Здравейте, момичета!
Току-що се върнах от втората си ФМ при д-р Михова. Значи по-голяма сладурка, заедно с д-р Персенска не познавам. Hug Бях се подготвила с няколко въпроса, единият от които тя самата подхвана още като стъпих в кабинета, без да я питам. Става дума за това, че имам Вродена надбъбречна хиперплазия с високи надбъбречни. Като цяло ми е късна форма и от нея ми е по-голямото окосмяване, нисичка съм, но цялото семейство сме така, мазна кожа и това. Никой досега не ми е казвал, че това е проблем при забременяване, защото си имах спонтанна овулация. При вродената класическа обаче момиченцата се раждат с външни деформации на външните полови органи, по-дълъг клитор и устнички по-събрани, приличащи малко на тестисите. Не е проблем, но да 1 годинка момиченцето трябва да се оперира, за да се коригират само тези външни проблеми. Вътрешно няма проблем. Все пак хирургически интервенции на малко бебенце не са за предпочитане.
Та затова наскоро ми се беше свило сърчицето дали да искам момиченце и дали няма да му предам това. Д-р Михова ми обясни, че ако сега видим ясно изрязено момиченце, няма да е такъв риск, но ако видим нещо да стърчи няма да сме сигурни дали е момченце или момиченце с аномалии.
Слава Богу още като сложи ехографа и каза, че е момиченце. Сто пъти ми показа и в надупена форма и т.н., че няма видими причини. Все пак ми даде телефона на д-р Начев да искам второ мнение дали все пак да не си пия костикороидите, но той не ми вдигна и се прибрахме в Пловдив. Ще видя тук в Пловдив при друг ендокринолог, за да ми каже и той мнението си, но дано все така всичко е наред.
Иначе бебка е страхотна красавица. Най-сладкото гардже. Love Д-р Михова ми обърна особено внимание, тъй като разчитаме само на ФМ, без БХС и гледа нослето, вратлето и всичко. То едно сладко навирено чипо носле. Пу пу. Беше и много кротка днес. Като изви краченца и такъв хубав профил й видях. По-красиви крачета не съм виждала. Абе, переше се като манекенка, ама грациозна. Иначе нухалната - 2, а се борим за под 5, което е супер, нослето-супер, на вратлето костицата миниатюрна, сърце, бъбреци, всичко е прекрасно. Много съм щастлива и благодарна! А д-р Михова е невероятна. Била се ровила и изчела над 20 статии за вродената надбъбречна, после пък като ми гледа шийката, че нали съм дребничка и предразположена, вика че няма да ми я гледа и вагинално, защото добре се виждала. После ми вика - айде все пак да я видя и вагинално, че довечера като си легна ще се чудя защо не го погледнах това момиче. Златна!
Та така, момичета! Съвсем официално и много щастливо мога да кажа, че ще връзвам плитчици! Пък живи и здрави ще стискам палци да си намеря добър ендо тук и да ми се успокои малко душицата за другото.
Целувки на всички!