0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #560 -: Октомври 15, 2015, 20:52:52 pm »
Благодаря, Хрис!
Много е сладко клипчето.
Набебе да ни е на всички :)

По темата за изпълняването на желанията, най-много да си спретнем по една карта на желанията :)
Убедила съм се, че работи!
Аз трябва да обновя моята.
Този месец мина новолунието, но може другия.

*
« Отговор #561 -: Октомври 15, 2015, 21:08:25 pm »
Hris гледала съм клипчето, но никога не ми омръзва да го гледам пак и пак, зарежда ме изключително позитивно  :)
Набебе момичета, стягайте се и да нападаме бременната тема

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*
« Отговор #562 -: Октомври 15, 2015, 22:52:43 pm »
О, аз не мога да отворя в бокс, и в Англия не се отваряше, но се присъединявам към компанията и казвам "набебе".

Утре ще имам гости за вечеря и ще трябва да сготвя заек (от магазина купен), та който има заешки рецепти или тънкости за готвене на заешка яхния, на лични може да ми пише, аз отивам да чета за зайци :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
« Отговор #563 -: Октомври 16, 2015, 00:20:09 am »
маки, на заешкото чесъна му е майката :) Набучваш го и пъхаш вътре скилидки. После запържи месото първо за да се запечата и го мятай във фурната (+дафинов лист). За яхния не мога да дам съвет.
За мен работния ден най-сетне приключи. Лека нощ и сладки сънища на всичкиииии  :balk_126:
« Отговор #564 -: Октомври 16, 2015, 00:33:48 am »
Маки, сетих се, че няма да можеш да го гледаш и го търсих  в YouTube, но не можах да го намеря.
Заешкото на Кали ми звучи ммммного добре :-)
 Приканвам ви на чай лайка за безсъние. Сладки сънища
P.S мятам ви от третият вагон :balk_50: тъмнокосата
*
« Отговор #565 -: Октомври 16, 2015, 00:37:16 am »
makiyaki, виж в "рецептурника" тук рецептите за заешко. Лично аз за "драги гости", преди години готвих заек фрикасе (така се водеше поне). Не бях готвила заек дотогава и беше на "риск печели-риск губи" упражнението. Беше първо посещение на бъдещите ми (тогава) свекъри у дома.  :lol:Те са ми бивши свекъри от 4 години почти, ама въпросният заЯк още се коментира колко бил прекрасно сготвен тогава. Мога да опитам да изровя рецептата, ако те интересува.
Заешкото е от "по-сухите" меса по принцип, а този тип месо, за да не стане жилаво - иска някаква киселина и поне леко задушаване (или сваряване за предварителна обработка). В зависимост от конкретна рецепта и вкусове - лимон е ОК, за който обича, но остава вкуса и армоата му после. Ако искаш крехко месо без следа от ползваната киселина - бяло балсамико е идеално за целта.

Успех на всички с правенето на бебета, заешкото - лесно  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #566 -: Октомври 16, 2015, 00:47:11 am »
Маки, пратих ти моята рецепта на лични.
Успех с кулинарните приключения! :)
« Отговор #567 -: Октомври 16, 2015, 09:10:59 am »
Добро утроооо :)
Хайде на закускаааа!
В петък е някак по-широко около врата и по-леко на душата :D Чудесен петък ви желая!

« Последна редакция: Октомври 16, 2015, 09:24:15 am от Mirracles »
*
« Отговор #568 -: Октомври 16, 2015, 09:17:35 am »
Добро утро! Наистина ако има нещо по-хубаво от петък, това е събота  :D

« Отговор #569 -: Октомври 16, 2015, 09:26:30 am »

Това ми напомни за един виц: Единственото, което пречи на петъка е фактът, че е сряда  :D
Топи път обаче, не е такъв случая и нищо не пречи да се насладим на петъка
Как си, Лиле? Вкъщи си си, нали? :)
« Отговор #570 -: Октомври 16, 2015, 09:44:12 am »
Добро утро на всички!

Лили, удобно ли е да разкажеш как минават процедурите до тук.
Все чета по различните клиники как е, но там не ти казват за личните преживявания.
Дали е неприятно, дали боли....
Аз все повече се навивам на инвитро на ЕЦ, защото не става спонтанно, а на инсеминации не вярвам много. Иска ми се да взема решение и да започна да събирам парички, въпреки, че никой не казва (дори и ориентировъчно) колко ще ми трябват...

Разбира се, може и да не отговаряш, защото си е много лично, пък и да не стане нещо... де да знам...
« Отговор #571 -: Октомври 16, 2015, 10:11:37 am »
Евелина,

Аз също живо се интересувам от това какъв е бюджета. Тези дни разглеждам ценоразписите на клиниките, има ги във всеки от сайтовете. Питах и в другите теми за текущи процедури.
Ако някои от отговорите могат да са ти полезни, виж тук:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=51172.msg1113008;topicseen#msg1113008

и тук:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=41881.0

Имай предвид, че преди да отидеш на първоначален преглед в конкретна клиника по стерилитет и да ти кажат какво могат да ти предложат на база на твоите изследвания и тези на партньора, няма как да прецениш какъв ще е бюджета. Някои клиники не практикуват инвитро на естествен цикъл при жени, които нямат изчерпан яйчников резерв.

Първо трябва да се изясни има ли основание да кандидатствате по фонда. Можеш да прочетеш при какви случаи и какво финансира фонда тук: http://www.car-bg.org/finance.htm
Освен това бюджета много зависи от индивидуалния протокол, който лекарите избират за процедурата, дали има нужда от дъпълнителни изследвания или процедури, които не се покриват от фонда и тн.

От материалите, които съм прочела досега и отговорите на момичетата, една пълна процедура излиза средно към 5,000 лв, колкото покрива и фонда. Това не включва първоначалните изследвания и прегледи, както и медикаменти или изследвания, извън това, което се покрива от фонда. Част от момичетата са доплатили и до 5,000 лв (всяка различно, някои и по 100-200 лв само)извън това за медикаменти, езледвания, замразяване на ембриони, трансфер на замразени ембриони и тн. Някои не са доплащали нищо, защото не се е наложило и процедурите им са излезли дори под 5,000 лв. Фондът отпуска 40% в началото на процедурата и останалото, колкото е необходимо след официалното приключване на процедурата.

Според момичетата, които вече са минали по този път, при кандидатстване по фонда чрез клиниката, която ще води процедурата, отнема средно около 6-8 месеца да ти излезе одобрението и да си вземеш заповедта.

Разбира се, аз нямам практически опит, това са само събрани отзиви, затова и аз ще съм благодарна, ако момичетата с опит, споделят нещо повече.  Надявам се да съм ти била полезна.

« Последна редакция: Октомври 16, 2015, 10:23:59 am от Mirracles »
*
« Отговор #572 -: Октомври 16, 2015, 10:32:37 am »
Mirracles вкъщи съм си, но само за днес за съжаление. Не мога повече да отсъствам от работа, надявам се 3 дни да му стигнат да се доразвие и имплантира. Всеки ден се моля за него ...
evelin за мен ЕЦ или най-малкото с лека стимулация колкото да се подобри качеството на Я е най-добрия вариант защото е най-малко натоварващо за тялото, най-близо до естествените процеси и най-малко натоварващо финансово. Въпреки всичко се подготви добре финансово защото се пускат на няколко пъти хормони, задължителните изследвания за пункция,зависи и какви лекарства ти изпишат. Като започнеш такава процедура не може да правиш компромиси с качеството, така че си приготви колкото можеш повече парички, защото непредвидени разходи винаги има.
Иначе за самата процедура какво да ти кажа, аз май повечето си емоции покрай процедурата съм ги споделила подробно досега  :lol: Основното е, че всичко минава леко ако имаш доверие на лекаря си. Задължително като решиш да правиш нещо, отиваш на 3ти ден да проверят дали нямаш задържани фоликули или друг проблем, пускаш хормони и двете неща се тълкуват едновременно. Ако всичко е наред начертавате програмата. Според мен повечето лекари преди да се съгласят на напълно чисто ЕЦ, опитват с лека стимулация с идеята да тръгнат повече фоликули. Ако имаш лекарства най-добре тренирай от сега мъжа си да ти ги слага защото е по-удобно и спокойно да си си вкъщи. Или ако имаш съседка медицинска сестра, лекар и т.н. също може да я помолиш. До пункцията няма какво толкова да се прави освен да се следят фоликулите и да си направиш навреме задължителните изследвания, но не прекалено рано защото ако се канселира пункцията само ще се набуташ с едни пари, които ще ти трябват по-нататък. После е пункцията, която също минава доста леко - ако имаш 1-2 фоликула изобщо не я усещаш, макар че мен и до сега ме наболява пунктирания яйчник. Представям си какво им е на жените с по 15-20 фоликула  8O После започва голямото чакане - дали се е оплодила, как се развива и т.н.
Момичета виждам, че се интересувате от цените - не може да ги изчислите от сега защото зависи какви лекарства ще ви назначат, какви дози, колко време ще ги взимате (това зависи как се развива фоликула - ако бавно се развива, стимулацията е повече дни), отделно има всякакви екстри и извънредни разходи - примерно може да се наложи асистирано излюпване на ембриото, което в различните клиники струва различно, ембриоглу - в Щерев например е безплатно, в моята клиника в Токуда струва 230 лв. Ако питате мен пригответе си средно 2500 лв. за ЕЦ или за модифициран цикъл с лека стимулация, като тук се включват задължителните предварителни изследвания, пускане на хормони, евентуално лекарства (пак зависи какви и колко)

« Отговор #573 -: Октомври 16, 2015, 11:59:47 am »
Мерси на подробностите, Лили!
Аз не искам стимулации заради моите миоми. И преди да попитате, смятам, че моя док. ще се съгласи на процедура, въпреки тях.
Имало и някакъв вариант със съвсем лека стимулация, който мога да допусна.
През фонд няма как да минем, защото не отговаряме на изискванията. Ще трябва сами да се финансираме за съжаление. Нали трябва да има пари в държавния бюджет за "многодетните социално слаби (и непълнолетни и безработни и...) майки".
Замислих се за качеството на Я, което споменаваш. Аз от 5-6 месеца пия всички тези добавки. ТЕ би трябвало да подобряват качеството. Може ли да не ми се налага да взимам и ДРУГИ неща с тази цел?
Уфффф толкова е сложно.
Когато някой напише "мина трансфера и чакам тест" си мисля "ето на, половината битка спечелена, щом други го могат, защо не и аз".... Обаче никак не е лесно.
Ако работя нямам време за всичко това. Ако не работя - нямам пари. Изобщо... омагьосан кръг - поне при мен...
*
« Отговор #574 -: Октомври 16, 2015, 12:28:52 pm »
Здравейте,момичета.
Най-силно се вълнувам за състоянието на Лили,не че останалите сте ми е по-безразлични... разбирате ме,предполагам  :)
Лили,кажи,мила,как си,как се чувстваш, всичко наред ли е с бъдещото бебе...всичко разказвай.
всички тръпнем от очакване   :grouphug2:
*
« Отговор #575 -: Октомври 16, 2015, 13:00:00 pm »
Лили, влизам заради теб, стискам палци да си мътиш още около 9 месеца и накрая да ни зарадваш.Дано, дано стискам палци!

*
« Отговор #576 -: Октомври 16, 2015, 13:09:49 pm »
Лили, палците са силно стиснати! Дано всичко да продължава да бъде наред :) :bighug:
*
« Отговор #577 -: Октомври 16, 2015, 13:44:50 pm »
rrrr радвам се, че ме мислиш  :bighug: Все се опитвам да "усетя" нещо, някакъв сигнал и знам, че е още рано, но не мога да се въздържа  :) Иначе всичко друго е наред, но още се чудя дали не се движа твърде много. В някои клиники препоръчват лежане, на мен ми казаха да си продължавам нормалния живот.
evelinapa добавките със сигурност помагат така че си ги пий въпреки че и те са сума, която допълнително натежава. Какви "други" неща имаш предвид? Хормонални препарати ли? Според мен и двете са важни, не знам как да ти обясня защо мисля така. Значи доколкото съм чела формирането на Я започва около 3 месеца преди да стане фоликул. За това време действат добавките, за да подобрят качеството. Обаче когато вече се появи антрален фоликул, от който после да се развие доминантен, много важна роля играят хормоните. Питала съм лекари кое е първото - кокошката или яйцето, т.е. дали качеството на Я се определя от хормоните в дадения цикъл или обратно - Я определя хормоните. Отговорът е както винаги, че и двете едновременно си въздействат  :lol: т.е. на обикновен език си го превеждам, че медицината не знае. Ако в даден цикъл има шанс ако Я не е много качествена в началото и при други условия примерно би се развила в задържан фоликул, то с хормонален контрол да узрее качествено, да овулира и т.н. Нашите лекари много малко обясняват може би защото самите те не са наясно с всичко в тялото и как всичко си взаимодейства. Те си имат някаква практика и знаят, че ако направят това става онова, ако изпиеш еди какво си ще стане еди що си и си го следват. Но като ги питаш защо това е така и от какво се влияе, най-много да получиш обяснение за оста хипоталамус- хипофиза- яйчници  :lol:

« Отговор #578 -: Октомври 16, 2015, 13:55:34 pm »
Точно хормонални препарати не искам да приемам. Хормоните ми са си наред, въпреки че мислех, че не са. Мога да приема примерно хормон за пукане на фоликула, но не искам да вземам такива за узряване или за получаване на повече Я, защото ми се струва, че са естрогенови препарати. Точно тях не искам.
Наистина май май насляпо стрелят повечето клиники и специалисти, но то си е организъм, не можеш да си сигурен как работи, как ще реагира и т.н.
Не знам и аз какво да реша. Що не може да е лесно като при другите?
*
« Отговор #579 -: Октомври 16, 2015, 14:10:43 pm »
Като не искаш няма кой да те накара на сила. Настоявай си да е напълно ЕЦ. Сами си плащаме всичко и е редно да взимаме сами решенията. Не мисля,че някой ще те насилва ако не искаш да правиш стимулация. А иначе стимулиращите препарати мисля че съдържат ФСХ и ЛХ или само ФСХ, не съм чувала да съдържат естроген, но може и такива да има