0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #540 -: Декември 03, 2015, 13:48:24 pm »
Това с цеденето и водата не го разбрах. Аз в болницата още нямах кърма, на 5-ти ден у дома си потече, бебето засука и това е. Цедене не е имало. Цеди се евентуално след бебето ако гърдите остават твърди според мен, има буци, зачервявания. С непрестанно цедене без реална нужда може да си докараш хиперлактация, която после нямам идея как ще коригираш и може би ще се  наложи още доста време да губиш в цедене.
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #541 -: Декември 03, 2015, 14:09:33 pm »
Това с цеденето и водата не го разбрах. Аз в болницата още нямах кърма, на 5-ти ден у дома си потече, бебето засука и това е. Цедене не е имало. Цеди се евентуално след бебето ако гърдите остават твърди според мен, има буци, зачервявания. С непрестанно цедене без реална нужда може да си докараш хиперлактация, която после нямам идея как ще коригираш и може би ще се  наложи още доста време да губиш в цедене.
Напълнп подкрепян написаното от м-и. Вода в болницата се дава в случай на жълтеница. Но има деца, като моето , които не я карат. Освен това според СЗО на бебета, които са на изключително кърмене не е необходимо да се дава вода или каквато и да била друга течност(освен кърма) до 6 месеца.
« Последна редакция: Декември 03, 2015, 14:46:49 pm от Синеочка »


Всеки миг е още един шанс...
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #542 -: Декември 03, 2015, 14:29:41 pm »
Май и за тия на АМ не е нужна вода, но то предлагането не е проблем, проблемът е като почне да и се слага захар, та да накараш бебето да пие. Моят също не е пил вода до 6м., от там до 1г. по 30мл дневно.
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #543 -: Декември 03, 2015, 15:40:19 pm »
Записвам се и аз. За момента, с термин по калкулатор 26 юли.





Бореща се за една мечта.
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #544 -: Декември 03, 2015, 16:00:45 pm »
Добре дошла!
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #545 -: Декември 03, 2015, 16:21:32 pm »
Aleksiq, Freya добре дошли и безпроблемна бременност ви желая!
Vilia, по-добре е да вземаш лекарствата, така както ти ги е изписал лекаря, той знае най-добре какво е нужно на организма ти.
А аз до към края на 4-ти месец като станеше 17.00ч. сякаш имах часовник вътре в мен и така ми се доспиваше, че можех и права да заспя, дремвах 1 час и ставах като нов човек. След това дойде един прилив на енергия, та чак до преди една седмица. Сега съм същата поспалана, както в началните месеци, започва и едно гадене пак да ми се образува, киселините пак ми се върнаха, въпреки че внимавам какво ям и...болките в гърдите се появиха, половината симптоми от началния период са тук :)
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #546 -: Декември 03, 2015, 16:41:35 pm »
blagodarq vi :D :D
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #547 -: Декември 03, 2015, 16:44:15 pm »
Момичета,моят термин по-календар е 17 август :) :lol: :lol: :P
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #548 -: Декември 03, 2015, 17:50:11 pm »
Относно цеденето, точните думи бяха "стискаш зъби и цедиш докато се отпушат каналите, че ще направиш някой мастит". А за даването на вода обяснението беше че няма значение дали е на кърма или не... "трябва му вода на това дете, ти само на храна ли караш или пиеш и вода - то е същото". Стана ми много смешно, тъй като от училището за родители знам точно обратното, но си замълчах. Да си ми говори каквото иска, а аз мисля че в случая мамите тук ще сте ми по-полезни със съвети.
Чудя се и друго... не е ли по-добре да ми дадат бебето и то да стимулира тръгването на кърма, хем поемайки коластрата, отколкото да се мъча с помпа?! Все си мисля че по-добра стимулация от бебето на гърда няма.
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #549 -: Декември 03, 2015, 18:20:57 pm »
Нелка, разбира се, че по-добра помпа от бебето - няма. Поне в моята болница - направо фанатично са ЗА кърменето и всъщност имахме "конфликт" с консултантката, ама в обратната посока. Аз настоявах, че ще го сложа на гърда, когато потече коластрата, тя ми пилеше, че ако не го слагам на гърда (докато нищо не тече от нея) - така и няма да тръгне. Попитах я, защо тогава на майките, които предварително са решили, че не желаят да кърмят им дават медикаменти, за да не тръгне изобщо кърма, щом тя няма шанс да тръгне, ако няма бебе на гърда? Ето тук дамата запецна и не можа да ми обясни "логиката" на твърденията си. Както и да е, аз настоях да го храним с шише и АМ, докато от гърдите ми потече нещо изобщо. Така, че първите 2 дни след секциото Дани се хранеше от шише. На третия ден, както си стоях, като шурна една коластра, все едно си разбил пожарен кран  :lol:, за 2 мин. блузата ми подгизна до корема. Извиках акушерката да ми донесе малкия, сложих го на гърда и засука като пиявица...обърквали се били с биберона, н'ам какво си, апокалипсиси страшни... Разбира се, че всеки случай е сам за себе си донякъде, ама не чаааак толкова. Все има нещо общо по тези въпроси. Мисълта ми е, че макар и от добри подбуди - изпада се в едни крайности по темата кърмене и само се шашкат младите майки, съвсем излишно. Лично аз и още 5 деца да имам - и час не бих ги държала гладни на празна гърда, че иначе нямало да потече нищо. Не, че някога бих кърмила пак, но ако реша - пак ще постъпя като първия път.
За водата. Край мен достатъчно приятелки, чиито деца бяха изключително кърмени и то до 2 и нагоре години. В първите месеци - и капчица вода не са пили. Някои дори вече захранени - пак не искаха вода, кърменето заместваше водата. Та съм се убедила с очите си, че само на кърма може и няма никакъв проблем.
Аз (нали съм все наобратно  :lol:), въпреки че на старта кърмех -  реших, че ще му предложа и вода. Ако иска да пие - ще пие, ако не иска - няма. Дадох шишето с вода, без никакви захарчета и глупости -  пиеше, въпреки, че е кърмен. Като се оказа с рефлукс и набързо прекратих кърменето и минах на хранене с АМ-АР, пиенето на вода си беше нужно и важно вече, та бях доволна, че пие вода с кеф.

Като дойде бебето - кое как ще е - ще видиш и ще си вземеш съответните решения за едно и друго. Общите положения, като ги знаеш - напълно стига. Просто не приемай, че има някакви правила, дето са 100% валидни за всяка майка и бебе и, ако за нещо мръднеш от тях - край, грешка, проблем. Не е ядрена физика това наистина, ако го приемаш спокойно - всичко ще ти се получи.  :D

П.П. Не съм цедила никога на ръка, запушени канали не знам какво са. Ползвах помпа, заради разранени зърна известно време и с нея на едно помпане само - изкарвах кърма 3 бебета да нахраня. Т.е. кърма имах много и въпреки това - никакво напрежение в гърдите и проблеми, дори когато той не сучеше. Като реших да я спирам, помпах около седмица, все по-малко, като вземе да тече и накрая си спря сама без никакви хапове, мастити и гадории. Как ще е при теб - ще разбереш едва след раждането. Предварително - никой не може да го прогнозира, ако ще е да е гуру на кърменето.

Леко да мине всичко и щастлива среща ти желая!
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #550 -: Декември 03, 2015, 19:42:11 pm »
Jbrul, благодаря за отговора. Искрено се надявам с бебка да намерим правилния подход и да нямаме проблем с кърменето/сукането.
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #551 -: Декември 03, 2015, 20:13:01 pm »
Нелка, бившият ми съпруг (инженер), при поредната ми борба с някой уред, над който опитвам "да надделея" с ръчкане, натискане и пр., спокойно ми казваше: "Щом не става лесно - значи не го правиш правилно". И винаги се оказваше прав. ;) Кърменето все пак е най-естествения акт, начин за хранене на децата ни и не е предвидено да се случва с мъки, стискане на зъби и пр. драма. Да, може да има някакви дребни затруднения за едно и друго, те си имат всеизвестни решения. Просто запомни по темата, че не с мъки, сълзи, насила, с отвращение следва да се случи кърменето. Дойде ли такъв момент - сменяш подхода. Пък може изобщо да няма такъв, както нямаше при мен. Дано! Сериозно считам, че част от причините при мен да се случи лесно и добре -  е и в това, че не бях фиксирана и пренавита по темата. И да вярвам, че мааалко да направя нещо по-различно от "препоръчаното" - край, провал, ще се издъня. Та наистина - по-добър съвет от това да подходиш спокойно по темата кърмене - не бих могла да ти дам. Направиш ли го - всичко ще е наред :)
 П.П. Чакаме да се похвалиш скоро как безгрижно кърмиш.  :D Иначе - не миеш гърди със сапун, ако мажеш с нещо - Лансинох, можеш да кърмиш без да го отмиваш.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #552 -: Декември 04, 2015, 00:03:35 am »
Момичета, вчера док ми изписа спешно Магнезиев Диаспорал. Каза да го пия по 2 на ден, ама на опаковката пише по 1 саше на ден.
И сега се чудя :ask: как да го пия...дали няма да е много по 2 сашета на ден както е  казал?
Слава богу, веднага имаше ефект :) коремът ме отпусна

аз пиех по две на ден (сутрин и вечер) - нямах проблеми никакви и се чувствах перфектно, а и това е целта на упражнението - да те отпусне коремът
първо пиех магнерот 3*2 т., в момента в който го намалях започваха контракции и докторите накрая кандисаха, че това ми е дозата щом нямам странични ефекти :)
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #553 -: Декември 04, 2015, 07:39:12 am »
Благодаря за съветите, момичета. Така и правя, пия го по 2 сашета на ден - сутрин и вечер и за сега се чувствам много добре :) даже на моменти сякаш не съм бременна, което ме плаши. Вече все по-рядко ми се гади, коремът не ме пристяга, гърдите вече не са така напрегнати и не ме болят....
Ама оня ден нали бяхме на преглед, всичко е ок!
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #554 -: Декември 04, 2015, 09:12:58 am »
м-и браво на вас, цели двечки и то девойки :) тежи ли ти вече?

НелкаЗа даването на вода толкова се е изписало по темите, но общо взето много се учудих, че чак "много" вода са ти казали да даваш и то на новородено 8O 8O ..По принцип вода се дава само на летните бебета и то, ако е много топло, не ми се влиза в подробности защо, сигурна съм че си наясно защо не се дава :) Леки оставащи дни и леко раждане ти пожелавам, малко ти остана!

Freya_85здравей, аз съм с 27ми юли, заедно ще вървим :)


*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #555 -: Декември 04, 2015, 09:26:07 am »
Криси, не питай! Мога до утре да се оплаквам, а хич не ми е приятно и не ми вдига духа  :) гадното е, че имам контракции и лежа сигурно 90% от денонощието, но не остана :) календарът ми показва 80 дни :)
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #556 -: Декември 04, 2015, 10:28:12 am »
Криси, да, заедно ще вървим  :) . Аз жще съм доста стресната дали всичко ще е наред, но искрено се надявам да е така.





Бореща се за една мечта.
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #557 -: Декември 04, 2015, 16:32:05 pm »
Нелка, имам 2 раждания зад гърба си -и двата пъти секцио. Първият път коластрата тръгна на трети ден. Дадоха ми бебето чак на шестия ден, защото беше в кувьоз, та дотогава така или иначе се цедях, за да запазя кърменето. Бебето не пожела да засуче и поисках да продължа да се цедя и да й давам кърмата така. Хич не бяха щастливи, че трябва да ми стерилизират помпата и ме упрекваха, че не настоявам достатъчно и така нататък. Не можело да не иска от гърдата. Е можело, не можела, така и не засука никога от гърдата. В резултат не се получи кърмене и скоро след това си беше почти изцяло на АМ благодарение и на многото стрес, който изживях също де. Но вода си пиеше от първия миг и никога не я е отказвала. С второто раждане, кърмата тръгна още в нощта след раждането с една страхотна треска. На следващия ден синът ми беше вече на гърдата, засука от първия миг и кърмих изключително и успешно 1 година и 2 месеца. Водата му се предложи по същия начин, както и на сестра му, но я пропи, когато го захранвах 6 месеца по-късно. захранването  съвпадна и с горещините лятото и така. Всеки път е индивидуално и различно. Бъди подготвена, но реагирай спрямо ситуацията. Леко раждане и здраво бебе на финала ти пожелавам.
<br />[link=http:
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #558 -: Декември 04, 2015, 17:00:15 pm »
 meshko106, благодаря.
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #559 -: Декември 04, 2015, 17:58:50 pm »
Добре дошли на новите момичета.
Аз имам ужасни болки и киселини, много ме мъчи гастрит пък сега. Тъкмо мина панкреаса, думи нямам. Ще се мъча няма къде да ида.