0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #640 -: Октомври 17, 2015, 22:24:37 pm »
Алис, пусни кръвен в понеделник, а утре пикни един Шуър или Престо.
Няма да мислиш лоши работи, чу ли! Зацапването в началото е доста често срещано. Някои жени имат такова зацапване до 13 г.с. и пак си раждат здрави и доносени бебета.
Относно рядкото бъркане на кекс и забременяване, аз съм живият пример за това и двете ми бременности са факт от един и два кекса за целия месец.

Всеки миг е още един шанс...
*
« Отговор #641 -: Октомври 17, 2015, 22:39:49 pm »
Алис с теб сме, зацапване често се появява при бременност на мястото на потенциалния МЦ. Така че не мисли лоши неща, всичко ще е наред

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
« Отговор #642 -: Октомври 17, 2015, 22:49:01 pm »
Да ви кажа, честно, ако О е била на 22 или 23 ден, значи сега съм в 10-11 ден след нея (както Маки обясни малко по-рано). В такъв случай аз нямам закъснение, а наближава датата на М. При мен задължително М идва 14 дни след О. Можеби това е причината?! Ох, къде е чак понеделник :(
« Отговор #643 -: Октомври 18, 2015, 02:37:03 am »
Алис  :bighug: :bighug: :bighug:
Дано не си права!
« Отговор #644 -: Октомври 18, 2015, 08:27:36 am »
Алис, наслаждавай се!!!! Аз също мисля, че това е ИЗ. Ако тръгваше М, щеше да тръгне, а не да се появява две вечери за по минутки. Да, не ти е закъсняло, очевидно е, че си с късна О., но това просто не е М! :bighug: :bighug: :bighug:

И аз се чудя коя е тази бъдеща мама, която се скатава. Без бой си признавам, че не съм аз :lol: :lol: :lol:

*
« Отговор #645 -: Октомври 18, 2015, 08:49:26 am »
Добро утро в неделя и от мен! Алис щом има втора черта на теста не го мисли толкова! Да не говорим, че няма как да знаеш кога точно ти е била О щом не си следиш БТ и не правиш тестове. Сперматозоидите знаем, че живеят по няколко дни в тръбите. Т.е. може да си както 12 дни след О, така и 7 дни след О. Както каза Смайлс понеделник ще е рано за УЗ, но спокойно може да си пуснеш един кръвен и да се похвалиш с резултата.

« Отговор #646 -: Октомври 18, 2015, 10:46:32 am »
Добро утро и от мен по никое време! :)
Пикнах си аз едно тестче Престо преди малко. Чертичката е далеееч по-видима от вчера :) Утре ще видим какво ще стане при лекаря. Знам, че е рано да видя нещо и не това ще е целта на посещението ми, а по-скоро въпросното зацапване. Надявам се всичко да е ОК :)
« Отговор #647 -: Октомври 18, 2015, 13:08:58 pm »
Добро утро от Калия :)

Голям сън направих :) заслужена почивка :)
Алис, спокойно, всичко ще е наред, няма да мислиш за глупости.
Къде сте всички днес? Времето е прекрасно и сигурно сте хукнали по разходки :) То и ние ще направим така. В гората по това време е уникално красиво. После може и снимчици да ви покажа :)
Хубав и усмихнат ден!
*
« Отговор #648 -: Октомври 18, 2015, 13:38:33 pm »
Алис, не го мисли зацапването, ами си бременен спокойно :)

Аз смятам, че първата бременна в темата. Ако има тайно бременни, то те са "тайно", а не "в темата" :) Също мисля, че няма смисъл да се опитваме да ги разконспирираме, те като се престрашат, ще си кажат. Дори и да не си кажат, това не е наша работа, ами да си гледаме "в темата", а не извън нея :)

Кали, задължително направи снимки, в САЩ по това време правят специален вид туризъм --> казват му leaf peeping --> хора, които пътуват (щото тук разстоянията са големи), за да видят и снимат есенните цветове на гората.

Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
« Отговор #649 -: Октомври 18, 2015, 16:57:20 pm »
Никакви снимки не направих. Гората все още не е облякла златната си премяна. На всичкото отгоре върху кучето намерих два кърлежа и разходката бързо приключи. В къщи още един намерих на ухото му, ужас, а си мислех, че им е минал сезона...Явно следващата ни горска разходка ще е на зима в дълбокия сняг :(
« Отговор #650 -: Октомври 18, 2015, 17:24:22 pm »
Аз нещо тръгвам да се раболявам май. И тъкмо си разсъждавам по писанията на Лили.. аха, моето ембрионче сега ми е отслабило имунитета  :P
А то просто мъжът ми донесе май вирус вкъщи, ама хайде....  :lol:

Наистина е много красиво в момента, въпреки че повечето дървета още зеленеят.
Ето една снимка от мен на един красив дъб в нашия квартал:

*
« Отговор #651 -: Октомври 18, 2015, 17:34:02 pm »
Браво, Усмивчица, прекрасна снимка :)

И аз съм чела за ембриончето и имунната система, защото нали съм с имунологичен проблем...

Настинки, сополи, кихане, болки в гърло, глава, мускули са също и симптоми на отслабен имунитет, понякога просто имунитета ни отслабва, а по време на ранна бременност, ембриончето го отслабва :)

Стискам палци за много ембриончета и бебета, а пък с настинките и вирусите ще се справим :)

Аз исках да питам, то май в имунната тема трябва да питам... Ама моите бебета бяха в края на 3 месец, т.е въпреки имунологичния ми проблем, са успели да се имплантират, но какво им е попречило да оцелеят?

Ако имплантацията продължава 2 седмици, значи имунологичните загуби ще са в периода 5-6 г.с. Нали? Или не? 

Кали, да им се не знаят и кърлежите... Добре че навреме си ги видяла и отстранила...
« Последна редакция: Октомври 18, 2015, 17:36:06 pm от makiyaki »
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

*
« Отговор #652 -: Октомври 18, 2015, 17:51:57 pm »
Аз пък докато четох въпросната статия се замислих след като ембриона привлича толкова много внимание към себе си, как изобщо успява да се справи с имунната система на майката? Каквито и вещества да отделя те едва ли ще го спасят от имунитета, освен още повече да увеличат клетките - убийци. Защото имунния отговор винаги зависи от количеството и вида на "враговете" - колкото повече вируси са навлезли в тялото, толкова имунната реакция е по-бурна. Изобщо това с имунния отговор при имплантирането нещо много ми е мъгляв  :(
Абе според вас нормално ли е нищо да не усещам все още? Имам чувството, че нито стимулация съм имала, нито трансфер - нищо не чувствам  8O
И БТ нещо ми е много ниска, уж взимам големи количества утрогестан. Чудя се дали ги усвоявам правилно, днес "излязоха" 2-3 сплескани капсули докато си слагах сутрешните. Бяха размекнати, но сякаш си бяха почти цели. Възможно ли е фоликула в десния яйчник да ми подтиска прогестерона и изобщо да навреди на имплантацията? Въпроси, въпроси, въпроси ...
« Последна редакция: Октомври 18, 2015, 17:54:49 pm от lilibell »

« Отговор #653 -: Октомври 18, 2015, 18:37:33 pm »
Нормално е Лили! Не влизай във филми, особено драми  :lol:
*
« Отговор #654 -: Октомври 18, 2015, 18:58:05 pm »
Лили, ти преди трансфера изследва ли прогестерон?

*
« Отговор #655 -: Октомври 18, 2015, 19:02:44 pm »
Maki изследвах го преди пункция, трябваше да е под 1 или нещо такова. Но преди трансфер не съм го изследвала, все пак взимах утрогестан и нямаше да има никаква полза от изследването. Защо питаш, каква ти е идеята?

*
« Отговор #656 -: Октомври 18, 2015, 19:21:26 pm »
Гледах вчера в дневника на Нина (форум дневници), че са и изследвали прогестерон преди трансфер и е бил 9 (аз не разбирам това дали е добре), но лекаря и е казал, че ако не се дигне, няма да правят трансфер, а ще замразят и ще чакат за трансфер, когато всичко с нейните хормони е наред. Можеш да прочетеш, има много полезна инфо и за ЩЖ в нейния дневник.

Та затова питах дали са го мерили твоя... Но пък тя май не е била на утрогестан предварително...

*
« Отговор #657 -: Октомври 18, 2015, 19:40:42 pm »
Да ама тя говори за прогестерон в деня на пункцията. Наистина ако е висок, мисля че над 1 се смята, че лигавицата започва рано да презрява и се измества имплантационния прозорец. На мен ми го мериха в деня на пункцията или деня преди нея, не помня колко беше, но беше ОК. Още не съм си взела всички изследвания от клиниката, дано като ходя да пускам кръвен да не забравя. Трябва да си събирам всички документи за архива

« Отговор #658 -: Октомври 18, 2015, 19:50:35 pm »

Привет, момичета!

Финиширах рано рано за този месец. Лелката даже ме изненада по-рано.  :?
Много ми е тъпо. Мисли си човек, че тъкмо е нацелил датата и е дал всичко от себе си, то се оказва, че датата е била съвсем друга. Явно да, щом ми идва по-рано. То поне да беше като хората, ами цял ден 5 капки. Така ще ме мъчи ден два и после ще тръгне като хората. Чудя се дали да не си сипя едно вино. Ама не знам дали ще удави мъката. Пфууууу....

Как сте вие?

Лиле, не си вкарвай излишни сценарии, ангажирай си ума с нещо по-полезно и интересно!

Маки, похвали се как мина вечерята със заека?

*
« Отговор #659 -: Октомври 18, 2015, 20:00:56 pm »
Мира, 5 капки подранили са си живо ИЗ :)

Лили, аз не ги разбирам много хормоните, затова ти казах да прочетеш. То и аз отгоре-отгоре четох и затова не съм и разбрала правилно. Значи всичко е наред --> медитации, положителни мисли и визуализиране на детската стая, както Синеочка обясни :) след 1 седмица да се отчетеш с + резултат.

Мира, излизам сега, но ще кажа за вечеряра с две думи --> не се състоя, че се наводнихме, а заека дори не беше простигнал.

Другата събота ще е вечерята, че и още едно семейство ще идват...трябва 2 заека да взема, дано да има пресни, че вчера замразените ги гледах --> внос от Китай и се отказах :(

Купих водка за заека, т.е ние имаме една литър и половина запечатана водка, която мислих да разпечатам, но ММ каза, не ще купим патронче. Та взел Смирнов патрон и го нахоках, че като ще е патрон да се беше сетил да вземе ракия (уиски де) но и с водка ще стане, само да докарат зайците. ЗС наводниението после ще ви пиша, че свга съм на вратата...