Запис и от мен.
По темата за яслите/градините и споделеното от Блу за смесените групи в Германи. Яслата (и градина), в която Нора ходи се практикува нещо подобно. Сутрин до 10 часа са смесени и големи и малки - малка яслена, голяма яслена и първа група. Общо взето са заедно, разделят ги от 10 до 12 часа за някакъв вид занимания и за следобедния сън също. Адаптацията е изцяло индивидуален подход, следвам инструкцията по преценка на госпожите ден за ден, доверих се и съм доволна. Днес сутринта ми казаха че вече се е отпуснала и се държи съвсем като спокойно дете - девети ден. Първия ден я взехме на обед и следващите 4 дни след след сън, после 3 дни малко по-рано от обикновеното за взимане което ще е по принцип (5.30 - 5,45).
Честита нова темичка. Здрави дечица.
Да попитам "по-големите мами" , давате ли някакви имуностимулатори. Около мен са все едни колежки с малки деца и то не са едни сополи, разтройства, ангини и пр., всеки ден някоя отсъства заради детенце, та доста съм се замислила.
Спрях се на един самбукус нигра, детски Вит С за пиене докато излязат свестните кивита, сребърна вода чат пат за накапване. Говорих с производители на мед, препоръчаха, взех и прополис (клеева тинктура), но малко ме е страх, въпреки, че педиатърката каза може.