0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #860 -: Октомври 23, 2015, 19:46:14 pm »
Ади,

При мен също беше така този месец. Много неприятно :/ Отдавам го на смяната на сезона. Горе главата, нов месец - нов шанс!
Гуш!
*
« Отговор #861 -: Октомври 23, 2015, 19:53:21 pm »
На мен започна да ми зацапва :(((((((((((((((((((((((((((( И то по-рано, този месец дори не ми даде шанс да се надявам  :balk_145: :balk_145: :balk_145:
Ами, ако е ИЗ ?! Надежда винаги има..още нищо не се знае, докато не тръгне същинския М.

Всеки миг е още един шанс...
« Отговор #862 -: Октомври 23, 2015, 20:33:35 pm »
Брррр, студ на кутийки :)
Къде сте, момичета?
Аз щом съм в почивка този месец, мога да си позволя нещо сгряващо душата и тялото.
Който е извън играта, може да каже едно наздраве  :D

*
« Отговор #863 -: Октомври 23, 2015, 20:53:58 pm »
И аз съм фен на тази кехлибарената течност,но сега съм далеч от подобни течности и кафе и бира .Само на сокове,прясно мляко,чай и вода.Все полезни неща.
« Последна редакция: Октомври 23, 2015, 22:12:37 pm от zemqta »
*
« Отговор #864 -: Октомври 23, 2015, 20:56:33 pm »
пък на мен как ми се пие една студена биричкаааааа  :( и си мечтая за кекс  :x

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*
« Отговор #865 -: Октомври 23, 2015, 20:58:49 pm »
Ами Лили, удари една безалкохолна бе, к'во шИ му е ;)

Всеки миг е още един шанс...
« Отговор #866 -: Октомври 23, 2015, 21:00:36 pm »

Момичета, това лишение всяка от нас с радост би го преживяла, стига да се сбъдне нашата мечта. А моя приятелка пиеше безалкохолна биричка. Така също става  :D
Набебе!

*
« Отговор #867 -: Октомври 23, 2015, 22:12:50 pm »
Храненето е важно, но според мен няма директна връзка със забременяването. А и на мен, щом всичко ми е наред, мъжа ми ли да сложа на безвъглехидратна диета и това ще му оправи ли сг? Всяко нещо е добре, но без крайности. Единият ми доведен син убеждава баща си да стане пълен вегетарианец. Така щял да се пребори с кръвно, диабет и прочие без хапчета. Да, де, ама всичките болести на него са му наследствени от майка му. В такъв случай и на челна стойка да започне да спи, все тая.

Прясното мляко хич не е полезно според веганите.  :lol: Както и месото, особено ежедневната му консумация.

Mirracles, цветната снимка продухва тръбите и може да ги поотпуши. Но за нищо сладко преди и след за пръв път чувам, а сигурно пиша тук вече сигурно 8 години.  8O

Лили, при главоболие бременните или жени след трансфер могат да пият парацетамол, като максималната дневна доза е 3 по 500 мг, потвърдена от лекар. Аспирин протект е много слаб и една ли ще ти помогне, а нормалният аспирин трябва да се избягва по принцип.
« Последна редакция: Октомври 23, 2015, 22:21:21 pm от blue_sky »

*
« Отговор #868 -: Октомври 23, 2015, 22:23:44 pm »
Аз, затова все си мечтая да имаме къщичка. Да си гледам плодове, зеленчуци, подправки. Да скитам из гората за билки....
Ех... мечти...

Ех, не можах да се сдържа и ще публикувам отговор относно тези мечти: Евелин, за същото си мечтая и аз!!! Толкова, ама толкова силно го искам! Бебе и къща с двор за отглеждане на кокошки и зеленчуци :) на фона на най-новите моди в мечтането --> скъпи обувки, маркови тоалети, гримове, ботокс, силикон и козметични корекции...моите мечти са силно "селски"... Но аз искам да съм селянка--> нали все трябва и различни хора да има, не може всички да сме последна мода :)

Сега ще изчета до края какво сте изписали и ще се върна да добавя :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
« Отговор #869 -: Октомври 23, 2015, 22:25:46 pm »
Blue_sky,

Нали секса в темата сме го кръстили бъркане на кекс, та затова съм написала. Сладкото е отделна тема :)
« Последна редакция: Октомври 23, 2015, 22:27:21 pm от Mirracles »
*
« Отговор #870 -: Октомври 23, 2015, 22:35:07 pm »
Blue_sky,

Нали секса в темата сме го кръстили бъркане на кекс, та затова съм написала. Сладкото е отделна тема :)

Явно съм твърде дърта и не ги разбирам тези работи.

*
« Отговор #871 -: Октомври 23, 2015, 22:37:27 pm »
Лили, при главоболие бременните или жени след трансфер могат да пият парацетамол, като максималната дневна доза е 3 по 500 мг, потвърдена от лекар. Аспирин протект е много слаб и една ли ще ти помогне, а нормалният аспирин трябва да се избягва по принцип.
щом е толкова слаб аспирин протект защо го изписват в толкова много клиники след трансфер? А това, което са изписали на zemqta - Trombo ASS дали е по-добро за тромбози? Ако трябва ще си купя от него, стига да има ефект. За парацетамола ще го имам предвид, че днес доста ме боля почти цял ден, а бях на работа и ми беше трудно да се концентрирам.
Момичета още нещо се чудя - има един сайт с въпроси и отговори на проф. Щерев и на един въпрос за кръвен на 10ти ден беше написал, че може да се дължи положителния резултат на прегнила. Мисълта ми е възможно ли е неделя да ми даде фалшиво положителен след овитрел, който е 6500 единици, т.е малко по-силен от прегнила?

*
« Отговор #872 -: Октомври 23, 2015, 23:04:31 pm »
Момичета, добро утро и от мен, официално вече, макар и да е следобед тук... Цяла сутрин чистя и се подготвям за партито с заешката яхния (в неделя) и с риск да ви стана супер досадна, все пак ще ви се оплача, че чистейки, намерих 3 "мини" в къщи. Мини в смисъл Порша си харесала 3 места в къщи (освен тоалетната си) и опикала орталъка :( едното място беше принтерът, който преди няколко месеца ползвахме на долния етаж и след като го ползвахме го зарязахме на земята от страни на дивана до стената :(

Както и да е...изчистих, пих кафе и влизам да ви видя :)

Ади, никакви сълзи още, че зацапване преди цикъл тук му викаме ИЗ.

Лили, земята, много хубави симптоми имате и с най-голямо удоволствие ще ви препратим в бременната тема след неделя :)

Аз също не ям убити същества (от годинИ 7-8 сигурно вече) и за кратко (около година) бях пълен веган.

Сега, въпреки, че още не ям месо, смятам, че никоя крайност не е полезна и по малко месо няма да навреди на здравето. На мен проблемът ми е въглехидратите - не мога без тях и все по много от тях поглъщам :(

Най-здравословно е "златната среда". Поберем ли се в нея, нито месо ще трябва да спираме, нито въглехидрати...Ама пусто, много е трудно.

Лили, за главоболието пий вода много. Ожадняването също е характерен симптом, макар че някои бременни не ожадняват. Друг естествен лек за главоболие е дишането през лявата ноздра. Запушваш дясната и започваш да дишаш през лявата, почти моментално би трябвало да усетиш облекчение.

Аз главоболие и менструални болки лекувам с аспирин протект от ниските дози. На мен ми действа, въпреки че е слаб.

По най-новите изследвания, парацетамола по време на бременност е опасен и не се препоръчва вече. Малко като с флуора --> едно време са мислели, че е безопасен, но вече има доказателства, че е вреден. Мисля, че м-и в бременната тема, неотдавна беше дала инфо на български за вредите от парацетамола (продължителната му употреба уврежда репродуктивните способности на мъжките бебета), аз пускам линк на английски: http://www.independent.co.uk/news/uk/paracetamol-during-pregnancy-may-affect-male-babies-study-shows-10265835.html

В крайна сметка, ако само от време на време взимаш парацетамол, или ако бебето е женско, няма опасност. Но все пак е добре да си осведомена за риска от парацетамола.

Кали, ти пекла ли си джинджифилени бисквити? Аз миналата година специално заради тях си купих точилка, тава за печене, формички за рязане (елха, джудже, звезда, снежен човек) и хранителни бои (за оцветяване по готовите бисквити), но така и не опекох нито една :( Къщите много сложни ми се виждат, но бисквитите са лесни, а и като се оцветят стават върха :)

Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
« Отговор #873 -: Октомври 23, 2015, 23:15:08 pm »
Лили, изписват го за разреждане на кръвта, но не и за лекуване на главоболие. И аз съм го пила първия път. Дават го превантивно срещу инфаркт, както и тромбози, точно както и ти казваш.
Тромбо АСС сигурно е същото нещо с друго име.
Не говорим за различни неща с теб. Напротив.
« Последна редакция: Октомври 23, 2015, 23:18:25 pm от blue_sky »

*
« Отговор #874 -: Октомври 23, 2015, 23:30:50 pm »
...
Момичета още нещо се чудя - има един сайт с въпроси и отговори на проф. Щерев и на един въпрос за кръвен на 10ти ден беше написал, че може да се дължи положителния резултат на прегнила. Мисълта ми е възможно ли е неделя да ми даде фалшиво положителен след овитрел, който е 6500 единици, т.е малко по-силен от прегнила?
Лили, има една таблица, която посочва за колко дни се изчиства Прегнил 5000, прибризително стойността наполовина за всяко следващо денонощие. Това сме го обсъждали неколкократно във форума и от споделяния на момичета, а и от моя опит, се оказа, че се изчиства доста по-бързо. Примерно след Прегнил 5000 съм правила няколко кръвни теста през два дни. Първият беше на 9-ти ден след ЕТ и още три теста след това. Имаше относително точно удвояване на стойността (затова смятам, че към тези дни не е имало никакъв остатък от Прегнила). Според мен се изчиства максимум за около седмица, допускам и индивидуални разлики, разбира се, но при евентуален положителен резултат (ха дано!!! :)) още едно контролно изследване след около 48ч. ще даде яснота. Успех, Лили!

п.п. иначе това е схемата за изчистване на Прегнил 5000
ден 1 : 5000
ден 2: 2500
ден 3: 1250
ден 4: 625
ден 5: 312
ден 6: 156
ден 7: 78
ден 8: 39
ден 9: 20
ден 10: 10
ден 11: 5
ден 12: 2,5
ден 13: 1
ден 14: 0
« Последна редакция: Октомври 23, 2015, 23:45:11 pm от marsi »

« Отговор #875 -: Октомври 24, 2015, 07:09:45 am »
Благодаря ви, момичета, за надеждата, но уви - не беше ИЗ. Днес си ми дойде със ставането.

Всъщност, като се замисля, този месец действително хванах О. малко по-рано, но чаках М утре. Откакто следя БТ и О., ЛФ ми фаза винаги е била 13 дни. Ако предположим, че и този месец си е била толкова, то О. ми е била на 12-тия ден - нещо, в което така или иначе се съмнявах. Странното е, че на 12-тия ден имах втори + резултат на ТО, но пък БТ започна да се качва на 13-тия, т.е. най-вероятно О. наистина е била на 12-тия ден и всичко си е наред с датата на М. Просто досега никога не е била в ден с положителен резултат на теста за О.

Явно имам да научавам още неща за изчисляването на О., преди овулацията ми да спре за 9 месеца  :lol:

Та така, този месец не е моят - с голяма надежда го оставям на Лили и на Земята!  :bighug:

За храненето да си кажа и аз - моята философия е, че човек трябва да дава на организма си това, от което има нужда (стига да е принципно здрав, разбира се). Аз лично гледам да се храня редовно, с "нормална" храна, разбирайте - каквото ми падне  :lol: Ям доста сладко, също и тестяно, просто защото обичам. Хората, които имат мания за "здравословно" хранене, са ми откровено странни и дразнещи, най-вече, защото имат навика да налагат разбиранията си, понякога доста грубо. В крайна сметка, колкото хора има на този свят, толкова са и мненията по отношение на това какво е здравословно хранене...

Да си кажа и още нещо, което не съм споделяла досега, така и така съм кукнала рано рано и няма никого още, да си попиша  :lol:. Мислите ли, че е възможно нашето мечтано чудо да не идва, защото имаме да уреждаме други дела? Така де, с ММ започнахме организацията на сватбата си. Луда работа, а?  :lol: Когато преди половин година се сгодихме, идеята беше първо да се оженим, а после да мислим за бебе. Хубаво, ама то сърце не трае, а и аз не съм първа младост, затова поговорихме един ден по моя инициатива. И ММ ми вика - добре де, ти винаги си казвала, че искаш първо сватба и не искаш да си бременна на нея. Ако се случи, какво ще правим? Аз му казах, че съм променила разбиранията си и ако той е готов, можем да започнем опитите. Е, готов беше. И сега хем организираме сватба за догодина, хем бебеправим. И малко по малко вървим към положението, в което е напълно възможно на избраната от нас дата, аз да съм в 9-тия месец например :lol:
« Последна редакция: Октомври 24, 2015, 07:36:33 am от AdeliaMiss »

*
« Отговор #876 -: Октомври 24, 2015, 09:14:39 am »
Добро утро момичета!
Adelia и аз вярвам, че нещата се случват когато им дойде времето  :lol: Ние може да си мислим, че сме готови за тях, но в действителност да не е така и да има нужда да минем през още изпитания докато постигнем желаното. Единствено от нас се иска да продължим да се борим и да се надяваме.
Аз пък днес сутринта като ставах да си слагам утрогестана имах чувството, че всеки момент ще ми дойде  :( едни такива болки в стомаха имах точно като пред цикъл, беше ми напрегнат и надут корема. Чувствам се ужасно и имам усещането, че нищо не е станало или по-точно нямам усещането, че съм бременна  :( Да идва по-бързо утрешния ден и поне да разбера истината, много е трудно да седиш и да чакаш. Или поне на мен ми беше по-лесно по време на стимулация, когато нещата зависеха от мен, а сега ми действа на психиката това чакане.
marsi както винаги много ми помагаш с тази информация, аз също си сметнах дозата на овитрела наполовина всеки ден - утре ще ми е 14ти ден след поставянето на инжекцията и би трябвало стойностите да са под 10 ако са следа от лекарството. Ако са над 10 значи не е само от лекарството  :) до такъв извод стигнах
blue аз аспирина го взех преди главоболието - с цел предпазване от тромбози. По принцип знам, че се пие за глава, но аз получих главоболието след като го пих и затова се чудих дали е възможно да ме заболя главата от него  :) май не звучи много логично да те заболи глава от лекарство, с което се лекува главоболие  :lol:

« Отговор #877 -: Октомври 24, 2015, 09:17:49 am »
Лили, сега изобщо не е моментът да си мислиш лоши работи! Точно обратното, нека този ден ти е изпълнен с надежда, усмивки и позитивно мислене! Гуш!

« Отговор #878 -: Октомври 24, 2015, 09:32:50 am »
Здравейте, момичета!
Ади, като гледам си на възрастта на сестра ми и на възрастта, на която аз започнах с опитите.
Искам да ти кажа, че много ти се радвам, че сте започнали, защото на "мойта" хич не й е до това. Само фитнесчета, купончета, дрешки и работа са й в главата. Даже за сватба не мислят.
Лили, не се отчайвай. Каквото и да стане, животът продължава и идват нови възможности.
Аз лично съм напълно убедена, че си бременна, но това си е едно мое предчуствие, в което няма как да те убедя.  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
« Отговор #879 -: Октомври 24, 2015, 09:59:51 am »
Тромбо асс и аспирин протект са едно и също и един и същи милиграм различни фирми аз съм фармацевт и затова ви го казвам