0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #680 -: Октомври 19, 2015, 12:46:44 pm »
Лили, и моят тест беше 10 дни след трансфер на 5 дневен бластоцист. Не се изкуших да го направя по-рано от датата, на която ми бяха казали да го направя.
Както съм писала десетки пъти, нямах никакви симптоми. Единствено може би сънливост.

Алис, щом чертичката потъмнява, значи всичко е на шест  :P
*
« Отговор #681 -: Октомври 19, 2015, 13:37:24 pm »
Веситаа, Smiles, alice благодаря ви момичета, дано наистина да ми е просто рано. Иначе аз наистина имам дата за кръвен - на 26.10, дано дотогава все някое симптомче да се появи

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
« Отговор #682 -: Октомври 19, 2015, 15:13:15 pm »
Еха, момичета..вие колко сте изписали. Здравейте на всички. При нас и този месец 6-ти не се получи, затова предприехме някакви мерки.
Аз съм си правила цитонамазка и вагинален ехограф - всичко е наред.
Реших и ММ да отиде на спермограма и....астенозооспермия..., много гадно се чувстваме, но няма как, продължаваме напред.
В петък имаме среща с уролог, за да каже дали е толкова зле положението на спермограмата.
Аз имам час при гинеколог за микробиология, хламидии и инфекции, а сутринта ще пусна хормони.
Та...заели сме се вече сериозно. Явно нещата при нас няма да станат по - лесния начин.

Поздрави на всички.
И попита Бог жената: "Какво искаш от живота?"
"Щастие!" - каза жената.
И Бог изпрати детето...
« Отговор #683 -: Октомври 19, 2015, 15:27:29 pm »

Добре дошла, Сърчице!

Хубаво е, че сте подхванали нещата сериозно. Макар и не по лесния начин, всички ние се надяваме скоро да станем мамчета. Потърси си репродуктивен специалист, а не обикновен гинеколог, за да не си изгубиш още много време по пътя към осъществяването на мечтата ви. Успех ти желая и скоро скоро да се преместиш в бременната тема!
*
« Отговор #684 -: Октомври 19, 2015, 15:30:45 pm »
Здравейте.Много се радвам че ви има.От скоро съм тук,но когато четох вашите публикации се радвах  за успехите ви, и съжалявах заедно с вас,за това което ви се случва в отрицателна посока.
Ние също сме като Лили на финалната права.Смисъл че сме "следтрансферно състояние".Не знам дали трябваше,но си мерих Т и ми беше 37,7.Дали се разболявам или предвид бъдещото ми състояние,чудна работа.
Алис с теб сме момиче.И аз се отъркалях като магаре в прашеца ти.
Маки дано да се оправите от наводнението, много неприятно.
« Отговор #685 -: Октомври 19, 2015, 15:42:20 pm »
Земята,

Добре дошла при нас :) Стискаме ти палци за скорошни добри новини!

Момичета,

Предлагам всички да се мятаме на щастливия влак и в най-скоро време дружно да се изнесем в бременната тема. Стига сме висяли тука като паяци. Ааамаха  :D

« Отговор #686 -: Октомври 19, 2015, 15:43:10 pm »
Добре сте ни дошли, нови момичета, но все пак пожелавам да не се задържате много тук :) Успех на всички в борбата.

Аз днес съм по-добре май, може би е било някаква остра форма на неделен мързел  :lol:

*
« Отговор #687 -: Октомври 19, 2015, 16:09:06 pm »
Хаха, Мира, къде ги намираш тези картинки с влакове :) много яко

Синеочка, и аз имам познат (мъжът на най-добрата ми приятелка в Лондон), който като младеж е ял котки с приятелите си. Та явно много хора го правят :/ Другата седмица вече партито ще се състои, ако няма пресен заек, ще правя задушено с някакъв друг звяр (и водката) :)

Наводнението беше по моя вина. Нали ви обяснявах как американците добавят отрова (флуор) в питейната вода, за да са сигурни, че населението, дори и здравословно да живее, ще се разболее (те са най-болнавата нация в света, а и фармацевтичните компании печелят от болни хора. Ако всички сме здрави, цялата тази фармацевтична промишленост ще фалира)... Та както и да е, водата в нас минава през Филтър и я събираме в кана. Пуснах аз да изфилтрирам малко вода и съм забравила чешмата и съм отишла горе на втория етаж да гледам телевизия... След 2 часа слизам и беше някакъв ад. Всичко мокро, 4 пръста вода и по стените тръгнало... Та вместо да готвим, изгребвахме вода. Вчера наехме и една от ония прахосмукачки перящите, дето изсмукват вода...почти вече сме нормализирали, само дето по стените стоят тези мокри петна, сигурно ще трябва да пребоядисваме. Та така си направих беля от нищото...

За кърлежите щях да казвам, че няма спасение :/ иска си пощене. Моята ангорка само бълхи хващаше, ама то едно време нямаше каишки и препарати. Но кърлежи никога, щото те се пощят котките, или може би козината и беше толкоз дълга и гъста и сплъстена понякога, че кърлежите не са намирали месото да се забият в него...

Ние приключихме с опитите този месец. 3 пъти през ден във важната седмица, без ОТ. Сега чакам закъснение на 1 ноември, когато ще летя за Лондон :)

Алис, 3 положителни тестове и симптоми си е супер :) лека и спокойна бременност и пухкаво бебче на финала :)

Лили, Ади, Усмивчица, Кали, Мира, Сърчице и другите момичета (и аз в това число) хайде на положителните тестове :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
« Отговор #688 -: Октомври 19, 2015, 16:35:33 pm »
Маки, явно с теб сме болни от заплес. Представи си миналата седмица, като теглих пари от банкомата съм си забравила картата там. Чак вчера се усетих  osi_6 osi_7 Добре, че някой я е занесъл в банката. Ама съм голяма шматка. ММ вика това само на тебе може да ти се случи.
Момичета, Сърчице не е нова. Тя пишеше в преднитв теми, но нещо се изгуби от фронта. Доколкото помня мечтаеше за момченце, което да кръсти Васко.
Земя, добре дошла и успех! Само да ти кажа, че и при двете ми бременности имах ТТ около 37,5. Така че може и симптом да е.
Сърчице, не се отчайвай. Вярвам, че скоро ще сбъднеш мечтата си.
Лили, хайде мила не остана, още съвсем малко и чакаме добрите новини.

Всеки миг е още един шанс...
« Отговор #689 -: Октомври 19, 2015, 16:39:09 pm »
Все още си мечтая...Синеочка :oops:

Дано Господ е с нас. Записах час на ММ за петък при Бъчваров в клиника Щерев да видим какво ще му каже за резултата. Иначе ето го и него. Ако някой е компетентен, че аз не съм :D

Обща концентрация на сперматозоиди/1 мл/Total sperm count/1ml/: 62.7 млн. (20.10/ml)
Нормокинетични сперматозоиди (А+B) /normokinetic sperm cells/: 33.7%(≥50%)
A. с бързи линеарни постъпателни движения (ЛПД) 20.1%
B. с бавни ЛПД 13.6%
Хипокинетични /hypokinetic/:16.6%
акинетични /akinetic/: 49.7%
концентрация нормокинетични сперм. (A+B)/1мл/normokinetic sperm cells concentration/: 21.13 млн. (10.10/ml)
Обща концентрация на нормокинетични сперм.: 126.78 млн. (20.10/ml) в обема

И така....
И попита Бог жената: "Какво искаш от живота?"
"Щастие!" - каза жената.
И Бог изпрати детето...
*
« Отговор #690 -: Октомври 19, 2015, 16:53:42 pm »
Нашият тест трябва да е на 25.10 но тогава е неделя.Така че ще е на 26.10.Това означава че ще сме с Лили заедно и ще  :ask: какъв ще е резултата.
*
« Отговор #691 -: Октомври 19, 2015, 17:28:19 pm »
Нашият тест трябва да е на 25.10 но тогава е неделя.Така че ще е на 26.10.Това означава че ще сме с Лили заедно и ще  :ask: какъв ще е резултата.
той и моя е за 25ти, но тъй като е неделя ще го пускам на 26ти  :lol:
Ти имаш ли някакви усещания?

*
« Отговор #692 -: Октомври 19, 2015, 17:51:06 pm »
Болки ниско долу в корема,както пред МЦ.Но в темата "болки след трансфер" разбрах че е нормално .По едно време малко ми се догади.Сутринта си мерих ТТ и беше 37,7.Мисля и сега да го направя.На 3 ден от трансфера(13.10) ми беше 37,4.Ние сме с 3 ембриончета.Пункцията ми беше на 14.09,но трябваше да ги замразим,защото док ми каза че ми била презряла лигавицата и отложихме за този месец.Имаме още 3 замразени.Но аз нямах зацапване и не знам дали и това е нормално.
« Отговор #693 -: Октомври 19, 2015, 18:19:14 pm »
Лили, Земя,

Стискам ви палци заедно да ни зарадвате с прекрасни новини на 26ти! Чакаме с нетърпение заедно с вас  :)

Днес се зачетох за това какво може да означава, че цикъла не ми тръгва с ясна кръв, а с няколко дни кафеникаво течение преди това. Кавявото течение освен, че може да е мечтаното ИЗ, което не е моя случай, защото ми се случва в почти всеки цикъл, може и да е признак на поликистозни яйчници или други хормонални нарушения. При положение, че хормоните на 3ти ден ми бяха като по учебник, идея си нямам какво точно става. Досега не са ми правили хорм изследвания в други етапи на цикъла, но може и да се наложи. Преди години, когато в рамките на една година имах три пъти задържани фуликули ми бяха измислили, че имам поликистозни яйчници, но напарвих лечение и този проблем се реши. От много години насам никой от гинеколозите, които са ме преглеждали не ми е говорил за поликистозни яйчници. Много е неприятно, защото всеки път си казвам, може пък този път да е ИЗ, а не цикъла. Но след 2-3 дни си ми идва с пълна сила и не ми оставя много място за чудене. Някоя от вас имала ли е подобни проблеми?
Ясно е, че ще трябва да обсъдя това по-обстойно с док, защото досега не обръщат много внимание на този факт и всеки път ми дават някакви измислени обяснения.
*
« Отговор #694 -: Октомври 19, 2015, 18:41:27 pm »
zemqta а на кой ден са ти ембриончетата? Моята БТ също се вдигна спрямо първата фаза - 36.4, а сега е 36.9-37, но може да се дължи и на утрогестана. Аз откакто меря БТ не съм вдигала над 37, което нищо не значи разбира се. Нямам идея дали може да се приема утрогестан и в същото време прогестерона в тялото да е нисък или недостатъчен. Обаче на мен и вечер след цял ден движение и работа, БТ не ми се вдига над 37.2-37.3, така че аз не очаквам сутрин да е кой знае колко висока. Просто явно съм студенокръвно  :lol: На много места чета за липса на симптоми и въпреки това някак си не мога да повярвам да ми се случи  :(

« Отговор #695 -: Октомври 19, 2015, 18:52:13 pm »
Привет мацки :)
Днес една колежка ми разказа историята на най-добрата си приятелка. Толкова надежда и кураж ми вдъхна...Пиша на кратко и без подробности, че някак не е удобно, та... Жена на 45, само с един яйчник, не раждала, от две години без цикъл. Тръгва по лекари-изследвания, лечение. Първо и възстановяват цикъла, след това стимулират и вадят яйцеклетки. Първо инвитро-не успешно, второто-успешно! Днес се радва на вече три годишното си детенце!
Лекарят, при който е ходила и който и е помогнал е същия, при който започнах да ходя:)

Добре дошли на новите момичета! Пожелавам ви бързо да се местите в бременната тема, щото ние скоро ще го направим ииии да не си скучаете тук без нас :)
Лили, Земя, стискам ви палци! Алис, на теб също! маки, и за теб се моля силно, дано!
Ииии много моля, като се изнасяте от тук, не забравяйте да ръсвате прашец :)
*
« Отговор #696 -: Октомври 19, 2015, 18:56:26 pm »
Кали, много хубава история :)

Мира, защо не направиш ТБ? Фактът, че още не ти е тръгнало, говори за надежда...
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

« Отговор #697 -: Октомври 19, 2015, 20:12:59 pm »
Моят преглед мина. Защо ходих само да ми скапе настроението тоя доктор?! Обясних му всичко, което и вие знаете - за късната О, за единствения кекс, за зацапването, симптомите...всичко. И той ми каза да лягам да ме види с ехографа. ОК, нищо не видя, нито през корема, нито с вагинален ехограф. Е, добре де, и аз и вие знаем, че е рано, че вероятно имплантация съм имала преди 3-4 дни. Какво очаква да види не ми е ясно??? Като ми напълни главата с едни приказки за извънматочна бременност, направо не е за разправяне. Излязох от кабинета смачкана като стафида. И накрая ми каза: "Еми даа, то май наистина е много рано, ела към 7 г.с. Направо съм в шок. Хем си знам, че е ужасно рано за каквото и да е, хем сега като ми наби тия мисли за извънматочна....абе то човек не смее да се зарадва.
Значиииии, много съм ядосана! :a_snake_01:
*
« Отговор #698 -: Октомври 19, 2015, 20:25:13 pm »
Ох, Алис, аман от "лекари" и тяхната лекарска "компетентност".

Нищо де...ние нали си знаем, че е рано. Хич не му слушай глупостите за извънматочни бременности. Ако е извънматочна е опасно след 7-8 седмица.

До 6седмица все ще се види къде е и чак тогава ако нищо не види, да почне да спряга теориите си за извънматочни, уф че се ядосах и аз :)

Напук на неговата некадърност, аз ти пожелавам леки и спокойни 9 месеца... Даже представяш ли са да са близнаци  8) ще ви станат 4 :)

« Отговор #699 -: Октомври 19, 2015, 20:30:02 pm »
Е, хубава работа! Как може? Какъв е тоя док? Алис, няма се скапваш, чу ли? Аз като видях двете чертички още на следващия ден отидох при док. Казаха ми, че все още е много рано, да ида след...не помня вече след колко, ама поне десет дни ще е имало. Е, отидох! Док (моя го нямаше и ме гледа друг) гледа, гледа и накрая ми каза: Виж какво! Желана ли е бременността? аз-да! Ставай и си отивай, от такива мераклии като тебе ми е побеляла косата! Нищо не виждам, ще дойдеш след две седмици!
Исках да се скрия някъде и да се самообеся ритуално, толкова зле се чувствах. А този лекар беше спряган за светило в нашия град (Светла му памет!). Никога повече не стъпах при него. Когато моя отсъстваше, си тръгвах и така...та, знам много добре как се чувстваш и те уверявам, че всичко ще е наред! Просто имай търпение и всичко ще се нареди по най-добрия начин. В същото време се пази, гуш и цун   :bighug: