0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #960 -: Януари 20, 2016, 05:19:19 am »
САкъм да не изпусна да напиша, сега виждам.
Лили, аз съм с ниски нива на прогестерон и СЛЕД забременяване и първи тест почнах зверски дози прогестерон+магнезий+но-шпа+вече-не-помня-какво.
Вторият път не взех навреме прогестерон и гърдите ми още пускаха кърма, а бях спряла кърменето. Резултатът беше част от статистиката, ама не щастливата.
Третият път, тук в Канада, хич и не чаках, канските дози ги почнах наново.

Отбивай бебето, най-лесно е да спиш при някой една-две нощи. Или с други техники, пише доста из мамата. В кърмаческия ще ти кажат да задържиш, какво очакваш :)
Разбирам, че е  трудно, като дадох Катерина на градина и кърменията намаляха от самосебе си. Няма ли кой да помогне?
[/url][/url]
« Отговор #961 -: Януари 20, 2016, 10:00:39 am »
Здравейте момичета,
Бременна съм в 32 г.с. и като всички тук до края ще съм в притеснение.
Въпросът ми е - правиха ли ви микробиология вагинална. Аз ли трябва да напомня или има някакъв срок. По принцип нямам оплаквания, но все пак така профилактично не се ли полага нещо такова. Иначе други изследвания често ми правят, но това не. 
« Отговор #962 -: Януари 20, 2016, 10:38:22 am »
Swetlina да вече поне четери пъти, отделно кръвно изследване за скрити инфекции. Кръвна картина също. Това е задължително за нормалното раждане поне според моя лекар. Има доста още инфекции, които може да се лепнат на бебчо при контакт.
Blue_sky херпеса ако не е отминал добре мога при контакт да заразя бебо, че и не само моето. Треперих го толкова време да не мине инфекцията през плацентата и да има увреждане на сърчицето.
Нямам и на идея защо ме нападаш, но аз имам право да си наричам детето както искам. Ние си имаме шега с мъжа ми и лекаря ни. Аз съм кораба майка и нося пришЪлеца от друг свят. За нас той е нещо много желано, космическо и неземно. Моляте не прави връзка с някой филм на ужасите, не очаквам да излезе нещо такова от мен.
*
« Отговор #963 -: Януари 20, 2016, 11:29:49 am »
Добре. Както искаш. Просто не ми прозвуча хубаво. Твое си е бебето. Наричай го, както ти харесва!
Не те нападам. Извинявай! Не съм искала. Просто както при вас има хормони на бременните, при мен вероятно ПМС-то се обажда.  :lol:
За херпеса ти желая да е минал и да можеш да раждаш естествено, щом така искаш.
« Последна редакция: Януари 20, 2016, 13:22:04 pm от blue_sky »

« Отговор #964 -: Януари 20, 2016, 11:37:17 am »
Здравейте отново. Писах и един друг форум, но тук ми е по приятно. Та на въпроса. След ин витро съм 9 седмица. Предните две седмици си бях пуснала отпуска. Тази реших да се върна на работа, но нещата не са много розови. Сутрин закъснявам, заради повръщанията, при среща с някой клиент ( или не изкъпан или със силен парфюм) едвам дочаквам да изтичам до WС и такива подобни неразположения. Понеже наближават сега и грипната вълна и ми се иска да си взема болничен. При д-р, който ходя ще се запиша на ЖК - най-ранният час е за първата седмица на февруари. Въпросът мие мога ли да взема болничен от частна клиника или от частен кабинет, без да минавам през личната за направление? Благодаря предварително.
*
« Отговор #965 -: Януари 20, 2016, 12:16:57 pm »
Хрис, до колкото знам, в началото може само личния да ти даде и то не за бременността, а за нещо друго, като болничният ще бъде 3, най-много 5 работни дена.
Но пак звънни и провери и в клиниката.
Аз пък да споделя, резултата от днешната ФМ и 4Д - всичко е наред :) бебчо си има всичко и се развива абсолютно нормално.
И последно казаха - Момче, та така, започваме да мислим в синьо :)
« Отговор #966 -: Януари 20, 2016, 18:38:26 pm »
Здравейте отново. Писах и един друг форум, но тук ми е по приятно. Та на въпроса. След ин витро съм 9 седмица. Предните две седмици си бях пуснала отпуска. Тази реших да се върна на работа, но нещата не са много розови. Сутрин закъснявам, заради повръщанията, при среща с някой клиент ( или не изкъпан или със силен парфюм) едвам дочаквам да изтичам до WС и такива подобни неразположения. Понеже наближават сега и грипната вълна и ми се иска да си взема болничен. При д-р, който ходя ще се запиша на ЖК - най-ранният час е за първата седмица на февруари. Въпросът мие мога ли да взема болничен от частна клиника или от частен кабинет, без да минавам през личната за направление? Благодаря предварително.
ХрисиАни честито!много се радвам че успя да сбъднеш мечтата си желая ти лека бременност и пухкав финал  :cloud9: болничен може да вземеш само от ЛК,а когато запишеш ЖК чак тогава от нея/него.

Make an ovulation ticker
Дядо го няма-04.08.2015 г.
*
« Отговор #967 -: Януари 20, 2016, 19:00:06 pm »
Хрис, от клиниката би трябвало да могат да ти дадат без проблем. Не е нужно да се минава през лл.
« Отговор #968 -: Януари 20, 2016, 19:48:47 pm »
И аз да се похваля, че вчера бях на ФМ и 4Д- на нашия малък мъж всичко му е наред, даже е с 3 дни по-голям,беше много вълнуващ преглед. 
*
« Отговор #969 -: Януари 20, 2016, 19:57:33 pm »
Момичета, ние пък май сме пак с розови гащи  :lol: :lol: Мъжа ми почти удар не получи, но лекарката на обстояния преглед за БХС ни каза че "това никак не и прилича на момче..." Ще чакам до ФМ фервеуари месец какво ще каже  :D

*
« Отговор #970 -: Януари 20, 2016, 20:19:04 pm »
Момичета, най-новата тенденция за "предвиждане" на пола е чрез резултатите от кръвния БХС. За момче free beta HcG и Papp трябва да са под 1. Ако са над --> момиче.

Но това НЕ е 100% истина и по-скоро е за "забавление" и чакане да се потвърди или отхвърли теорията, но гледам много се спряга ИЗ чуждестранните форуми и затова ви го предлагам като инфо :)

Има някакви статистики, че по-често познава, отколкото не познава, но все пак не е 100%.

Хайде сега да видим на кого какво е "предсказал" резултатът от кръвния БХС :) и дали се е потвърдило после :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
« Отговор #971 -: Януари 20, 2016, 20:38:32 pm »
Криси, аз кво ти казах ;) Живо и здраво да е най-вече, а пък твоя мъж му е време да си купи вече пушка  :lol:

Всеки миг е още един шанс...
« Отговор #972 -: Януари 20, 2016, 20:48:46 pm »
Makiyaki при нас е под 1  но ни казаха че е момиче като излезе ще разберем най-сигорно
« Отговор #973 -: Януари 20, 2016, 20:50:20 pm »
Моето Papp е 3,47 и чакам момче и за пулса пак не познаха  :P
Криси ми честити розови гащи, пола няма знаение ще го обичате.
Вилия честито и на теб, колко е хубаво да се пълни темата и да предаваме щафетата.
Гале аз след първото 4д цяла нощ не спах от вълнение, представям си какво ти е.
Хрис моето повръщане беше пословично, не можех да стана. След мен пребоядисаха къщата и праха дивана три пъти, стоя седмици на двора. От седма седмица съм в болнични, можеш да си вземеш до 14 дена от личен лекар или от инвитроклиниката. Аз си взех и после ми пускаха ЛКК и всеки месец от комисия. За цялата бременност можеш да вземеш 180+45 дни. Особенно, че си с инвитро. Аз съм със стимулация след операция и махане на едната тръба. Изобщо никой не ми е направил на въпрос.
За повръщането ми помогна натриев цитрат сашета 500млг. Пробвах буквално всичко, че и вносни от Канада.
Успех
*
« Отговор #974 -: Януари 20, 2016, 21:07:58 pm »
Еееее, Маки, много интересно! Ще погледна тези дни как беше при малката.
Светлина, ако правилно си спомням, полагат ти се две микробиологии по нзок - в началото и в края на бременността. Другият вариант е ако имаш оплаквания.
Джазмин, в кърмаческия не са ме насърчавали да не отбивам, напротив. Препоръките при проблемна бременност са за отбиване. Ще ти пиша на лични.
Ехххх, мацки, много хубави новини имате!
*
« Отговор #975 -: Януари 20, 2016, 22:42:33 pm »
Да, Лили, много интересно наистина, още по-интересно ще ми е да видим дали "познава".

Момичета, искам да кажа, че и двете (и free beta, и Papp) трябва да са или под 1 или над 1.

В случаите, когато едното е под 1, а другото над 1, просто е 50:50.

Давайте примери само, когато и двете са със сходни стойности под или над единицата :)

И лека бременност на всички :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
« Отговор #976 -: Януари 20, 2016, 22:49:12 pm »
Аз за 2-то си инвитро трябваше да отбия дъщеря си(която също е IVF бебе)-кърмих я до 1г.8м.-много ми беше жал,четох някъде и я отбих като си мажех зърното с препарат против смучене на пръстчето(забравих му името).
Аз пък баш накрая така жестоко се разболях,че немога да ви опиша-ужасна хрема,раздиращи храчки гърлото ми,температура до 38',духам си носа на всяка минута,кихам от дразнене в носа,втриса ме,очите ми сълзят-ужас.Хванах го от дъщеря си,тя беше  2 дни с 39' и спи с мен-не иска да се отдели и това е.Ходих на лекар и ми прослушаха гърдите,казоха ,че нямам инфекция а е вирус и казоха да пия до 4 парацетамола ако се чувствам мн.зле както съм 2-и ден вече-е аз гледам да пия най-много 2.Незнам кое е по- вредно,да стоя с температура ли или да пия парацетамол.Четох,че той пък пречел за завършване на дробчетата-както е при мен точно в тези седмици.Дано всичко е наред.Утре съм на видеозон и да ми определят кога ще раждам.
« Последна редакция: Януари 20, 2016, 23:39:55 pm от zyza »

*
« Отговор #977 -: Януари 20, 2016, 23:18:05 pm »
За дробчетата конкретно не знам, но съм чела, че е вредно да си с температура. На мен са ми изписвали ударни дози парацетамол, но бях точно след трансфер, а не в последните седмици.

*
« Отговор #978 -: Януари 21, 2016, 17:33:16 pm »
Минах видеозона днес-едното бебче е 2.319кг. а другото е 2.756кг.Определихме и дата за норамално раждане с епидурална упойка(имаше 2 дати а 29.01 или на 01.02)-аз избрах втората,че да стоят малко повече в корема и да доближа до 37г.с. После мъжът ми каза,че било Петльов ден на 2-и ,аз не можах да се сетя.Мисля си,че с това предизвикано раждане ще родя чак на 02.02. Ако с хапчетата не получа разкритие трябвало да минат 6ч.за да поставят гел за разкритие.Казоха ми,че и с епидурална пак ще ме боли -може би най-големите болки само  да ми затъпи.Питах ,дали не е рисковано за инвитро бебета да се раждат нормално,и отговора беше,че риск има и при нормално и при секцио-можеше и секцио но аз избрах нормално.На едната  бебка главичката продължава да е ниско долу,а другата лежи хоризонтално над нея.Това е засега от мен!Честито на новодошлите мами и успех на другите.
« Последна редакция: Януари 21, 2016, 17:43:44 pm от zyza »

« Отговор #979 -: Януари 21, 2016, 19:32:42 pm »
Момичета, ние ще си имаме момченце. :D Мъжът ми хвърчи от щастие.