0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #40 -: Септември 30, 2015, 13:55:11 pm »
Ягодка, какво ви казват докторите? Какви са плановете? Вие нещо пиете ли?
ММ нищо не приема. Питах доктора, той каза, че може някакви витамини ако иска да пие, но нищо конкретно не изписа. За спорт каза, че било хубаво, да. Ние от 3 седмици ходим на йога, ако има ефект веднага ще споделя  :lol:  :lol:
« Отговор #41 -: Септември 30, 2015, 14:11:33 pm »
По темата за подобряване на мъжкия фактор изчетох какво ли не, но в основни линии сe препоръчва следното:

- намаляване на алкохол и цигари, по възможност спиране;
- активно движение/спорт за подобряване на кръвоснабдяването в тазовата област;
- прекратяване на вредния навик да се носят мобилни телефони в джобовете на панталона (излъчванията им са вредни);
- разнообразна храна с наблягане на достатъчно белтъчини, Омега 3 и 6, цинк, магнезий и витамини;
- прием на добавки със селен или хапване на поне два бразилски ореха дневно - селенът е много важен за спермогенезата;
- достатъчно сън;
- по-широки панталони и избягване на прегряване на тестисите, без горещи минерални бани, сауна и тн.
« Последна редакция: Септември 30, 2015, 14:15:17 pm от Mirracles »
« Отговор #42 -: Септември 30, 2015, 15:43:18 pm »
И аз се записвам в новата темичка, с благодарности към Бебе.
Пожелавам успех на всички момичета!

Момичета, този месец съм леко доволна поне от температурната разликата в двете фази - 0,37 засега. Предните няколко месеца беше по-малка. Иначе, очаквам цикъл следващата седмица.
« Отговор #43 -: Септември 30, 2015, 16:29:36 pm »
Ягодка, какво ви казват докторите? Какви са плановете? Вие нещо пиете ли?
ММ нищо не приема. Питах доктора, той каза, че може някакви витамини ако иска да пие, но нищо конкретно не изписа. За спорт каза, че било хубаво, да. Ние от 3 седмици ходим на йога, ако има ефект веднага ще споделя  :lol:  :lol:
Ами пие андрозитол и селен от 7 месеца вече.Процента не се вдига , но подвижните и бройката да.
Дано помогне йогата :) Ходили ли сте на уролог :)
*
« Отговор #44 -: Септември 30, 2015, 19:15:58 pm »
Когато направихме първата спермограма и излезе проблема - тогава за нормална се взимаше морфология над 14 %, ние бяхме под нормата. Много четох тогава как да се подобрят нещата, навсякъде пишеше, че морфологията е трудно ако не и невъзможно за подобряване. Тогава усилията ми бяха насочени предимно към повишаване на бройката и подвижността. При втората спермограма мисля,че морфологията се беше вдигнала с 1 или 2 %, не помня точно, но количеството и подвижността бяха доста по-добре спрямо първата.
В Щерев ми бяха казали, че не може да се правят изводи на базата на една спермограма. Трябва да се направят поне 5-6 последователно, за да се прецени дали наистина има проблем. Наистина е вярно, че при мъжа нещата се променят с течение на времето и затова лошата спермограма може да е моментно състояние.
Дописвам: много съм хепи, излязоха ми днес резултатите от хормоните. ФСХ ми е паднал до 11.99  8O :D И ЛХ този месец ми е надолу. Толкова ми се иска да са се изчистили гадовете и да опитаме още едно ЕЦ ама този път без лекарства...
Ето ги като цяло:
Prolactin ( Пролактин ) 216.80 mIU/l М: 86 - 324; Ж: 127 - 637
LH ( Лутеинизиращ Хормон ) 6.04 IU/l М: 1.7-8.6; Ж: фол. 2.4-12.6, овул. 14-96, лут. 1.0-11.4, мен. 7.7-59
FSH ( Фуликул Стим. Хормон ) 11.99 IU/l М: 1.5-12.4; Ж: фол. 3.5-12.5, овул. 4.7-21.5, лут. 1.7-7.7, мен. 25.8-134.8
Estradiol (Естрадиол) 177.10 pmol/l М:28-156;Ж: 1-10г.22-99.1,фол. 46-607 овул. 315-1828, лут. 161-774, мен. до201
Progesterone ( Прогестерон ) 2.04 nmol/l М: 0.7-4.3; Ж: фол. 0.6-4.7, овул. 2.4-9.4, лут. 5.3-86, мен. до 2.5
« Последна редакция: Септември 30, 2015, 19:23:33 pm от lilibell »

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*
« Отговор #45 -: Септември 30, 2015, 21:10:28 pm »
Браво, Лили! Само притесненията ти бяха големи за този пуст фсх (ама то и аз бих се притеснила  :oops:), ама ето че има подобрение, дано все по-добре да става и даже няма какво да го чакаме да пада още, ами направо другия месец вече да си бременна  :goodluck:

Аз четох в другата тема, че и Гиаани доста го е смъкнала фсх-то, значи има надежда за повлияването му :)

Лили, дано да са се изчистили гадовете и да стартирате процедурата.

Иначе, след всичко прочетено дотук за спермограмата, и особено след несериозното отношение на доктора към необходимостта от такава (докторът каза "щом те е забременил 2 пъти, добра му е спермата 8O), реших, че върнем ли се от Лондон, стартираме и ние процедура... Направо ин-витро, че да успеем да замразим ембриончета, докато имаме още яйца и сперматозоиди. Все пак се надявам дотогава да съм забременяла де, но важното е, че имаме план за действие :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
« Отговор #46 -: Септември 30, 2015, 22:07:34 pm »
Maki те още са ми големи притесненията защото мина година от лапарото и хормоните ми още не са се оправили. Дано поне рецидива на ендометриозата ме пропусне или поне да родя пък тогава каквото ще да става  :( Този път ако стигна до ЕЦ ще настоявам без никакъв цитротид - направо прегнила и пункция.
А иначе е хубаво, че имаш планове. Аз все пак ти пожелавам нещата да се случат по естествен път, но и до инвитро да стигнеш няма какво да му се притесняваш. Лекарите могат много неща да казват, но те нямат зор. Ние имаме зор и затова не трябва да ги оставяме докато не си свършат работата, за която им плащаме. Аз ако знаех преди години, че ще имам такива проблеми, още на 23 щях да започна да замразявам яйцеклетки  :( друго си е като ги имаш защото лигавицата и хормоните могат да се моделират с лекарства, но яйцеклетките не. Така че дори да не стигнете до инвитро, хубава ти е идеята да започнеш да замразяваш. А след това даже мъж не ти трябва  :lol: може да си размразяваш и да си правиш трансфери когато пожелаеш

*
« Отговор #47 -: Септември 30, 2015, 23:10:44 pm »
Maki А след това даже мъж не ти трябва  :lol: може да си размразяваш и да си правиш трансфери когато пожелаеш

Хаха, ех, Лили, така ме разсмя, не мога да спра да се хиля  :lol: Ама много правилно си го казала. Аз се надявам още дълги години с ММ да се радваме на присъствието си и щастливо да съжителстваме, но още по-спокойно ще ми е да сме подсигурили ембрионите.

За яйцеклетки съм чувала, че не е добре да се замразяват, имат голямо количество течност в тях и само 50% преживяват замразяването. В крайна сметка от 100 замразени, 50 живи си е добро количество за вбъдеще, но най-добре преживяват размразяването ембрионите.

Вие този цикъл ли ще пробвате на ЕЦ?
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

*
« Отговор #48 -: Септември 30, 2015, 23:15:28 pm »
Вие този цикъл ли ще пробвате на ЕЦ?
Много се надявам, но за целта трябва задържаните да са се изчистили. Иначе ако са още там, док едва ли ще се навие да прави пункция. Обикновено иска всичко да е по учебник преди да стартира нещо защото всяка процедура е натоварваща - психически, емоционално и финансово. Може би затова гледа да играе на сигурно. Интересното е, че температурата ми в първата фаза е закотвила 36.4, ето днес пак ми падна. Преди никога не ми е била толкова ниска в първата фаза. Въпреки това миналия месец задържаните си бяха факт. Сега ме наболяват и двата яйчника, не знам това дали е добре или не  :?

« Отговор #49 -: Октомври 01, 2015, 00:07:39 am »
Здравейте момичета :)

Лили, много се радвам, че ти се подобряват хормоните и стискам палци надеждите ви за процедура на ЕЦ да се сбъднат!

Маки, по темата за замразяването, хубаво си го измислила. Това си е един вид застраховка.
Преди време  бях учудена от една статия, пишеше, че американски компании дават като соц придобивка на жените пари за замразяване на яйцеклетки.

Аз съм скапана от дългия ден, затова ви пожелавам сладки сънища и до утре!
*
« Отговор #50 -: Октомври 01, 2015, 01:49:05 am »
Мира,

"дават" в Америка може би значи срещу заплащане :)  :lol:  Дори раждането в Америка струва $10 000, няма безплатна вечеря... :?

Лили,

дано са се изчистили фоликулите, кога си на преглед?

« Отговор #51 -: Октомври 01, 2015, 09:35:44 am »
Добро утро момичета,

Как сте в днешния слънчев ден?
Мен пак ме боли левия яйчник. ПРи това почти седмица преди предполагаемата О. И предния месец беше така, после отшумя. Какво става не мога да разбера. ПРедния месец АГ каза, че ми е наред яйчника и нямам поводи за притеснения. Тогава защо ме боли!? Надявам се пак да премине спонтанно.

И все пак така хубаво грее слънце от сутринта, че е трудно да не се усмихваш :)
Усмихнат и успешен ден на всички!

п.п.
Маки,

Нямам представа как работи схемата с плащането за замразяването, но поне в статията пише, че няколко компании предлагат поемането на такива разходи, като част от пакета социални придобивки, които се полагат на служителите им.  Ето и статията: http://time.com/3509930/company-paid-egg-freezing-will-be-the-great-equalizer/

*
« Отговор #52 -: Октомври 01, 2015, 10:45:29 am »
Лили,
дано са се изчистили фоликулите, кога си на преглед?
разбрахме се за утре сутрин,стискайте ми палци.
Mirracles за мен болките в яйчниците означават две неща - или задържан фоликул или растящ фоликул. И двете съм ги доказала с УЗ - когато пиех клостил и доказано имах растящи фоликули също имах болки в яйчниците, усещах, че работят. Миналия месец когато имах задържани фоликули също доказано с УЗ, пак имах болки в яйчниците. Така че при теб аз бих заложила на растящи фоликули.
Aeryn обикновено андролозите нищо не изписват за подобряване на морфологията. Ако няма варикоцеле, някакъв генетичен дефект и т.н. най-много да ти изпишат витамини и трибестан. Поне на нас това ни дадоха. Тук момичетата с мъжки фактор препоръчват бърканицата, която даже е вкусна за радост на мъжете. Също аз бях купила андрозитол, но само един месец. Различни добавки се отразяват много добре на мъжката фертилност - примерно селен, цинк, фолиева. И разбира се трибестана, но ние го пием под формата на чай с мед
« Последна редакция: Октомври 01, 2015, 10:48:24 am от lilibell »

*
« Отговор #53 -: Октомври 01, 2015, 11:45:27 am »
Здравейте! Относно подобряването на семиниграмата, при нас преди години даде резултат. След около 6-8 месеца приемане на добавки и витамини, забременях спонтанно.

Сипругът ми пие​ше​ на ден:
Zink- 16 мг/ден
Vit. С - 1000 мг/ден
Vit. E- 400 мг/ден
Андийски мак- 1000 мг/ден

А в този форум можете да прочетете какви чудеса са ставали: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=2680.0
« Последна редакция: Октомври 01, 2015, 13:04:07 pm от lucrecia »

Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
« Отговор #54 -: Октомври 01, 2015, 12:58:26 pm »

Lucrecia,

Много благодаря за информацията. Погледнах и в темата, която си ни изпратила.
ММ също пие мака от Андите в момента, но е спрял добавката с цинк и вит Е и другите щуротии.
Трябва пак да го прикоткам да почне. Тази комбинация, за която пише в темата е добра (ДОПЕЛХЕРЦ актив ИМУНОАКТИВ - ДЕПО таблетки) със състав:  Цинк - 5 мг.;  Витамин Е - 36 мг.;  Фолиева киселина - 400 мкг.;  Витамин С - 300 мг.;  Селен - 30 мкг ми се струва доста добра. А щом има и хора, които са я изпробвали и са видяли полза, още по-чудесно :)

*
« Отговор #55 -: Октомври 01, 2015, 14:19:26 pm »
Момичета наистина някои показатели в СГ могат да се менят като подвижност, но морфологията се променя много трудно и изисква мноооого време и промяна в начина на живот и пиене на куп добавки.Тази спермограма на rrrr според мен си е за ин витро направо.Критериите са по СЗО да е над 4%, а по Крюгер над 14% се счита за нормално да е.Така че направете си сами сметката дали 4% нормални сперматозоиди е нормално и какви са шансовете.Да има забременели спонтанно с такива критерии, но е след много години опити, много често след стимулация или ин витро преди това.Също така това, че имате вече едно дете не значи, че не може да се появи така наречения вторичен стерилитет.
Във форума и сайта има много информация, отнема малко време да я намерите, прочетете и да питата в правилните теми.Казвам ви го не за да размахвам пръст, а за да не губите време и нерви в напразни опити.

« Отговор #56 -: Октомври 01, 2015, 14:31:31 pm »

Маги,

Не вярвам някой наистина да храни илюзии, че само с добавки ще оправи нещата като с вълшебна пръчица, макар че има хора, които са имали късмета да успеят спонтанно и преди да стигнат до процедурите, които са им препоръчани. Все пак пиенето на добавки подобрява качеството на материала и с оглед на бъдеща процедура.

*
« Отговор #57 -: Октомври 01, 2015, 14:46:41 pm »
И аз познавам хора точно преди процедура или след такава да забременеят.Моя мъж доста дълго време пиеше добавки, както и го гонех с бърканицата с мед и с чай да пие.Не че му харесваше и не че се подобри невероятно СГ с това.Аз и за това казах, да се пристъпва към действие, да се намерят причините.А и в подфорума за Стерилитет при мъжаси има въпроси към медицински консултант, мисля, че той по-добре от нас може да интерпретира една СГ.
И не не ме разбирайте ква е тая дошла и размахва пръст, далеч съм от подобен вид изяви, но на нас ни трябваха 5г за да станем родители.Сега започнахме да искаме второ, но аз съм си поставила ясни граници че ако до определен момент не стане нормално просто започваме пак всичко от начало.Защото годинките вървят, а яйцеклетките не стават по-хубави.

« Отговор #58 -: Октомври 01, 2015, 15:10:28 pm »

Мерси за линка към консултантската тема, Маги!
Малко трудно се оринтирам из подфорумите все още, а ще ми трябва, защото съм си намислила да се консултирам и с д-р Мели, когато излязат резултатите от новата СГ на ММ.
*
« Отговор #59 -: Октомври 01, 2015, 16:32:32 pm »
Момичета, добро утро и от мен.

Мира, благодаря за статията, прочетох я и доста интересно ми стана, но за съжаление не е безплатно :) с две думи, всеки работник трябва да си купи здравна осигуровка от работодателя. В бг здравната осигуровка мисля, че се плаща на държавата. В Америка се плаща на работодателя. Всеки работодател предлага различен пакет осигуровка, която служителят си купува всяка година и му се полагат отстъпки при прегледи и медицински услуги :) примерно таксата за личен лекар (в бг май е 2 лв ако си здравно осигурен), в Америка здравно осигурените плащат $20. Таксата за специалист е $40. Та мисълта ми беше, ако работя за Апъл и си купя от тях здравна осигуровка, която включва безплатно (или с отстъпка) замразяване на Я, то ако си загубя работата в Апъл, губя и яйцеклетките ...или си ги плащам.

Иначе съм съгласна, че независимо дали работодателят осигурява или не някаква програма за замразяване на Я, това е бъдещето и все повече и повече хора ще го практикуват :) дори и да е самофинансирано, а то като се замисли човек НЕсамофинансирано не съществува  :lol:

При мен още няма МЦ, а тестовете за Б са отрицателни, пфу, искам вече да започваме опитите в новия цикъл, но той още не тръгва :/

Лили, стискам палци за хубав УЗИ утре и за стартиране на ЕЦ.

Мира, на вас кога ви е часът за репродуктивен специалист?

Поздрави на всички пишещи и укриващи се момичета... Калия, виждам те :) шегичка, разбира се :)