Да
meshko106, както го описваш и според мен е добре измислено. То и аз не съм мислила вариант естествено раждане и нямаше причина Д-р Даскалов да не е на линия за моето секцио, та не съм и обмисляла сериозно други варианти (з адруги лекари). Но все пак - в избраната от мен болница, каквото и да се беше случило - и колегите му са достатъчно компетентни, за да се чувствам спокойно по въпроса. Бях изчела и за тях - квалификации, специализации, отзиви на пациентки - грам притеснения нямах, че каквото и да се случи...ще трябва да разчитам на щастлива случайност само
edit, ти най-добре си знаеш как е било в твоя случай, няма да те убеждавам сега, че са ти грешни впечатленията и усещанията по повод наложилото се секцио. Но е факт, че през последните години - доста се демонизира оперативното раждане и се изкарва амен-амен, че в 95% от случаите се пристъпва към него без никакви показания за същото. Да, има случаи в които се договаря секцио без показания за него, за удобство на лекаря и по лична воля на родилката. Ама при тези случаи - оплакали се родилки няма
Но когато едно естествено раждане е вече в ход и може да си завърши благополучно така без риск за майката и детето...е, на никой лекар не му се влиза в операционна ей така "за спорта". Поне по това, което сподели - явно в някакъв момент твоето раждане се е "закучило", лекарят е преценил, че има голям риск да опитва да го доведе докрай по този начин и са оперирали. Вярно е, че в днешно време - са склонни да оперират и при най-малкия проблем, дори да е възможно с повечко усилия и зор за всички да си приключи раждането по естествен път успешно. Но в такъв момент всъщност - единствено специалистите са истински наясно за кое какъв е шансът и докъде бива да се рискува и откъде вече - не си заслужава. Една майка настроила се да роди по естествен път и опитвала да го направи и донякъде като е имало шанс да стане така, а после се налага спешно секцио все пак - у нас, по обясними причини - обикновено се съмнява, че секциото е било пресилено. Но повярвай ми, в повечето случаи не е така, а е само усещане на родилката, заради предварителните й настройки по въпроса и всичко чуто/прочетено по същия.
Не знам защо не са ти сложили епидурал при контракциите, щом си поискала все пак. У нас апропо - слагат, едва след 4,5 см. разкритие такава упойка (по протокол е така). Да не би да си била под тези см., когато си поискала анестезия? Важното е, че си ок и гушкаш бебе вече. Живи и здрави бъдете!