0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #720 -: Октомври 20, 2015, 10:36:06 am »
Така е, момичета. Горе главите и това е..... Трябва да се подкрепяме тук и да си споделяме. Ние..ето вече 6-ти месец нищо..., викам на ММ: "Трябва да се прави нещо. Да видим дали и къде има проблем".

На мен сега ми се случи нещо много странно този месец. Трябваше да ми дойде на 18 (сега в неделя), дойде ми 6 дни по-рано на 12-ти и ми вървя само 2 дни и то супер слабо. Ще видя какво ще каже лекарката в петък. Никога не ми е подранявало така и съм доста притеснена.

Много прегръдки на всички!
И попита Бог жената: "Какво искаш от живота?"
"Щастие!" - каза жената.
И Бог изпрати детето...
« Отговор #721 -: Октомври 20, 2015, 10:38:19 am »
Хахаха, това с къртицата ми хареса ;)
На мен също веднъж ми закъсня, не с пет, а с 14 дни. Уви, също задържан фоликул. Добре че се разкара бързо. Обаче само аз си знам какъв рев му тръшнах. Чак милото като се прибираше ме видяло на прозореца и си помислило, че някой умрял...
Ужас.
Но... като чета новите бременелки, се надъхвам яко и казвам "Каквото и да ми струва, ще го направя".
Ние жените сме така. Наумим ли си нещо - няма назад.
Хайде момичета, др. цикъл е наш!!!

Да добавя нещо. Мисля, че тези странни цикли напоследък (подранили, закъсняли, слаби, обилни и т.н.) са от промяната на времето. На мен ми подрани и освен това ми тече яко до 6-ти ден. Не се шашкайте, просто много рязко се промени времето.
« Последна редакция: Октомври 20, 2015, 10:40:40 am от evelinapa »
« Отговор #722 -: Октомври 20, 2015, 10:43:03 am »
Сърчице,

Хубаво е, че сте решили да направите изследвания и прегледи навреме, защото отнема време докато се разбере има ли някаква пречка и каква е и как може да се помогне на двойката.
Насочи се обаче към репродуктивните клиники за съвет, защото ние си изгубихме доста време с обикновени гинеколози, колкото и да са компетентни, не познават проблемите на двойките, при които не се получава.

Ние вече над година и 8 месеца пробваме, а доста от жените тук имат и по-дълъг стаж от нас в бебеправенето. Стискаме ти палци за скорошни добри новини!
« Отговор #723 -: Октомври 20, 2015, 10:47:04 am »
evelinapa, и аз си го обясних с времето, но почти нямах цикъл...само ми цапаше. Но ще видим де. Дано не е нещо сериозно.
Mirracles, ами ...да. 6 месеца опити не са знае колко, но все пак е хубаво да не губим време и да знаем.
Аз си правих миналия месец ЦС и вагинален ехограф и всичко беше наред. Днес пуснах хормони, в петък микробиология, хламидии, уреа и микоплазма, а ММ миналата седмица направи спермограма и сега в петък е при уролог за коментар.

Няма начин, иначе само си губим времето..., в случай че има някъде проблем. А ако няма.., ще се успокоим и ще си бебеправим :)
"Щастие!" - каза жената.
И Бог изпрати детето...
« Отговор #724 -: Октомври 20, 2015, 14:49:42 pm »
Някой да ми каже колко долу горе струва една ЦС?
*
« Отговор #725 -: Октомври 20, 2015, 14:57:37 pm »
Всяка клиника си има различни цени за процедурите които се правят.Аз я правих в"Селена"-миналата година и ми излезе 300 .Беше с пълна упойка.
*
« Отговор #726 -: Октомври 20, 2015, 15:06:47 pm »
Кали, около 150-200лв, но зависи с каква упойка (при пълна е по- скъпо). Според мен няма нужда от пълна упойка, два пъти съм си правила, за 10 мин се понася, а и след снимката, ако не е с пълна, веднага си тръгваш.
Алис, имаш ли още зацапване? Предполагам, че не ти се дават пари за ЧХГ, но все пак той е доста показателен за извънматочна, ако се следи в прогресия. Иначе зацапването може да е и от параовариална киста, която е типична при бременност, не е опасно, но трябва да се уточни причината за зацапването. Дано всичко да е наред, стискам палци.
Късмет на всички :)
« Отговор #727 -: Октомври 20, 2015, 15:14:58 pm »
Момичета, какво е това чудо с тези моите ТО?
10, 11 ден слаба черта, 12, 13 се засили, 14, 15 ден пак избледня.
Всички са отрицателни, но не трябва ли да има градация?
Измъчих се вече!!!
Случвало ли ви се е?
*
« Отговор #728 -: Октомври 20, 2015, 15:22:44 pm »
Евелин, на мен ми се случи преди няколко месеца и накрая, точно се бях отказала и взех, че овулирах на 22 ден...

Мира, снощи четох много за твоите симптоми и ми прилича на нисък прогестерон, изследвала ли си го? Другото, на което ми прилича, особено това с болките, хич няма да ти хареса, но на ендометриоза напомня... Та не знам дали да си губиш времето с ЦС, ами направо лапаро да направиш, че окаже ли се ендо, ще загубиш много време и средства да правите опити, а проблемът да е "скрит" в ендото...

Сърчице, това твоето ми прилича на ИЗ, едно ЧГХ да беше пуснала вместо полови хормони :)

Кали, моите снимки бяха без упойка, нямах проблем.

Хора, някой знае ли как се прави лапаро по здравна каса и колко се доплаща и изобщо как стоят нещата?

Хубав ден, момичета :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
« Отговор #729 -: Октомври 20, 2015, 15:54:10 pm »
Моята ЦС я правих в Надежда - 150,00 лева. Упойката е абсолютно излишна, боли - факт, но не толкова, че да не може да се издържи, пък и трае буквално 20 секунди. Единственото нещо, което правих е да слагам свещички вечерта преди цветната снимка и сутринта преди процедурата, не знам дали те са намалили болката по някакъв начин, струваха към 3 лв.
« Отговор #730 -: Октомври 20, 2015, 15:59:54 pm »
makiyaki, какво е ИЗ?

Излязоха ми резултатите, момичета. Всичко е в норма :)
"Щастие!" - каза жената.
И Бог изпрати детето...
« Отговор #731 -: Октомври 20, 2015, 16:10:00 pm »
Евелин,

Явно има месеци, в които се измества денят на О, поради най-различни причини. Не се отчайвай, може да предстои. А ЦС имаш ли този месец? Това също насочва кога може да е изместената О.

Маки,
И аз четох подобни неща по моята тема, за ниския прогестерон... Ще изкоментирам с док.

По темата за лапароскопията/хистероскопия по здравна каса, моята лекарка ми каза, че се взема направление по КП № 149 ОПЕРАТИВНИ ИНТЕРВЕНЦИИ ЧРЕЗ ДОЛЕН ДОСТЪП ЗА ОТСТРАНЯВАНЕ НА БОЛЕСТНИ ИЗМЕНЕНИЯ ИЛИ ИЗСЛЕДВАНЕ НА ЖЕНСКИТЕ ПОЛОВИ ОРГАНИ и се доплаща само за избор на екип, за да се избегне попадането при случайни лекари, които да се упражняват върху теб ([цитирам думите й).
В тази тема също пише подробности около това, но не съм имала време да я чета цялата. Виж дали ще има нещо полезно:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=19129.1180

« Отговор #732 -: Октомври 20, 2015, 16:11:42 pm »
Сърчице,

Маки говори за имплантационно зацапване, което е кафеникаво кратко течение при евентуално имплантиране на ембриона в матката. Ако се появи вместо цикъл, може да е признак на бременност и затова ти е казала да си направиш тест за бременност евентуално.
« Отговор #733 -: Октомври 20, 2015, 16:13:53 pm »
Някой да ми каже колко долу горе струва една ЦС?

Кали, моята ЦС беше 180 лв, без упойка. Това включваше манипулацията и медикамента, който вкарваха. Не продължи дълго и не беше болезнено.

Алис, имаш ли още зацапване? Предполагам, че не ти се дават пари за ЧХГ, но все пак той е доста показателен за извънматочна, ако се следи в прогресия. Иначе зацапването може да е и от параовариална киста, която е типична при бременност, не е опасно, но трябва да се уточни причината за зацапването. Дано всичко да е наред, стискам палци.

Не, нямам, то си беше за кратко преди 5 дни. Киста не се видя вчера. Иначе съм наясно за такова нещо, понеже предишната ми Б започна с киста 6 см. Аз съм се настроила да е ИЗ, пък дано всичко е наред. Нямам възможност, за съжаление, да пускам няколко кръвни теста, поради финансови причини. :( Ще изчакам още поне 10 дни и ще отида при моя си АГ, поне да знам, че е нормален. Като си смятам ориентировъчно кога е била О (без да влизам в подробности :)), то може би от днес вече съм в закъснение, затова ще си почакам още.
« Отговор #734 -: Октомври 20, 2015, 16:24:46 pm »
Мира, там е работата, че аз никога нямам цервикален мускус, затова не мога да се ориентирам по него ;)

А, за зацапването преди цикъл: ти беше с миома нали?
« Отговор #735 -: Октомври 20, 2015, 16:29:29 pm »
Евелина,

Да, имам, но това зацапване датира много по-отдавна от появяването на миомката. Но може да е свързано с появата й като допълнителен симптом на нисък прогестерон на фона на повишен естроген. Ще си видя изследванията довечера да видя. По принцип са ми в норма, но в статията пише за определена пропорция, коята е важна за баланса им.

"Изобилието от естроген не прибавя повече привлекателност, а често е причина за пълнота в областта на бедрата и корема. Прекомерното му съдържание в организма може да доведе и до миома на матката."
« Последна редакция: Октомври 20, 2015, 16:32:26 pm от Mirracles »
*
« Отговор #736 -: Октомври 20, 2015, 16:35:56 pm »
Maki много зависи от клиниката където правиш лапарото. Доколкото помня ЗК покриваше към 400 или 500 лв, на мен с направление за хоспитализация ми излезе 1175 лв., а сегашната цена по разписание в Щерев е 1515 лв., т.е. излиза, че ЗК ми е покрила 340 лв. Обаче аз мисля, че или са намалили цената на лапарото в Щерев, или при мен имаше някакъв друг разход, който ми увеличи цената. Имам спомен, че ЗК покриваше по-голяма сума  :?

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
« Отговор #737 -: Октомври 20, 2015, 16:36:22 pm »
Мда, имам ги тези симптоми  :lol:
Питах, защото на мен така миоткриха миомата - имах зацапване преди цикъл, а понякога дори и по - рано.
Те са взаимосвързани, както казваш.

Тъй... взех си 2-ри комплект ТО и вече имам 2 ТБ. Ай дано да ми потрябват.
Пък ако и някой друг иска, ще му услужа.... хахахаха
« Последна редакция: Октомври 20, 2015, 17:03:31 pm от evelinapa »
*
« Отговор #738 -: Октомври 20, 2015, 19:06:43 pm »
Някой знае ли колко чувствителни са ТБ които са от комплектите за ТО?

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*
« Отговор #739 -: Октомври 20, 2015, 19:14:58 pm »
Лили, никакви ТБ преди датата, че и прегнил май си слагала, абе с две думи не остана до теста :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!