих друг АБ и ми предстои нова МБ, за да видя как е положението. Относно гъбичките - а аз често ги имам, ми изписват по една капсула флуконазол еднократно. Аз също съм си мислела за глобули например с млечна киселина, но казват, че променят средата и пречат на зачеването, но може би е само в конкретния месец.
*
« Отговор #130 -: Октомври 30, 2015, 11:40:27 am »
Как така при ЦС си се заразила  8O 8O 8O нали уж всичко е еднократно и дезинфекцирано?

« Отговор #131 -: Октомври 30, 2015, 11:53:56 am »
Лили,

Пиши на лодовете на темата с Коледното желание, те ще те насочат.

Alexa_C

Много кофти с тоя стрептокок... Къде ти правиха ЦС? Уви процедурите и изследванията не са безрискови... Геловете с млечна кисилина променят директно средата и се ползват за възстановяване на ph-то след лечение на гъбички и други микроорганизми. Те могат да увредят плувците. Обаче глобулите с лактобацили само населват средата с организмите, които се грижат да подобрят PH-то и не пречат на опитите.
« Отговор #132 -: Октомври 30, 2015, 12:08:45 pm »
Здравейте :)
Днес бях на преглед. Със смесени чувства съм, не знам какво да си мисля.
Отново се видя плоден сак, този път и жълтъчно мехурче. Ембрион не се намери. Викат ме след 2 седмици. Най-вероятно е рано, според доктора, но естествено има възможност и за празен сак. Измериха го - 9мм, не знам нормално ли е, не е ли. Изобщо...нямам думи.
*
« Отговор #133 -: Октомври 30, 2015, 12:28:26 pm »
Аз нищо не мога да кажа по въпроса освен, че ти желая в най-скоро време да чуеш сърчицето и да се успокоиш. Щом док не се притеснява, значи най-вероятно това забавяне е в рамките на нормалното за този период. И други истории съм чела, в които ембриото се развива по-бавно или поради по-късна имплантация и след максимум седмица е вече със сърчице

« Отговор #134 -: Октомври 30, 2015, 12:38:19 pm »
Алисче, вероятно още е рано да се види.
Сега погледнах при мен как са се случили нещата. На 25-ти ден след О сме ходили да видим плодния сак. Бил е 7 на 10 мм. Чак на 40-тия ден сле О сме ходили да гледаме ембрионче и да слушаме сърдечния ритъм. Ембриончето е било тогава 13 мм.
С твоята късна овулация е нормално да е още рано!

Маки, преди лапарото съм правила хидротубация. Тя също беше показала проходимост на двете тръби. Но добре, че го направих това лапаро, та да излезнат и другите неща.
*
« Отговор #135 -: Октомври 30, 2015, 12:42:09 pm »
Лили, във формата за кандидатстване опиши какви са ти притесненията, ще ти отговорят със сигурност.

За съжаление даренията за Зачатие не са огромни суми и макар да имаме желание да подпомогнем повече двойки, нямаме по-голяма финансова възможност.

Всяка една от вас може да популяризира събитието като го шерне във фейсбук, или да дари, или да си купи от сувенирите ни и така пак да подпомогне някой.

*
« Отговор #136 -: Октомври 30, 2015, 13:35:31 pm »
Алекса, ако позволиш да ти възразя.
Фондът е едно от хубавите неща в тази държава, създаден и с активното участие на сдружение "Зачатие". Да, за съжаление се чака дълго. Но не си мислете, че навсякъде ин витро процедурите се финансират 100 %. Не, дори не и в богатите държави. В Израел вероятно е политическо решение. Но в Германия например рестрикциите са много повече - партньорите да са сключили брак, жената да е между 25 и 40 г., а мъжът - до 50 г. Донорството на яйцеклетки и сперматозоиди е забранено и т.н. И се поемат 50 % от 3 процедури. Някъде имахме тема за това къде какво се поема. Маки ще ти каже, че повечето застраховки в Щатите нищо не покриват.
Да, нужни са много пари за изследвания. Затова са създадени и общински програми, които подпомагат точно това (с изключение на София, там се подпомагат само нуждаещите се от донорска яйцеклетка. Имаше големи дебати. И за мен това не е правилно да се дава само на една определена група, но е дълъг и политически въпрос).
Калия, потърси информация на страницата на община "Варна" (нали там живееш, ако не бъркам)!

Всички други въпроси можете да ги задавате в темата за Фонда. Имаме човек, който редовно следи дейността му.
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=48089.0

Успех на всички момичета, пишещи тук!

П.С. Иначе и на мен ми се доревава, като видя, че поредното дете или възрастен човек събира пари, за да се лекува в чужбина. Тогава се питам къде и за какво ни е изобщо тази здравна каса, тази държава.  :x
« Последна редакция: Октомври 30, 2015, 13:47:58 pm от blue_sky »

*
« Отговор #137 -: Октомври 30, 2015, 13:39:17 pm »
Да, Блу е отговорила много добре, аз си мислех но бързах и ми изчезна.Ние се мислим за онеправдани, но истината е че тук Фонда го има, работи и поема много.На много места в западна Европа няма такива големи помощи за двойките и повярвайте там процедурите не са никак евтини.Мисля, че в Румъния все още нямат подобна програма, а в Полша имат от тази година.Така че България в това отношение е много напред и това е благодарение на всички стоящи зад името Зачатие.

Колкото до Израел, това е чисто политическо решение.Все пак евреи по средата на чисто мюсюлмански страни, как да не подпомагат раждаемостта???Но това е съвсем друга тема.

*
« Отговор #138 -: Октомври 30, 2015, 13:46:21 pm »
Колкото до Израел, това е чисто политическо решение.Все пак евреи по средата на чисто мюсюлмански страни, как да не подпомагат раждаемостта???Но това е съвсем друга тема.

Напълно съгласна с Маги.
« Последна редакция: Октомври 30, 2015, 13:48:16 pm от blue_sky »

*
« Отговор #139 -: Октомври 30, 2015, 14:03:10 pm »
Хидротубация явно и аз съм правила (без да знам, че така се нарича) през април т.г. Вкарват физиолог разтвор през шийката на матката с катетър и с ултразвук гледат.

Казаха ми, че всичко е нормално и че няма нужда да се махат миомките. Ако това изследване е показателно за проходимост, значи са били проходими тръбите и хидросалпингс е нямало? Дали се вижда хидросалпингс по време на хидротубация?

И мен ме "заразиха" след цветна снимка, не знам с какво, но получих хидросалпингс след нея...

Лили, в другите държави също е зле. В САЩ едно осиновяване е над $ 50 000, а в БГ е безплатно... В зависимост от работата, едва ли на запад биха уволнили някого заради стерилитет, но и в БГ не биха, нали? Или биха?  8O на запад майчинството е М/у 3-9 месеца макс... В БГ е повече... В Англия знам, че едната ми работодателка трябваше да се върне на работа на 90тия ден след раждането или да загуби работата. Голям стрес беше... И така са 80% от населението, макар че там са "свикнали" да се връщат на работа малко след раждането и едва ли си го слагат на сърцето много...

Аз като правих процедури бях казала на всички и от никой нищо не скрих. Не знам какво са си мислели за мен и дали са говорили зад гърба ми, но се чувствах по-спокойна да не се крия. Разбиране или загриженост не съм срещнала, но и никой не си вреше носа за подробности, по-скоро чакаха аз да давам информация, ако има такава.

Алекса, ако говорим за mthfr c677t, значи намалена способност за усвояване на обикновената синтетична фолиева, поради липса на ензима, който я преработва. Ако решиш да взимаш големи дози фолиева, а този ензим за преработката ЛИПСВА, само ще си затормозиш черния дроб. ТРЯБВА за взимаш големи дози МЕТА фолик :)както и големи дози активен B6 и активен B12.

В Сащ с рецепта изписват метанкс, който съдържа  фолиева L-methylfolate (Metafolin): 3 mg
в6 Pyridoxal 5'-phosphate: 35 mg
в12 Methylcobalamin: 2 mg

Това се взима непрекъснато, а не само по време на бременност. Защото фолиевата е необходима не само по време на бременност и липсата й води до хронични болести.

Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!