0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #80 -: Октомври 02, 2015, 09:45:26 am »
Ха, добър ден и от мен :)
Чета ви аз, но нямам много време за писане  :oops:
lilibell , успех и от мен! :)
Да си кажа за СГ  - ММ беше с Олигоастенотератозооспермия, с нормална морфология 2%, след три месечен курс със таблетки, предписани от д-р Кацаров, бърканица с мед, намаляване на цигари и алкохол - стигна 4%. Увеличи се и броят на активно подвижните - от 2 на 12%. SDI теста също беше по-добър, но нещо не се сещам за стойности  :oops: Та, след този курс на лечение, д-р Персенска ни даде зелена светлина и започнахме стимулация :) Резултата ми е в подписа :)
Пожелавам на всички ви по един такъв сладък подпис, а защо не и по два?  :P

ПП: Забравих да приветствам новите попълнения!
За да не пропусна някого - Момичета, добре дошли и дано скоро да се прехвърлим в бременната тема! :)
« Последна редакция: Октомври 02, 2015, 09:47:38 am от petqst »
« Отговор #81 -: Октомври 02, 2015, 09:54:11 am »
Добро утро!

И ние имаме цигарен проблем.
Когато излезе резултата от СГ на ММ, нашия доктор беше толкова въодушевен, че чак му предлагаше да стане донор. Много се ядосах и му казах "Чакайте първо на мен да направи 1-2 деца, пък после да мисли за чуждите". Въпроса е, че нито му каза да спре цигарите, нито пиенето... и изобщо той е супермен, пък аз едва ли не ялова. Освен него и лаборанта преди това му казал "Е, че какво като пушите?"
Нямам думи просто. А, върви го накарай да спре сега.

Искам да се включа и за миомите и полипите. Ако махате полипи правете го с хистероскопия, а не с абразио.
Когато бях на 29 ми правиха пробно абразио и уж ми премахнаха полипи. След 4 години се оказва, че полипите си стоят и си растат необезпокоявани. Освен че пречат чисто механично, можело и да отпускат разни вредни вещества. Така ми каза док. И когато видях какво ми извадиха 2- рия път, ми идеше да убия последната лекарка, която твърдеше, че "ме е спасила".
За миомите... зависи къде са. Тези, които са вътре в матката или в стената й, могат да се отстранят и през влагалището. Това е по - лесният вариант, а и е хубаво да се махнат, защото те наистина пречели.
Моите обаче са субсерозни - трябва да се отстраняват чрез лапаро или коремна операция. Всички твърдят, че не пречат, но от плевенската школа са ми разказвали ужасяващи случки.
Ако се прави инвитро трябва да се махнат заради стимулациите. Ако е по естествен начин, всеки си решава...
Мен лично ме е страх.

Lilibel, стискам силно палци!!!
« Последна редакция: Октомври 02, 2015, 09:56:08 am от evelinapa »
« Отговор #82 -: Октомври 02, 2015, 10:26:10 am »
Евелина,

Много добре те разбирам по темата за цигарите и аз много се ядосвам на подобни изказвания от лекари и лаборанти, защото създават мнима увереност у мъжете, че всичко си е на 6 при тях и топката винаги остава в нас. Изобщо не им хрумва, че ако опитат да си променят хранителен режим, намалят/спрат цигари и алкохол и си вземат добавките може изобщо да не се стигне до асистирана репродукция. Да не говорим, че при евентуален неуспех по естествен начин, всички процедури, притеснения и тн са повече за жената, мъжа има една единствена велика задача, да даде материала в чашка.

Съжалявам, че и ти си препатила с твоите полипи. Надявам се, всичко да е наред вече. Аз също съм много против да ми се правят интервенции за такова малко възелче от 5мм и затова упорито търся други мнения на лекари и засега отлагам тази намеса. Но за съжаление при нас нещата отиват към асистирана репродукция, където вече нямам много варианти за избягване на намесата. Като знам как само от вземане на проба за най-обикновена микробиология една малоумна АГ (доцент) ми направи такива охлузвания, от които кървих два дни и ми предизвика цистит, който после лекувах с антибиотик, направо ме втриса от страх какво могат да ми причинят при цветна снимка и хистеро- или лапароскопия. Все се надявам това с махането на миомката да ми се размине, но ще видим какво ще кажат.
« Последна редакция: Октомври 02, 2015, 10:28:07 am от Mirracles »
« Отговор #83 -: Октомври 02, 2015, 10:59:32 am »
Мира, попитай дали няма да могат да го отстранят през влагалището. Така поне няма да имаш външни шевове. А, ако е и "на краче", ще бъде още по - лесно.
И друго - не се успокоявай от размера. Колкото са по - малки по лесно се махат. По - малка травма за матката. А те неминуемо растат. Особено по време на стимулации или БРЕМЕННОСТ.
Ако можеш да се разминеш по лесния начин, не се колебай!
Разбира се трябва да имаш предвид и възстановителния период, но за съжаление си мисля че с твоето възелче, растящо навътре, нямаш избор.
Каквото и да решиш успех ти пожелавам!!
Дано нещата се развият по най - добрия начин за вас  :D

Нещо ме наболява корема. Май ще ми дойде все пак...
« Последна редакция: Октомври 02, 2015, 11:09:11 am от evelinapa »
*
« Отговор #84 -: Октомври 02, 2015, 16:00:23 pm »
Добро утро и от мен, МЦ дойде с пълна сила...нов месец, нов късмет, както казват :)

Евелин, много добре си го обяснила за миомите и полипите. Също, докторите се стараят да "обвинят" една или друга причина за неуспеха, но НЕ винаги имат всички отговори :)

Мира, за миомата на мен ми казаха, че преди да предприемат каквото и да е било, трябва да я видят как реагира. Така че ако искаш опитай да я наблюдават поне един-два месеца, дали расте в началото или в края, дали намалява и изобщо дали има промяна. Пробвай и природна медицина. Миомата е следствие от хормонален дисбаланс. Ако имаме дисбаланс, дори и да махаме миомите, те пак ще растат. Виж в интернет кои храни се избягват при миома, пробвай един месец и после иди да я видят дали е намаляла :)

Лили, браво! Успешна процедура и стискам палци за близнаци :)

И ММ има проблем с цигарите :/ сега е подхванал една електронна цигара, която е по-вредна и от обикновената. Но се крие от мен, пред мен не пуши, така че си мисля, че не пуши много.

Може ли рецептата за бърканица та с мед?

Кали, не се преуморявай с допълнителна работа и идвай да ни виждаш по-често. Хайде оправяйте детската стая и се захващайте със сладкарство в спалнята --> кекс, торта, бита сметана и каквото още ви дойде на ум и бебе ще има :)

« Последна редакция: Октомври 02, 2015, 16:04:34 pm от makiyaki »
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
« Отговор #85 -: Октомври 02, 2015, 16:13:50 pm »

Привет Маки,

Стискам палци за повече късмет в този цикъл!
Ето виж в тази тема рецептата за бърканицата с мед:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=44602.20

Чудя се дали и моя мъж ще се съгласи да му я направя. Ще видим.  :D

*
« Отговор #86 -: Октомври 02, 2015, 16:27:57 pm »
Мира, благодаря за линка. Този пчелен прашец от аптеката ли се купува? Че и пшеничения зародиш...

Дали може да си покълваме пшеница и да я ядем с мед, орехи и плодове, за закуска примерно. Майка ми едно време на нас така ни правеше.

Моят всичко яде и пробва, само да съм го приготвила. Той сам дори не се сеща и да яде. Ако не съм приготвила, стои гладен и е много ядосан и кисел. Та сутрин му правя закуска да си носи на работата (две яйца и една препечена филийка безглутен хляб и някакви зеленчуци, които са се задушавали в тигана с яйцата като броколи, гъби или като нямам друго, лук слагам), слагам му едно шише с вода, плод (най-често ананас, но сега лятото много се кефеше на пъпеш) и една кутийка с витамините му...събота и неделя, понеже не му ги слагам витамините, той не ги пие :/

Още не съм си поръчала нищо от амазон, ама ще му взема и едни мъжки витамини, дано да помогнат :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

« Отговор #87 -: Октомври 02, 2015, 16:42:49 pm »
Маки,

В Бг пчелен прашец и пшеничен зародиш се купуват от био магазини или от диетични магазини.
Има и някои специализирани щандове или магазини за пчелни продукти.

Можете да си правите кълнове вкъщи, но е важно да са от хубави и чисти семена (mонякога са обработени с пестициди и тн). Тук в магазините продават готови кълнове. Аз много обичам да ги добавям в салата, хубаво припомняне да взема пак да купя.

« Последна редакция: Октомври 02, 2015, 16:46:11 pm от Mirracles »
*
« Отговор #88 -: Октомври 02, 2015, 19:00:45 pm »
Аз правя и покълната леща, че в нея има много фолиева. Пшеница не мога да правя заради моята глутенова нетолерантност.

Правя и покълнат нахут. Бобът тук не ще да покълва, явно го третират с пестициди. Сега, добре че заговорихме за кълнове, че да направя и ленени семки, дори ориз може да се покълва...

Аз много лесно съм им намерила цаката. Всяка свдмица правя леща и нахут, един ден киснат във вода, после махам водата и в буркан ги държа на плота в кухнята. 2-3 дни и ги слагам в хладилника.

Виждала съм и специални пакети със семена за покълване, ама много са скъпи, а и трябва специално да ги търся. Аз обичам с подръчни материали да боравя :)

*
« Отговор #89 -: Октомври 02, 2015, 20:05:22 pm »
Оххх ако знаете какъв зор е да се намерят игли за подкожни инжекции .... просто ужас. Точно пет аптеки обиколих преди да успея да ги намеря. Решихме ММ да се пробва със слагането. Ще съм благодарна ако някой сподели от личен опит как става и дали има нещо специално. Аз на теория знам как стават нещата, но все пак се притеснявам  :(

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*
« Отговор #90 -: Октомври 02, 2015, 20:32:33 pm »
Аз сама си ги слагах...не е нищо особено. Най-гадно беше Меногона, защото спринцовките и иглите за него са едни дебели и комунистически...ама и него се справих да си слагам, биех си ги в корема, май 4 пръста под пъпа. Не си спомням дали трябваше да е под игъл или перпендикулярно иглата, както са ми обясни едно време, така ги слагах, ама вече не си спомням.

Това, което едно време не ми казаха е, че трябва под час да се слагат... Успех, Лили!

*
« Отговор #91 -: Октомври 02, 2015, 20:39:49 pm »
Даже се сетих сега, че при последната стимулация, като дойде ред на Меногона, ползвах спринцовките и иглите на Гонала и по-малко болеше. Иначе Гонал хич не се усеща, защото иглите са му хубави :) абе, не е сложно. И аз в началото се бях притеснила, ама като пробвах и като успях сама да го направя и сега вече съм смела :) само мускулните ходих при една комшийка да ми ги бие, че тя е Мед сестра и си има чалъм на тях :)

Ох, Лили, така се развълнувах сега като си спомних и моите стимулации...нямам търпение да започваме, все се надявам да стане по естествен начин, но и ин-витро да се наложи, ще го преживеем, само бебето да става и да идва вече...

Стискам палци за успешна процедура, Лили!
« Последна редакция: Октомври 02, 2015, 20:43:01 pm от makiyaki »

*
« Отговор #92 -: Октомври 02, 2015, 20:47:27 pm »
lilibell, аз също сама съм си слагала подкожните инжекции, иглите са по-къси и тънки, не е болезнено, ще се справиш  :). За Мерионала са ти обяснили как се прави смесването на сухата част и разтворителя, с дебелата игла прехвърляш разтворителя при сухата съставка, разклащаш и изтегляш съдържанието. След това сменяш дебелата игла с тази за подкожно инжектиране. Ето и видеоклип за смесването и поставянето:  https://www.youtube.com/watch?v=V7QXql7GU8Q
Успех, Лили!

« Отговор #93 -: Октомври 02, 2015, 21:46:17 pm »
Момичета,

Вие сте голяма работа щом сами можете да си слагате инжекциите. Аз изобщо няма и да се пробвам. Настръхвам само при мисълта. Ако стигнем до там, ще намеря някой да ми ги слага.

*
« Отговор #94 -: Октомври 02, 2015, 22:00:49 pm »
И аз не мога сама да ги слагам, но ММ уж казва, че ще се справи. Купила съм му едни пилешки бутчета да се пробва първо на тях  :lol: много ме е страх ама какво да правя, ще си мисля за бъдещото бебе.
marsi не са ме обучавали защото днес си мислех, че ще ходя в някоя поликлиника да ми ги слагат. Обаче после решихме да се пробваме сами. Четох упътването в листовката, гледах клипове. Надявам се да успеем ама ще пиша като я сложим. Интересува ме като сте вкарвали иглата дръпвахте ли навътре, за да видите дали не сте попаднали на кръвоносен съд?
Maki и твоя момент ще дойде, аз вярвам, че всички ще успеем само трябва да не се отказваме

*
« Отговор #95 -: Октомври 02, 2015, 22:04:25 pm »
Лили, помня как ми обясняваха как да си слагам сама точно такъв тип инжекции.Голям спек бях.Успех!

*
« Отговор #96 -: Октомври 02, 2015, 22:15:03 pm »
Аз нищо не съм дърпала, само забивах иглата и така... Лили, аз преди ИКСИ-тата имах и 2-3 инсеминации, с много малко стимулация. Едната беше с 3 Меногона, другата с 2, третата не си спомням, май с гонали. Та на инсеминации те ходих до клиниката да ми ги слагат меногоните и общо взето видях че не боли и не е страшно. Първото ИКСИ ми беше по дълъг протокол с декапитил депо, които си купих от БГ и трябваше да си сложа сама в Лондон. Там няма лаборатории и центрове, където да се примолиш да ти боднат инжекцията, а и абсурд да се съгласят да ми боднат нещо непредписано от техен доктор, което съм си донесла в джоба... Та голям страх беше, но ако не си я бях забила сама, нямаше да стартирам процедурата...  Даже не знам дали декапитил се слага мускулно, но аз май подкожно си го забих :/ в крайна сметка така се престраших.

ВИКАХ НЕВОЛЯТА... Но и самото време, прекарано насаме с инжекциите, спринцовките и иглите също ми помогна да свикна с тях и да се престраша. А не може да си представите какво шубе бях...и още съм. Но много се радвам, че преодолях това препятствие. И вие ще свикнете и ще се престрашите, хайде, Лили, утре да докладваш как е минало :)

*
« Отговор #97 -: Октомври 02, 2015, 22:56:16 pm »
хайде, Лили, утре да докладваш как е минало :)
няма "утре", док ми написа, че мерионала трябва да го слагам в избран час между 16 и 23 и така ние си избрахме 22 щото очаквам ММ тази седмица да е зает и по-добре часа да е по-късен че да съм сигурна, че си е вкъщи. Добре се справи, нищо не усетих, но си имам едно на ум, че може да попадне на вена. Макар че от външната страна на ръката не знам дали има вени. Плюс това ме е страх да не остане въздух в спринцовката. Такива ми ти работи. НО още съм жива, значи засега нещата са ОК. Да ми е честит първия ден на стимулацията  :lol:
Днес цял ден се занимавам с опити да си закупя оргалутрана от Одрин и за мой "късмет" точно сега няма нито една еднодневна екскурзия до там  :( иначе хората ми направиха отстъпка в цената даже, щеше да ми излезе 2 пъти по-евтино отколкото да го купя в БГ. Понякога имам чувството, че живея в каменната ера ...

*
« Отговор #98 -: Октомври 02, 2015, 23:50:56 pm »
Лили, за подкожна инжекция можеш да използваш външния ъгъл на горната част на ръката, като се прихваща с ръка, след това се почиства мястото, вкарва се иглата по ъгъл, много остър спрямо ръката (45 градуса), аспирира се, за да сте сигурни, че не сте в кръвоносен съд, бавно се вкарва лекарството, слага се памучето със спирта на мястото и се изтегля иглата, след това леко се потърква, за да се разнесе медикамента. Същата е процедурата и на корема. Там няма огромно значение къде е, но да е на отстояние от пъпа и да е в квадрантите под него. Колко инжекции имаш? Ако не са много на ръката е по- добре, поне според мен.
Успен ти желая и стискам палци да се похвалих другия месец :)
« Отговор #99 -: Октомври 03, 2015, 09:28:14 am »
Момичета здравейте!

Не искам да ви занимавам с моите измислени проблеми, но ми възникна една питанка.
От О насам все ме болят гърдите, особено сутрин, много са напрегнати.
Днес сутринта обаче чувствителността доста намаля и сякаш поомекнаха.
Дали това значи, че ще ме посети тъпата лелка?