0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #120 -: Октомври 03, 2015, 16:55:09 pm »
Лилиии, Лили, напълно разбирам как се чувстваш и много силно ти стискам всички палци! Наистина е крайно време да се случи чудо тук, всички имаме нужда!
За теста не обещавам, едва се сдържам да не драсна към аптеката. Вероятно няма да устискам дълго де, но при всички случаи ще е или утре сутринта или в понеделник, така, че и на мен стискайте палчета ;)
*
« Отговор #121 -: Октомври 03, 2015, 17:01:01 pm »
Синеочке, страхотна е малката :)
Иначе аз съм си в Бг, а ММ е във Франция. Кой знае какви опити... След нова година или най- рано декември ще са същинските. Аз чета, но не пиша, няма какво, а и ми е едно криво за пропуснатото време.
Кали, направи тест. Няма нормално кафяво зацапване, което да е една седмица. Ако си бременна- веднага на лекар (може да е нисък прогестерон, извънматочна или други неща), ако не си- при първа възможност. Пак може да е нисък прогестерон при ановуларен месец.
« Отговор #122 -: Октомври 03, 2015, 17:22:34 pm »
Гледам си мненията-299,пууу, голямо писане! За да ги направя 300 и да са ми за късмет, да ви кажа как се смях сега. Звъня на братовчедка си (която между другото вече е в критическа) да я питам дали и се е случвало такова зацапване и дали има представа симптом на бременност ли е или на критическа, а тя ми отговаря, че е и на двете :) И при бременността е имала такова и в началото на критическата. Така, че или съм бременна или не съм  :lol: Това в кръга на шегата! Утре сутринта ще се тестувам за да не ви тормозя повече с мойте глупости. Хубава вечер на всички и се обичайтееееее!
« Отговор #123 -: Октомври 03, 2015, 17:28:32 pm »
Хайде с теста , че и аз почвам да нямам търпение  :lol: Стискам палци да повлечеш за краката всички ни тук  8)
Синеочка  малката е супер сладка много цунки и гушки от мен  :bighug:
До колкото за писането и кой ще ме познае : с тази ягодка няма кой да предположи  :lol: :D , а и всичко споделям тук с вас със Синеочка я тормозя на лични и едно момиче от моя град.Останалите ми приятели знаят отгоре отгоре, та така.  :bighug:
« Отговор #124 -: Октомври 03, 2015, 19:50:34 pm »
Айде, споко, направих тест, съвършено отрицателен. Верно, че някъв евтин, ама все си мисля, че ако има нещо, какъвто и да е, все ще покаже. Имам още един за утре сутринта (за всеки случай ). Нямаше от мойте лентички, дето отчитат на 10ml. този е на 25, може и да е рано, ще видим утре сутринта, айде, набебе от мен!
*
« Отговор #125 -: Октомври 03, 2015, 21:00:48 pm »
Калия, набебе да ти е, успех утре с първата урина.

Синеочка, прекрасна е малката Слънчогледка. И тя е Синеочка като мама :)

Евелин, с втората ми бременност кмах болезнени гърди през цялата 3та и 4та свдмица и тъй като бяхме ползвали презервативи, отдавах болките на ПМС. На 3тия ден закъснение, а много исках да дойде навреме, че заминавахме на почивка и исках да съм в овулация, а не в менструация в Лас Вегас... Е, казвала съм го, ама ще го повторя --> отидох в ЛВ бременна :) Интересното е, че на 3 тия ден от закъснението се събудих без никакви болки, гърди меки и безболезнени и мензис още нямаше и се стреснах, че такова чидо не ми св беше случвало. Та на правих тогава тест и беше положителен... Та това с гърдите и със симптомите е напълно нормално да идват и изчезват :)

Ние пък си взехме коте. Грозновато, улично и пълно с бълхи, ама за 20 долара толкова. Сега ще я къпя, че тези нейни бълхи непрекъснато имам чувството, че ме лазят. После ще я и снимам :) много се радвам. Сега вече и бебето трябва да идва...

Хубав ден на всички!
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
« Отговор #126 -: Октомври 03, 2015, 21:11:47 pm »
Синеочка, какви големи и сини очички има малката, пу пу  :P

Лили, ще се справиш с инжекциите. Аз съм от бъзлите (ама от големите, дето припадат като видят капка кръв и спринцовка, забита в плът), а сама си сложих всички по време на стимулацията :wink:

Маки, с нетърпение очаквам снимка на котенцето и чакаме да разберем името разбира се  :P Грозното патенце ще стане красив лебед като го изкъпете, понахраните и заглади косъм  :P

На мен този месец цикълът ми се оказа по-къс и М ме изненада преди няколко дни без да съм я чакала. Сега отново следва дебнене на О.
То общо взето така преминава месеца - половината в дебнене на О, другата половина в дебнене на не М  :lol:
« Последна редакция: Октомври 03, 2015, 21:14:09 pm от 47 Smiles »
« Отговор #127 -: Октомври 03, 2015, 21:20:02 pm »
Макиии, честито ви котараче, много да му се радвате! Не се шашкай от бълхите, те не са страшни, по-скоро бива да му направите някой и друг тест за болести и после задължително да го обезпаразитите и ваксинирате, за да си спокойна като забременееш. Нали знаеш, че котките са по-опасни от кучетата? Ако всичко е спазено, няма опастност и за вас. Их, как се зарадвах сега....сетих се каква радост беше у дома с малкото коте :) сега вече е дърт и дебел котарак и 24 часа  денощието спи :) Ако искаш, ще питам моя вет кои тестове бяха задължителни, че аз съм забравила вече....
*
« Отговор #128 -: Октомври 03, 2015, 21:58:01 pm »
Кали, и аз това щях да казвам, че доста се притесних от болестите, щото знам, че котките са по-опасни. Аз едно време съм имала котка, ама по онова време, вет имаше само за прасета, крави и селскостопански добитък, та нито сме ваксинирали, нито обезпаразитявали, та сега съм напълно неподготвена от гледна точка на болести. Ама пък едно време нашата котка живя повече от 17 години и проблеми не сме имали. Та хем ме е шубе, хем си викам "всичко ще е наред" :)

Усмивчица, по-често ни навестявай :) Кога заминавате за Китай?

Малката котана я кръстихме Порша :) снимки, като изсъхне, че току що я измих... А бълхите не можах да убия :/ голяма занимавка ще е с това коте, ама то това беше идеята, че иначе много се тормозех с бебеправенето...
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

« Отговор #129 -: Октомври 03, 2015, 22:16:31 pm »
Макиии от бълхите няма да се отървеш само с къпане. Вземи някаква пудра или най-добре спот он- това са капки в нещо като капомер, но трябва да кажеш, че е за котка, че много от кучешките са смъртоносни за котките. Не лежи на това ухо, че едно време дъра, бъра. Сега боледтите мутираха, а и все пак не живеем в 20 век, има мнпго инфо! Обещавам още в понеделник да говоря с моя вет и ще ти пиша какво е казал. Възможно е в Щатите да неглижират някои заболявания, но пък ние вече знаем, че са тъпи и не разбират ;) Аз смятам, че няма нищо лошо в това да имаш дом. любимец и бебе едновременно, но само ако се полагат необходимите грижи и се спазват определени условия. Ох, много стана май :)
*
« Отговор #130 -: Октомври 03, 2015, 22:27:53 pm »
Maki честит ти котак  :lol: няма по-хубаво нещо от една животинка вкъщи, още по-хубаво че си спасила и дала дом и любов на една животинка, която без теб щеше да е обречена. Аз моя котан си го осинових и нито за секунда не съм съжалила за решението си. В момента е такова говедо, мен ме търси само при два случая - да го храня и когато ММ го няма, тогава заслужавам благоволението на котан. Докато ММ е тук, аз съм направо излишна  :lol: Понякога му викам на ММ, че ще си взема куче, поне него да гушкам и мачкам защото котан само като ме види да се приближавам с премрежен поглед и духва ....
Аз да се похваля - ММ става все по-добър със слагането на инжекциите. Наболява ме от време на време и ДЯ, може и там да порасне някое фоликулче, но не знам дали ще догони другите  :( Хубаво щеше да е да има повечко бройки
Кали майка ми на село слага такива капки срещу бълхи и кърлежи и на котки и на кучета едни и същи  :lol: за първи път чувам, че кучешките препарати може да са отровни за котки.
А ти не се измъквай така, поне още едно тестче ще направиш преди да ни убедиш, че не си бременна  8)

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
« Отговор #131 -: Октомври 03, 2015, 22:38:13 pm »
Лилиии, аз на моя пес това лято преди да му взема ,,бравекто"-то слагах капки Активил. На тях пишеше, че когато се сложат на кучето, котката не бива да има контакт с кучето, докато капките не изсъхнат/попият напълно, защото са изключително опасни за тях. Не мога да цитирам точно, моя кот не го третирам срвщу външни паразити, но ако искате ще разпитам и ще пиша. Тестче разбира се, че ще направя утре с първата урина :)
Маки, чудесно име сте избрали на котчето, дано ви е на късмет! Знаеш ли, че има модел на количките Чиполино-порша?!? Е, ако не знаеш, да знаеш вече!
Цун и гуш на всички!
*
« Отговор #132 -: Октомври 03, 2015, 23:25:08 pm »
И докато свърша с домакинската работа, вие сте изписали света.
Кали, още нищо не се знае. Не губи надежда, знае ли човек.
Маки, честита да ти е Порша, нищо че е бъхла, ще стане красива котана. И нашата Пуфа беше грозна с ушна краста, като я взехме, но с много грижи и любов стана една красива и умна котарана.
Наш Рафчо взе да прави номера, днес за 2 път напишка прани дрехи на малката и...се наложи да играе метода Макаренко. ММ яко го ошлиба,така ми се сви сърцето, а малкият цял ден се крие от него. Не разбираме защо прави така, той доста й се радва и като я види все едно Слънцето е влязло все обикаля и иска да е до нея.А когато я слагаме в шезлонга застава в близост и я пази.
Колкото за капките за бълхи ние ползваме едни малки в зелена опаковка, нашият вет ни ги продава, нямат марка - на етикетчето има куче и котка. Ползваме и шампоан, който е против бълхи.
Ако нямаш нищо под ръка можеш да втриеш в кожата й памук напоен с оцет, това едно време баба го правеше и вършеше работа временно.
Смайли, радвам се, че се появи. Радвам се, че ти харесва Слънчогледка, аз си я бях поръчала синеока и макар шансовете да бяха само 25% засега е такава.Обаче те нали децата по-късно показват истинският цвят на очите си, та знае ли човек.
Павла, а вие по принцип как взехте решение да се офренчите? Винаги ми е било интересно да слушам истории на емигранти. То сега при това положение не е странно защо хората бягат от България, но мен ми е интересен изборът на страна.
Ягодке, стиснала съм палци и на ушите си. Чакам аз едно синеоко бебе и от теб, че ти имаш красиви сини очета.
« Последна редакция: Октомври 03, 2015, 23:34:11 pm от Синеочка »

Всеки миг е още един шанс...
*
« Отговор #133 -: Октомври 03, 2015, 23:28:27 pm »
Синеочка, прекрасна е Александра  :), бъдете здрави и много, много радост  :)

Маки, честито котенце :)

Наистина е важно да бъде обезпаразитено и ваксинирано котето, като е препоръчително преди ваксинацията да е обезпаразитено (вътрешно, външно).
За външното съм ползвала капките, които се слагат на врата на котката с пластмасова пипета, те са с дълготраен ефект и са най-добри.

Има продукт на Байер, който е в два варианта Адвантидж и Адвантикс, съответно за котка и куче, като вариантът за кучета е отровен за котки.
Аз съм взимала друг препарат - Фронтлайн, може да се ползва и за котки, и за кучета. Но количеството в пипетата е съобразен с теглото на животинчето, та пак е добре да се вземе това, което е за котка. Докторът ми е давал и от по-голямата опаковка (за куче), защото сме с две котки и разделях съдържанието на две съответно.

Спокойна нощ на всички!  :)

дописвам: Маки, сега видях снимката, много е сладичко котето :), да е здраво и да ти носи много радост :)
« Последна редакция: Октомври 03, 2015, 23:36:23 pm от marsi »

*
« Отговор #134 -: Октомври 03, 2015, 23:31:44 pm »
Кали, не знаех за количките Порша, но аз го избрах от едно Дисни филмче с Барби. Там, където Барби печели от лотарията и отива в двореца да се обучава на маниери. Та най-добрата приятелка на "лошата" героина беше Порша и тя малко тъпичка беше и името и едно такова префънтосано, ама аз нали съм фен на онеправданите, харесах я Порша :)

Иначе за бълхите ме е страх като сложа капки на котето да не избягат върху нас :/

Кали, за болестите съм съгласна и сега ще седна да попрочета, а американците според мен имат + 5 допълнителни ваксини най-малко, те обичат да се медикаментират и да се тровят с лекарства и ваксини, но ние нали сме българи и анти-Американци, ще гледаме с възможно най-малко химия да минем... :)

Синеочка, ревност според мен или маркира собственост. Иска Алекс да е негова... Порша е сладка, но е най-обикновено коте, аз исках бяла, рижава или шарена, а тя от най-разпространените и обикновени котета. Ние я купихме от една ферма, в която котката се окотила и собствениците намерили котетата и ги пуснали във вестника за по 20 долара. Не сме избирали, тя беше единствената. Знаехме, че искаме коте и отивайки натам ММ вика, ако е грозна ще я вземем ли? Викам ще я вземем... :)

Марси, благодаря и аз сега видях и дописвам--> значи още утре отивам да купувам против бълхи и паразити и след това ще проучвам ваксините.

Момичета, благодаря на всички за съветите и милите думи. Лека нощ и утре да сте на линия :)
« Последна редакция: Октомври 03, 2015, 23:45:12 pm от makiyaki »

*
« Отговор #135 -: Октомври 03, 2015, 23:44:44 pm »
Маки, тя е истинска малка принцеска. Пу пу сладурче, къде.го видя , че е грозно. А защо в Америка си купувате непородистите котенца , не ги ли подаряват? Тук в продавалника винаги можеш да намериш котенца, които се подаряват.

Всеки миг е още един шанс...
*
« Отговор #136 -: Октомври 03, 2015, 23:56:02 pm »
голямо сладурче е Порша  :D нищо обикновено няма в нея, котките си идват с характера. Ще видиш колко ще ти е забавно с нея и каква котана ще стане.
Синеочка забравих да те поздравя за синеоката красавица. Нацелувай я много  :bighug:

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
« Отговор #137 -: Октомври 04, 2015, 00:50:46 am »
Маки и аз сега видях Порша, уникална е, нищо, че е безпородна. Това е един от любимите ми цветове за котки! Да знаеш, че ще се превърне в прекрасна и уникална котана! Съжалявам, че пиша от тел. иначе бих ти дала линк към Чиполино-Порша. Те са модел от 2015 и са наистина много хубави, удобни и функционални! Дано! Стискам силно палци!
« Отговор #138 -: Октомври 04, 2015, 07:25:15 am »
На мен котетата с цветовете на Порша са ми любими :)
Пу пу, сладко малко коте  :P
« Отговор #139 -: Октомври 04, 2015, 09:59:22 am »
Добро утро, момичета. За мен можете вече да спрете да стискате палци-хем теста е отрицателен, хем ди ми дойде най-накрая.
Хубав и слънчев ден на всички!