0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #220 -: Октомври 06, 2015, 16:23:35 pm »

wqra,

Не е нужно да се преместваш, добре дошла си и тук. Извинявай, ако така е прозвучало. Просто ти предложих да пишеш в онази тема с този конкретен въпрос, за да получиш по-адекватен отговор.

*
« Отговор #221 -: Октомври 06, 2015, 16:29:16 pm »
Вяра, ако правиш бебе, тук е темата. Тук сме с всякакви проблеми и безпроблеми събрани и при различни специалисти, затова Мира каза, че конкретно за Персенска, питай в другата тема. А общо за бебеправенето тук ти е мястото  :lol:

За всички нови членове, при присъединяване към темата, предлагаме бисквитки и кафе Инка :) ох, само да не се появят пак кроасаните на Кали, че ще тичам пак до магазина  :lol:
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
« Отговор #222 -: Октомври 06, 2015, 16:56:36 pm »
Здравейте. Ще си чакам бисквиткити и кафето :D. Аз да споделя - по едно време ходех на фоликулометрии, но понеже нямам възможност да ходя всеки месец, започнахме да наблягяме на опитити от 10-ти ден от МЦ до към 20-ти през ден или всеки ден, според случая. Моята овулация е около 17-ти, 18-ти ден и така съм спокойна, че няма да я изпусна. Е, друг е въпросът, че не се получава, но поне не меря температура и не правя вече тестове за овулация.
« Отговор #223 -: Октомври 06, 2015, 17:05:29 pm »
Ако д-р Персенска ми разреши   :) надявам се да има какво да споделям.Защото обичам бисквитки,особено ако са с шоколад..
*
« Отговор #224 -: Октомври 06, 2015, 17:06:20 pm »
Някой да пусне кафе с бисквитки, че аз от телефона на мога ... :)

Алекса, точно така е --> когато човек прави кекс през ден, няма нужда от тестове, но при нас кекса е 2-3 пъти в месеца, затова се наложи следене. Този месец сме решили да се отдадем на любов...да видим какви ще ги свършим :)

Успех на всички!
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
« Отговор #225 -: Октомври 06, 2015, 17:11:23 pm »
 osi_5   :coke: Пуканки и сок става ли..Не намерих кафето.
« Отговор #226 -: Октомври 06, 2015, 17:15:09 pm »
Кафе и бисквитки пристигат веднага :D

Алекса, моята АГ също ни беше инструктирала така - от 10 до 20 ден през ден, за да сме сигурни, че няма да пропуснем момента. Но не винаги успява човек да "спазва" този график. И тъй като досега това не даде резултат, мисля да пробвам с тестове за О от този месец, дано ни е на късмет!

« Отговор #227 -: Октомври 06, 2015, 17:25:34 pm »
И ние сме така - голяма любов, голямо нещо, чак вече ММ се измори :-)

« Отговор #228 -: Октомври 06, 2015, 17:39:46 pm »
Ама то не може все така...
В един момент става като задължение и нещата много се смахват. Ние така издържахме точно 5 месеца. И пак нищо де...  8O
« Отговор #229 -: Октомври 06, 2015, 17:44:18 pm »

Ами то си е изморително, когато стане под график и по задължение.
Понякога чак яд ме хваща. Толкова пазене през годините (преди да решим да ставаме мамчета) пък накрая да излезе, че то изобщо не се прихващало така лесно от раз  :D
« Отговор #230 -: Октомври 06, 2015, 18:02:23 pm »
Е, ние не сме точно по график, но се усеща напрежение, защото знаеш, че тези дни се налага. Ако е по друго време нямаме проблем, но просто в тези дни (както казах ходя на лекар да я следим), та в тези дни дори понякога се изнервям как става като задължение.

« Отговор #231 -: Октомври 06, 2015, 18:07:56 pm »
vili_sunsmile,

Ние уж също не сме съвсем под график, но като обявя, че е "важната седмица", а точно тогава сме скапани от умора, но знаем, че иначе ще пропуснем месеца и се усеща напрежението и при нас. 
« Отговор #232 -: Октомври 06, 2015, 19:30:10 pm »
Понякога чак яд ме хваща. Толкова пазене през годините (преди да решим да ставаме мамчета) пък накрая да излезе, че то изобщо не се прихващало така лесно от раз  :D

Точно... винаги съм се пазила от "нежелано" дете  :( и сега когато решихме да ставаме родители ...греда. Цикълът ми се ошашка, ЦС намалява.Сега вместо да се наслаждаваме един на друг  :bed:  ходим и се дебнем  :fishing:  :pleasantry:;-)
*
« Отговор #233 -: Октомври 06, 2015, 20:32:54 pm »
здравейте момичета, нещо не сте много активни тази вечер. Кали как си, нормализира ли ти се цикъла?

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
« Отговор #234 -: Октомври 06, 2015, 20:35:12 pm »
Айде бе! Бисквитки, кафета, кроасани....Сега е РА-КИ-Е-НО време! Сладките утре сутрин, от мен ;)
Обаче, аз няма да пия ракия, че с тоя теч, ме е страх. То понамаля малко де, но все пак...мисля да цапна половин чашка бяло винце със синьо сиренце, мммммм обожавам го това мухлясалото. Снощи си взех от Кауфланд и едно сирене, ама забравих как се казва, никога не съм го чувала даже. Седи на дупки, но не много големи, бе голяма вкусота ;) има вкус на кашкавал и на сирене, нещо средно е и не е солено, за разлика от синьото. Айде да черпя, че иначе мнoго егоистично така самичка да си пия и ям вкусотиийки :D

Набебе! Цун и гуш на всички!
Дописвам: Сеждамер се казва това сирене (май било Хамериканско) и изглежда почти като това жълтото на снимката, само дето е с по-ситни дупки  :P
« Последна редакция: Октомври 06, 2015, 20:45:28 pm от Калия »
« Отговор #235 -: Октомври 06, 2015, 20:37:51 pm »
Кали!!! Редактирам си поста, не знам защо не е излязал целия, може би нещо от телефона :) Исках да ти пожелая да се оправяш бързо!
И че сега и аз ще пия едно винце, но не ми се тича до Кауфланд и ще мина с кашкавал :)
« Последна редакция: Октомври 06, 2015, 20:53:26 pm от vili_sunsmile »

« Отговор #236 -: Октомври 06, 2015, 20:47:36 pm »

Ех, Кали, как ни глезиш само  :)
Да не е ементал това сиренце, което така сладко гризкаш?
Дано вече да си в по-добра форма!
Набебе!
« Отговор #237 -: Октомври 06, 2015, 20:52:19 pm »
Кали, мерси за винцето. Нямам търпение да си сипя една чашка, но от утре. Днес ми е последния прием на АБ. А кафето с бисквитки на Маки и Mirracles също е за утре, понеже този АБ не се приема заедно с млечни продукти.
Ние също не спазваме стриктно графика. Наблягаме на 12-ти, 14-ти, 16-ти и 18-ти ден. Другите според настроението. А често и апетитът идва с яденето :) Наздраве и набебе :)
« Отговор #238 -: Октомври 06, 2015, 20:56:27 pm »
Сеждамер е сиренцето :) Беше на щанда с по 40 и 50 процента намаление. Иначе никога не бих дала 5 лв за 150, 200 грама сирене, ако ще и златно да е. Добре, че пускат такива продукти на промоция, че то иначе е неоправдано скъпо това пусто сирене!
Тъй де, набебе отново и за всички нови ЧЛЕНКИ  на групичката ни :) Време е вече няколко да се изнесат към бременната тема, че много станахме тук и не можем да се запомним  :lol:
*
« Отговор #239 -: Октомври 06, 2015, 21:26:09 pm »
Калия, радвам се, че си решила да се насочиш към репродуктивен специалист. Може би нещата са лесно поправими, но със сигурност не трябва да е просто кварталният гинеколог, който ще гледа да ти вземе един пари, че сега си му паднала. Стерилитетът не е грип, че да ни дадат парацетамол и спрей за нос или гърло. Нещата са много комплексни, понякога и сложни.
И да ти се наложи лапароскопия, няма да се шашкаш. Не е болка за умиране в никакъв случай. По-добре да си наясно със ситуацията отколкото да тънеш в неведение.
Като отида на лекар, зъболекар или нещо и ще ми правят някаква манипулация, ме предупреждават внимателно, че сега ще ме заболи. Казвам, че съм раждала, така че никаква болка не може да ме уплаши (камо ли пък едно взимане на кръв, например; много мъже мразят да им взимат кръв, баща ми дори твърдеше, че припадал). Както казва една приятелка, добре, че мъжете не трябва да раждат, защото иначе човечеството отдавна да е спряло да се възпроизвежда.  :lol:

Успешни опити на всички!