0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #800 -: Октомври 22, 2015, 11:03:25 am »
 :lol: супер е картинката

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
« Отговор #801 -: Октомври 22, 2015, 11:13:46 am »
Аз, аз, аз искам чай! И закуска искам, и горещ душ искам и после в леглото...ама няма да ме огреееее, ужас! Тези четвъртъци и петъци са ми черни направо- с по 8 и 9 часа един след друг- ни кафе, ни цигара, ни храна, ни тоалетна......и хич, ама хич после не ми стига уикенда да си почина :( уф, кви бебета ще правя аз, кви пет лева (рева) :(
*
« Отговор #802 -: Октомври 22, 2015, 12:42:29 pm »
 :D и чайчето е супер

*
« Отговор #803 -: Октомври 22, 2015, 13:21:58 pm »
Добро утро и от мен :) аз днес съм на кафе  :? Много лошо, знам, ама се изкуших :)

Лили, прогестеронов препарат се изписва и когато няма бременност, но въпреки това няма цикъл, та прогестерона предизвиква цикъл, когато няма бременност.

Така че няма ли ЧГХ, колкото и утрогестан да се приема, цикъла си идва.

Моята идея беше, че няма смисъл от кръвен на 2 ден от закъснението, защото на 2ри ден от закъснението и уринарният ще покаже. От кръвен има смисъл преди закъснението (закъснението е 15ти ден след овулацията/пункцията, а не да се чака някакво деуго закъснение, което може да се повлияе от прогестерона. Закъснението е в номера на дните след овулация/пункция, защото се приема, че тогава ЧГХ е достаъчно високо, че да се засече от теста). Примерно, ако ще се плаща за кръвен, има смисъл да се пусне на 12 ден след пункцията/ овулацията или изобщо преди закъснението. Ако ще се чака закъснението (15-16-17 ден след пункцията/ овулацията), няма смисъл от набутване за кръвен, защото тогава и пикливия ще отчете.

Това беше моята идея, НО след инвитро всички клиники искат и правят по няколко кръвни за проследяване на нарастването. Което за мен е излишно. Но това е само мое мнение, някои хора са по-спокойни като има проследяване... За мен спокойствието ще дойде като родя :)

Хубав ден на всички и стиснати палчета...

След кафето ще дойда да ви разкажа за приключенията на Порша  :D

Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
« Отговор #804 -: Октомври 22, 2015, 14:03:23 pm »
Както и да е, за мен жени, на които цикъла им идва по време на прием на прогестерон или им е ниска дозата, или имат подтиснато усвояване на прогестерона. Доста четох за утрогестана защото аз имам съмнения, че прогестерона ми е нисък съдейки по моята БТ.
На мен неделя ще ми е 10ти ден от трансфера, но на мен ми трансферираха ранен бластоцист. Може би искат кръвен защото ако има късна имплантация, уринен тест няма да отчете нищо. Защото стадий бластоцист се състоял от 6 стъпки. Моя ембрион беше още на 1ва стъпка. Кой знае колко време му е отнело да стигне до последната стъпка и да се излюпи. Може да е ден, може 2-3. А самия процес на имплантация също не знам колко отнема, може би е различно и зависи от ембриона, но никъде не съм чела в нета за колко време ембриото пуска кръвоносни съдове в лигавицата.
Та мисълта ми е, че едно ЧХГ на 10ти ден поне ще покаже дали нещо изобщо се случва и затова аз ще си пусна ЧХГ, не ми се чака още седмица, за да ми отчете пикливия тест

« Отговор #805 -: Октомври 22, 2015, 14:24:30 pm »
Лили, каквото ти е казал доки - това ;) Той най - добре ще знае.
Освен това може би ще иска да ти каже какво да правиш, след като си вече бременна  :balk_69:
« Отговор #806 -: Октомври 22, 2015, 14:24:33 pm »
За мен спокойствието ще дойде като родя :)
Надявай се :)
То тогава се почва истинския екшън, пожелава го на всички  :P
*
« Отговор #807 -: Октомври 22, 2015, 14:32:59 pm »
Лили, каквото ти е казал доки - това ;) Той най - добре ще знае.
Освен това може би ще иска да ти каже какво да правиш, след като си вече бременна  :balk_69:
Така де, но няма да чакам до понеделник, искам да знам колкото може по-бързо и тъкмо ще ви открия новата темичка аз  :lol:
Иначе аз наистина имам притеснения за прогестерона си защото БТ не ми се вдига повече от 37. Вярно, че аз без лекарства във втора фаза вдигам до 36,8-36,9, а сега с толкова висока доза утрогестан е само 37  8O А като съм си мерила прогестерона при БТ 36,8-36,9 беше нисък. И се чудя фоликула от десния яйчник дали може да подтиска прогестерона като отделя естроген и с това да ми прецака ембриото?  :(
Някой дали е чувал да се прави трансфер при наличие на фоликули в яйчниците?

« Отговор #808 -: Октомври 22, 2015, 14:44:58 pm »

Лиленце,

Гледай да се ангажираш с нещо друго позитивно и да се разсейваш, недей да зацикляш в разни сценарии, които те изтощават само емоционално и психически. Колкото и да си разнищваш симптомите, показателите и тн, няма как да надникнеш какво става. Можеш единствено да се настройваш с мислите си на най-добрата възможна вълна, за да може тялото ти да създаде възможно най-добрия биохимичен коктейл и да се справи блестящо. Гуш!

Маки,

По темата за това какво и как ще е като родим, черпя те с третия пост в темата ми за смехотерапия, много се забавлявах докато го четох  :D

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=51318.msg1113789#msg1113785

*
« Отговор #809 -: Октомври 22, 2015, 15:17:34 pm »
Лили, от опит знам, че с бременни жени не се спори  :lol: и човек с тях на глава не може да излезе   :D , затова се отказвам ... :) не, че съм се опитвала да споря, но виждам, че говорим за две различни неща, а в крайна сметка, колкото и да се опитваме (или не) да разберем, че говорим за различни неща, съгласявам се с Мира, че каквото е казал док, това :)

Аз нали малко доктор си падам, та затова си позволих да философствам по горните въпроси, а ето я и моята "докторска" рецепта, която изписвам на Лили и земята, и те веднага да отидат в "аптеката" и да си я "закупят" и да почват "приложението" й веднага --> Позитивни мисли и сигнали към ембриончето и 9 месеца мътене след неделя :) за всички останали "изписвам" същото, само че не след неделя, а след когато им е тестът :)

Мира, надникнах в темата, ще ида след малко да коментирам, ама исках да ви кажа за котето. Внесох всички саксии от вънка, вътре и ги наредих на една ниска масичка, бая голяма на площ и стояха така 2-3 дни, до вчера, когато Порша ги откри и ги разпартушини --> не мога да я извадя от там:( като наркоманка беше, все там, скача, рови, унищожителка... Но ги прежалих като видях, че не мога да я извадя от "двора" и дори и се радвах, че си играе и е щастлива... Та в този ред на мисли, исках да питам Лили и другите, които гледат цветя и котки --> как опазвате реколтата от унищожение?

Аз имам само 2 цветя --> Далия и алое (алоето е счупено вече), а другото е "зарзават" --> магданоз, копър, босилек и джинджифил, така че не са ми скъпи, но ако имах орхидеи, сигурно щях да унищожа котето, ако ги беше изпочупила  osi_7  :oops: ох и зюмбюли имам, ама в една огромна саксия вън, която няма преместване, а пък и те са си ОК на студа :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

*
« Отговор #810 -: Октомври 22, 2015, 15:25:59 pm »
За мен спокойствието ще дойде като родя :)
Надявай се :)
То тогава се почва истинския екшън, пожелава го на всички  :P

Съгласна съм, но тогава притесненията са от друг характер и нямат нищо общо с това тягостно чакане, броене на дни и притеснение дали ще оцелее...

Чакаме с нетърпение екшъна  :babyflips: :crib: :hangclothes: :hangdry: :scale: :countingsheep: :swing: :dogrun: :balk_184: :balk_127: :jump12: :party:

Още 9 страници, момичета, пишете, че не остана време!!!
« Последна редакция: Октомври 22, 2015, 15:27:41 pm от makiyaki »

« Отговор #811 -: Октомври 22, 2015, 15:26:15 pm »
Хахахахха, Макиииии, направо ме разсмя! Цветя и котка-мишън импосибъл, от мен да знаеш! Аз имах към 15 саксии-все гледани с любов, всяко цвете ми беше скъпо по своему, спомен от някой, от някъде....Дойде котарака и всичко отиде по дяволите! Първо реших, че на всяка цена ще спася цветята. Ходихме с мм на реката и събрахме камъни-не много големи, за да не са прекалено тежки. Наредих ги в саксиите, за да не може да рови гада. Е, по малко, по малко им намери цаката. Първо замина драцената, после юката-обожават ги-явно са мнооого вкусни. И така ден след ден изхвърлях по някоя вече празна саксия....Когато взехме и куча ми бяха останали две или три саксии. Една огромна Дифенбахия (отровна е) и няколко спатифилума (не знам дали точно така се пише). Няма да изпадам в подробности....В момента имам само дифенбахията, която скоро орязах и хич не ще да върви. Хич не ми е хубаво без цветя, някак ми е празно, но....животните явно не ги харесват. Още едно доказателство, че пълно щастие няма :)
Поршата не е ли почнала да си точи ноктите? Ако не е, чакай да видиш като почне :)
Някакви други въпроси  :lol: :lol: :lol: да имаш???
« Последна редакция: Октомври 22, 2015, 15:27:53 pm от Калия »
*
« Отговор #812 -: Октомври 22, 2015, 15:30:42 pm »
Оооооо Маки голяма грешка си направила. Аз снощи защо мислиш,че бих моя дебелоглавец? Имам десетки саксии и саксийки, сега като застуди ги прибрах вкъщи и се сещаш какво става... Уж са качени на шкафа обаче спасение няма. И хиляда пъти съм го била и то сериозно - инато и нарочно сякаш го прави защото се спира за известно време и после пак. Няма спасение, ММ ми е сложил "аларма" на шкафа със саксиите - една дълга пръчка от метла от край до край закрепена на 2 саксии. Имаше ефект в повечето време защото като тръгне да се качва, пръчката пада и котака се стряска. Обаче вчера и аз съм си виновна защото вечерта бях забравила да я сложа и вечерта само като чух звука от падащи саксии и бягаща котка ...  :lol: ми стана ясно какво следва. Беше ми съборил 4-5 саксии, добре че цветята не бяха много изпочупени.
Сега ще ти кажа какво мисля - котките много налитат на зеленичко, ако му липсва трева от която си набавя необходимите витамини и помага за храносмилането, според мен тогава най-много налита на зелено. Та снощи ММ успя да хване нахала точно преди да се скрие на сигурно под леглото, изяде малко бой и ми беше сърдит до сутринта  :lol: А ММ още преди да е минал половин час започна да го вика да излиза и много ме ядоса защото ми нарушава домашната дисциплина. Викам ако така ще продължаваш няма да се разберем  :?

*
« Отговор #813 -: Октомври 22, 2015, 15:35:14 pm »
Ох, Кали, стойте тук, че още въпроси имам, но ще се върна веднага да добавям, ама бързам да публикувам за Лили --> Ох, Лили, ти пък котка и дисциплина  :lol:

Добавка:

Явно много обичат саксии котките, аз си го обяснявам с това, че като са затворени в апартамента и искат "двор". Порша легна в саксията с копъра и там лежа, отгоре му, той още е малък, няколко пръста от пръста...

Лили, аз съм чувала, че трябва на котките специална трева да се сади, даже проучих и в амазон се продава котешка трева (семена, които да садиш и като поникнат, те да пасат от там). Семената са на див овес, но те за по-евтино ги смесват с пшеница и ечемик. Та се надявах Порша да "пасе" копър и магданоз, но тя единствено ръфаше джинджифила и алоето, а то е бодли и много смешна беше като се убоде и мяука...

Кали, ноктите е ужас, купихме и цяла котешка "наблюдателница" на 3 етажа, дето да си точи ноктите и да си играе, но тя не проявява никакъв интерес. Играе там само ако аз стоя при нея. А сме го сложили почни пред прозореца, хем да се припича на слънце, хем да наблюдава птиците... Дивана обаче е ужас от нейните нокти. Но ние знаехме, че ще е така...добре че нямаме скъпи мебели, то нейното "дърво" (наблюдателница) е по-скъпо от дивана...

Другия въпрос е за "сученето" й. Имам нужда от биберон за нея, който изобрети бебешки биберон, много пари ще спечели. Идва да спи при мен и все под гушата ми ляга (на бюста) и по половин час няма заспиване, само бутане, галене и "сучене", едвам я изтърпявам и често не мога да я изтърпя и затова рядко спи у мен :( като реши, че ще суче, ушите и се свиват, очите са затворени и едно мощно бутане с муцуната и близане, хапане (не болезнено) все едно ще суче . Любимото и е да суче от устата ми. Стискам силно устни, като видя, че се бута в устата ми, а тя още по силно бута и ближе... Ужас... Но тя е като в транс, затворени очи и нищо не вижда/чува, като зомби е в този момент...

Като заспи също от време на време изкарва езика и имитира смучещо движение, дори като си спи в леглото... Много ми е жал така като я видя, че иска биба, а не мога да и дам :(

ДОБАВКА N2:

Лили, аз като психолог съм учила и еволюция (на човек, животни) и психология (на човек, животни). Та за котките беше много интересно, че са единствения вид, на който не може да бъде изчислен коефициента на интелигентност и капацитета на мозъчни функции, защото те отказват да участват в експерименти. Имаше сравнение на интелигентността на златна рибка с котка. Дори златната рибка показва данни, че е научила нещо, докато за котката не може да се прецени, защото тя НЕ проявява никакъв интерес към експеримента и своеволно отказва да участва :)

Та предишната Жужа сме се опитвали да я "възпитаваме" и да я наказваме, но сега откакто знам за психологията на котката съм се предала и Порша е господарката в къщи. Котката ако реши да направи едно или друго нещо, го прави, защото тя е изявила самоинициатива, а не защото в миналото сме и дали да разбере, че така трябва...

Кали, сетих се за ноктите, че в САЩ котките от приют идват скопени и с оперативно премахнати нокти. И хората които гледат котки ги скопяват и им измъкват ноктите, та така си запазват мебелите. Но ние искахме Порша да е натурална, защото като се преместим в къща с двор, ако няма нокти, ще е опасно вън за нея без нокти.

Другата новина е че от снощи почнахме да гледаме къщи за купуване, че от декември ни дигат наема и няма да можем да останем. А ако ще се местим, по добре направо да купим, макар че ММ е само от 2 години тук и не знаем дали ще му дадат заем. Само за сравнение ще ви кажа, че в момента наемът ни е 1 800 на месец, а ако закупим къща за 300 000 без депозит, месечно ще плащаме 1 400, а от декември наема се вдига на 2 000. Ние харесахме малка, нескопосана къща с 3 декара двор (за нас двора е важен, не къщата) за 170 000, месечна вноска от 800... Къде е по-добре от 1 800...
« Последна редакция: Октомври 22, 2015, 16:05:20 pm от makiyaki »

« Отговор #814 -: Октомври 22, 2015, 15:40:25 pm »
Лили,

Докато разваля дисциплината с котака е лесно, после като почнете да възпитавате детето и почнат разминаванията, тогава става весело.  :D Аз винаги съм си мислила за този момент, като за предстоящо предизвикателство  :D
« Отговор #815 -: Октомври 22, 2015, 15:40:41 pm »
Жените ,,еволюират" ей сега се замислих и стигнах до този извод. Когато живеех при мама, тя гледаше много цветя, а апартамента-малъъък, ужас. На където и да мръдна ,,ВНИмАВАЙ, ЦВЕТЕТО!"  Така ги бях намразила тези гюрлюци, че само чаках да се изнеса. Бях се зарекла, че в моя дом никога няма да влезе цвете. Като се събрахме с мм- нещо ми липсва. Колкото и да чистех, шетах, подреждах...е, няма, не ми е хубаво. Един ден разбрах, че точно цветята ми липсват. Започнах да събирам от приятелки ческа, на рожден ден-саксия и така. После се роди бебето. Цветята останаха на мноооого заден план. Само ги поливах от време на време и толкова. Детето поотрасна, започнах пак да се грижа подобаващо за цветята. Подреждах ги, подрязвах, къпех, присаждах, ехееее.....Не ми беше достатъчно това, айде, котката. Котката опустоши къщата! Освен унищожените цветя надра цялата холова гарнитура. В къщи стана малък ад, но на мен и това не ми беше достатъчно. Взехме кучето с идеята нещата малко да се нормализират (мислех си, че кучето ще строява котарака) да, ама не! От малък ад, у дома стана голям ад! Изпокъсани тапети, изгризани врати и т.н.....сега чакам и още едно бебе да дойде, че да се довърша!!! Ха-Ха-Ха!!!
*
« Отговор #816 -: Октомври 22, 2015, 15:42:03 pm »
Аз за дисциплината имах предвид друго - че някой ден така ще ми разваля и дисциплината на децата  :lol: Каква е ползата да му се скараш и след 5 минути да почнеш да го лигавиш? То как ще разбере, че е сгрешило? А животните хич не ги мисли за глупави - след като може да ми се сърди цяла нощ и цяла сутрин, а вероятно и тази вечер - значи е наясно къде му е грешката. Цяла нощ спа от страната на ММ, сутринта ги гледам как са се гушнали, цяла нощ тоя котак не мръдна от мястото си :) ама и аз като се разбеснея няма шест-пет, добре че ММ също не отнесе боя покрай котака

« Отговор #817 -: Октомври 22, 2015, 15:52:06 pm »
Забравих да подчертая, че щерката иска да си ма нейно собствено куче! Да седяло само при нея, само нея да слушало и тъна, мъна....той нашия лигъл само мен признава. Като малко дете се гуши в мен и при никой не ходи. Само ако го опердаша се крие при мм, ама за малко, че бързо му минава :) Само още едно куче ми липсва де....Искала за нещо да се грижи-казах и, че скоро ще има възможността да се грижи за нашето бебе, стига вече с тез животни, ааааааааа!
*
« Отговор #818 -: Октомври 22, 2015, 16:10:35 pm »
Кали може да помислите за бебе и куче  :wink: ама и малкото като поотрасне да не иска и то собствено куче  :lol: И аз искам да си взема куче защото котака изобщо не ме признава - само при ММ стои, не ми дава да го мачкам  :( аз толкова се грижа козинката му да е мека и пухкава, купувам му всякакви добавки за лъскав кожух и не мога да се възползвам от инвестицията си  8O

*
« Отговор #819 -: Октомври 22, 2015, 16:12:53 pm »
Хаха, Лили, мъжете са ужас! Моят също разваля дисциплината на Порша, онзи ден отиваме в магазина за разни неща, добре че като стигнахме на касата, за първи път останах не там където се слагат нещата в торбата, а там дето касиерката маркира... Той да вземе да "контрабандира" в количката под другите неща ги скрил, цял куп играчки за Порша!!! Онази като взе да маркира и аз като креснах "стоп! Тези не!" :)

А другия случай беше в магазин като Метро на едро и има щанд за бижута. Гледа нашият диамантени гривни... Викам му "не са ми притрябвали диамантени гривни, дай да не си харчим парите за глупости (мислех, че гледа за коледен подарък или за годишнината от сватбата)... А той вика: аз гледам нещо подходящо за врата на Порша  :lol: щях да падна.

Мисля си че и децата така ще глези и хич не ми харесва  :?