0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #960 -: Октомври 26, 2015, 17:26:14 pm »
Лили в теб ни е надеждата. :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: Хаиде да изпишем темата и тя да отвори нова с + тест.
*
« Отговор #961 -: Октомври 26, 2015, 19:03:35 pm »
Лили в теб ни е надеждата. :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: Хаиде да изпишем темата и тя да отвори нова с + тест.
Ще се разбере утре, аз все още съм притеснена от зацапването  :( Чета в нета всякакви случаи, но не знам защо почти няма инфо за ниско чхг в ранните дни след транфера.
Маки добре, щом цикъла зависи от чхг тогава как ще обясниш т.нар. заплашващ аборт или друг вид кръвотечение докато има високо чхг? И защо като има такъв случай изписват прогестерон за спиране на кръвотечението. То е ясно, че ако плода е загинал цикъла рано или късно ще ти дойде, за да се изчисти матката. Обаче как стои въпроса когато плода е загинал, чхг още е налично в тялото и въпреки това има цикъл?

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*
« Отговор #962 -: Октомври 26, 2015, 19:47:14 pm »
Zemqta много съжалявам :(
Общо взето каквото и да кажа няма да е достатъчно.
Майка ми казва: всяко зло за добро.
Когато аз преживях мисед (преди повече от 10 години), тя все се опитваше да ме успокои и тази фраза ми се е забила в главата. Тогава не можех да я разбера, какво му е доброто или къде е това добро. В последствие, обаче, преживявайки един такъв тежък момент осъзнах какво представлява човека до мен - бъдещият татко, разделих се с него (накратко:имаше склонност към агресия). Не мога да си представя какъв кошмар щеше да бъде живота ми с него, но любовта била сляпа... И така всеки път, когато нещата не се нареждат, си казвам същата тази фраза и все търся доброто някъде...

Така че, аз ти пожелавам успех със снежковците  :)
:crossfingers:

« Отговор #963 -: Октомври 26, 2015, 20:48:48 pm »
Добър вечер, като сте рекли, да я изпишем и на късмет да ни е новата!
Аз си чакам лелката. Няма Пмс за сега.
Искам да ви се похваля, че косопада значително намаля, да не казвам, че направо си спря! Не мога да повярвам! Бях споделяла с вас, че толкова много ми пада косата, че скоро ще имам нужда от перука. Тази вечер след баня само някакви десетина косъма имаше...щастлива съм! Отдавам го на витамините на Допелхерц, макар, че изпих само 15 и все не мога да се наканя да ида да си купя още една опаковка :(
Какво става с Алис? Покри се нещо, дано да е добре.
Ние снощи бяхме на сбор, ако знаете колко приказно си изкарахме....пихме червено домашно вино, пяхме, играхме...разпуснах максимално! Изненадата на вечерта беше пълнена тиква с всякакви плодове и ядки-уникално! Ще кача по-късно снимка, че са ми в телефона.
Хубава и уютна вечер, прекрасни! На бебе от мен, сложих масата и ви чакам ;)
Дописвам: маки, котето не можеш да вземеш с теб, но и само не може да го оставиш. Дори да идва някой да го храни и да му чисти пак е гадно....наистина като че ли хотела е най-доброто решение, но това, че не е ваксинирана ще ти изиграе лоша шега. Ние нашия го оставяме сам, но той е възрастен и имам чувството, че даже му е хубаво когато няма никой в къщи. Естествено свекито идва да го храни и да му чисти тоалетната. Имай предвид, че котаците са големи чистофайници и не обичат да ходят в непочистена тоалетна :) това в случай, че решиш да я оставиш сама с купа храна....
« Последна редакция: Октомври 26, 2015, 20:52:59 pm от Калия »
*
« Отговор #964 -: Октомври 26, 2015, 21:52:52 pm »
Много сте тихи тази вечер  :) сигурно понеделника ви е изтощил. И на мен нещо ми се спи, но съм сложила да готвя и май ще закъснея. Кали да не би косопада да ти е бил сезонен? Нали знаеш, че преди зимата се засилва, аз съм същата и даже по едно време сериозно се бях притеснила защото косопада е характерен за проблемите с щитовидната, пък аз уж ги бях оправила.

« Отговор #965 -: Октомври 26, 2015, 22:05:58 pm »
Нали щяхме да изписваме темата, къде се денахте всичките!?  :D
На мен всеки ден от седмицата ми е изтощителен вече. Явно нещо съм натрупала умора и не може с едно наспиване през уикенда да се освежа. А може и от смяната на сезона да е.
Аз също се бях притеснила за моята коса, но правих подхранване с маска с конските витамини и се беше позакрепила. Сега напоследък пак много капе. Из цялата къща има следи от мен.
« Отговор #966 -: Октомври 26, 2015, 22:07:54 pm »
Е, не! Не е бил сезонен. От почти две години косата ми си капе много сериозно и целогодишно. Даже едно петно колкото 5 ст. точно отпред на бретона падна за една нощ след като...бе, стрес...
Освен намаляването на косопада имам чувството, че започнах да свалям килограми (не много де). РЪчния ми часовник се върти, панталоните ми падат...а не съм променила режима си на хранене..ям си и си пия както преди :) Искрено се надявам всичко това да се дължи на нормализирането на щитовидните хормони, амин :)
Аааааааа, сега като чукнем 50 ще ни заключат! Хайде, момичета, последни постове тук и в другата да завалят плюсчетата!
Аз ще лягам. Пожелавам си/ни утрешния ден да е по-хубав, по-ползотворен и по-усмихнат от днешния! И дано новата тема да отвори Лили с един хууубав удвоен ЧХГ!
Цун и гуш на всички!!! :bighug: :bighug: :bighug: :balk_126:
« Последна редакция: Октомври 26, 2015, 22:15:37 pm от Калия »
« Отговор #967 -: Октомври 26, 2015, 22:16:25 pm »
Дано да е така, Кали! 
Лили, ако нещо отнеса плувката, да не пропусна да ти кажа, стискам палци, не съм ги пускала, за убедителен положителен резултат утре!

Дано в новата ни тема наистина да завалят положителните тестове и да имаме прекрасни коледни подаръци!
« Последна редакция: Октомври 26, 2015, 22:18:02 pm от Mirracles »
*
« Отговор #968 -: Октомври 26, 2015, 22:28:48 pm »
Благодаря Mirracles, дано наистина да е пораснало чхг-то, няма значение с колко - това ще ми е достатъчно. Всякакви чудеса стават, аз също се надявам на едно такова  :)

« Отговор #969 -: Октомври 26, 2015, 22:31:34 pm »
Лека и от мен за последно в нашата тема номер 6 :) Лили, палчета за теб. Земята, продължаваме напред, не си сама. :bighug:
« Последна редакция: Октомври 26, 2015, 22:33:24 pm от AdeliaMiss »

« Отговор #970 -: Октомври 26, 2015, 22:40:26 pm »
Хайде, момичета, числото 7 е магическо число и ще ни донесе много късмет!   :)

*
« Отговор #971 -: Октомври 26, 2015, 23:03:46 pm »
И като за пожелание за лека и спокойна вечер, ви позфравявам с една от любимите ми песни на Марчето Керова и кака Уитни Хюстън - When you belive ( there can be mirracles)
Лили, стисткам палци на Викторчето! Вярвам, че е победител и утре ще ни зарадва всички.

Всеки миг е още един шанс...
*
« Отговор #972 -: Октомври 27, 2015, 00:51:27 am »

Маки добре, щом цикъла зависи от чхг тогава как ще обясниш т.нар. заплашващ аборт или друг вид кръвотечение докато има високо чхг? И защо като има такъв случай изписват прогестерон за спиране на кръвотечението. То е ясно, че ако плода е загинал цикъла рано или късно ще ти дойде, за да се изчисти матката. Обаче как стои въпроса когато плода е загинал, чхг още е налично в тялото и въпреки това има цикъл?

Ох, Лили, голяма каша е цялата тази работа, аз ще се опитам да отговоря, доколкото позволява компетентността ми, но и аз не знам всичко.

Значи, по време на бременност, няма МЦ! Може да има кървене и кръвотечение, но то не е МЦ! МЦ е 2 седмици след овулация :) (затова и хората с нередовна овулация често имат смущения в МЦ) При тръгващ аборт нямаме МЦ - кръвотечение последвало овулацията, а имаме кръвотечение заради загуба на плода...

При ЧГХ над 5 се води бременност (ако ЧГХ нараства) или НЕпълен аборт (ако ЧхГ е бил висок, паднал е до 5, но не пада до 0).

Ако има кървене по време на бременност заради нисък прогестерон, ако се назначи утрогестан, предполагам, че ще помогне. Но ако кървенето се дължи на друга, несвързана с прогестерон причина, утрогестан няма да помогне. В Англия не го изписват при кървене, а смятат че бебето или ще се задържи или не и НЕ се месят. Ако се задържи до 12 седмица, едва тогава евентуално му обръщат внимание.

Както и док ти е казал, прогестерона може да забави, но не да спре цикъла :)

Ох, малко неприятни за завършък на темата разяснения, но се радвам, че ги оставяме в тази тема и нека новата тема утре започне с един прекрасен положителен тест :)

Лека нощ от мен и гушки на всички ви!

Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
« Отговор #973 -: Октомври 27, 2015, 07:03:45 am »
Добро утро момичета! Да ви се оплача, зацапването се засили  :( вече нямам никакви надежди, но ще пусна един кръвен, за да сложа официално точка на този опит. От другия месец ще говоря с док да продължаваме само на ЕЦ без никакви лекарства, даже може да опитаме да събираме Я и да правим трансфер на няколко ембриона
Маки мерси за разяснението, наистина ми е трудно да схвана кое за какво отговаря и с какво е свързано. А в Англия наистина ли нищо не правят, за да задържат ембриончето ако тръгне кървене? Каква им е логиката - на естествения подбор ли?
« Последна редакция: Октомври 27, 2015, 07:05:52 am от lilibell »

*

birzata

• 225
  • След лошото винаги идва хубавото !!
« Отговор #974 -: Октомври 27, 2015, 08:56:22 am »
 lilibell аз като имах прецапване моята лекарка беше ми спряла аспирина,и при тебе  след приемането на аспирина на втория ден ти почва прецапването osi_10 аз те съветвам да го  коментираш  с лекарката си osi_9 и ти стискам палци за ЧХГто :crossfingers: :crossfingers: :goodluck:
« Отговор #975 -: Октомври 27, 2015, 09:04:38 am »
Между другото Лили  и при мен. В началото имаше зацапване и на мвн ми спряха аспирина,но когато отмина зацапването пак го почнах
« Отговор #976 -: Октомври 27, 2015, 09:23:02 am »
Добро утро!

Лили, не губи надежда още, изчакай поне теста! Дано е пораснало ЧХГ  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:

Съжалявам много за неуспеха на Земята, пожелавам следващия опит да е успешен, както и на всички останали.

Моят преглед мина, ще правим хистероскопия. Докторката видя някаква сянка на стената на матката на ехографа, но каза, че така не може да се разбере какво е и доколко представлява проблем изобщо. Затова ще правим хистероскопия, съмненията са за полип, но ще видим. След нея ще се реши какво правим нататък, в зависимост от резултатите. Ще пуснем и хормони, но на следващия цикъл, защото на този изтървахме подходящото време.

Успешен ден на всички и ще чакам новини от Лили.

*
« Отговор #977 -: Октомври 27, 2015, 09:26:48 am »
Да, разбирам ви момичета, зацапването само по себе си не ме притеснява. Но в комбинация с ниското чхг вече ме оставя без надежди  :(
birzata аз аспирина го започнах на своя глава, даже съжалявам, че не го започнах по-рано. Но наистина ще го спра сега защото той разрежда кръвта - т.е. логично би трябвало да увеличава кървенето. При мен има някаква закономерност между зацапването и приема на аспирин, но може да е съвпадение

« Отговор #978 -: Октомври 27, 2015, 09:36:01 am »
Добро утро! :)

Искам да ви споделя какво ми се случва в момента. Снощи забелязах бледо розова ЦС - оскъдна, еднократно. Много се притесних и хукнах по болници. Видяхме плодния сак (най-после) с вагинален ехограф, за сърце е рано. Всичко си изглежда нормално. Лекарката ми обясни, че при каквото и да е вагинално кървене, би следвало да остане следа по ехографа, а всичко беше чисто. Като много вероятна причина за "розовото", ми посочи изхвърляне на песъчинки от бъбреците, което било често срещано при бременните и се проявявало по този начин. Изписа ми Утрогестан и Но-шпа и се прибрахме. Течение нямаше цяла нощ. Сутринта, обаче, при ходене до тоалетната по голяма нужда (извинявам се за описанието  :oops:), забърсах се и отново видях онова розово нещо. ЦС с блед розов цвят, отново еднократно. След обяд ще звъня на моя АГ, понеже снощи не можах да го открия, да видим какво ще ме посъветва. Тотално психясала съм :(
*
« Отговор #979 -: Октомври 27, 2015, 09:41:49 am »
Алис  :balk_46: :balk_46: :balk_46: честито ти сакче, много се радвам за теб. Ето кой ще ни отвори новата темичка. Ще чакаме с нетърпение да се похвалиш за сърчицето