0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 7
« Отговор #1000 -: Декември 15, 2015, 19:29:27 pm »
Ягодка аз нямам проблем с ТСХ,по принцип за забременяване е по-добре да е по-ниско отколкото по-високо. Иначе за ЛХ ме успокои донякъде,макар че не се знае дали при теб е същия случай защото ти не си мерила ЛХ преди овелация.При мен след стимулацията се прецакаха хормоните,надявам се да се нормализират нещата след още 1-2 месеца,но ФСХ много бавно ми пада  :(

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
« Отговор #1001 -: Декември 16, 2015, 05:20:36 am »
Добро утро :)

Минавам да ви наръся и аз най-после с прашец :pink_dust_1: :green_dust_1:, защото се поуспокоих. Вчера се озовах във Варна и успях да пусна кръвни изследвания, резултатите са 

Total B-HCG H> 355.3 mlU/ml 0- 5

Прогестерон/Progesteron H> 113.8 nmol/L ж. фол.ф. 0.6-4.7; лут.ф. 5.3-86.0; циклов пик2.4-9.4 менопауза0.3-2.5 м 0,7-4,3

Днес ще ходя при док, макар че при тези стойности и аз не знам защо, но така или иначе имах запазен час, поне изследванията ще му покажа.

Изпитвам някакъв постоянен страх дали всичко ще е наред... Мислех, че с появяването на двете чертички, ще се успокоя и ще се радвам, но истината е, че това съвсем не е така...

*
« Отговор #1002 -: Декември 16, 2015, 09:00:44 am »
Изпитвам някакъв постоянен страх дали всичко ще е наред... Мислех, че с появяването на двете чертички, ще се успокоя и ще се радвам, но истината е, че това съвсем не е така...
Тепърва се започва, докато не родиш общо взето :) Ще ти е притеснено дали има емрион, после дали има пулс, после за 3те морфологии дали бебто е здраво и така докато родиш все нещо ще те притеснява. А като родиш, се почват другите майчини притеснения, за това се успокой, бъди позитивна и всичко ще бъде наред! Лека и безпроблема бременност до финала!
 :bighug:

« Отговор #1003 -: Декември 16, 2015, 09:18:06 am »
Добро утро!

AdeliaMiss, Криси е съвсем права. Все притеснения има, но колкото по-спокойна успяваш да се накараш да бъдеш, толкова по-добре. Лека бременност и от мен!

Моите предчувствия, че нищо не е станало и този месец май се оказват верни. Тази сутрин реших да направя тест, че ми свършиха витамините. Пия PregnaCare Conception и намерението ми беше да ги сменя с PregnaCare Max, ако видя 2 чертички. Ама видях една само :(. Тестът беше Престо, а датата за цикъла ми е 18.12, та все си мисля, че ако имаше бебе, щеше да го отчете. Явно няма :(. Нищо, продължаваме нататък с опитите...

« Отговор #1004 -: Декември 16, 2015, 09:41:00 am »
Ади,  :bighug: :bighug: :bighug: :crossfingers:
*
« Отговор #1005 -: Декември 16, 2015, 09:59:56 am »
AdeliaMiss, резултатът е чудесен  :) - и ЧХГ, и Прогестерона, това е от понеделник, нали?
Ако е така, днес би трябвало нивото на ЧХГ да е удвоено, но най-вероятно ще е рано да се види сакче.
Лека бременност  :) yahoo_17
« Последна редакция: Декември 17, 2015, 23:00:29 pm от marsi »

« Отговор #1006 -: Декември 16, 2015, 10:29:05 am »
AdeliaMiss, резултатът на е чудесен  :)- и ЧХГ, и Погестерона, това е от понеделник, нали?
Ако е така, днес би трябвало ЧХГ да е двоен, но най-вероятно ще е рано да се види сакче.
Лека бременност  :) yahoo_17

От вторник - вчера следобяд. Дано всичко е наред. Ще дам отчет след прегледа днес.

Благодаря ви  :bighug:

« Отговор #1007 -: Декември 16, 2015, 10:35:27 am »

Адиии,

Много хубав резултат! Лека и безпроблемна бременност и повече спокойствие.
Един мой учител казваше така - Страховете са фантазии, които приемаме за верни.
Ако ще използваш фантазията си, защо да не я ползваш, за да си представяш, че нещата ще се случат по най-добрия начин. :)

*
« Отговор #1008 -: Декември 16, 2015, 12:19:03 pm »
Ади честито! Живи и здрави след 9 месеца да ти честитим бебока. Мерси за прашеца  :ywoohoo:

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
« Отговор #1009 -: Декември 17, 2015, 07:57:43 am »
Нищо не се видя вчера... Успокоявам се с това, че си знаех, но някак си ми е свито...

Няма да ви занимавам с бременните си проблеми, обаче. Някой? Нещо?

« Отговор #1010 -: Декември 17, 2015, 08:09:45 am »
Ади, нали не се вкарваш във филми  :P
РАНО Е да се види нещо!
« Отговор #1011 -: Декември 17, 2015, 08:16:38 am »
Ади, прекалено рано е. Аз отидох на 7 дни закъснение и едва го видяха. Гледа ме 5 минути и тъкмо каза, че е много рано и го видя. Но трудно.
Спокойно, там си е и си расте, за да може да го видиш следващия път  :D
« Последна редакция: Декември 17, 2015, 08:18:24 am от ljubov »
*
« Отговор #1012 -: Декември 17, 2015, 08:18:37 am »
AdeliaMiss моят резултат беше 395 около закъснението и ме викнаха на преглед чак след 10 дни. Тогава се видя и ембрион и сърце при доста хубав апарат. Рано е, изчакай поне 10 дни преди да отидеш на преглед :)

*
« Отговор #1013 -: Декември 17, 2015, 10:15:49 am »
Бременност на УЗ се вижда при ЧХГ над 1000. Затива и повечето АГ препоръчват преглед след 10 дни закъснение. Не знам защо изобщо си вкарваш филми?! Всичко е наред.

Всеки миг е още един шанс...
« Отговор #1014 -: Декември 17, 2015, 15:25:06 pm »
Емиии що, щото съм киноман :lol: сано дето нещо не ме кефи главната роля точно в този филм...

*
« Отговор #1015 -: Декември 17, 2015, 21:26:21 pm »
Jbrul, Krisi08 и Hecate, аз не се опитвам да ви убеждавам дали ваксините са полезни или не. Аз изказах становище, че според мен всеки има право на мнение.

Аз не се опитвам да ви налам моето убеждение и НЕ разбирам защо вие се опитвате да НАЛАГАТЕ вашето?

Jbrul,

Относно ЗАКОНА за имунизациите в БГ, ти няколко пъти ЗАЯВИ, че ваксинацията не е задължителна и упорито продължаваш да тропаш с крак и да си държиш на своето, но аз, за разлика от теб, си направих труда да прочета Закона за здравето и според член 58 алинея 2, ваксинацията в БГ Е задължителна.

Като ще даваме информация, поне да бъдем точни, а не субективно да си разтягаме локуми.

И в коя държава ще реша да живея и да си пускам децата на училище си е лично моя работа и не знам това как се "промъкна" в темата, но хич НЕ ми стана приятно.

Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
« Отговор #1016 -: Декември 17, 2015, 22:32:20 pm »
Jbrul, Krisi08 и Hecate, аз не се опитвам да ви убеждавам дали ваксините са полезни или не. Аз изказах становище, че според мен всеки има право на мнение.

Аз не се опитвам да ви налам моето убеждение и НЕ разбирам защо вие се опитвате да НАЛАГАТЕ вашето?

И в коя държава ще реша да живея и да си пускам децата на училище си е лично моя работа и не знам това как се "промъкна" в темата, но хич НЕ ми стана приятно.

Мнението ти не е проблем. Проблем са постъпките и делата, мотивирани от подобно мнение. И точно пускането на училище на неваксинирани деца е такава постъпка. Това възражда смъртоносни епидемии на отдавна изкоренени и лесно предотвратими с ваксини болести.  За справка: децата, които измряха в Калифорния и Испания тая година.

Според теб можем ли само да си говорим само за мнения и да обменяме информация без да отчетем реалните, фатални последици от тези мнения?
*
« Отговор #1017 -: Декември 18, 2015, 00:08:17 am »
makiyaki, Законът за здравето мога да ти го рецитирам, понеже точно това уча в момента. Здравното осигуряване в България също е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, ама колко са неосигурените лица - ти ли ще провериш, или аз да ти кажа? ;) За ваксините е същата работа. Поради причина, която ти посочих многократно напред - реално никой не може да бъде санкциониран за прескачане на тези си задължения. Поради което, специално у нас - те са баш "ако искаш". Ако не искаш - не следва нищо за теб. След като не ти извличат детето полицаите от вас, за да го ваксинират насила, или да го направят това с теб - значи не е задължително и можеш да не го направиш. Толкова.

Но цигу задава съвсем резонният въпрос в този разговор. А именно - докато е лично мнение, просто изказано някъде - да, може, няма проблем какво е то точно. Когато от личното мнение произтичат последствия за околните и то негативни - вече е различно.

Аз не съм юрист, по темата която така те разяри, юристите ЗА У НАС - казват следното: "Всяко лице – лично за себе си или като родител може да откаже извършване на задължителна имунизация, което поведение ще бъде свързано със съответните негативни административно-правни последици." В превод - не ваксинираш - не може на ясла и градина. Реално - други последствия у нас - няма за такива родители. Да, твърдя го. И не само аз, ами хората които пряко се занимават с тези въпроси. Дали трябва да е така като "последствия" - няма да коментирам.
В закона е взето предвид, че задължителният характер на имунопрофилактиката, макар и възприеман като ограничаване на лични права, не е реципрочен на принудително поставяне на ваксина. Демек, това което ти разправям от самото начало - има политика на държавата, целяща да те склони да поставяш ваксини, като ако не го правиш - за теб има някакви неудобства (негативи), НО това не е нито насилие, нито задължение в буквалния смисъл - на силово наложено действие спрямо някой, който категорично не желае това действие да бъде упражнено спрямо него. Не могат насила да ваксинират теб и детето ти. Къде е "задължителното" реално?
Практиката е такава, защото се дава превес на обществения над личния интерес - нормално е и това.

Уточнявам ги тези неща, само заради упрека ти, че аз нещо не боравя с факти и "разтягам локуми по темата" и не знам кое как стои точно. Само, че сериозно си се объркала. ;) Много, ама много неща във всякакви сфери са регламентирани като задължителни за гражданите. Само, че както винаги - "дяволът е в детайлите". Ако дадено твое задължение  - не може и не ти бива налагано силово - няма основание да пищиш, че има принуда спрямо теб, при това неизбежна. А за ваксините е точно така. Няма принуда. Когато някой бъде насила ваксиниран, против волята му - тогава ще се съглася, че ваксините са задължителни.

П.П. Относно бъдещите ти деца, пускането им на училище и в коя държава ще е...разбира се, че си е лично твоя работа това. Аз го дадох като пример за политиките по темата на отделните държави, съвсем в контекста на разговора, та не се е "промъкнало" в темата. То е част от нея. Незибежна и не по моя воля. Няма какво да те обижда. В САЩ, за тия  неща - би търпяла негативи, в Англия - не би. Оттам насетне кое ти е по-важно - неваксинирането, или липсата на негативи - си е чисто твоя работа. Което именно казах и напред. Отстояваш си избора с всички средства на място Х и търпиш негативи от него, или трябва да ходиш на място Y - където с твоя избор и мнения държавата е съгласна. Имаш и трети вариант - да промениш нещата по вълнуващата те тема , в държавата, която сега обитаваш. Това е.
И аз намирам за тъпо, ако синът ми не е бил на ДГ повече от 60 дни - да ме разиграват с нови изследвания за чревни паразити и пр., все едно го гледам в градския канал. А и като не ходи на ДГ  е здрав, като ходи - все нещо се разболява... Та по-скоро аз трябва да ги карам да се изследват.  :lol: Ама....такива са правилата у нас - спазвам ги. Тъпи, или не. В САЩ - няма такива дивотии апропо. Като не ме кефят нашите правила - мога да се преместя при вас. Хем откъм ваксини ще съм безгрижна, хем откъм ДГ....  Ама не са ми толкова голям проблем едни изследвания, че да се забия в САЩ. ;)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #1018 -: Декември 18, 2015, 01:31:13 am »
Оооо, в Сащ ваксините са задължителни , поне в нашия щат . Няма ваксини , няма училище , ако искаш , гонят те до дупка .
*
« Отговор #1019 -: Декември 18, 2015, 02:07:38 am »
Оооо, в Сащ ваксините са задължителни , поне в нашия щат . Няма ваксини , няма училище , ако искаш , гонят те до дупка .

Може, но аз говоря за България. И упреците бяха, че не съм казала коректно как е за тук. У нас - можеш да откажеш ваксинация за детето. Следствията са, че не може да посещава ясла и ДГ...и дотам. За училище - няма случай на недопуснато дете по този повод. Да не говорим за ВУЗ. Това лято пак станах студентка - изискаха ми всякакви документи, но не и имунизационен паспорт ;)
За възрастните е същото в интерес на истината. Има за разни неща планови реимунизации - повечето хора не ги правят. Последствия от това за тях - няма никакви. За тетатунс например - почти никой не се реимунизира, ако станело нещо - щял да иде да го боцнат и толкова.
Е, при тази ситуация - сериозно ли ще си говорим за задължителни, та едва ли не насила сложени ваксини за когото и да било в България?

Парата по темата у нас се вдига САМО по една причина и тя е следната. Живот и здраве, който още няма дете в тази тема - ще има скоро. Майките, които се борят сега за второ дете - ще ви потвърдят, че... Свършва майчнството, баби - няма, с една заплата - нормално да се живее тук - рядък случай, НАЛАГА се мама да се върне на работа. Разходите огромни вече с дете, заплатите мижави, борбата за държавана ясла/ДГ е буквално кървава. И естествено, ако детето няма ваксини - отпада първо от класирането. Частните заведения от този вид - работят по същите правила, та и пари да имате за тях - пак не ви се решава този въпрос. Освен, ако не намерите лекар, който да фалшифицира подобна документация (има и такива). Казано иначе, ако не ваксинирате детето си в БГ, докато тръгне в 1-и клас - или трябва лично да си го гледате у дома, или да наемете бавачка. За училище, по закон  - пак следва да е имунизирано за допуск, но това не се спазва. И се знае, че е така. Поради което у нас специално - пискат по въпроса майки на деца в доучилищна възраст, щото им е зор да ги гледат лично няколко години, при тази ситуация. Обърнете внимание на всяка статия и репортаж по темата и ще видите, че винаги е за деца в тази възраст "проблема" с ваксините. Като са толкова убедени в тезите и мненията си, при това положение в България - даже трябва да са радостни според мен. Едни 6 години само са да няма ясла и ДГ, става на твоята и после никой не се занимава повече с неваксинираното ти дете. Е...чат-пат искат да му сложат ваксина за нещо, ти не искаш, те няма как насила и това е всичко. Няма последствия.

Та...много ми е мило детето, здравето му и пр., ама тука 3-4 години - не мога да си го гледам аз сама, че ми е много зор. ;) Иначе милея за здравето му с цената на живота си едва ли не. Ей това е. Моето ваксинирано си го гледам аз, че и сама и предимно у дома почти 5. Аре холан.... И аз искам на работа и личен живот и това-онова, ама като се налага друго в негова полза - другото е. Не, че умирам от кеф да е такава ситуацията, ама не оревавам света по въпроса. Чат-пат избухвам, като си кажа - минава ми и така  :lol: Сега сме на Пампорово, че да се учи да кара ски той.  Ми мисля, че държавата трябва да ми осигури безплатна детегледачка, за да може да седи с него да се учи, пък аз да си карам за кеф по пистите... Така просто ми изнася и няма да си лиша от нищо и да имам "лични драми". Даже не си взех ски обувките и ските, защото..."който има брада - трябва да си има и гребенче". ;) Като съм решила, че искам да имам дете и съм извадила късмета да го имам - да, ще се лишавам от разни неща и ще правя трудни избори всеки ден. Който не е готов за това - да не се захваща.

Само, че в случая с неговото каране на ски - не рискувам живота и здравето на другите хлапета по пистите. Ако разнася болести...друго е.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!