0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 7
« Отговор #100 -: Октомври 29, 2015, 21:31:06 pm »
Маки, предварително се уговорете какво ще ти правят на лапарото.
По принцип се води диагностична лапароскопия и ако открият нещо преминава в оперативна (не се прави второ лапаро). Но съм чувала и за случаи, където само са им установили нещо и са ги затворили без да правят нищо.
Тестът за проходимостта на тръбите трябва например изрично да се уговорите да се направи (звучеше нещо като хромопертубация).

Същият месец няма как да бебеправите, защото все пак е операция и въпреки, че не се чувстваш зле, все пак не ти е до кекс, особено с дупчиците дето имаш там долу. Прави се след като е спряло кървенето.

Дали може да бебеправите следващия месец ще ти каже док и зависи от това какво са ти направили. На мен ми дадоха зелена светлина за ин витро, защото не ми бяха пипали яйчниците, както се изрази док. Бяха отстранявали само сраствания.

Хайде на септември с близнаци  :P

Mirracles, ти си герой! Сега не пропускайте момента с кекса, защото след едно такова прдоухване се случват нещата  :P
« Отговор #101 -: Октомври 29, 2015, 21:40:47 pm »
Смайли,

Мерси за подкрепата, мила! Герой ще стана, когато родя живо и здраво бебче, засега просто съм кандидат-герой, със сериозни намерения  :)

Кали-портокалииии,

Къде ми се губиш ти, а!? Ще ти пишем неизвинено отсъствие! Пребори ли зъба, който те мъчеше?

« Последна редакция: Октомври 29, 2015, 21:44:44 pm от Mirracles »
*
« Отговор #102 -: Октомври 29, 2015, 22:11:59 pm »
Maki не се притеснявай толкова,не е страшно,само така ти изглежда.Ще видиш,че всичко ще мине перфектно,само се довери на лекарите.Аз преди операцията също много се притеснявах,но най-неприятното от цялата процедура беше глада и "прочистването" преди лапарото.А за срастванията също не се притеснявай,просто в зависимост от състоянието си ще се раздвижваш доколкото можеш.Аз още като се прибрах започнах да се разхождам вкъщи,много по-добре се чувствах отколкото като лежах.Минах без никакви обезболяващи въпреки че ми рязаха яйчника,нямах кървене,цикъла ми беше доста обилен.Така че за всеки е различно,не се настройвай предварително негативно

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*
« Отговор #103 -: Октомври 29, 2015, 22:12:56 pm »
Ох, пак съм аз с мойта лапароскопия.

Правят ли се някакви изследвания преди нея?

Усмивчица, значи на теб на единия месец лапаро, на другия месец ин-витро така ли?

Какви страствания са махали? На тръбите ли?

Аз искам евентуално следните неща да видят: дали са пропускливи тръбите и къде се е дянал този хидросалпингс и дали е увредил власинките докато е бил активен.

Да се огледа матката и ако има нещо по нея, да се махне. Да се огледа за ендометриоза и ако има такава да се изчисти ... Това реалистични очаквания ли са?

На една приятелка и направиха лапаро, за да огледат тръбите. Видяли, че са запушени и на всичкото отгоре имала шоколадова киста, но я затворили. След това няколко пъти "източвали" течността от хидросалпингса (без лапаро, с някакви пункции), накрая се наложила втора лапароскопия, за отстраняване на тръбите и "оправяне"на кистата...

Мира, хайде на близнаците  :D
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
« Отговор #104 -: Октомври 29, 2015, 22:44:36 pm »
Маки, тук в България се пускат разни изследвания на кръвта и урината преди лапарото. Бяха един куп, но със сигурност ще ти ги кажат там, където ще го правиш.

Аз имах множество сраствания, породени вероятно от хламидии, които съм имала в миналото. Яйчниците ми бяха срастнали за таза, а тръбите за яйчниците. Въпреки тези сраствания и двете тръби са пропуснали течност. Срастванията са ги освободили по време на операцията. Откриха ми и еднометриозни огнища, но нищо не са ги правили, защото са били по 0.5 см. Чувала съм, че някъде ги горят, но те май пак се появяват.
На следващия месец, да, направо стартирахме с ин-витрото.
*
« Отговор #105 -: Октомври 29, 2015, 22:49:23 pm »
Усмивчица, голяма надежда ми вдъхна! Ти преди лапарото беше ли правила ЦС? Направо съм сигурна, че януари БЛИЗНАЦИ ще правя  :D ммм, така ми се подобри настроението :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

« Отговор #106 -: Октомври 29, 2015, 23:13:58 pm »
Хааа, Мира, тук съм бе
 Цяла вечер ви чета, ама мислех да не пиша още, че си разбрах резултатите ама без реф. стойности. Като ида в помеделник при док, ще разбера за кво иде реч. АМХ-то е 0.21, ФСХ, ЛХ И Е2 са добре.
Зъба спря да боли засега, но мисля във понеделник или най-късно в сряда да го илимимирам. Той е счупен и си е баш за вадене, но аз си правя оглушки :) да видим до кога :)
« Отговор #107 -: Октомври 29, 2015, 23:34:19 pm »
Макиии,
Стискам ти палци да се сбъднат желанията ти и всичко да се нареди по най-добрия начин!  :D

Кали, по темата за АМХ, ето ти обяснение и референтни стоъности. Аз нали ги търсих, когато изследвах моето АМХ.

"Базални серумни нива на Анти-Мюлеров хормон
Анти-Мюлеровият хормон (АМН) се продуцира от гранулозните клетки на преантралните и малките антрални фоликули и нивата му могат да бъдат установени в серума. При намаляване на броя на фоликулите в яйчника, свързано с увеличаване на възрастта на жената, АМН може да се използва като маркер за определяне на яйчниковата възраст.Можем да говорим за запазен резерв на яйчниковите структури при стойности на хормона над 2.0 ng/ml. При установяване на резултати между 1.0 и 2.0 ng/ml е налице тенденция за намаляване на функцията на яйчника. Стойности на АМХ по-малки от 1.0 ng/ml корелират с чувствително намален разерв на яйчника. "

*
« Отговор #108 -: Октомври 29, 2015, 23:52:54 pm »
Лили,
Правих я в Щерев. Проблема при мен за прекарания ден в интензивно, беше с пускането на газове, извинявайте за израза  :oops:  И затова ми свалиха дренажа по-късно. Иначе от сутринта след операцията се раздвижих бързо-бързо. Но, така или иначе по здравна каса престоят е 2 дни. Предупредихаме още като казах, че ще съм с напавление. Такава е клиничната пътека, явно.
Маки, изследванията, които ми искаха са хив,васерман, хепатит в и с, пкк + протромбиново време, кръвна група, имаше и още... не мога да се сетя, защото някои ги бях пускала преди да се срещна с док.
Кръвната картина се прави мах 7 дни преди операцията. ЕКГ и среща с анестезиолог деня преди лапарото.
Наистина, трябва да коментираш с док вариантите, за да не се налага повторна интервенция.
И пак да те успокоя: това е много щадяща интервенция. Дупчиците са много малки и зарастват много бързо. Страхът по принцип е голям, но каузата е по-голяма, така че, смело напред :)

*
« Отговор #109 -: Октомври 30, 2015, 00:02:55 am »
Благодаря россс, направо да идва и да минава вече, че ми се забременява вече с близнаци  :lol:

Утре ще звъня в клиниката да искам час за ноември/декември...

Хайде набебе от мен и до утре :)

*
« Отговор #110 -: Октомври 30, 2015, 00:09:08 am »
Маки,
Ето това е нагласа :)
А пък от мен, хайде да е наблизнаци :)

« Отговор #111 -: Октомври 30, 2015, 00:24:18 am »
Макиии,
Стискам ти палци да се сбъднат желанията ти и всичко да се нареди по най-добрия начин!  :D

Кали, по темата за АМХ, ето ти обяснение и референтни стоъности. Аз нали ги търсих, когато изследвах моето АМХ.

"Базални серумни нива на Анти-Мюлеров хормон
Анти-Мюлеровият хормон (АМН) се продуцира от гранулозните клетки на преантралните и малките антрални фоликули и нивата му могат да бъдат установени в серума. При намаляване на броя на фоликулите в яйчника, свързано с увеличаване на възрастта на жената, АМН може да се използва като маркер за определяне на яйчниковата възраст.Можем да говорим за запазен резерв на яйчниковите структури при стойности на хормона над 2.0 ng/ml. При установяване на резултати между 1.0 и 2.0 ng/ml е налице тенденция за намаляване на функцията на яйчника. Стойности на АМХ по-малки от 1.0 ng/ml корелират с чувствително намален разерв на яйчника. "
Благодаря ти, Mirracles. За съжаление това го знам :( Направо звучи като присъда! Дано има някакъв шанс, все пак всички останали са добри, пък и думите на док, че яйчника не е изчерпан ми дават все още надежда, че не всичко е загубено!
Нареждам се и аз на опашката за близнаци ;)
Лекинка!
« Отговор #112 -: Октомври 30, 2015, 08:49:11 am »
Добро утро!

Mirracles, благодаря за линка към темата за хистероскопията, ще я изчета.

Маки, вече са ти писали, ама и аз да кажа. Моята лапароскопия беше оперативна, изписаха ме на следващия ден, всичко беше ОК. И дренаж нямах даже. Изследванията бяха ПКК, кръвна група и урина само, друго не помня да са ми пускали. На мен впоследствие ми се разбъзика цикъла, но не беше заради самото лапаро, а защото ми махнаха цял яйчник и мина време да се наместят нещата.

Близнаци и аз искам много, ама надали.

*
« Отговор #113 -: Октомври 30, 2015, 09:15:13 am »
Добро утрооооо! Най-много обичам петъчното утро особено когато навън е слънчево и почти пролетно  :) Къде е опашката за близнаци да се наредя и аз  :lol:
Рос и аз бях в Щерев, но не ме държаха толкова много  :? А ти проблеми с изкарването на въздуха ли си имала? Аз в първия момент в който започнах да го "изкарвам" и ме изпратиха вкъщи  8) Наистина ми е много странно защо са те задържали толкова много време, може да са имали някакви медицински причини или да са искали да те наблюдават повече. Иначе аз преди да вляза за операция също прочетох, че престоя в клиниката е минимум 2 пълни дни и бях се настроила да вися там до неделя.
Да допълня - в някои клиники искат и микробиология освен ПКК и урина. В Щерев не са ми искали защото мисля че дезинфекцират с нещо преди лапарото.
« Последна редакция: Октомври 30, 2015, 09:24:37 am от lilibell »

« Отговор #114 -: Октомври 30, 2015, 09:25:25 am »
Добро утро, момичета!

Мира, браво, това е хубава новина. Хистерото е най - лекия вариант. Махай я тая гад и започвай с хубавите емоции ;)
« Отговор #115 -: Октомври 30, 2015, 09:45:17 am »
Добро утроооо :)

Как сте днес, момичета? :)
На мен слънчицето навън ми се отразява прекрасно. Мисля си за планинска разходка през уикенда, ако се задържи времето така, но ще видим дали ще ме огрее.

Кали-портокали,

Само няма да се шашкаш от стойностите на АМХ! Първо не се гледа само той, а комбинация от фактори. То и на мен са ми ниски, но все още овулирам. Първоначално много се взирах в тия стойности, после си викам я давай напред смело и не се занимавай с глупости!  Тук има и други момичета има с индикации за изчерпан яйчников резер, а вече щастливо си гушкат бебетата. А и твоят доктор нали ти е казал, че имаш антрални фуликули и не изглежда да са се изчерпали. Така, че споко човече!

Ох, какво ли щях да правя без вас... Благодаря ви за подкрепата! Нареждаме се на опашката за бебета, пък каквото Господ благослови - едно или близначета, да са живи и здрави, все са добре дошли.

Петъчен поздрав за всички и много усмивки от мен
https://www.youtube.com/watch?v=ilw-qmqZ5zY
« Отговор #116 -: Октомври 30, 2015, 10:06:00 am »
Добро утро :) Страхотна песничка,Mirracles. Айде, по едно капучино от мен за всички :)

Mirracles, не знам да ли съм споделяла до сега, но ние нямаме намерение да правим АРТ.
Искаме нещата да се получат по естествен начин. Точно за това предприех тези изследвания, за да разбера имаме ли шанс. Ако се окаже, че няма да стане, просто ще се примирим с това и мисля си, ще се успокоим. То това чакане/не чакане всеки месец си е направо бич за психиката. Да ни е жива и здрава щерката, ще се гледаме. Колко хора съвсем умишлено остават с едно дете...какво пък (въпреки, че го пиша, май сама не си вярвам). Само дето на мен тотално ми писна от хорските приказки от рода ,,айде, какво чакате". Ако река да споделя с някоя по-близка колежка, че приближавам критическата и се почва едно, оооо, ти къде си още, не е възможно ....от там пък, се чувствам длъжна да обясня, че съм с един яйчник и че си ми е време или по-точно, че не е нещо необичайно и че....дъра-бъра....ако пък кажа, че просто не искаме второ (грях ме е и не съм го казвала до сега) пак ще почнат ,,ама как така, хубаво е да си имате двечки, детето трябва да си има другарче..." иииииииииии един затворен кръг, да му се не види!
Ау, че се отплеснах и аз :)
Хубав и слънчев ден на всички. Аз съм болна и нямам грам глас, да видим как ще карам часове, че и с малки съм днес....
*
« Отговор #117 -: Октомври 30, 2015, 10:06:23 am »
Кали нали и аз съм с АМХ даже по-ниско от твоето, но пак си правя фоликули и явно се улучват от време на време качествени Я. Така че не го мисли, все още не се знае АМХ точно за какво е маркер. Вярно, че показва донякъде резерва, но има много случаи на забременели с ниски стойности на АМХ така че все още не е окончателна присъда. А и както казва Mirracles щом имаш антрални нещата не са чак толкова зле. Единствено се убеждавам, че с ниско АМХ нещата трудно стават по естествен път защото ние вече 2 години ще направим в опити и никакъв резултат до момента. Аз нямам търпение да мина към следващата пункция, изобщо този успех в имплантацията така ме е надъхал, че съм готова всеки месец да правя пункции стига да имам финансова възможност.

« Отговор #118 -: Октомври 30, 2015, 10:07:15 am »
Добро утро и от мен, момичета. Не съм писала скоро, защото около мен нищо не се случва. Чакам да ми приключи цикъла, да направим няколко опита и след това да пусна МБ. Ако е чиста, ще се подготвям за инсе, ако не - пак АБ. Надявам се да не се налага отново, защото за последните 6 месеца пих 3 пъти, а те отслабват имунната система и нещата стават по-зле. Да не говоря, че ставам резистентна и спират да действат.
Мира, аз имам няколко ХСК-ии, не се тревожи. Процедурата е много лека и щадяща. При мен определено цикълът се размести. Процедурата се прави преди овулация и аз обикновено съм пропускала опитите в този месец, още повече, че съм приемала и АБ. Относно тромбофилията - май няма по-евтин вариант от пакита на Геника. Аз изследвах пълния пакет и при мен излезе: хомозиготен генотип D/D за ACE, хетерозиготен генотип  A/G за 66A>G (MTRR).  Не разбрах втората мутация какво точно означава - ако Маки е чела нещо по въпроса моля да сподели, но за първата пише в заключението, че се асоциира с повишен риск към спонтанни аборти.
« Отговор #119 -: Октомври 30, 2015, 10:10:12 am »
Уфффф....