Здравейте мили мои,
Как е настроението в този облачен есенен ден? На мен ми иде само да се свия под едно одеало вкъщи и да спя поде една седмица
Стискам палци на онези, които са в очакване! Дано най-сетне завалят положителни тестове в нашата тема!
Май никой наоколо не си е правил ЦС в Щерев и не мога да намеря отзиви.
Важно ми е да се направи както трябва, защото освен проходимостта на тръбите с нея се надяват да видят и по-ясно миомното възелче и да се прецени дали да се прави хистероскопия. Повечето лекари дотук казват, първоначално, че няма никакъв проблем, много е малко. После казват, че няма никаква гаранция, че това е пречката (все пак става дума за нещо доста микроскопично), но било хубаво все пак да се махне, ако реша. Паралелно с това едната лекарка ми каза, че е правила инвитро процедури и на жени с доста по-сериозни и големи миомни образувания, които не са искали или не е било възможно да си ги махнат и не е имало съществен проблем, освен някакво кървене по време на бременността. Не мога да разбера това изискване за "чиста матка", без никакви образувания, изискване на клиниките по стерилитет ли си е (пише го в сайтовете им като условие за инвитро) или е изискване на фонда, ако се кандидатства за покриване на разходите по инвитро.
Тези от вас, които са минали през оперативна хистероскопия, при кой хирург си я направихте и доволни ли сте? От това, което чета в нета и тук във форума, май вече са го превърнали в индустрия и на всяка втора жена й измислят нещо, заради което да се направи или диагностична или оперативна такава, а вече са измислили и следоперативна "second look" хистероскопия. Чета вече за няколко случая, в които е имало съмнения за полип, който се оказва, че изобщо не съществува и кажи речи напразно са правили процедурата. На мен също ми спрягаха нещо на единия преглед за потенциален полип, а никой от другите лекари не вижда подобна находка при УЗИ.
Различни хора ме насочват евентуално към д-р Алан Начев, д-р Румен Димитров или д-р Калчев.
Имате ли отзиви за някой от тях по отношение на хистороскопиите?
Като имам предвид, че преди няколко месеца д-р Р. Димитров при преглед при него, за това микроскопично нещо директно ме насочи към лапароскопия при пълна упойка при него, трудно ми е да се доверя на преценката за необходимостта от тази оперативна намеса.
Съвсем се обърках вече. Да ги слушам ли да си правя такава хистероскопия или попадам на поредния случай, в който си осигуряват работа на гърба на пациентите. И преди ми се е случвало известни лекари да ме агитират за операция, която отказвам и в последствие се оказва, че изобщо не е била необходима в моя случай (щяха без малко да ми правят ЯМР и да ме готвят за операция на кръстни връзки на коляното, което до няколко месеца се възстанови напълно без никакви интервенции)
Дълго стана, но се чувствам много объркана и исках да споделя и да намеря съвет от вас, ако имате опит с това.