Добро утро!
И ние имаме цигарен проблем.
Когато излезе резултата от СГ на ММ, нашия доктор беше толкова въодушевен, че чак му предлагаше да стане донор. Много се ядосах и му казах "Чакайте първо на мен да направи 1-2 деца, пък после да мисли за чуждите". Въпроса е, че нито му каза да спре цигарите, нито пиенето... и изобщо той е супермен, пък аз едва ли не ялова. Освен него и лаборанта преди това му казал "Е, че какво като пушите?"
Нямам думи просто. А, върви го накарай да спре сега.
Искам да се включа и за миомите и полипите. Ако махате полипи правете го с хистероскопия, а не с абразио.
Когато бях на 29 ми правиха пробно абразио и уж ми премахнаха полипи. След 4 години се оказва, че полипите си стоят и си растат необезпокоявани. Освен че пречат чисто механично, можело и да отпускат разни вредни вещества. Така ми каза док. И когато видях какво ми извадиха 2- рия път, ми идеше да убия последната лекарка, която твърдеше, че "ме е спасила".
За миомите... зависи къде са. Тези, които са вътре в матката или в стената й, могат да се отстранят и през влагалището. Това е по - лесният вариант, а и е хубаво да се махнат, защото те наистина пречели.
Моите обаче са субсерозни - трябва да се отстраняват чрез лапаро или коремна операция. Всички твърдят, че не пречат, но от плевенската школа са ми разказвали ужасяващи случки.
Ако се прави инвитро трябва да се махнат заради стимулациите. Ако е по естествен начин, всеки си решава...
Мен лично ме е страх.
Lilibel, стискам силно палци!!!