0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Усещате ли си овулацията и как?
« -: Юли 06, 2006, 14:55:53 pm »
Момичета искам да ви попитам внушавам ли си или и при някой от вас е така,последните месеци ми се струва,че си усещам моментите,а именно като леко боцкане малко по-ниско от яйчниците,единият месец вляво,този месец вдясно!Предният месец,ходейки на фоликулометрия казах на док,че днес сякаш усещам леки пробождания вляво и имам усещане,че точно там се получава ову-то,а той ми каза-"е,чак пък да усещаш",но след това на УЗИ видяхме и двамата 2 фоликула от по 20мм и се зарадвах много.Този месец усещанията ми са вдясно и то точно сега,като си стоя пред компа,та си помислих да споделя с вас и ако някой има такива усещания да ми разкаже! :flower:
*
Re: Усещате ли си овулацията и как?
« Отговор #1 -: Юли 06, 2006, 15:07:17 pm »
Усещам яйчника, който ще овулира по тъпата болка в областта, а самата овулация като рязка, прорязваща болка. Когато овулацията е в дясно винаги я усещам, боли повече може би защото имам правена операция там. Ако овулира ляв яйчник може и да не усетя.
« Отговор #2 -: Юли 06, 2006, 15:15:26 pm »
Точно самата овулация не мога да преценя дали усещам, но особено когато съм стимулирана, чувствам тежест 2 дори 3 дни около овулацията- в доста голям диапазон около яйчниците. Дори понякога и кръста ме боли.
*
« Отговор #3 -: Юли 06, 2006, 15:17:24 pm »
Инди, тази тема може да е толкова полезна, колкото и ранните признаци на бременност в бг мама! Ясно е, че тези признаци са 'негарантиращи', но в много голяма степен момичетата могат да се ориентират по тях.., още повече, че има мацки, на които им е тягосно да си мерят БТ-то или да следят с фоликуметрия и тестове! Така ще имат някаква 'отправна точка', по която да се ориентират в организма си!  :D

Аз следя ову от 3 месеца и независимо от това, че имам поликистоза овулирам (проблема ми е с разграждането на 'победените' от доминантния фоликул по-малки фоликулчета)
Установих, че на овулацията се дължат много симптоми, които до сега смятах, че са временни случайни неразположения..., но едва сега разбрах, че ме спохождат само около овулацията!
Ден-два преди овуто започва тъпа болка подобна на схващане в коремната област, обилно течение и ако не използвам необходимите препарати здраво се опъпчвам. За жалост всичко това е придружено с позиви за повръщане (рядко и повръщане) и главоболие
(...как точно да правя кекс с тия симптоми... :dontknow: )
В деня, когато овуто е минало и БТ започне да се вдига, течението престава напълно и започват да ме болят гърдите!
Смятам, че вече мога съвсем спокойно да определям деня, без термометър  :lol:
« Последна редакция: Юли 06, 2006, 15:22:55 pm от ushco »
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #4 -: Юли 06, 2006, 15:19:33 pm »
Чувствам тежест и придърпване няколко дни в яйчника, който ще овулира о/о периода на отделяне на яйцеклетката, имам много обилна фертилна цс, няма начин да не забележа. Дори бих казала, знам - усещам ако не настъпи ову.
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*
« Отговор #5 -: Юли 06, 2006, 15:24:49 pm »
Инди, и аз усещам овулацията си още от около 16-годишна. Говорила съм с няколко лекари и са ми казвали, че има жени, които преди и по време на овулацията усещат придърпване, тежест и/или болка в някой от яйчниците, или в двата. А и в темите на "Зачатие" за овулацията съм го чела. Аз всеки месец усещам овулацията си - понякога по-силно, друг по-слабо, но и в двата яйчника и кръста, даже в повечето случаи се налага да пия ношпа. Болката се променя, продължава 2-3 дни: преди същинската овулация е по-слаба, но при пукането на фоликула много ме боли. Ходила съм на фоликулометрия, така че е болката е обяснена! :D
Наистина си има хубави страни да усещаш овулацията си, но зависи в каква ситуация се намираш - дали има надежда за нормално забременяване, или няма почти никаква...
« Отговор #6 -: Юли 06, 2006, 15:48:36 pm »
Хай! Да ви кажа честно и аз съм подобно но вас-нещо между боцкане и придърпване ниско в корема.
*
« Отговор #7 -: Юли 06, 2006, 15:55:27 pm »
Много интересно ми стана!Във всеки случай откак съм се заслушала в симптомите на тялото си определено съм в синхрон със себе си!Благодаря за споделеното милички! :grouphug2:
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #8 -: Юли 06, 2006, 16:01:38 pm »
Аз си мислех, че усещам овулацията си защото както при вас имам същите усещания, но се установи, че си задържам фуликолите и дефакто нямам ову но имам гореспоменатите признаци. Това е строго индивидуално и според мен не винаги ( както и при признаците за ранна бременност) отговарят на действителността.
*
« Отговор #9 -: Юли 06, 2006, 16:18:39 pm »
Аз усещам овуто само по време на стимулация. Болиме цялятя долна част на кореме, понякога с режещи болки, които обхващат и кръста. През останалото време не съм засичала ову или не съм забременявала и от там съда че нямям овулация.
*
« Отговор #10 -: Юли 06, 2006, 16:31:29 pm »
Цитат
Аз усещам овуто само по време на стимулация
Много интересно ,Мари!Аз съм стимулирана два поредни месеца и всъщност много интензивно усещах всичко в този период,но от 2 месеца имам спонтанна ову/УЗИ/ и продължавам да усещам тези симптоми....
*
« Отговор #11 -: Юли 06, 2006, 16:35:03 pm »
За съжаление аз не се следя на УЗИ през останалото време и нямам доказана спонтанна овулация и затова не мога да кажа дали е имало. Но пък и след като не съм имала тежестта в корема и не е имало забременяване, оттам съдя, че не е имало и ову.
*
« Отговор #12 -: Юли 06, 2006, 16:49:38 pm »
Усещам си овулацията всеки месец. Засичала съм я много пъти с тестове и с фоликулометрия, та затова знам, че я има (не, че има особено значение това)!
Мойте признаци за настъпваща овулация са: тежест в корема; леко прибождане в един от яйчниците; появява се обилно течение- прозрачно и без мирис, което изчезва след 2-3 дни; появат се пъпки по лицето  :x и ако щете вярвайте, ама тогава най-много ми се прави секс, след като отмине овулацията минава и моето страстно желание!  :balk_80:
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #13 -: Юли 06, 2006, 18:31:28 pm »
Никога не съм я усещала.
Дори и да получа накаква болка или неразположение, никога не го свързвам с овулация.
Няколко пъти тези болки/мислени за овулаторни/ ме подведоха.
Според мен - болката неможе да се определи точно:
-дали е преди пукването
-при самото пукване на фоликула, или
-от попадането на фолик. течност в Дъгл.пространство/дразнене на дъглас.перитонеум/ - след пукването и
-колко време след това усещам болка.
Нищо от това не ми е ясно и затова изобщо не обръщам внимание на каквато и да е болка.
Да не говорим, че дали ме боли яйчник или колита - неправя разлика.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #14 -: Юли 06, 2006, 19:48:08 pm »
Усещам , но не винаги. Общо взето с моята докторка си играем на тото-2, аз пускам фиш  - казвам къде мисля че е овуто, обаче не винаги познавам.
Този месец примерно си мислех , че ще бъде от ляво защото направо си боли, да ама не - там няма нищо...

Момичета, не се шашкайте толкова. Днеска си говорих с една приятелка от Зачатие, че ако има да се случи, ще се случи, дори и напук на всички медицински принципи. Цитирам Сигнус: "Този живот ми е даден да го живея, не да се тормозя"

*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #15 -: Юли 06, 2006, 21:57:21 pm »
За съжаление аз не се следя на УЗИ през останалото време и нямам доказана спонтанна овулация и затова не мога да кажа дали е имало. Но пък и след като не съм имала тежестта в корема и не е имало забременяване, оттам съдя, че не е имало и ову.
Мила само по това неможеш да си сигурна че нямаш  спомтанна ову! :D
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #16 -: Юли 06, 2006, 22:01:39 pm »
Когато правих стимулации за инсе  определено усещах ову!И то доста !
Една вечер имах болки  и то доста остро пробождане и на другия ден се видя на УЗИ че фоликулите се спукаха!
Сега този месец май хич не мога да рзбера кога точно ми е ову! :balk_159:
*
« Отговор #17 -: Юли 06, 2006, 23:44:36 pm »
Мила само по това неможеш да си сигурна че нямаш спомтанна ову! :D
Цитат

Съгласна съм, че не мога да си правя генерални заключения, но пък как така веднъж не стана нещо, държа да подчертая, че винаги сме действали по време на фертилните дни.
« Отговор #18 -: Юли 07, 2006, 06:09:40 am »
ми аз също мислех, че усещам кой яйчник овулира, ама се оказа обрартно. Боли ме този, дето Няма да овулира...
От декември не бях ходила да фоликулометрия и се ориентирах по болката, ама се оказа грешно.
Не разчитай на усещания...
Док, най-добре знае :)
« Последна редакция: Юли 07, 2006, 06:12:59 am от Dideto »
*
« Отговор #19 -: Юли 07, 2006, 08:00:11 am »
Когато имам овулация, не усещам нищо, освен по-болезнени гърди.Когато чувствам болка в яйчник, придърпване, прорязване и т.н., се оказва, че фоликула не се пука, а лутенизира.Тогава пък гърдите ми не са толкова подути.
Проблемът е възможност да покажеш на какво си способен.