Добро утро и от мен, макар че вече е 9 часа, а съм станала в 4:30 и от 5 до сега пера чаршафи и юргани, след инцидент на котето в леглото... И тук хвърлях по едно омо, че иначе не ми спори работата.
Взимам си от Инката --> 2 чашки и малко ягодки с бисквитки
и сядам да обсъждаме дневния ред
Кали, радвам се, че се оправя цикъла и добре, че си взе болничен, че не да ти се вие свят сега на работата, а да си пазиш леглото и да се възстановяваш по-бързо!
Мира, купи ли тестове и от кои?
Любов, дано да е паднал хормона на щитовидната, вчера четох в дневника на Нина, че тя само със прием на селен е успяла да го смъкне, така че тичай и до магазина за бразилски ядки.
Ррр, вили, Мира, нареждам се и аз на опашката за подаряващите
на мъжете си.
Лили, Мира, аз бобови растения у нас покълвам всяка седмица. Като ги накисна във вода вечерта в една голяма купа за правене на кекс/тесто, сутринта ги измивам, махам водата и ги слагам в една тавичка и бум във фурната, че да не се прашат и да не ги лазят мухите. След 1-2 дни са покълнали. Две тавички имам, някой път едновременно правя леща и нахут, друг път като покълне лещата, слагам я в бъркан в хладилника и в тавата нареждам нахут.
Лошото е, че ги готвя. А сега ще трябва да ги ям сурови. Не че са неприятни, ама повече от 4-5 сурови зърна нахут и 1-2 лъжици леща на ден, трудно да изям. Сега ще търся рецепти за салати, в които да ги слагам. Най-лесно и вкусно и бързо се покълва жито, но аз не мога заради глутена. Затова за сефте пробвам с ориз, да видим дали ще стане. Накиснала съм и боб за готвене, но той не покълва, явно го "скопяват" преди да го пакетират за продаване. Ялов боб ядем :/
Слънчогледови семки не съм чула, но ще потърся инфо. В нас имам семки от лен и чия, може с тях да пробвам. Да, даже още днес ще ги накисна. Като ще е ензим терапия, да е цялостна