0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #760 -: Октомври 20, 2015, 22:50:39 pm »
Не знам дали ми вярваш, но днес вървях по улицата и си мислех, че ако успея да забременея и да си родя едно дете, дай Боже, след това ще правя секс само за удоволствие без предпазни средства и когато стане второто, тогава  :) Много искам две деца, но успея ли да стигна до едно, за второто ще си дам почивка

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*
« Отговор #761 -: Октомври 20, 2015, 22:53:56 pm »
Лили и ние сме така. Едно да докараме, другото когато и ако стане. След първото спираме предпазването и колкото направим толкова... Ако има второ хубаво...и трето да има пак добре :) но първото е най-важно!!!!
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
« Отговор #762 -: Октомври 20, 2015, 22:58:41 pm »
Пожелавам ти го от сърце! И на себе си също, както и на всички в тази тема. С такива хубави мисли отивам да спя. Цун гуш  :)

« Отговор #763 -: Октомври 20, 2015, 23:36:33 pm »
Един среднощен въпрос да ударя :-)
Ако може погледнете ми графиките и кажете според вас от кой ден да почна да правя тест за О?
Досега не съм съм ползвала и не знам колко да си купя на първо време  :oops:
*
« Отговор #764 -: Октомври 21, 2015, 00:28:53 am »
Хриси, значи правилото за тестовете е следното --> или правиш тест или слагаш сърце :)

Утре сутрин ако сложите сърце, следващите 2 дни няма нужда да правиш тест (и кеск също), след 2 дни решаваш дали ще правиш тест или пак ще слагаш сърце. Аз моите тестове ги почвам като усетя промяна в цервикалния мукус :)

Успех!
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
« Отговор #765 -: Октомври 21, 2015, 00:36:05 am »
Хрис,

Ето тук е описано подробно http://www.mamatatkoiaz.bg/article/151/kak-deistvat-testovete-za-ovulacia
« Отговор #766 -: Октомври 21, 2015, 08:29:39 am »
Едно сутрешно благодаря да кажа :-) Началото на ноември ще ставам пак сладкарка и викам да се подготвя по-отрано :-)

*
« Отговор #767 -: Октомври 21, 2015, 09:16:09 am »
Един среднощен въпрос да ударя :-)
Ако може погледнете ми графиките и кажете според вас от кой ден да почна да правя тест за О?
Досега не съм съм ползвала и не знам колко да си купя на първо време  :oops:
От кой ден да започнеш с тестовете зависи от продължителността на цикъла и предполагаемите фертилни дни (може да започнеш 2-3 дни преди предполагаемия LH пик). В тази статия от библиотеката на Зачатие има полезна информация, включително таблица кога да се започне с тестването взависимост от продължителността на МЦ: 
Яйчници и овулация
В твоя случай, тъй като продължителността варира, а и за първи път ще ползваш тестове, е добре да изхождаж от най- краткия цикъл 26 дни (с риск да изхабиш малко повече тестове  :)), може да започнеш примерно от 10-11 ден, при спазване на изискването да се прави следобед след 2-3 часа въздържане от течности.
Успех този месец!  :)

Благодаря за кафенцето, днес имам огромна нужда  :)
Хубав ден на всички!
« Последна редакция: Октомври 21, 2015, 10:00:09 am от marsi »

*
« Отговор #768 -: Октомври 21, 2015, 09:19:42 am »
Добро утро и от мен.
Отново ме посети лелката без да е канена...пуста му работа.... нов месец-нов късмет.
Мисля да спирам да меря температура и да правя каквото и да било....правим си кекс от 10-ти до 20-ти ден през ден,пък каквото Господ е рекъл  :)
Пожелавам Ви успех и дано през този месец да нямате  моя "късмет".
Очаквам положителните тестове и прашеца  :)
 :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
« Отговор #769 -: Октомври 21, 2015, 10:32:18 am »
Еххх, rrrr  :hug2:

Лили, Земята, вие "добре ли сте" да чакате до понеделник след като датата ви е неделя  :lol:?
Нали има лаборатории, които са отворени и в неделя? Централният офис на Цибалаб работи в неделя от 8 до 13 ч.  :wink:

*
« Отговор #770 -: Октомври 21, 2015, 10:45:34 am »
еййййй добре че ми напомни  :lol: Аз винаги ходя в цибалаб събота и затова съм пропуснала, че и неделя работят половин ден. Много ясно, още неделя сутрин ще се засиля натам! Иначе док предпочита при тях да си пусна кръвния, може би за да ми съобщят първи хубавата новина ако има такава  8) май ще ги лиша от това удоволствие

« Отговор #771 -: Октомври 21, 2015, 11:00:57 am »
Добро утро!

И при мен не само, че не закъсня, ами и подрани 1 ден :-( и не знам от цветната снимка ли или от времето, но толкова силно и обилно никога не е било, дори се стреснах 8O
В понеделник съм на лекар за контрола и този месец инсе. И съм развълнувана и съм притеснена.
Успех на всички и хубав ден!

« Отговор #772 -: Октомври 21, 2015, 11:16:34 am »
 :hello2: Здравейте ,момичета :) От известно време следя темичката и все се каня да пиша...е дойде момента. Ще се опитам да съм кратка,макар и да е трудно.От 2 години правим опити за бебе резултатът= 1 химическа (след 3 месеца) и 1 мисед на 10ия месец. Имам прекрасна дъщеря на 13 и забременях от раз.От 7 години имам втори съпруг ,с който малко позакъсняхме с бебеправенето.Той е с 6 години по-млад и му трябваше време да се престраши :). Лошото е че аз нямам време (41 г) и колкото и позитивно да се опитвам да гледам и да не изпадам в депресии все по-често ми се случва да губя оптимизма. Хубавото е ,че след всички възможни прегледи и изследвания( хормони,генетика и т.н ) според лекарите няма причина да не забременея.Няма нито едно нещо ,което да не в норма.Имам само една малка миома появи се при неуспешната мременност,но е на място където не пречи и няма нужда да се пипа...ММ обаче е малко сложен и има непоносимост към болници( да не говорим,че освен аспирин друго не пие ).Не отказва спермограма,но все отлага и аз започвам да губя търпенние...а хич не искам да се караме и стресираме.Продължавам да го притискам нежно ,дано успея скоро да го завлека. След всичко това имам въпрос  :) Може ли дългата уптреба на противозачатъчни да е причина за неуспехите? Под дълга имам предвид повече от 10 години..Има ли някой представа дали това оказва негативно влияние на репродуктивните функции? Ще съм ви много благодарна ,ако споделите опит или инфо...Лек ден от мен и дано не се задържаме дълго тук  :)
« Отговор #773 -: Октомври 21, 2015, 11:30:18 am »
Добре дошла, Лейди Джи, дано набързо да се изнесеш от тук ;)
Абе, момичета, като ходите на 3-ти ден на прегледи за задържани фоликули, не е ли гадно? Какъв е прегледа - вагинален или през корема?
*
« Отговор #774 -: Октомври 21, 2015, 11:47:07 am »
прегледа на 3ти ден е вагинален, гадно е само първия път  :lol: аз вече свикнах, пък и док ми каза, че това е рутинна процедура при тях и да не се притеснявам.

« Отговор #775 -: Октомври 21, 2015, 11:59:28 am »
Здравейте момичета,

Брррр, много студено днес бе!

Вили, аз съм същата картинката като теб - по-рано и много по-болезнено от друг път. От смяната на сезона ли е, не знам  :?

Добре дошла, лейди Джи! Успех ти желая и скоро дружно да се изнасяме в темата на бременните. Дългосрочния прием на противозачатъчни се отразява понякога, но преди да сте направили спермограма на мъжа ти, няма как да се знаят всички фактори. Бавно и полека, со кротце, со благо, ще си направи и той спермограмата. Не се притеснявай, всички сме минали по този път :)

Евелина,
Лекарите са дотолкова свикнали с такива ситуации, че изобщо не се впечатляват. Вагинален е прегледа на 3 ден, но те нали слагат презерватив на ехографа и няма проблеми, споко.

*
« Отговор #776 -: Октомври 21, 2015, 12:05:53 pm »
абе те слагат презерватив ама аз я съветвам да не гледа ако й прилошава защото на мен ми става лошо от собствената ми кръв и затова избягвам да гледам към ехографа или когато ми взимат кръв за изследване. Странно защо никога не ми става лошо като гледам чужда кръв  :?
Lady G добре дошла и бързо напускане към бременната тема  :) Аз съм чела, че след противозачатъчни най-лесно и бързо се забременява защото яйчниците се активизират много по-силно след като са били в покой толкова дълго време.

« Отговор #777 -: Октомври 21, 2015, 12:16:17 pm »
абе те слагат презерватив ама аз я съветвам да не гледа ако й прилошава защото на мен ми става лошо от собствената ми кръв и затова избягвам да гледам към ехографа или когато ми взимат кръв за изследване. Странно защо никога не ми става лошо като гледам чужда кръв  :?
Lady G добре дошла и бързо напускане към бременната тема  :) Аз съм чела, че след противозачатъчни най-лесно и бързо се забременява защото яйчниците се активизират много по-силно след като са били в покой толкова дълго време.
Аз пък съм точно обратното, не ми пука от моята кръв (стига да не е мнооого), а ако видя на друг направо корема ми се стяга. Обаче на мен на 3-ти ден си ми тече доста обилно. Всичко ще стане мазало.

Колкото за противозачатъчните, и аз съм чувала, че по - лесно се забременява след употребата им. Пък и нали не зрее Я докато ги пиеш, значи си запазваш ЯР ;)
« Отговор #778 -: Октомври 21, 2015, 14:59:26 pm »
Благодаря ви момичета :D И аз така съм чувала и така си мислех,но...сега явно не работи или ММ дава дефект. А колко резерв съм събрала... ще си го къткам до 50. :lol:  Аз така и забременях първия път и бях убедена,че няма да има проблеми и втория. Между другото тялото ми беше в шок като спрях хапчетата,всеки месец10 дена преди цикъл имах симптоми на бременност- надувах се като балон.Това продължи около 7-8 месеца.Сега вече съм ок,но си мислех може би този хормонален шок да е дал странични ефекти....Продължавам с нежната война с ММ ,че да се разбере най-накрая има ли причина някаква или е божа работа :)
*
« Отговор #779 -: Октомври 21, 2015, 15:53:56 pm »
Ние живеем в малък град и няма отворени лаборатории в неделя.А от клиниката ми казаха да отидем там да го направя,но едва ли ще трябва да ходим до там само заради тест.Ами ако не  е+.Но много се надявам да е  :bfp:.У дома  имам един шуър и с него ще го направя,а пък в понеделник в лабораторията. :) 
 :welcome:Ladi G.Пожелавам ти скорошно преместване в бременната тема.