0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #880 -: Октомври 24, 2015, 10:32:58 am »
Мерси за включването mirados, хубаво е да имаме и едно компетентно мнение. Обаче аз друго забелязах - на аспирин протект на листовката пише, че не се препоръчва специално за първи триместър от бременността, а на тромбо асс не пише нищо такова  8O Да не би тромбо асс да е по-изчистен или пък аспирин протект да има някаква друга добавка, която да го прави неподходящ за начална бременност?
evelin ако ти е вярно предчувствието вземи утре пусни едно тото  :wink: То и аз обикновено познавам за другите хора, но за себе си нещо не ми се получава  :x

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
« Отговор #881 -: Октомври 24, 2015, 10:41:53 am »
Гледах едно видео (понеже се замислих за изтичащия материал) и ми стана много интересно.
Значи, за таймирането - 5 дни преди и 2 дни след овулация - ВСЕКИ ДЕН!!! За мен това е невъзможно и смятам, че не може да бъде вярно, но както и да е.
Позиции - ако цервиксът е разположен нормално всичко пози били ОК. Но, ако е "дислокиран", позицията при която чувстваш дискомфорт и болка, била правилната позиция. А, сега де!
Освен това нямало нужда се се правиш на прилеп и да си повдигаш бедрата.
И друго - много кексове в един ден не повишавали шанса.
Какво ще кажете за всичко това?

Лили, аз понякога много познавам, да знаеш.
« Последна редакция: Октомври 24, 2015, 10:44:59 am от evelinapa »
*
« Отговор #882 -: Октомври 24, 2015, 10:49:25 am »
за "много кексове в един ден" съм съгласна защото мъжа има нужда да презареди батериите - доколкото знам поне 24 часа. За мен при мъж без проблеми, кекс през ден е ОК, може и всеки ден да е ОК и да има хубав материал. Казвам го защото преди пункцията този месец с ММ правихме кекс и на пункцията материала му беше хубав. Т.е. няма нужда от 3-4 дни въздържание, за да постигне оптимални резултати.
За позицията - за първи път чувам, че когато имаш дискомфорт това е правилната. На мен някои лекари ми казват, че имам обърната матка, други ми казват, че матката ми е ок. Тези които ми казват за обърнатата матка единствено са ми казвали след кекс да лежа по корем  8O Аз гледам да лежа във всички посоки - за всеки случай  :)

« Отговор #883 -: Октомври 24, 2015, 10:55:18 am »
Този "специалист по фертилитет" го обяснява с това, че ако цервикса е обърнат в някоя "грешна" посока, ... как да го кажа... когато мъжкия атибут го "удря" направо има по - голям шанс да навлезе материала в него. А това се случва в определена поза, която предизвиква у жената болка и дискомфорт.
За мен има логика. Точно, когато съм по корем и мен ме боли почти винаги  :oops:
Мисля това да е позата за мен.
Иначе никой не ми е казал, че има нещо нередно със шийката ама знаеш ли...
Въпроси, въпроси, въпроси...
« Отговор #884 -: Октомври 24, 2015, 11:23:37 am »
Лили,

С теб сме! Поглези се с нещо любимо за хапване, опитай се да се разсееш с разходка навън или кафе с приятелки. Не си мисли щуротии изобщо! Всичко ще е наред, ще видиш!

Евелина,
Не съм го гледала това видео, но по стечение на обстоятелствата, миналия месец, когато си мислех, че съм в О (после се оказа, че е била на друга дата, по-рано ми дойде), шийката на матката ми беше някак, по-надолу от обикновено и изпитвах дискомфорт и дори лека болка бри бъркането на кекса. Викам си, ще изтърпя, пък може да има по-голям ефект, ако се изстрелят плувците директно там, заради близостта. Но уви, това не е помогнало, лелката пристигна. Не бих те посъветвала да си травмираш деликатните места с надежда за увеличаване на шанса.

А по темата за многото кексове, четох, че дори било подходящо да се въздържа мъжа преди О няколко дни, за да има по-добър материал и да се почва със секса малко преди О, за да не се пропусне. От всички тия напъни да нагласим нещата, само се пренапрягаме. Ако взема и това да му кажа на мм, съвсем ще стане сложна тая работа.

« Отговор #885 -: Октомври 24, 2015, 11:30:52 am »
Е, то не е чак травмиращо...
Ама смешно ми става за какви сламки се хващам  :lol:
« Отговор #886 -: Октомври 24, 2015, 13:16:46 pm »
Алис,

Как си, мила? Липсваш ни. Пиши как си.

Маки,

Какво стана с вечерята? Мина ли вече? Чакаме да ни разкажеш  :) Искаме и нови снимки на Порша :)

Кали,

Къде си, душа? Напоследък не пишеш много. Всичко наред ли е с теб?

« Отговор #887 -: Октомври 24, 2015, 13:34:57 pm »
Хехееее, как да ме няма бе, снощи какви красотички ви показах :) на зимна вълна съм :)
Два дни със зверско главоболие, а днес съм подута, чак обезобразена в лицето, кво става, не знам. Днес ми е последния ден на Дуфастонче, та се чудя кога точно ще ми дойде, дали още утре или ще минат 2, 3 дни? Нямам вече търпение да ги пусна тея хормони :) и така ми се иска всичко да е наред....и да се почваме, хахаха! Ние този цикъл ни едно сърце не сме сложили, ужааас!
Надявам се другата седмица да почнем ремонта, но...
А, и се чудя дали трябваше освен да дам кръв за хормони дали не трябваше да ида да броим антрални...каза ли, не каза ли тоя док...съвсем забравих :( Според мен сякаш трябва, ама...като не помня?
« Отговор #888 -: Октомври 24, 2015, 13:56:37 pm »
Кали,

Видях ги снощи Коледните красоти с едното око, защото заспивах. Иначе в някои клиники викат на 2-3 ден, за да броят антрални фуликули, а в други не. Не вреди да се чуеш с лекаря и да го попиташ. Ако няма възможност, направо иди на преглед, за да не се ядосваш после, че си пропуснала. Аз си приготвих тефтер за следващия път, защото и аз не успявам всички неща, които си ги говорим с док да ги запомня до следващия път.
*
« Отговор #889 -: Октомври 24, 2015, 14:26:14 pm »
Кали най-добре отиди да ти изброят антралните и да видите дали няма нещо задържано. Това е основната идея на ранните прегледи. Не е задължително док да ти казва, ти може по собствена инициатива да отидеш - поне да знаеш какво става

« Отговор #890 -: Октомври 24, 2015, 15:11:33 pm »
Благодаря ви, момичета, ще говоря с док за това.
Пак спам, но имам нова идея, която исках да споделя с вас по повод новогодишните сладки-украса. Те като се направят от ядливо тесто/меденки, после трябва да се изхвърлят, все пак ще седят един месец...та, хрумна ми да направим с малчо фигурки от солено тесто и после да ги оцветим. Така хем няма да даваме щури пари за китайски боклуци, хем ще са уникални, пък ако не се натрошат след време, може да се ползват и за друга Нова година :) Намерих няколко интересни сайта и техники-много сладурски неща правят хората ;) Дребната и без това е художничка, та ще се и забавлява до като ги правим :) Еххх, нямам търпение да идва зимата и зимната ваканция :)
маки, миналата година правих джинджифилови сладки и си играхме да ги рисуваме (по-скоро, малката ги ,,рисува"). Стават адски вкусни, а аромата, който се носи из цялата къща е божествен. Бързо свършиха де ;) Ще се опитам да сложа снимки, не са най-красивите меденки, които съм виждала, но са правени с много любов ;) Тази година ще са още по-хубави!
« Отговор #891 -: Октомври 24, 2015, 16:48:33 pm »
Кали,

Много хубаво си го замислила :)
Днес попаднах на една статия, че някаква съставка на лака за нокти прониквала в кръвта и причинявала хормонален дисбаланс.
http://msmagazine.com/blog/2015/10/21/your-nail-polish-could-be-disrupting-your-hormone-system/
Само като се замисля за ефекта на всички козметични продукти, които ползваме, не ми се мисли... Какво мислите за боядисването на косата? Отразява ли се според вас на фертилитета или бременността? В нета има достапротиворечиви мнения по темата.
« Отговор #892 -: Октомври 24, 2015, 16:53:40 pm »
Здравейте, мили момичета!  :bighug:
Чета ви, въпреки, че не писах нищо няколко дни. :) Мързи ме, уморено ми е и гледам да си почивам колкото мога. Вчера звъннах на моя доки да му кажа как стоят нещата и да си запиша час. Обясних му как ме наплаши онзи другия, а той ме успокои, че е било много, много рано да се види каквото и да е (а, добро утро!)
Ей така, за добро настроение, си провеждам онлайн шопинг-терапия   :lol:
Лили:crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
zemqta, и аз съм от Карнобат :) Дали се познаваме?  :D :ask: Или поне да сме се виждали?  :D
Кали, на мен ми бяха забранили да се боядисвам при предишната Б. Сега мисля да питам, защото гледам, че моите приятелки изобщо не се съобразяват с това и си се подържат без проблем. Моята коса е много бяла и страшно си личи, ама каквото ми каже док, това. :)
« Отговор #893 -: Октомври 24, 2015, 17:49:23 pm »
И моята доста е побеляла и като забременея не знам с какво ще си поддържам косата. Забелязала съм, че ден след като се боядисам много често усещам напрежение и главоболие. Наясно съм, че едва ли е безвредна боята, каквото и да ме убеждават производителите на бои. Те сега и в къната слагат химикали и оцветители.
*
« Отговор #894 -: Октомври 24, 2015, 21:16:26 pm »
Къде сте момичета, тази вечер темичката ни е много тиха  :) За мен днешния ден мина едва едва, никога не съм очаквала с такова нетърпение неделята. Утре в 8 съм пред цибалаб, след това ми стискайте палци. Ще се моля Богородица да бъде с мен и с всички нас, да ни изпрати нашите дечица  :bighug:

« Отговор #895 -: Октомври 24, 2015, 21:25:39 pm »

Лили,

Да, всички май тази вечер се гушкат някъде на топло и не пишат. Стискаме ти палци, мила и чакаме добри новини!  :cuddle:
*
« Отговор #896 -: Октомври 24, 2015, 22:21:20 pm »
Лили, сигурно сън няма да те хване днес, а утре сърцето ще ти е в гърлото до обяд. Аз така се вълнувам , а на теб само мога да си представя к'во ти е. Чак ми се доплаква от вълнение. Тази вечер ще се помоля за вас с ТМ да видите най-убедителния кръвен. После ще се моля да видите точката, след това сърце да чуете, за добри резултати на ФМ, да усетиш бебчето, да видите пола, да влезеш в деветия и бебчо да дочака до термин, да го родиш живо и здраво и да поплачеш от радост, когато го гушнеш. Пък темичка в Честито лично аз ще ти пусна.
С теб съм мила, Лили! Спокойна вечер ти желая и дано късмета е с теб и вашето слънчогледче вече да е на път.
« Последна редакция: Октомври 24, 2015, 22:24:28 pm от Синеочка »

Всеки миг е още един шанс...
*
« Отговор #897 -: Октомври 24, 2015, 22:44:41 pm »
Лили, много силно стиснати палци и от мен имаш.
И за мен чакането беше най-трудната част от цялата процедура.

Момичета, за боядисването съм чувала, че по време на бременност може само кичури, защото не се правят до корен и боята не попада в кожата на главата. Аз се харесвах повече с кичури, но откакто се роди номер две, просто нямам време да вися в салона и затова само с боядисване минавам. При първата ми бременност май още не се боядисвах.

« Отговор #898 -: Октомври 24, 2015, 22:56:41 pm »
Тъй като съм на финала аз,искам да поръся от моя прашец, всички чакащи положителния резултат! Да ви пожелая успех и дано скоро отидете в дългоочакваната от вас тема!
Скъпа Лили желая ти успех от цялото си сърце,ти стигна далеч,дано утре се насладиш на най-хубавия резултат:-) знам какво вълнение те е обвзело в момента,но и страха който изпитваш също е на лице,нали? Човек не може да избяга от съдбата си,каквото е писано това ще стане! Дано Богородица е с теб и те е благословила! Стискам палци
*
« Отговор #899 -: Октомври 24, 2015, 22:58:21 pm »
...... Обаче аз друго забелязах - на аспирин протект на листовката пише, че не се препоръчва специално за първи триместър от бременността, а на тромбо асс не пише нищо такова  8O ....

Лили, аз през цялата бременност, та и все още си го пия  :wink:

За боядисването - през първите три месеца не съм, но след това използвах безамонячна боя!
Лили, стискамееее!