Веречириа, като човек минал през коремна операция и секцио ще ти кажа, че секциото няма нищо общо, като усещане, освен може би опъването от конците. В пъти по-безболезнено е, ако е направено от професионалисти. Не съм се мъчила, ама грам! Докато след коремната ми операция имах чувствто, че ме връщат от оня свят ( то и буквално така си беше
)
Аз избрах секцио, защото много вярвам на вътрешния си усет, който ми казваше , че и да искам да родя нормално ще се мъча 10 часа и пак ще ме отрежат. Е, джанам, що да се мъча? Не ме е срам да си призная, с нисък праг на болката съм и нещо, което мога да не си причинявам, няма защо да го правя
Наистина и аз не искам да влизам в спор за и против секциото, но напоследък анатемосват жените, които доброволно сме го избрали, като метод на раждане, все едно сме по-малко майки, заради това, че не сме крещяли 12 часа (нищо лично към мамите, които са родили така, адмирации имат от мен). Винаги съм твърдяла, че не раждането и начинът, по който ще родиш те правят МАЙКА, а грижите и обичта. Майка се става не с утробата, а със сърцето.
Пожелавам на всяка една да гушне живо и здраво детето си. А как ще се случи раждането нека е по най-лекият начин, независимо дали секцио или вагинално.