Здравейте, момичета Моля ви за помощ относно размерите на плода в 12 гестационна седмица. Изчетох всички възможни сайтове, но навсякъде пише различно и не знам на кое да вярвам. Питам понеже съм на края на 12 седмица и ходих за ранен биохимичен скриниг. Лекаря ме гледа на ехографа, измери параметрите на бебчето, каза че всичко изглежда нормално, но също спомена, че бебето върви по-едро. Каза ми, че било около 63 грама теглото, в сайтовете пише различни стойности, но като цяло най-много 30 грама. Двойно на това ми изглежда притеснително. Дано всичко да е наред, но все пак моля ако знаете нещо по този въпрос да споделите Благодаря предварително!
beba89, аз също бях на БХС в 11 г.с.+ 5 дни. На мен тегло не са ми мерили. Лекарят измери дължината на фетуса (глава- опашка). Мисля, че се означава като CRL. Измери и други показатели, но тегло никъде не виждам да пише.
Момичета, излязоха ми резултатите от БХС, но ще отида при лекаря за коментар след Нова година.
Това е част от резултата:
Комбиниран риск за болест на Даун- 1 от 57 000
Риск за болест на Едуардс- 1 от 100 000
Риск за болест на Търнер- 1 от 100 000
Риск за болест на Патау- 1 от 100 000
Риск за триплодия (немоларна)- 1 от 100 000
Биохимичен риск за болест на Даун- 1 от 7 700
Възрастов риск за болест на Даун- 1 от 1 100
Възрастов риск за болест на Едуардс- 1 от 10 000
Възрастов риск за болест на Търнер- 1 от 6 200
Възрастов риск за болест на Патау- 1 от 31 000
Възрастов риск за триплодия (немоларна)- 1 от 100 000
От описанието след резултата ми стана ясно, че процентът не трябва да е по- висок от 1 от 100, но тъй като не съм особено наясно, бих искала да попитам тези от вас, които вече са минали през това изследване, дали нещата изглеждат добре. Не ми е ясно защо има такава голяма разлика между комбинирабия риск за Даун и биохимичния и възрастовия. В допълнение да напиша, че нухалната транслуценция е 1.09 мм и е налице носна кост. PAPP-A (плацентарен протеин) МоМ- 1.21 и Free bCG MoM- 0.74. Нухалната транслуценция MoM е 0.79. Някой може ли да ми каже каква е разликата между тази, която е 1.09 и тази, която е означена с МоМ и е 0.79.
Благодаря предварително и весели празници на всички.