0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #360 -: Ноември 10, 2015, 13:51:11 pm »
White, благодаря! Успяха да запишат час на мобилния, който си дала. Стационарния, който е достъпен в нета, не работи.
« Отговор #361 -: Ноември 10, 2015, 15:50:02 pm »
 verechiria, благодаря :) Днес говорих с лекар, каза ми същото, което и майка ми - риска да стигне до бебето е минимален. А и на този етап от бременността най-много да се ошарим скоро след раждането. Спокойна съм аз, каквото-такова. Важното е, че няма да риск за някакви трайни последици. Пък ако се опъпчим... все някога ще трябва да я изкараме ;)
*
« Отговор #362 -: Ноември 10, 2015, 19:50:57 pm »
edit, радвам се, че всичко е наред с твоята бебка, а и сега като гледам теглото 2,300 кг е точно отговарящо на седмицата, в която си  :D

Благодаря, sol :) . Честно да ти кажа, по ми се ще да вярвам, че предишния път лекаря не е успял да измери добре теглото, защото как това бебе може да качи 1,200кг за две седмици??  8O Само май дето ми изкараха акъла миналия път.

Edit, браво на вас,  колко сте пораснали.:grouphug2: 
И ние да се отчетем след прегледа от вчера.
При нас нещата са наред вече сме 1.500 гр. И най-накрая си заехме главично предлежание.

Мерси milch , радвам се че и при вас новините са добри и все така да бъде  :cheerleader:
« Отговор #363 -: Ноември 10, 2015, 20:03:50 pm »
Момичета, здравейте. Искам да попитам някоя от вас имала ли е по-силен коспад по време на бременността и как се е справила са него. От известно време много ми капе косата. Не съм сто процента сигурна, че е свързано с бременността ми, но сякаш периодите съвпаднаха. Пия Дуфастон и прилагам Утрогестан вагинално. Не знам дали тези лекарства оказват влияние. Ще съм благодарна, ако някой с подобен проблем сподели.

*
« Отговор #364 -: Ноември 10, 2015, 20:10:26 pm »
Аз съм станала доста нервна, чак сама не се понасям не знам как ме търпят още моите момчета :) Не знам от ремонта ли е или от тежестта и хормоните, но трябва да се опитвам да се успокоявам. АГто предупреди ММ да ми осигури пълно спокойствие заради проблемите с кръвното и кръвотока на бебо. Той се опитва ама аз кипвам от нищо. Ако може съвет за някоя подходяща билка или нещо друго което помага, ще съм благодарна.

Аз бях така до скоро и можех да се разплача или да избухна от най-малкото нещо. ММ се видя в чудо и на няколко пъти ми казва вече, че преди не съм била такава "запалка"  :lol: . Но вече промених малко нещата, просто като усетя, че нещо ще ме изнерви или вече съм "запалила", направо излизам на терасата на въздух и като ми мине се връщам или изобщо не го слушам какво говори, а си повтарям на ум "успокой се, след малко ще ти мине, просто не го слушай какво ти говори..."  :lol: за сега минава номера.
*
« Отговор #365 -: Ноември 10, 2015, 21:49:58 pm »
milch, радвам се, че и при теб всичко е наред  :D

Благодаря, sol :) . Честно да ти кажа, по ми се ще да вярвам, че предишния път лекаря не е успял да измери добре теглото, защото как това бебе може да качи 1,200кг за две седмици??  8O Само май дето ми изкараха акъла миналия път.
edit, да ти кажа и аз точно това си помислих, че явно предният път лекаря не е измерил правилно. Важното, че всичко е наред и ти да си спокойна   :bighug:
Момичета, здравейте. Искам да попитам някоя от вас имала ли е по-силен коспад по време на бременността и как се е справила са него. От известно време много ми капе косата. Не съм сто процента сигурна, че е свързано с бременността ми, но сякаш периодите съвпаднаха. Пия Дуфастон и прилагам Утрогестан вагинално. Не знам дали тези лекарства оказват влияние. Ще съм благодарна, ако някой с подобен проблем сподели.
Forest rain, косопада е нормален по време на бременност под влияние на хормоните, но при всяка жена е различно, при едни е повече, при други по-малко, a при някой след бремеността. При мен в началото не бях забелязала, но напоследък доста взе да ми пада косата. Имай напредвид, че освен хормоните, сега и настъпването на есента, смяната на сезона също оказва влияние. При някой жени и без да са бременни при настъпването на есента получават косопад. За това какво може да направиш не съм сигурна, защото едва ли ще можеш да повлияеш много докато си бременна. Може би да я подрежеш малко да се освежи, ако не си суеверна за подстригване на косата по време на бременност. Аз лично мисля след бремеността да я подстрижа.
М-и, между другото, аз днес си купих и един много добър сироп с желязо, казва се Флорадикс. Аз бях забравила за него, а преди много ми е помагал. Ако, искаш виж го:  http://apteka.framar.bg/30023600/%D1%84%D0%BB%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BA%D1%81-%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BA%D1%80%D1%8A%D0%B2-%D1%81%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%BF-%D1%81-%D0%B6%D0%B5%D0%BB%D1%8F%D0%B7%D0%BE-250-%D0%BC%D0%BB
Но, излиза скъпичко, по принцип в аптеките се намира на по-ниска цена от посочената, аз си го взех за 22 лв., а сигурно го има и за 20 някъде.
И при нас всичко е наред от днешния преглед, ние продължаваме да сме седалищно разположени, дори докторката каза, полуседалищно  :lol: Спокойна вечер на всички  :grouphug2:

*
« Отговор #366 -: Ноември 10, 2015, 22:05:57 pm »
sol, погледнах го, но вече съм супер объркана с милиграмите. На всички препарати има препоръчителни дневни дози, но милиграмите съществено се различават... За сега ще пия Сорбифер. Взех си и Лактулоза де, то ще родя някой ден ако продължавам така  :x Аз изкарах два дни(точно почивните естествено) с контракции май, чак се чудех дали да не ходя в спешното, но с ношпа и магнезий се успокоиха и ще си изчакам прегледа. Имам усещането, че ми отичат ръцете?! Визуално не мога да преценя, но при свиване я няма тази подвижност и се чудя дали наистина има оток.
Forest rain аз не през бременността, но съм имала такива периоди, в добавка косата ми ужасно се омазняваше и никакъв шампоан не ми понасяше. С балансирано хранене всичко спря, другият ми трик е да се подстрижа, фризьорката твърди, че няма връзка, но винаги спира косопада.
« Отговор #367 -: Ноември 11, 2015, 20:28:24 pm »
Здравейте всички! Минавам да ви кажа, че на 07.11.2015г. се роди нашия син Теодор 3360гр 51см!
Желая на всяка една от вас това щастие!!!
*
« Отговор #368 -: Ноември 11, 2015, 20:41:26 pm »
Ники, честито и бързо възстановяване!

Момичета, пуснах темичка в раздел Честито. Там можете да поздравявате Ники.

Всеки миг е още един шанс...
« Отговор #369 -: Ноември 12, 2015, 17:38:30 pm »
Ники, честито.
Мерси за отговорите за косопада, момичета.
Sol, благодаря ти, ще го проуча този сироп.
М-и, аз не се храня много правилно, нямам навик, но откакто разбрах, че съм бременна, се старая. Даже си взех сокоизстисквачка, че хич не обичам да ям плодове и зеленчуци. Сега си ги правя на сок и е друго нещо.
Аз днес бях на преглед, защото имах болки през нощта. Всичко е наред, отговаряме си на седмиците и даже чух тонове. Отделно бях пуснала и генетични. Там също нещата са ок. Само имам проблем с усвояването на фолиевата, но сме взели превантивно мерки за това.

*
« Отговор #370 -: Ноември 12, 2015, 22:57:24 pm »
Forest rain, ще се научиш, после ще се учиш и балансирано как да бъде :) С първата ми бременност се учих да закусвам, верно, че беше кроасан, но все пак закуска  :lol: После с детето станах факир да избягвам пържено, но пък дебелеех въпреки здравословното хранене  :) косата ми се омазняваше, излизаха ми пъпки. В началото на годината постигнах голям успех с баланса, та така полека-лека се налага да се получи, защото иначе все нещо не ни харесва или допада :)
Можеш да и пробваш смутита. Ние по-често ползваме цитруспреса, иначе хапваме плодовете, заради фибрите.
Аз днес си взех резултатите от изследванията. Съответно половината не са в норма, но пък бебетата растат много добре.
*

wild cat

• 404
  • Няма начин да няма начин!
« Отговор #371 -: Ноември 14, 2015, 11:07:24 am »
nikita87, честито миличка! Скорошно възстановяване на теб, а на бебко слънчево бъдеще за напред!

Момичета, моя хемоглобин продължава да пада и вече е 108. Ферофолгамата много ми разнеше стомаха и заради това сега ми изписаха феротон. Представлява натурална вода, с високо съдържание на желязо, овкусена с ябълков сок и с добавен вит.С: http://apteka.framar.bg/30049028/%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%BD-%D1%81%D0%B0%D1%88%D0%B5-14
Започнах да го пия по време на хранене. Доста е скъпичко, пък и трябва да приемам по две на ден.
Някой пил ли го е, дали има ли ефект?  :ask:
*
« Отговор #372 -: Ноември 14, 2015, 16:26:06 pm »
Не знам има ли ефект, на мен ми го похвалиха, но ми се вижда много малко желязото в едно саше, затова взех Сорбифер и реших, че ако дразни и през ден да го пия пак ще е повече. Не дразни, в първите дни не бях много сигурна, май и запека и твърдите изхождания минаха.
Иначе можеш да опиташ да набавяш желязо от храна-месо, яйца, спанак, коприва, орехи.
« Отговор #373 -: Ноември 15, 2015, 10:43:40 am »
Здравейте аз в петък бях в Тутракан на второ ФМ. Моя мъж в 20-та седмица е 350гр. Развива се чудесно, огледаха му всичко. А ако знаете как се зарадва д-р Бойчев вдигна блузата и толкова се радваше на бебо. Мисля си какво и изпитва? Изродил ме е, после ми спаси живота и ми даде шанс да имам собствена рожба. Иииии изведнъж ме вижда с малкото коремче, радостта му граници нямаше че всичко му е в норма. Какво ли е чувството да даваш шанс за живот. Бог да дарява живот чрез ръцете ти. Изпитвам огромен респект и съм много щастлива. Много се вълнувам.
« Отговор #374 -: Ноември 17, 2015, 13:54:02 pm »
Здравейте,  момичета, днес си пуснах някои кръвни изследвания. Направи ми впеачтление, че хемоглобинът ми е започнал да пада, а утайката се е ускорила.
За сравнение, преди два месеца, когато още не бях бременна, хемоглобинът ми беше 133 при норма 120-160, а сега е 123.
СУЕ беше 6 при норма по-малко от 22, а сега е 16.
Изследванията са правени в една и съща лаборатория. Предстои да ги коментирам с лекаря си, но ми се иска да знам дали по време на бременност и то още в началото (7+3 г.с) е нормално да има такава промяна. Понякога ми се гади, но не повръщам. Опитвам се да се харня нормално, пия и витамини за бременни. От месо ми става много лошо и ям по малко.
Ще съм благодарна, ако някоя сподели.

*
« Отговор #375 -: Ноември 17, 2015, 14:50:29 pm »
Forest rain, не виждам нищо притеснително в резултатите ти. При бременност се нуждаеш от двойно повече желязо заради бебчето. Радвай се, че още си в норма с хемоглобина. С напредване на бременността ще пада още, затова повечето жени пият желязо дори още от началото, но разбира се, консултирай се с твоя лекар! Аз например съм си анемична по принцип и пия желязо от доста време, но в началото пиех много малко и допуснах да ми падне хемоглобина от 122 на 107 в 6-и месец. Затова сега приемам и допълнително сиропа, който съм пуснала по-горе. И преди съм го пила и се надявам да го вдигна с него. За СУЕ не съм много компетентна, но мисля, че при бременност винаги е по-високо.
Момичета, дано да сте добре всички, изгубихте се напоследък, zyza също не е писала май отдавна.
Спокойни и топли дни на всички  :grouphug2:
« Отговор #376 -: Ноември 17, 2015, 16:28:37 pm »
Мерси, sol. И аз от самото начало пия витамини за бременни, които съдържат желязо.

« Отговор #377 -: Ноември 17, 2015, 19:08:06 pm »
Извинявам се, че пускам нов пост, но не можах да редактирам последния. Излезе ми и резултатът от токсоплазмозата.
TOXO IgM 0.27 sco        <0.8(-) отр; 0.8- 1.0, съмнит.; >1.0 (+) пол.
TOXO IgG- 3.9 IU/ml     <4.0 (-) отр.; 4.0-6.0 съмнит.; >6.0 (+) положит.

Преди два месеца резултатите бяха
TOXO IgM 0.28 sco   
TOXO IgG- 0.5  IU/ml

IgG за антитела ли е? Не мога да разбера какъв е този граничен резултат. Изследванията са правени в една и съща лаборатория, а разликата от миналия път е голяма.

*
« Отговор #378 -: Ноември 17, 2015, 20:10:00 pm »
Извинявам се, че пускам нов пост, но не можах да редактирам последния. Излезе ми и резултатът от токсоплазмозата.

TOXO IgM 0.28 sco   
TOXO IgG- 0.5  IU/ml

IgG за антитела ли е? Не мога да разбера какъв е този граничен резултат. Изследванията са правени в една и съща лаборатория, а разликата от миналия път е голяма.
IgG е за преминало заболяване и изградени антитела , при теб и двете стойности са гранични , следователно не си карала токсоплазмоза - нямаш имунитет (моя резултат на IgM и IgA е отрицателен,а  IgG положителен )
Относно косопада, не знам дали е съвпадение, но и при мен докато приемах Дуфастона и Утрогестана косата ми падаше на кичури и много се омазняваше , не съм се замисляла, но сега не ги приемам вече и е по-добре.
Аз да се похваля в неделя усетих първият качествен ритник , а днес вече дори като си сложа ръката и ми подскача , много е вълнуващо. Лека вечер на всички :*

« Отговор #379 -: Ноември 17, 2015, 21:12:57 pm »

TOXO IgM 0.28 sco   
TOXO IgG- 0.5  IU/ml

IgG е за преминало заболяване и изградени антитела , при теб и двете стойности са гранични , следователно не си карала токсоплазмоза - нямаш имунитет (моя резултат на IgM и IgA е отрицателен,а  IgG положителен )
Относно косопада, не знам дали е съвпадение, но и при мен докато приемах Дуфастона и Утрогестана косата ми падаше на кичури и много се омазняваше , не съм се замисляла, но сега не ги приемам вече и е по-добре.
Аз да се похваля в неделя усетих първият качествен ритник , а днес вече дори като си сложа ръката и ми подскача , много е вълнуващо. Лека вечер на всички :*

Благодаря за бързия отговор. Аз се разтревожих, защото IgG от днес се е повишило в сравнение с IgG отпреди два месеца. 
Може и от лекарствата да ми е косопада наистина, защото такова чудо не е било досега.
Честито за ритника :)
Между другото IgA за какво е? Аз такова никога не съм изследвала.