0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #620 -: Октомври 17, 2015, 13:07:54 pm »
Хихихи, Алис, и аз като видях двете чертички преди 10 години не можех да повярвам-бях убедена, че никога няма да ги видя. Ходех много дълго време с теста в джоба и го показвах на всички, като малко дете на нова играчка се радвах и бях нещо като в сън-не вярвах и не вярвах и така до самото раждане, все не вярвах! Ееееех, сега като се върна назад и пак не вярвам, че ми се е случило. До скоро си пазех и теста, но сега вече не знам къде е. То от толкова местене от апартамент на апартамент...
лиленце, ти как си днес?
*
« Отговор #621 -: Октомври 17, 2015, 13:32:42 pm »
Алекс, казах ли ти аз, а ти не вярваше, а честито и лека и спокойна бременност. Ти си живо доказателство, че с 2 сърца и късна овулация, бременност е възможна :) Ами доволен ще да е твоят мъж, как няма да е доволен, та и ние тук сме много доволни. Сигурна съм, че ще завалят положителните тестове :)

Синеочка, коя е първата бременна? Ако Алекс е втората? Аз си мислех, че Алекс е първата?

Добро утро и от мен момичета :) както каза Калия, ама какво събуждане само :)

Взимам си и аз от прашеца, взем :)

Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
« Отговор #622 -: Октомври 17, 2015, 13:42:05 pm »
Синеочка, коя е първата бременна? Ако Алекс е втората? Аз си мислех, че Алекс е първата?
Вероятно има предвид Sweet Angel.

Аз от вълнение пропуснах да сложа брашно в заливката на мусаката ... ахахах  :lol:
*
« Отговор #623 -: Октомври 17, 2015, 14:14:07 pm »
Тц, друга е  :wink: Ама , когато е готова сама ще ни се похвали. Пък и Лили и нея я чакаме, тя да е три за щастие.

Всеки миг е още един шанс...
« Отговор #624 -: Октомври 17, 2015, 14:52:54 pm »
Искам да ви питам за някои неща, понеже не съм много наясно. Като цяло седя и се опитвам да си тълкувам графиката. Та, мисля си за това имплантационно зацапване. Дали е възможно вчерашното кафеникаво нещо да е било от това. Другото, което се чудя, при имплантация, ако има зацапване, дали въпросната кръв ще изтече веднага или е след няколко дни? Много странни въпроси, вероятно, обаче съм в чуденка как са се случили нещата при мен. Кексът е бил на 21-ви ден. Реално, от вчера (33-ти ден), гърдите започнаха силно да ме болят, тогава се видя и кафявото. Днес чертата е бледа, тогава според мен имплантацията е била скоро, знам ли и аз. Кога тогава е била О? Въпроси с повишена трудност, ако някой разбра тотално обърканата ми мисъл.  :lol: :lol: :lol:
« Отговор #625 -: Октомври 17, 2015, 15:08:36 pm »
Алис, търсиш под вола теле :) Важното е, че е станало чудото! НЕ го мисли сега кога, как...радвай се! Дано всичко е наред и да имаш най-леката бременност и сладко пухкаво бебешоче на финала! И сега като се изнесеш оттатък да не вземеш да ни забравиш? Ръсвай периодично прашец, че вече имаме крещяща нужда :)
« Отговор #626 -: Октомври 17, 2015, 15:29:12 pm »
Алис,

Тъкмо и аз си мислех, че може да е импантационно зацапване.
Но Кали е права, не е важно как е станало, а че е станало :)
Когато отидеш на лекар в понеделник, ще получиш някои отговори.

Лиленце,

Къде сиии? Как си днес, мила?

Маки, мина ли вечерята със заека? Чакаме да ни разкажеш :)

« Отговор #627 -: Октомври 17, 2015, 15:31:43 pm »
Алис, :bighug: много се радвам. Честото и лека  бременност  :D
:ywoohoo:
*
« Отговор #628 -: Октомври 17, 2015, 15:33:13 pm »
Имайки предвид, че 80% от забременяванията стават при секс 2-3 дни преди О, ще предположа, че при секс на 21 ден, О е била най-рано на 22 ден :) (не по късно от 23 ден). Та 33 ден ще е 10-11 ден след О, точно когато ИЗ е най-често срещано :)

Синеочка, лека и спокойна бременност на #1,  жалко че не се е престрашила да ни поръси с прашец и да повлече краче, но ние дружно ще "прихванем" от прашеца на #2 и вкупом ще се принесем в бременната тема :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

*
« Отговор #629 -: Октомври 17, 2015, 15:39:49 pm »
Колко обичам такива хубави новини и прашец  :balk_46: :balk_47: :balk_46: Ще се отъркалям хубаво в него и дано да ми е на късмет.
Алис много се радвам за теб, честита ти чертичка и лека бременност от тук нататък!  Когато има да става пак си става - дори и с 1 кекс в месеца  :lol:
Айде момичета, напънете се, таргета е всички в бременната тема до Коледа, за да може заедно да посрещнем Нова година с коремчета

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
« Отговор #630 -: Октомври 17, 2015, 16:27:30 pm »
Покрай цялата еуфория днес ми изникна един въпрос! Ако някой има представа, нека пише. Ако при следващите изследвания ФСХ пак се окаже в облаците (висок) защо е необходимо да се изследва и АмХ? Има ли вариант ФСХ да е висок, а АмХ да е сравнително добър? При положение, че АмХ е що-годе добър, може ли с лекарства да се коригира тоя ФСХ? Ако и двата хормона показват състоянието на ЯР, защо е необходимо да се изследват и двата?
Въпроса стана въпросИ :) Дано ме разбрахте, че то...аз не се разбирам вече  :lol:
Дописвам :) Сега като го пия тоя дуфстон, хормоналните изследвания дали ще са реални? няма ли да се повлияе нещо си от дуфастона?
« Последна редакция: Октомври 17, 2015, 16:56:41 pm от Калия »
« Отговор #631 -: Октомври 17, 2015, 17:50:21 pm »
Алис, честито!  :bighug: :bighug: :bighug:

*
« Отговор #632 -: Октомври 17, 2015, 18:11:49 pm »
Алииииииис честито  ..... не можеш да си представиш какво вълнение настъпи в мен, когато прочетох за новината  .... бързам да се търкулна в прашеца.
Невероятно щастие е това,браво момиче  :)
Надявам се да има още такива новини през този месец.

Лили ти как си.
Не спирам да мисля за теб.
Как върви имплатирането. Кога е прегледа,кога ще имаме още добри новини и прашец от теб  :)
Страхотен ден е днес   :*

*
« Отговор #633 -: Октомври 17, 2015, 18:16:42 pm »
Кали, ФСХ може да е висок, а АМХ да е нисък. Или както в случая на Лили, фсх е в горната граница, но сравнително нормален <12, а АМХ много нисък.

Най-важно е да се определи дали с тези (ниски, високи или смесени хормони) организмът е способен да образува фоликули и яйцеклетки.

При теб се установи, че има фоликули и яйчника не е изчерпан. Следователно тези хормони, няма да имат пряко отношение за резерва ти. По-скоро ще дадат инфо за качеството на яйцеклетката (ако не е много качествена, може да се наложи стимулация, изчакване или просто ще губиш по някой месец, заради задържани фоликули). Също ще дадат информация за способността ти да овулираш (ако ЛХ и ФсХ съотношението куца, може да се наложи стимулация или таймиране [уф, че мразя побългарени чужди думи, но нямам време да мисля подходяща дума на български--> ще се върна да коригирам тази ужасна дума, като се сетя за българския и вариант] на овулацията).

Всичко ще бъде наред, ще видиш :) борбата е наполовина спечелена с новината за работещ яйчник :) гушки

« Отговор #634 -: Октомври 17, 2015, 18:48:09 pm »
Благодаря ви, момичета, че се радвате заедно с мен!  :bighug: Много силно ви пожелавам да ме последвате съвсем скоро и да си дебелеем заедно :) Нямам търпение да дойде понеделник и да чуя какво ще ми каже докторът. До тогава ще си кротувам и няма да си мисля глупости. :)
« Отговор #635 -: Октомври 17, 2015, 19:12:28 pm »
Алис, в понеделник ще е вероятно рано да се види каквото и да било на ехограф, ако О е била толкова скоро. Може да питаш за зацапването обаче.

Ох сега се чудя коя е другата щастливка. :lol:
Липсва ми Aeryn? Далинда скоро не се е появявала.
« Отговор #636 -: Октомври 17, 2015, 19:26:19 pm »
Алис честито.Пухкав финал и минавам и аз под прашеца  :P
Кали аз съм с високо ФСХ (на границата) и нормално АМХ така , че е възможно  :).makiyaki го е обяснила доста добре :)
*
« Отговор #637 -: Октомври 17, 2015, 19:35:06 pm »
Честито, Алис :) Страхотна новина! Пожелавам ти лека, нормална и безпроблемна бременност и живо и здраво дете на финала :)
Да си мина през прашеца аз. Нищо, че секс ще правя не по- рано от ноември, като даже и тогава ще съм изпуснала овулацията. Нищо, за декември ще си го пазя :)
*
« Отговор #638 -: Октомври 17, 2015, 21:28:03 pm »
Казвайте бързо на кого още трябва да честитим  8O Да влиза да се отчита и да ръси прашец!
Чакайте да ви разкажа с две думи какво прочетох за имплантацията: когато ембриото тръгне да се загнездва в матката, то създава един вид възпалителен процес. Самата имплантация продължава около 2 седмици. За да оцелее ембриона, той отделя вещества, които подтискат имунната система на майката, за да не го атакува като чуждо тяло. Затова ако по това време майката приема лекарства, които подсилват имунитета, това може да доведе до отхвърляне на ембриона (това май някъде го беше чела и Maki). Чрез създаване на възпаление в областта на имплантация се създава един вид бариера, която предпазва ембриона от атаките на имунната система на майката, също така се повишава кръвоснабдяването в тази област, насища се с хранителни вещества. Загубата на ембрион при неуспешна имплантация става до 2 седмици след оплождането - т.е. цикъла може да закъснее със седмица и повечето жени изобщо не разбират, че са били бременни. ЧХГ, което произвежда прикрепения ембрион, също подтиска имунната система на майката.
rrrr аз съм добре, днес си направихме една разходка до Витоша, наляхме си планинска вода, подишахме чист въздух и се прибрахме. Иначе нямам никакви усещания, гледам да не ги търся. От време на време имам боцкане в пунктирания яйчник и в матката, но го отдавам на хормоните. Те и гърдите ме болят от момента, в който си поставих първите капсули утрогестан. Така че засега всичко е наред и се надявам на едно положително кръвно тестче и без никакви симптоми като на Алис  :)
Айде набебе от мен  :bighug:

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
« Отговор #639 -: Октомври 17, 2015, 22:13:53 pm »
Пак онова кафеникавото....появи се и изчезна...вече ме е страх :(