0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 12
« Отговор #460 -: Ноември 11, 2015, 10:32:21 am »
Честит празник!
Смайли, честит рожден ден на мама!
Марси, бързичко да преминете през това изпитание. Най-големите ми страхове винаги са свързани с "повреди" по детето. Ние сме калени в боя, то и малчовците са издръжливи, но все ми е треперливо.
Аз виждам почерпката на Нимика и се облизвам. :) Ей сега скоквам за кафенце и да претършувам офиса за сладости. :)
Много е топличко днес. Докарала съм се по блуза без ръкави и малко странно ме гледат колегите. :) Майка ми сутринта ми вика да съм имала уважение към месеца, но и той да има уважение към сезона - чакам снега аз. :)
Хубав ден!
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 12
« Отговор #461 -: Ноември 11, 2015, 10:42:47 am »
Добър ден!
Ще си взема и аз от кафето (ако е останало) и задължително от почерпките :)

Смайли, да ти е здрава и щастлива Маминка! Хубаво и спокойно да си изкарат с детенце, докато вие събирате впечатления и спомени.

Пеше, приятни оставащи приготовления. Ще се радваме после на снимков материал от двете "мадамски кифленца" :D

nimika, Малкият Дявол е бил, както се казва. Дано да няма повече такива стресови и рискови дни.

Марси, предполагам детски зъболекар е гледал Маленка? Поискайте и второ мнение. Много деца си чупят зъбките. Важно е да се разбере какви са последствията и дали наистина е необходимо да се вади зъбчето. Това за упойката също е добре да се обсъди адекватно. Много от по-добрите детски стоматолози избягват да работят с пълни упойки, ако случаят го позволява.

На нас вчера ни беше много скапан ден. Треснаха ни колата (няма пострадали, Слава Богу), имаме лоши резултати от контралата при ММ (точно сега, разбира се...), някаква лудница по работните места... Не мога да си събера емоциите. Ама, живи сме, здрави сме - ще се справим.

Хубав празник на всички. Св. Мина да пази вас и семействата ви! Ние днес сме имен ден на по-голямата племенница - Виктория :)
« Последна редакция: Ноември 11, 2015, 10:51:59 am от Zlateto ♡ »
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 12
« Отговор #462 -: Ноември 11, 2015, 11:05:58 am »
Честит празник!
Аз чак сега пия кафе, днес си отспах  :D

Нимика, лесно се гледа котка, лесно се научава на хигиенни навици, а и в общия случай - си я взимаш научена на тези неща от родната й къща де. За разлика от куче - котката можеш да я оставиш сама за 10-ина дни, ако има кой веднъж-дваж на ден да й чисти тоалетната, да й слага храна и прясна вода, ако е по-млада и игрива котка - да поиграе с нея 30-ина минути... Но като цяло имат такъв биоритъм и поведение, че не страдат жестоко оставайки сами няколко дни. Не споделям мнението, че котката се привързвала към дома, а не към стопаните си, поне личният ми опит говори обратното. Но котките са териториални хищници, живеейки на свобода - не живеят по двойки, или на глутници т.е. те по природа са склонни да са сами извън размножителния си период и оставайки сами у дома  - нямат драма. Кучетата в такава ситуация - наистина страдат, за тях семейството е глутницата и не им е ок да бъдат оставяни така.

Преди да се роди Дани, котката (персийката) просто я водехме в майка ми за времето когато ще отсъстваме. А когато живеехме в София още и си идвахме до СЗ - водехме си я с нас, ако ще ходим на почивка - пак на майка ми я оставяхме. Тя от бебе е свикнала да пътува, да я разнасяме, да си сменя жилището, лесно свикват с тези неща и не е проблем и ако така я научите вашата. Когато взех Мортиша (която сега е собственост на Елфи) - се случи така, че отидохме на почивка с мама и Дани за 10-ина дни, баба ми отказа да гледа две котки, малката нямаше и 3 месеца тогава. За щастие - бившият ми мъж се съгласи да се грижи за нея и чинно ходеше да я храни, да й чисти и да играе с нея сутрин, обед и вечер. За съжаление - нямам съседи, които мога да помоля да вършат това, ако ме няма, нито приятели които да ангажирам с това редовно, или за по-дълго време. Оказа се в един момент, че когато оставях у мамини само котка за гледане едно време - бяха ОК. Ама сега като тръгна нанякъде и оставям детето да гледат, че една котка, че две котки и се почна мусене и сумтене.  :?
Случи се така, че когато Мортиша стана на няколко месеца - аз започнах да пътувам доста често, а сега освен често - отсъствам и сравнително дълго. Няколко пъти ми се наложи да отменя пътуване, именно защото нямаше на кого да оставя котката, кой да се грижи за нея и един уикенд, няма как да я взема с мен...и се принудих да й потърся друга къща просто. Споделям ти толкова подробно, за да помислиш преди да вземеш котка, какъв е шансът (ако има такъв) да изпаднете и вие в подобна ситуация в някакъв момент. За няколко ходения на почивка, уикенд в годината - не е проблем, все някой ще се отзове да я гледа. Обаче ако се наложи това през седмица-две и за седмица-две, че и три и стане честичко - бива да имаш човек за целта, на който да разчиташ 100% и да знаеш, че няма да има мусене по темата. Иначе става наистина тегаво и домашният любимец от радост, започва да ти се явява пореден проблем, защото си решила да правиш някакви неща.

Много ми е кофти сега без котка у дома, че и на детето му е мъчно и все пита кога ще си вземем нова, но на този етап - просто не мога да си го позволя, ако ще я гледам читаво тази котка. Та тези неща помисли предварително и подробно, с нищо друго нямаш дерт, ако вземеш котка у дома. Страхотно е и е много весело! За детето пък е направо празник. Всеки ден.  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 12
« Отговор #463 -: Ноември 11, 2015, 16:23:37 pm »
Привет и от мен! Аз съм 3 дни отпуска насред седмицата и живнах малко, а детето си ходи на ясла. Пуснах си 3 дни отпуска, за да свиква малкият с новата леля, която ще го взима от яслата, а и да я представя на сестрите в яслата. Времето е наистина супер - слънчево и сравнително топло, та успях да се видя на кафе с приятелка.
В момента се боря с едни бланки от социалните, ще кандидатствам за въпросните "децки", да видим какво ще се получи.
 
Смайли, да е здрава майка ти и да ви радва и помага, а вие хубаво да си изкарате в Китай.

Едни от най-големите ми притеснения са свързани със зъбите, може би защото имам предразположеност към чупене на зъби, та много се притеснявам от разбити усти и счупени зъби. Марси, дано всичко мине по най-добрия начин.

На Пешето и малката принцеса приятни приготовления за празниците. 
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 12
« Отговор #464 -: Ноември 11, 2015, 17:42:58 pm »
Честит празник на всички именици днес!
И нека Свети Мина да закриля семействата ни!
Смайли, честит празник на майка ти! Да е жива и здрава. Набори са с моите родители. :P
Нимика, зло да те забрави. Бъди здрава! Благодаря за хубавата почерпка! :)

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 12
« Отговор #465 -: Ноември 12, 2015, 06:10:09 am »
Добро утро  :D
Хубав четвъртък ви пожелавам!

*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 12
« Отговор #466 -: Ноември 12, 2015, 07:39:13 am »
Добро утро! И от мен - хубав четвъртък! :D Като хубавото кафе на Зай!  :lol: Малко ,по-малко се доближаваме до почивните..... :wink:
/www.mamaibebe.com][/url]
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 12
« Отговор #467 -: Ноември 12, 2015, 07:45:26 am »
Добро утро и от мен!

Както винаги, страхотно кафе, Зайче! Вие ходихте ли до Турция и в коя болница?

За някои идва почивка, а за мен краят на моята наближава.





Бореща се за една мечта.
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 12
« Отговор #468 -: Ноември 12, 2015, 08:31:36 am »
Фрея, скоро очаквам дълга почивка за теб :)
Кафето след час, че отивам да ме боцнат. Хубав ден!
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 12
« Отговор #469 -: Ноември 12, 2015, 10:01:19 am »
Ех, че усмихнато кафе!  :)
Усмихнат да е денят ви!
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 12
« Отговор #470 -: Ноември 12, 2015, 10:10:10 am »
Вие ходихте ли до Турция и в коя болница?

Не, за момента изчакваме нещото, което може да е киста, хидросалпингс или нещо друго, накъде ще тръгне. Не съм сигурна, че ще правим още опити, ММ е против. Лошото е, че е против и осиновяването, така че за момента сме без план.
Иначе бях харесала Мемориал - важно е болницата да е голяма, за да могат да реагират бързо, ако се получи усложнение (като човек, минал през усложнение и едва не умрял, това ми е важно).

И аз ти пожелавам дълга почивка - отпуск по майчинство  :bighug:
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 12
« Отговор #471 -: Ноември 12, 2015, 10:55:49 am »
Слънчев и усмихнат четвъртък и от мен!
Да сложа закуска, че то станало почти обяд. Пешето сигурно се подготвя за празненствата,  :D



Сутрин и аз не закусвам, заради малкия, той закусва в детската ясла и няма как аз да дъвча, а той - не. Пък и понякога ми се цупи сутрин, че е гладен, та давам по някоя бисквита. Приготвям си нещо от вечерта и сутринта го мушкам в голямата чанта, че напоследък прекалих с мазните баници.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 12
« Отговор #472 -: Ноември 12, 2015, 12:08:02 pm »
Благодаря ви, момичета, дано се окажете прави  :bighug:


Аз се чувствам добре и нямам никакви симптоми на каквото и да било, освен привечер малко болки като пред цикъл, но само това. Днес ми е 7-ми ден, макар да знам, че утре е рано ми се иска да пусна един кръвен, че ми е важно да знам в понеделник като ида на работа колко нерви да хабя там.
Може и да опитам с теста, като ще си имам едно наум.


Зайче, благодаря ти за отговора. И ние сме се насочили към Мемориал. Само ще не сме се уточнили преди или след НГ да идем на консултация.





Бореща се за една мечта.
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 12
« Отговор #473 -: Ноември 12, 2015, 17:23:25 pm »
Пускам нов пост, че нямам време да редактирам стария - днес ей така, за да си докажа, че не е станало нищо, пуснах ЧХГ, на 7-ми ден и резултатът е 23,520. Това значи, че има поне имплантация, нали?





Бореща се за една мечта.
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 12
« Отговор #474 -: Ноември 12, 2015, 17:40:38 pm »
Фрея, това значи, че си бременна! Тихичко честито и....чакам бАМбоните.
 Много, ама много се радвам за теб!


Всеки миг е още един шанс...
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 12
« Отговор #475 -: Ноември 12, 2015, 17:42:31 pm »
Синеочка, имаш ги бонбоните! Нека само всичко е наред! В неделя ще го повторя пак, за да видя все пак как се удвоява, а на спешния телефон на болницата ми се накараха защо съм го пуснала на 7-ми ден.  8O





Бореща се за една мечта.
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 12
« Отговор #476 -: Ноември 12, 2015, 18:06:16 pm »
Хубави неща значи този резултат, Фрея! След 2-3 дни пак пусни тест. Стискам палци и ще пия едно за ваше здраве тази вечер! :)
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 12
« Отговор #477 -: Ноември 12, 2015, 18:57:28 pm »
Пускам нов пост, че нямам време да редактирам стария - днес ей така, за да си докажа, че не е станало нищо, пуснах ЧХГ, на 7-ми ден и резултатът е 23,520. Това значи, че има поне имплантация, нали?

Браво!!! Идеален е резултата. Тъкмо мислех да пиша да пускаш теста и видях, че съм закъсняла.
Все пак имай едно на ум, че може да е опашка от прегнила. Задължителна контрола в неделя.
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 12
« Отговор #478 -: Ноември 12, 2015, 19:03:55 pm »
И аз си го помислих за Прегнила, но аз имам само на 31 октомври и мисля, че трябва да се е изчистил вече.





Бореща се за една мечта.
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 12
« Отговор #479 -: Ноември 12, 2015, 20:47:45 pm »
Фреяяяя, толкова ти се радвам! :ywoohoo:
Продължавам да стискам палци поне до следващия тест. Прегръщам те.

"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”