0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #580 -: Октомври 16, 2015, 14:31:33 pm »

И аз най много се притеснявам за тези хормонални стимулации, но си давам сметка,  че те се правят с цел увеличаване на успеха от процедурата и все се надявам, че когато се прави умерено, а не като хиперстимулация, нещата ще са наред. В клиниката, към която основно съм се насочила предпочитат по-леките и умерени стимулации, което ми дава кураж. Но да стигна дотам, дет се вика. Да мине първо цветната снимка.
« Отговор #581 -: Октомври 16, 2015, 14:49:21 pm »
Кога ще я правиш, Мира?

Момичета, чували ли сте теорията, че изследванията за хламидия заместват цветна снимка?
« Отговор #582 -: Октомври 16, 2015, 15:14:58 pm »

ЦС ще я правя живот и късмет в предстоящия цикъл. Макар че съм в голямо колебание къде да си я правя и не съм решила окончателно. Така или иначе ЦС е първа и задължителна стъпка за всички варианти на АРТ.

Няма начин изследването за хламидия да замести ЦС. ЦС цели оценка на проходимост на тръбите, а теста за хламидия е просто изследване за един от микроорганизмите, които имат отношение към репродукцията. Нелекувани инфекции с хламидия могат да предизвикат проблеми с тръбите, но няма такава пряка връзка.
*
« Отговор #583 -: Октомври 16, 2015, 15:20:54 pm »
Добро утро и от мен, момичета.

Jbrul, Кали, Мира, благодаря за съветите и рецептите за заек :) ще погледна и в рецептурника, но пияният заек на Мира много ми допадна, много обичам алкохолени яхнийки аз и макар, че от заека аз няма да ям, мисля да го удавя в алкохолец :)

Лили, одеве още докато спях с едното око надникнах и ти писах за лежането... Според мен не е необходимо, аз когато лежах не забременях, а когато мъкнех тежките каяци по плажовете и колоездех по 20км на ден, си забременях...

За мен лежането, айде почивката да я наречем, е много важно от енергийна гледна точка. Дето казват, има много мъдри идеи в мозъка ни, но е прекалено шумно наоколо, за да ги чуем. Та и с тялото е така --> дай му шанс да използва (неизразходваната за разходки) енергия за развитие на ембриона. Тялото има функции да се самолекува и саморегулира. Но енергия е нужна за тези функции и затова ти казах, лежи си и му осигури енергия, че то и без това само 3 дни лежане ще са.

Иначе залежаване със седмици и месеци НЕ бих препоръчала на никого :)

Евелин, аз съм много против цветни снимки на хора без хламидия. Точно, защото, ако си нямал хламидия, няма как да са се запушили. Но пък напоследък четох, че някои хора се раждат с тесни, нагънати тръби или придобиват непреодолимост поради физическо разположение на органите --> примерно много са притиснати органите един в друг и затрудняват проходимостта. Моят десен яйчник, например, е невидим на ултразвук --> някъде отзад е, притискане има на вътрешностите ми, той Стаменов затова хич не го хареса и настояваше за ЦС, а тя като се оказа нормална, направо каза, че са лапаро съм, щото този яйчник бил съмнителен...

Та сега, от върл противник на ЦС, реших, че ако няма бременност, дори и да няма хламидия, хубаво е ЦС да се направи, ама НЕ да се почне с ЦС, а да се установят и адресират всички останали проблеми (хормони, спермограма, генетични, имунологични) и чак тогава, ако няма бременност да се прави ЦС.

Ако е имало хламидии, да се почне от ЦС :)

Оф, аз пак забравих да направя ТО, свга като видях Павла и се сетих, пфуу.

Вчера пак имах ЦС (след като преди вчера нямах и грам --> демек във вторник имах и вчера), та веднага пратих един СМС на ММ да се готви за борби  :lol: този месец много добре се справихме с бебеправенето --> понеделник, сряда и петък...дано да е станало и да не се налага още  :oops:

Хубав ден на всички и спокойно мътене :)

Ох, сега видях поста на Мира за ЦС --> има, има връзка М/у тръби и хламидия... :) НО не трябва да се тръгва с ЦС...

Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
« Отговор #584 -: Октомври 16, 2015, 15:31:34 pm »

Има и още нещо, което ми обясни една от гинеколожките и което после прочетох в описанието на ЦС. Тя служи освен за тестване на проходимост на тръбите и за преценка на това дали миомните възли са в кухината и дали "пречат" и дали да се прави хистероскопия или не.
*
« Отговор #585 -: Октомври 16, 2015, 15:35:24 pm »
Да, за това съм много съгласна (оценката на миомните възли) :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

« Отговор #586 -: Октомври 16, 2015, 15:56:03 pm »
Значи все пак някой е чувал за тази теория. Много смътно си спомням, че долових отнякъде, че извън Бг много клиники не се занимават с ЦС, ако нямаш настояща или минала хламидийна инфекция.
Явно моя док и той се прави на чужденец ;)
« Отговор #587 -: Октомври 16, 2015, 16:38:24 pm »

Чета историите на много от жените споделили във форума, които са успели в сбъдването на мечтата си за дете и вместо да се надъхам направо се обезкуражавам на моменти.  :( Успели от 4, 5, и нагоре път с различни видове процедури.... Разбира се, както всеки се надявам да стане от първия път, но осъзнавам каква борба е това и че е възможно надеждите ми и да не се оправдаят. Сега както ми предлагат таймиран коитос или инсе след установяване на проходимост на тръбите, чудя се дали си струва да се почва с такива процедури, които не носят голям процент успех според статистиката или направо да пристъпим към инвитро. В голяма дилема съм....
*
« Отговор #588 -: Октомври 16, 2015, 16:38:50 pm »
ееее не само хламидията води до запушване на тръбите. По-сигурно е да си направите снимка ако искате да знаете какво е реалното положение на нещата. Запушване може да се получи от ендометриоза, от други микроорганизми и т.н. сигурно има и други причини, за които не знаем или не се сещам в момента. Така че тази теория е вярна само донякъде - до там до където една голяма част от запушванията се дължат на хламидия.
Maki карам го умерено, гледам да се движа без да бързам, не вдигам тежко, не клякам много. Ако правилно съм разбрала, днес - утре трябва вече да започва да действа ембриончето  :) Абе много се чудя - ако ембриото започне да се загнездва и да пуска кръвоносни съдове в лигавицата, дали е възможно да се изскубне при движение или друсане? И ако по някаква причина се изскубне дали загива или има шанс пак да започне имплантация? Сигурно са ми доста глупави въпросите, но какви ли не неща ми се въртят в глават  :?
Mirracles не си мисли изобщо такива неща, още по-малко на база на прочетени истории. Всякакви истории има тук, аз също съм ги чела. То е ясно, че всичко е въпрос на късмет и може да не стане от първия път. Но има много жени с доста сериозни проблеми заради които не се получава от първия път, лекуват се продължително или пък дълго време не се открива причината. Така че многото процедури не значат, че при теб няма да стане от първия път. Пожелавам ти го!
« Последна редакция: Октомври 16, 2015, 16:46:04 pm от lilibell »

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*
« Отговор #589 -: Октомври 16, 2015, 17:45:11 pm »
Не само хламидията води до запушване на тръби.Това може да се случи и при възпаление, за което да не сте разбрали.Така че горните изказвания са малко крайни.

Колкото до отказване, няма място за такова.Но не трябва да се живее в самозаблуда, защото живота минава много бързо.Аз винаги давам пример с мен.Започнахме опити на 27г бях, забременях на 32 г. Времето лети и не усещаш как минават годините.Хайде да пробваме естествено, хайде сега след ЦС ни дават по-добри шансове, хайде киста чакай няколко месеца, о лапаро след него пак ще опитваме и ей така минава времето.Аз нямах нерви да чакам да се случи от само себе си и вярвам, че интервенциите който направихме помогна да имаме Моника сега!
Така че смело напред и гледайте само в целта!

*
« Отговор #590 -: Октомври 16, 2015, 18:17:47 pm »
И не се плашете толкова от стимулациите! Ако са направени и проследени добре, няма причина да изпитвате дискомфорт.
Аз живея в чужбина и не съм чувала изследването за хламидия да замества цветната снимка.

Лилибел, като се имплантира ембрионът, няма опасност да изпадне (освен ако не тръгнеш да вдигаш щанги).
« Последна редакция: Октомври 16, 2015, 18:21:29 pm от blue_sky »

« Отговор #591 -: Октомври 16, 2015, 19:06:21 pm »
Здравейте момичета!

Аз ви чета редовно, нищо че не пиша. Някоя от вас случайно да следи положението на шийката на матката? Аз тези дни я проверявам, до вчера беше високо и стегната, а днес е мека. Някъде майче бях чела, че това е признак за скоро пристигаща М, а аз силно се надявам да дойде след около 9 мес.

Лили, много силно стискам палци за теб и ембриончето!
*
« Отговор #592 -: Октомври 16, 2015, 19:12:52 pm »
Лилибел, като се имплантира ембрионът, няма опасност да изпадне (освен ако не тръгнеш да вдигаш щанги).
да, аз за това знам, но когато е вече имплантиран - т.е развил е кръвоносна система в лигавицата и добре се е прикрепил. Обаче как стои въпроса когато току що започва да се имплантира?

« Отговор #593 -: Октомври 16, 2015, 19:51:49 pm »
Преди 4 години си пусках изследване за хламидии и беше отрицателно, но след това си правих и цветна снимка. :)
П.С. Закъснение ден 5-ти, бледо-кафеникава ЦС...писна ми!
« Отговор #594 -: Октомври 16, 2015, 20:20:12 pm »
Алис, направи ли си тест?
Ако не си, направи си, за всеки случай.
« Отговор #595 -: Октомври 16, 2015, 20:47:44 pm »
Не съм си правила. Ще видя дали М до утре ще тръгне и може да се тествам.
*
« Отговор #596 -: Октомври 16, 2015, 21:06:30 pm »
Лили, здраво ембрионче нищо не може да го спре, дори щанги. На мен след мисседа в Англия ми връчиха една брошурка за причините за сп.аборт... И имаше изброени неща които НЕ предизвикват спонтанен аборт и сред тях беше вдигане на тежко...

Имплантацията може да пропадне заради ембрионче, което така или иначе няма шанс... Или заради ембрионче, което е върха, но матката е калпава. На английски се казва негостоприемна матка (hostile) и причините могат да са имунологични, генетични или хормонални.

Така че не го мисли имплантирането. Според мен в момента, в който се излюпи и започне да се имплантира, ще почнеш да усещаш и симптоми :) аз поне си усещах... Въпреки че не знаех...

*
« Отговор #597 -: Октомври 16, 2015, 21:13:06 pm »
Мира, аз започнах с инсета, но бях на 24...сега бих правила ембриони, които да замразявам за бъдеще.

Аз познавам няколко приятелки, които успяха от 1ви път ин-витро. Едната дори беше без цикъл за повече от 2-3 години. Бяха и казали менопауза, тя почна диета, добавки и получи МЦ и 8 замразени ембриона има, два от тях се родиха вече --> момченца с 1 година разлика от 1ви успешен (свеж ембрион трансфер) и 2ри успешен (сладоледен) опит. Сега чакат за трансфер на ново сладоледче, ама да минат поне 2 години, че с тази малка разлика се хванаха за главите :)

*
« Отговор #598 -: Октомври 16, 2015, 21:17:40 pm »
усещам една странна болка в ляво вече на няколко пъти днес следобед и викам на ММ сега ако ембриото си пробива път да отивам да си лягам, поне да не му преча  :lol: По принцип в ляво още ми пулсира яйчника от време на време, но тази болка е по-надолу и е като боцкане 10-15 пъти един след друг. От друга страна може да са и някакви спазми на матката. Оххх толкова се притеснявам, много ми се иска да стане чудото и да си изкарам една хубава бременност с едно здраво бебче  :(
alice85 нямам търпение да кажеш какъв е резултата от теста, много ми се иска да посрещнем всички новата година заедно с бебоците

« Отговор #599 -: Октомври 16, 2015, 21:27:09 pm »
Mirracles, одеве писах, писах, но го затрих без да искам.
Моят първи опит ин витро беше успешен и това никак не се случва рядко, напротив.
Просто по-често историите си разказват момичета, които постигат мечтата си след много, много години борба. Те се задържат и по-дълго във форума. Другите минават и заминават.
Аз също имам много години стаж в бебеправенето (седем) и ако започа да броя и сегашните натрупани месеци ще нарастват. Но просто не направих нужното навреме, а чаках ли чаках и все си мислих, че нещата ще се получат от само се би. Много грешен подход....