0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #820 -: Октомври 22, 2015, 16:39:00 pm »
Хехе, няма как възпигтателните методи на двамата родители да са винаги в 100% унисон. Тепърва ни предстоят подобни забавни и не чак толкова забавни поводи да се убедим в това  :D
Един ден се смях с мм, който от сега се забавлява с това на какви спортове и танци ще записва децата. Естествено, правеше го, за да ме развесели, че понякога ни идва в повече да говорим за бъдещите деца само в цифри, референтни стойности, медицински процедури и тн  :D
*
« Отговор #821 -: Октомври 22, 2015, 17:08:40 pm »
Аз подозирам, че и към децата ще съм със същото отношение като към котака - когато се ядосам мога много да викам, да се карам и да го нашляпам, но когато някой друг го прилага ми става много жал  :)

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
« Отговор #822 -: Октомври 22, 2015, 17:23:45 pm »
В моя блок има предимно млади семейства и в повечето апартаменти има по 1, 2, че и 3 деца. Има моменти, в които чувам как родителите крещят на децата си, наказват ги и децата плачат и направо не издържам, много жално ми става. Един път щях да изперкам, защото бяха наказали едно момиченце на терасата да стои само в тъмното и то се молеше да го пуснат обратно вкъщи, ама не примерно 5 мин, ами дълго време, 15-20 мин. Викам си, как не им става жал на тия родители. Каквото и да е направило това дете, психическата травма, която му нанасят, не си струва.
Аз все се надявам, като ми дойде реда, че няма да ми се налага да бъда много строга, но ще видим как ще е в реалността  :D
*
« Отговор #823 -: Октомври 22, 2015, 17:55:55 pm »
Смея се аз тук на издънките на Порша и влизам в вц и стъпвайки на стелката чувам едно пльоок. Какво да видя наш Ръфчо сял на плочките(  нищо че си има тоалетна самостоятелна от тази на майка му) и го завил с платчето. Егати гада :x  Ошлибах го едно хубаво и сега ме гледа, като препикано мушкато.
Относно кой обичат повече и двете ми котки винаги спят до мен, мм се шегува, че и пет да имаме все при мен ще са, макар че той ги гушка повече от мен.
За възпитанието на децата, така се получава, че все единият е доброто, а другият лошото ченге. За възпитанието на моето дете не мога да дам мнение все още, но за тези на работа -да. Ние сме две колежки -класна и възпитателка. Аз съм втората. Получава се така, че макар аз да се карам повече, съм доброто ченге, защото за разлика от колежката ги прегръщам, целувам, успокоявам, извеждам на разходки, правя партита. Просто няма такава дистанция, като с нея. Все пак и следобед режимът е по-свободен. Много обидно ми стана, когато чух от новата колежка, която ги е поела, че съм ги разлигавила. Е, ако даваш любов на едни деца, това лигавщина ли е?! А и никога не съм имала проблем с дисциплината.

Всеки миг е още един шанс...
*
« Отговор #824 -: Октомври 22, 2015, 19:50:25 pm »
Помирихме се с коти чрез една витаминозна сметанка  :D какво да ги правиш - мъже.

*
« Отговор #825 -: Октомври 22, 2015, 22:02:10 pm »
Аз съм за кръвните тестове. Важно е да се проследи дали няма извънматочна или биохимична бременност. Иначе гаранция за по-нататъшното развитие няма, разбира се.
И при децата винаги единият е лошото, а другият - доброто ченге.
А за котките - не бих си взела, защото те са много своенравни и няма да се разберем. Там няма възпитание. Ни се водят, ни се карат. Предпочитам куче. :)

*
« Отговор #826 -: Октомври 22, 2015, 23:54:53 pm »
Аз също съм за кръвните тестове! Естествено те не са гаранция, а и са показателни при проблем, само ако се проследяват в прогресия, но все пак.
Иначе за котките- те не се дресират, но се научават на правила. Едната ми котка, по- голямата, се научи на всичко от едно "казване"- не се качва на маса, не яде храна, освен ако не ѝ е дадена, трева си яде, но не и цветя, а дори да ги доближи, знае, че прави нещо забранено. Тя научи и по-- малката на тези номера- биеше я все път. Котките са като инати мъже- оставаш ги да си мислят, че правилата са техни и повече няма проблем. :)
Лили, ужасно много се вълнувам, не съм пускала палците, а и имам много хубаво усещане за теб, дори без да те познавам. Иначе за прогестерона си права, той спада преди да ти дойде и затова има цикъл, а при закъснения или нередовен МЦ се изписват прогестеронови препарати за известно време с цел да се наподоби същата цикличност като при нормален МЦ.
Алис, всичко наред ли е теб? Как се чувстваш?
Успех на всички :)
*
« Отговор #827 -: Октомври 23, 2015, 00:27:09 am »
Котките не обичат промяна и харесват рутина и стабилност. Така че има начини да ги приучим на правила. Ако едно коте бъде сложено в собствено легло и в първите няколко седмици НЕ спи с хората, то дори и когато порасне и може само да скочи на леглото, не би проявило интерес да спи с хората. Същото е и с масата и всичко останало. Те обичат "навици" и не се променят :)

А за прогестерона мисля, че той пада и предизвиква МЦ, точно поради липсата на ЧГХ. ЧГХ е това, което кара прогестерона да се задържи или да падне, а НЕ високия или нисък прогестерон да са причина за появата на ЧГХ :)

ЧГХ също се измерва според възрастта на ембриона. Ако ембриона е на 15 дни, ЧГХ трябва да е в референтни стойности за 15 дневен ембрион. Ако ембриона е трансфериран на 5ти ден, след 5 дни имаме 10 дневен на възраст ембрион (а не ембрион на възраст 5 дни). 10 дни след трансфер на 5 дневен ембрион, той е на възраст 15 дни, а не 10. Sweet Angel много добре го е обяснила в темата за бременни. Възрастта на бебето, гестационните седмици и терминът се смятат от датата на пункцията, не от датата на трансфера. Затова имах предвид, че 15 дневен ембрион би трябвало да секретира достатъчно ЧГХ, за да отчете на пиклив тест (НО да НЕ забравяме, че ЧГХ от 5 единици също е нормална за 15 дневен ембрион, а тя НЕ би могла да бъде засечена с пиклив тест).

Та ако на 15 дневен ембрион ще изследваме ЧГХ, взимаме ли или не прогестеронов препарат НЕ може да повлияе на теста. А при липса на бременност цикъла ще дойде (макар и с вероятно закъснение) въпреки изкуствените дози на прогестерон, защото тялото рано или късно ще усети липсата на ЧГХ и веднага ще сигнализира МЦ да тръгва :) Единствено ако изкуствено приемаме и ЧГХ + изкуствения прогестерон, евентуално може да заблудим тялото :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
« Отговор #828 -: Октомври 23, 2015, 08:13:54 am »
Pav-la и аз имам хубаво предчувствие за себе си, само трябва да се потвърди в неделя  :D
Айде дано и после да ви наръся с късметлийски прашец и всички заедно в бременната тема.
Maki специално ще питам като видя док какво е влиянието на утрогестана върху цикъла и дали има МЦ при прием на прогестерон.
А иначе мисля, че гестационните седмици се изчисляват от деня на последната МЦ, а не от деня на трансфера. Като гледах ЧХГ характерно за 3-4 г.с. , тоест в която ще съм аз ако всичко е ОК, стойностите са между 10 и 130. Та ако съм в долна граница пикливия няма да ми отчете, аз ще се приесня и кой знае какво може да стане... Може да пробвам с един пиклив само ако резултатите от кръвния не излязат в неделя и ми се наложи да живея още един ден в очакване и напрежение  :D
А относно котките - всяко животно подлежи на дресиране, просто при някои е по-трудно и отнема повече време. Факт е обаче, че котките са много инати, но затова пък ние хората сме на върха на еволюционната пирамида защото имаме мозък. Ако не можем да се справим с една котка, значи е време да отстъпим първенството  :lol:

« Отговор #829 -: Октомври 23, 2015, 11:42:16 am »
Здравейте момичета,

Еееех, друго си  е да е петък. Още повече петък на обяд. На една крачка от уикенда  :D
Една моя приятелка ми е изпратила един видео материал от някакъв американски доктор, който обяснява как да се справят двойките с проблемите на стерилитета. Естествено познатите неща - по-малко стрес, храната, добавки, сън и движение и тн. Но, много се пени на тема, че жените трябва да спрат да ядат захар и да минат на диета, съдържаща повече полезни мазнини и по-малко захар, тестени изделия и тн., защото диетата с много въглехидрати предизвиквала поликистозни яйчници и хормонални разстройства, обяснява за инсулиновата резистентност и тн. Почват да ме дразнят вече с тези въглехидрати и простотии, честно казано. Съгласна съм, че има значение човек с какво се храни, но много се пощуриха хората на тема здравословно хранене ми се струва. Познавам жени, които са вегетарианки и рядко слагат сладко в устата си, освен плод и пак имат проблеми с фертилитета.  Имах един учител, вегетарианец, йога и тн, а почина към 50 човека, от кофти заболяване. 
« Отговор #830 -: Октомври 23, 2015, 12:22:14 pm »
Мира, аз мога да се съглася с тази история за въглехидратите.
2 месеца бях без въглехидрати заради едни кандиди. Освен че излекувах тях, последващите 2 месеца имах овулация (според тестовете, температурата и усещанията ми), тя беше по - рано от обикновено - т.е. в дните по книга (14,15) и съответно нормален цикъл - 28, 26 дни. Иначе е 30, 32, 34....
Не съм сигурна, че е от диетата, но сега се върнах към нормалното си хранене и на 18-ти ден все още няма О и не знам дали изобщо ще има.
Склонна съм да вярвам. Въглехидратите са много гадно нещо изобщо.
« Отговор #831 -: Октомври 23, 2015, 12:37:15 pm »

Уф, да му се не види. Човек трябва да се откаже от всички благинки в живота, бе значиии  :D
То поне да бяха само въглехидратите. Най-голямата беля от тях бил инсулиновия дисбаланс, освен че скапвали ph-то. В друга статия пешеше, че в бита ни има много естрогено-подобни вещества (в козметика, дезодоранти, душ гелове и тн), които заблуждавали организма ни и допълнително разстройвали баланса между естроген и прогестерон. Отделно хормони от месото, което консумираме. Вобщееее... лудница. Ако не чете човек - лошо, щото остава в неведение, ако чете - пак лошо, щото хваща параноя  :D
*
« Отговор #832 -: Октомври 23, 2015, 12:39:02 pm »
Момичета не забравяйте все пак, че нито една крайност не е хубава и не може да се живее без въглехидрати и мазнини. Захарите са много важни за мозъка, без захар мозъка загива. Имах една позната, която за да отслабне или по някаква друга "мода" остана на меню без мазнини и въглехидрати, ама драстично - цикъла й спря. И по принцип при недохранване съм чела, че цикъла спира, мисля че го четох някъде във връзка с войните - че по време на война от стрес и недохранване на много жени цикъла им спрял. Така че аз съм привърженик на умереното здравословно хранене - вместо да изключвам мазнините от менюто, гледам за изключвам "вредните" мазнини и да наблегна на полезните - зехтин, тиквено масло, ленено масло, чисто слънчогледово, краве масло и т.н. Вместо да изключвам въглехидратите, предпочитам да наблегна на по-качествени храни, а не да се лишавам от тях.
Да не говорим, че аз до преди 2 години преди да ми открият хашимото и да започна да мисля за деца, доста ядях шоколад, по-мазнички и вредни неща - нямах поликистоза, а имам недостиг на яйцеклетки  8O

« Отговор #833 -: Октомври 23, 2015, 12:47:51 pm »
Е, не! Разбира се, че не можеш да спреш И въглехидратите И мазнините.  То тогава само месо и яйца ли да ядеш?
Аз пък да ви кажа не ям месо. Така съм се родила. Тъй че, ми е много трудно да се въздържам от въглехидрати. По време на диетата ядях само сирена, домати и разни ядки... Много беше трудно. Много ми липсваше хляба. Понякога карах сестра ми да ми прави палачинки от овес, но организмът така беше свикнал без въглехидрати, че ми ставаше лошо. Абе ужас. Но за мазнините съм убедена, че не пречат. Знаете ли колко много бях отслабнала? Нещо, което не ми се отдаваше по никакъв начин.
Абе луда работа са тези диети. Да не говорим, че всичката храна, която купуваме е толкова измислена.
Помните ли вкуса на доматите, на сиренето и на киселото мляко едно време?
А, сега? Нищо общо. Чудя се как изобщо сме живи.
*
« Отговор #834 -: Октомври 23, 2015, 12:52:24 pm »
В момента ако искаш да ядеш здравословно (или поне максимално здравословно) трябва да си "отгледаш" храната, да имаш роднини, които произвеждат или да си я купиш от някоя баба на село. Това което се продава е пълна отврат, а което се води за "био" е толкова скъпо, че е направо златно. Аз имам късмет, че до момента си имам село и баба ми и дядо ми на 80+ години продължават да произвеждат храна за 3 домакинства. За съжаление не съм сигурна, че и децата ми ще имат този късмет  :(

« Отговор #835 -: Октомври 23, 2015, 12:59:18 pm »

Точно това е тъжното, че за да се храниш здравословно трябва да си "независим от системата" и сам да си произвеждаш храната. Всичко, което е лесно достъпно и е по магазините има някакво ниво на вредност - пестициди, консерванти, подобрители, прекалено много сол или захар.
« Отговор #836 -: Октомври 23, 2015, 13:41:39 pm »
Аз, затова все си мечтая да имаме къщичка. Да си гледам плодове, зеленчуци, подправки. Да скитам из гората за билки....
Ех... мечти...

Eeeee, най накрая + ТО!!!
И то с тестова по - наситена от контролата.
Айде, пожелайте ми успех ;)

Между другото, питам за лични мнения, колко дни след + ТО има смисъл от кексене?
« Последна редакция: Октомври 23, 2015, 15:15:07 pm от evelinapa »
*
« Отговор #837 -: Октомври 23, 2015, 14:58:37 pm »
Здравейте.Последно време само чета коментари,и то рядко.Защото само ще мисля  дали е станало или не.Според тях разбрах че по-късно отколкото трябва съм си мерила Т.И другото което е не знаех че вагиналната Т се нарича базална.3 дни по ред я меря по правилния начин и около 7-7,30 сутрин.И тя е все 37,3-37,5.Предполагам че е добре.И  аз също мисля че е по добре да изчакаме с Лилибел до понеделник.Гърдите ми ту се отпускат,ту се стягат.Болките ниско в корема отминават,и пак се появяват.Слагам си Фраксипарин в корема около пъпа,а мускулно Прожинекс.Моите ембриони са на 3 ден от развитието си .
Аз имам син на 21 от 1 си мъж и не знам тогава как съм с е чувствала  преди да разбера че съм бременна,освен като ми закъсня с една седмица.А и тогава(1993 г.) нямаше  информация за това и също с кой да коментираш с  темата и симптомите.
*
« Отговор #838 -: Октомври 23, 2015, 15:16:45 pm »
ЛХ започва да се повишава когато няма бременност и това води до регресия на жълтото тяло,  което произвежда прогестерон. Ака имо бременност ЖТ съществува до около 3ти месец, когато плацентата е напълно формирана и тя започва да произвежда прогестерон. 
Дали може да има цикъл при високи нива на прогестерон- малко вероятно. ЧХГ е много близък по структура на ЛХ. затова организмът не произвежда ЛХ по време на бременност- мисли си, че има. Точно и затова таймиращите препарати съдържат ЧХГ.
Пиша от телефона, затова за сега толкова.
Късмет  :)
Земята май теб и Лили ще  ви догонваме в бременната тема.
« Отговор #839 -: Октомври 23, 2015, 15:18:08 pm »
Eeeee, най накрая + ТО!!!
И то с тестова по - наситена от контролата.
Айде, пожелайте ми успех ;)

Между другото, питам за лични мнения, колко дни след + ТО има смисъл от кексене?

Браво! Ако знаете как ви мисля, всяка една от вас. Твоята графика например всеки ден я наглеждам за 2 чертички на ТО.

Кекс днес и утре задължително според мен. Зависи утрешния ТО какво ще покаже, ако е + кекс и вдругиден! Успех!

Лили, Земята, още мъъъъъничко търпение!

Аз, макар и без АРТ, съм с вас двете - чакам М в неделя и ако я няма - в понеделник тест  :lol: :lol: :lol: Не че има някакви симптоми това да се случи, даже БТ пак ми прави номера от няколко дни, ноооо надеждата умира последна.

Та така, вие със сигурност ще сте в бременната тема, а аз дали ще ви догонвам, ще видим  :lol:
« Последна редакция: Октомври 23, 2015, 15:22:32 pm от AdeliaMiss »