0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #20 -: Септември 29, 2015, 23:05:37 pm »
Калия, може и сраствания да има, както го описваш. Но тук можем само да гадаем. Явно първото бебе е станало на късмет. Сега няма смисъл да чакаш повече. Явно нещата са по-сериозни, а и годинките не са приятел на никоя жена.
И ни дръж в течение!

« Отговор #21 -: Септември 29, 2015, 23:13:18 pm »
Ягодка, а АМХ колко е? ЛХ изследвахте ли?
AMH ми е 3,5 , а FSH ми е 11,5.Малко е високо фсх , но доки каза , че не е проблем (все пак е в граници).А ЛХ ще пуснем като ми дойде лелката на 3ти ден заедно с ЕС и Прог.
Ягодка, ФСХ се пуска на трети ден от МС заедно със ЛХ, съотношението както и стойностите им са важни.Това ФСХ макар и в граници е височко и аз не бих била спокойна.Пускала ли си ТСХ и други хормони?Аз лично бих искала направо ин витро ако са такива стойностите на ФСХ.

Ами пускала съм Пролактин - 24.0 ; Прогестерон - 1.99 ; Тестостерон - 1.58 ; ТСХ - 0.987.
Решихме стимулация да направим и да пробваме инсе , ако не стане тогава ин витро.
Този цикъл приемах и Климонром и си мисля , че може би е повлиял малко на резултата.  :ask:
« Последна редакция: Септември 29, 2015, 23:23:00 pm от Ягодка_11 »
« Отговор #22 -: Септември 29, 2015, 23:17:44 pm »
Ето ме и мен в новата тема :)

bebe_13+15., благодаря за темата! Стискаме палци за лека бременност и раждане!

Момичета, благодаря ви, че ви има!

На всички, които очакват своето чудо, много късмет и скоро всички да се срещнем в темата на бременните!

*
« Отговор #23 -: Септември 29, 2015, 23:29:35 pm »
Бебе, благодаря и аз за темичката :)
Нека да донесе много късмет на всички :)
Успех момичета!
Аз съм пред финалната права за подаване на документи към ЦФАР :)
Дано всичко да е ОК и да ни одобрят и този път :) А от там нататък.......остава чакането!
*
« Отговор #24 -: Септември 30, 2015, 00:09:24 am »
Кали ендометриозата наистина може да се докаже само с операция, лекарката правилно ти е казала. В началото звучи стряскащо, за съжаление пътя ни не е от лесните и трябва да приемаме ударите и да сме готови за всичко. Не съм съгласна, че е заболяване на критическата, има много млади момичета с ендометриоза. Не знам дали ендометриозата се различава от ендометриозните полипи, нещо не разбирам как без лапаро са ти поставили диагноза само на базата на някакво петно. Има много теории за причините на появата й, аз залагам на хормонален дисбаланс и неправилен начин на живот.
А относно вида на цикъла - аз съм чела, че кафявата кръв е един от симптомите за ендометриоза и затова много се притеснявам от такъв цикъл.
Хайде момичета, набебе и от мен  :lol:

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*
« Отговор #25 -: Септември 30, 2015, 01:00:19 am »
Калия, може и сраствания да има, както го описваш. Но тук можем само да гадаем. Явно първото бебе е станало на късмет. Сега няма смисъл да чакаш повече. Явно нещата са по-сериозни, а и годинките не са приятел на никоя жена.
И ни дръж в течение!

Присъединявам се към мнението на Блу. И с уговорката, че както казва Мели "да не си обменяме диагнозите"...  :lol: Ендометриоза - нямам, други пробелми - също нямам се оказа, но болки в ляво при цикъл и то години наред - изживяла съм го. Болки, ама болки до синьо, гадене, припадъци няколко пъти, обезболяващи с шепи и буквално ужас, като наближи датата за МЦ. На първото ми работно място - постъпих с уговорката, че 2 дни месечно, в този период - няма да ходя на работа, толкова беше зле. И цялата класика през тези години нали, при всякакви "светила" и прегледи - нищо ми нямало.
Е, накрая спонтанна бременност, секцио, моят лекар беше уведомен за този "мистериозен" проблем още в началото. "Няма ти нищо" - разбира се се оказа срастване тип "якото мазало". При раждането - каквото е било възможно Д-р Даскалов "ремонтира", но от тогава до ден днешен - МЦ го карам или без никакъв дискомфорт, или ако има е бегъл, колкото за някой "Спазмалгон" максимум. Преди това и инжекции с обезболяващи са били.

Споделям само, като пример, че срастване е много вероятна причина за такива болки, ама без лапаро, или отваряне на корем направо - няма как да се установи дали е това, или не е. Просто са догадки, каквато ще техника и опит да има някой.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #26 -: Септември 30, 2015, 02:24:23 am »
Кали, съгласна съм с момичетата, че НЕ трябва с лека ръка да се подхожда към каквото и да е ендометриозно, независимо дали е полип, срастване или възел. Даже съм сигурна, че при теб там ще се окаже разковничето. Самите ендометриозни клетки (независимо дали са образували възел, срастване или полип), нарушават хормоналния баланс в организма и в много случаи са ПРИЧИНА за високо фсх, така че

НЕ ендометриозата е следствие от критическата, а по-скоро ранната критическа може да е следствие от нетретирана ендометриоза. Захващай се сериозно с проблема и ще видиш, че и фсх-то ще падне.

Ето тук намерих обяснение как ендометриозата влияе на образуването на фоликули и качеството на яйцеклетките. Ендо клетките предизвикват увеличение на цитоцини в тялото и това пречи на равитието на фоликула, качеството на яйцеклетката и дори имплантацията...

In some women with mild endometriosis, the levels of certain chemicals called cytokines ( released in response to inflammation) are increased in the abdominal cavity, and these hormones may have a negative effect on follicle and egg development, egg-sperm binding and fertilization, normal tubal function, and even implantation.

Имунологът, с когото се консултирах неотдавна по моя проблем, има уеб сайт и ми пращат от там разни научни публикации и най-новите подходи и открития в имунологията, та от там знам, че той третира ендометриозата И с имунология --> трябва да се подтисне inflamation- a с разни медикаменти, успоредно  с другите лечения на ендо.

Та доста комплексен проблем е...

Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
« Отговор #27 -: Септември 30, 2015, 10:56:32 am »
Здравейте, момичета!

редовно ви чета, но от доста време не съм писала. Някои от вас, може и да ме помнят... Понеже се опитваме от мноого време да видим отново заветните две чертички, реших да се присъеденя към вас отново :))).

Съвсем накратко, моята история: От десет години сме с диагностициран мъжки фактор. Точно преди да започнем с първото ИКСИ, се оказа, че съм бременна спонтанно. И така се появи нашето чудо Ивана! Правим опити за друго детенце, но най-вероятно без външна намеса, няма да стане. Докато изчакваме да ни се обадят да започнем процедурата (живеем в Испания и тук се записваш и чакаш да ти се обадят, когато ти дойде редът...), не губим надежда да се получи пак ЧУДОТО...

Успех на всички момичета и дано скоро темата се изпълни с много положителни тестове!!!

Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
*
« Отговор #28 -: Септември 30, 2015, 10:57:27 am »
Записвам се и аз.
Благодаря на bebe_13+15 за темата,с пожелание за лека бременност и безпроблемно раждане.
Дано си ни на кадем на всички тук,които сме обединени около една кауза- живо и здраво детенце във всеки дом.
Ние тези дни започваме отново да поставяме сърчица на графиката,та да видим....дано тази тема се напълни с положителни тестове  :)
 :bfp:
*
« Отговор #29 -: Септември 30, 2015, 11:18:36 am »
Здравейте, момичета!

И аз се записвам за тема №6.

На мен нещо са ми потънали гемиите днес. Четох за нашата диагноза - Тератозооспермия в интернет отново и не знам..........такива неща пише, че не ми се мисли и просто не мога да си обясня защо доктора ни подминава с такава лекота тази диагноза и единствения коментар му беше, че един вид подвижността и количеството компенсират лошата морфология, която е 5% нормални сперматозоиди...и нито назначи допълнителни изследвания, нито нищо. Има ли някоя от вас с подобен проблем?

Не знам....много се надявах този месец да сме успяли, но с тази температура - не мисля...
« Отговор #30 -: Септември 30, 2015, 12:28:56 pm »
Здравейте, здравейте, момичета  :P
Известно време ме нямаше... никой ли не се е похвалил с две чертички  :?
Скоро излизаме от Ретрограден Меркурий, дано да ни е за късмет!  :P
Ние този месец тотално загърбихме бебеправенето, следенето на О и т.н.
« Отговор #31 -: Септември 30, 2015, 12:31:41 pm »
Здравейте момичета,

Ето че бебеправещите се преброяват на есен и темата се изпълни с нови надежди и много сърца туптящи в очакване. Пожелавам на всички вас и на себе си успех и сбъдване на дългоочакваната мечта! stork-girl

Айрин,

При нас точната диагноза не си спомням като име, но морфологията и подвижността са засегнати, като нормалните плувци и при нас бяха 5% на последната СГ. Уролог и андролог предписаха специални добавки с цел подобряване на резултатите, а репродуктивният специалист, с който се консултирахме каза, че при това положение нашият вариант е единствено ИКСИ. Все пак предстои нова консултация в друга клиника и ще видим там какво ще ни посъветват.

Ако до момента не сте се обърнали към андролог или репродуктивен АГ ви препоръчвам да го направите, за да сте наясно с вариантите.

Иначе историята познава и няколко случая в моя приятелски кръг на спонтанно забременели при сходни с тези показатели, но това отнема много време и нерви и не обещава голям процент успеваемост, все пак времето ни притиска всички и понякога трябва да се вземат по-сериозни мерки. Успех!

*
« Отговор #32 -: Септември 30, 2015, 12:44:09 pm »
Mirracles,  ние още от самото начало си ходим при репродуктивен АГ в Надежда. След спермограмата ме накара да си направя цветна снимка, която беше ок, и след това каза да си продължим още няколко месеца със спонтанните опити. 3 пъти поне го питах да каже нещо за тая спермограма, той ми прави сметки, че при количеството сперма, 5% били не знам си колко милиона, примерно 5-6 милиона(които са ок), които били напълно достатъчни.....не знам...
Вас доктора ли ви прати при уролог и андролог или как?
« Отговор #33 -: Септември 30, 2015, 12:49:30 pm »
Хоп и от мен запис в новата тема.
Да ни е на късмет.
Не ми остава време за писане,но когато имам малко такова Ви чета.

Успех,момичета!

*
« Отговор #34 -: Септември 30, 2015, 13:20:07 pm »
Да се включа и аз по темата СГ.
Моя мъж си прави спермограма в една лаборатория през месец юни,където отчетоха:
-сперматозоиди с нормокинеза 60 %
-сперматозоиди с хипокинеза 25 %
сперматозоиди с акинеза 5 %

Заключение: Нормоспермия

До тук добре....
Следващия месец (юли) бяхме при репродуктивен специалист,който го накара да направи отново спермограма, този път по Крюгер.
Резултата е следния:
нормокинетични сперматозоиди 46 %
хипокинетични сперматозоиди 19 %
акинетични 35 %

по крюгер - нормална морфология 4%;анормална - 96 % ?????
Заключението Asthenozoospermia.Вероятна оплодителна способност по стриктните критерии на Крюгер

След това доктора каза,че всичко е наред и спермограмата е супер.
Това беше юли месец.

Миналият месе ходих отново на преглед и вадя отново изследвания да покажа какво сме правили и как отново няма резултат и какво мислите се случи....погледна спермограмата и каза - според мен при мъжа Ви има проблем,тази спермограма не ми харесва,трябва да направим инсеминация ??????

Ние имаме едно дете на 6 години.... аз не мога да разбера в крайна сметка - има ли проблем мъжа ми или няма.
Двата пъти един и същ лекар казва различни неща.
В две различни лаборатории - два различни резултата на смермограма.

Доста съм объркана.
Сега като коментирате резултатите от вашите изследвания и започвам да си мисля,че може би наистина той има проблем...но пък как съм забременяла преди 6 години????

« Отговор #35 -: Септември 30, 2015, 13:25:05 pm »
Айрин,

В интерес на истината уролога препоръча на мм да отида на андролог след резултата от СГ.
Иначе обикновената АГ беше казала, пробвайте още известно време така и после търсете репродуктивен специалист. А репродуктивния специалист каза - всичко останало е загуба на време (все пак съм на 40 г), няма какво да ги пие тия добавки, единствено ИКСИ ще ви реши проблема. В нета четох, че и на по-млади двойки със сходни на нашите резултати препоръчват директно ИКСИ. Но всеки случай е индивидуален. Стискам ви палци!

*
« Отговор #36 -: Септември 30, 2015, 13:27:06 pm »
rrrr зависи по кои критерии я гледат - по СЗО мисля че нормоспермия се води над 4% морфология. И при нас единия път беше проблемна, а по СЗО сме идеални така че според мен влошената морфология е често срещана, но повечето мъже не го забелязват защото имат деца по естествен път и не им се налага да правят спермограми. Като имаш добро количество това компенсира качеството - все ще се намерят няколко десетки хиляди, които да стигнат до Я. Иначе при нас с редовен секс, чайчета с бабини зъби и добавки успяхме да подобрим малко нещата.

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
« Отговор #37 -: Септември 30, 2015, 13:33:49 pm »
rrrr,

Показанията от СГ се менят през годините. Така че може преди 6 г. показателите му да са били много по-добри. А може и просто да сте имали късмет. Това от една страна. От друга страна, повечето хора казват, че по-точни са СГ направени в лабораториите на репродуктивни клиники, защото другите не са много прецизни.

По темата за инсеминациите, репродуктивния специалист, с когото ние говорихме каза, че при 5% по Крюгер няма никаква полза от инсеминация, защото тя преодолява единствено проблем с антитела в цервикалната слуз или нацелването на деня на О, но не може да компенсира за качесвото на материала, затова не е голяма успеваемостта при такива показатели.

« Последна редакция: Септември 30, 2015, 13:35:23 pm от Mirracles »
*
« Отговор #38 -: Септември 30, 2015, 13:36:10 pm »
rrrr зависи по кои критерии я гледат - по СЗО мисля че нормоспермия се води над 4% морфология. И при нас единия път беше проблемна, а по СЗО сме идеални така че според мен влошената морфология е често срещана, но повечето мъже не го забелязват защото имат деца по естествен път и не им се налага да правят спермограми. Като имаш добро количество това компенсира качеството - все ще се намерят няколко десетки хиляди, които да стигнат до Я. Иначе при нас с редовен секс, чайчета с бабини зъби и добавки успяхме да подобрим малко нещата.

Точно това бяха думите и на моя док, което ме беше поуспокоило за няколко месеца до днес, но знам ли...малко несериозно ми звучи, да оставиш всичко на времето и на вероятността...  8O

А, и още нещо...Не мога да разбера как така според док е ок да продължаваме със спонтанните опити, но когато го питах за инсеминация, каза, че там шансовете са много малки и няма смисъл?! Просто не разбирам....
« Последна редакция: Септември 30, 2015, 13:41:58 pm от Aeryn »
« Отговор #39 -: Септември 30, 2015, 13:43:18 pm »
Здравейте, момичета!

И аз се записвам за тема №6.

На мен нещо са ми потънали гемиите днес. Четох за нашата диагноза - Тератозооспермия в интернет отново и не знам..........такива неща пише, че не ми се мисли и просто не мога да си обясня защо доктора ни подминава с такава лекота тази диагноза и единствения коментар му беше, че един вид подвижността и количеството компенсират лошата морфология, която е 5% нормални сперматозоиди...и нито назначи допълнителни изследвания, нито нищо. Има ли някоя от вас с подобен проблем?

Не знам....много се надявах този месец да сме успяли, но с тази температура - не мисля...
Здравей.Вашите 5% пред нашите 2% са си добре  :P . Ние правихме и на друго място спермограма и имаме много разминаване.На другото място сме с 16% , а на нашето което ходим с 2%, та сме нещо странно и ние.Но до последно сме с терато като вас.Знам ,че спортуването помага за вдигането на %.Вие приемате ли нещо ?