0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #420 -: Ноември 22, 2015, 11:06:22 am »
Момичета ми аз съм излязла най-смела нашата детска е почти готова с дрешките сме готови остава само количка и столче за кола
*
« Отговор #421 -: Ноември 22, 2015, 11:28:23 am »
Елиза, добре ще ти дойдат тези приготовления ако накрая се наложи да лежиш (като мен например) :) Аз ще дишам дълбоко докато някой помощник изпълнява :)

сол, аз за килограмите сравнявам с предната бременност, тогава с едно бебе, сега с две :) иначе колкото толкова. Само искам да се чувствам добре, а точно тая част не се получава. От началото я карам повече на почивки, сега почти на 100% съм в леглото.
« Отговор #422 -: Ноември 22, 2015, 11:37:37 am »
Е помощници колко искаш от това не мога да се оплача свекърва ми прави всичко в къщи а за стаята мъжът ми прави всичко той избра леглото тапетите всичко направо да ми завиди човек :D :D :D
*

Sweet Angel

• **
  • 118
  • "Победата обича подготвените"
« Отговор #423 -: Ноември 22, 2015, 12:36:09 pm »
Благодаря ти Sol  :D. Взех си един спрей за нос на Куикс с океанска вода и алое Вера, който по-скоро овлажнява лигавицата, отколкото да отпушва носа. И оставам с впечатлението, че проблемите със съня ми се дължат най-вече на запушения нос. Още като бях дете не можех да спя, когато ми беше запушен носа, защото докато спя не мога да дишам през устата. Иначе прочетох, че състоянието се нарича "ринит на бременността". Аз съм качила 10 килограма, защото като забременях спрях да пуша, но тъй като съм 170 см не ми личи много. Основно съм качила на корем и задни части.    И аз не съм купувала нищо засега, защото се надявам да хвана коледните намаления. Даже си мисля, че след нова година цените ще паднат още. Та ще изчакам до тогава. Хубав ден ви пожелавам  yahoo_33
« Последна редакция: Ноември 22, 2015, 12:37:54 pm от Sweet Angel »
*
« Отговор #424 -: Ноември 22, 2015, 13:42:42 pm »
Момичета, не мога да се зарадвам и да се престраша да пиша...преди малко видях ЧХГ 390, горе долу 13-14 дни след О (или поне по мои калкулации). Дано всичко да е ок и аз да остана в темата дълго дълго...  :bighug:
« Последна редакция: Ноември 22, 2015, 13:46:42 pm от Krisi08 »

*
« Отговор #425 -: Ноември 22, 2015, 13:50:26 pm »
Kris08 ще си в тази тема и то мнооого дълго ама много , ти едва сега влизаш за 2 път в нея , а е твърде рано да излизаш  :lol:
*
« Отговор #426 -: Ноември 22, 2015, 13:51:55 pm »
Ах, каква хубава новина, Krisi08  :D
Ако искаш направи след два дни още един тест за потвърждение  :), вярвам че всичко ще бъде наред  :) yahoo_17  другият вариант е след около седмица- десет дни на преглед.
Много, много се радвам  :D
« Последна редакция: Ноември 22, 2015, 13:53:59 pm от marsi »

*
« Отговор #427 -: Ноември 22, 2015, 14:01:46 pm »
Тези ваксини на всички ли ги предлагат там? И аз не бих дала да ми сложат такива

Sol, тези ваксини ги предлагат само на бременни. А противогрипната и на хора над 65г и с хронично заболявания. Но те за разлика от САЩ не са задължителни. В сащ не ти ги предлагат, а направо насилствено и без право на отказ ти ги забиват.

В Англия предлагат и ваксиниране на бебета, но то също не е задължително, за разлика от БГ, където ако не си ваксинираш детето, не може да тръгне на ясла и градина и за разлика от САЩ, където дори и да не искаш детето ти да ходи на градина, задължително трябва да го ваксинираш. Нямаш право на избор в САЩ, такава им е "демокрацията"...

Криси, честито, леки 9 месеца и сладко бебче на финала :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*

Sweet Angel

• **
  • 118
  • "Победата обича подготвените"
« Отговор #428 -: Ноември 22, 2015, 14:23:09 pm »
Криси,честито и добре дошла  :). Пожелавам ти лека бременност и пухкаво вързопче след девет месеца.Надявам се скоро да имаме още попълнения в темата.
*
« Отговор #429 -: Ноември 22, 2015, 14:49:21 pm »
f_30 благодаря ти, юли месец за малко да се включа, надявам се от все сърце всичко да мине ок този път!
марси Благодаря много мила! На 1ви съм на преглед :crossfingers: :crossfingers:
makiyaki  :bighug: :bighug:
Sweet Angel благодаря за топлото посрещане и пожеланията :)

*
« Отговор #430 -: Ноември 22, 2015, 14:51:54 pm »
Криси, чудесни новини! Много, много се радвам за вас! Стискам палци на малкото лъвче! :bighug: :bighug: :bighug:

Всеки миг е още един шанс...
*
« Отговор #431 -: Ноември 22, 2015, 19:21:50 pm »
Честито на новите и от мен! Лека бременност и здраво бебе на финала! :grouphug2:
Нелка, леко и безпроблемно раждане!  :bighug:  :bighug: :bighug:
За килограмите аз ви гоня всички 22 кг. за 33 г.с. ММ ме нарича кит :( ама аз съм си виновна, че не се ограничавах. Поне не се очаква да кача още доста. С гестационен диабет съм и на диета. Иначе започнах и аз с пазаруването, но остава още доста. Даже ме е малко яд все си виках още е рано а сега нямам сила да обикалям и разглеждам.
« Отговор #432 -: Ноември 22, 2015, 20:46:12 pm »
Ние още сме си 2в1. Малечка много се бута, тясно му е на детето, но още не разрешавам да излиза  :D Чувствам се добре, превъзбудена и пълна с енергия. За качените килограми - аз съм +15кг, като последните две седмици не съм наддала. Малко ми е тъжно, че скоро ще трябва да се разделя с коремчето, но пък ще гушкам бебка.
Krisi08, тихичко честито. Една по една освобождаваме места, трябват нови попълнения. Леки месеци и щастлив пухкав финал.
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #433 -: Ноември 22, 2015, 21:33:45 pm »
Добре дошли на новите бременни - леки бременности и 3драви бебета!
3а кг - качих 11кг, но имах останали над нормалното ми тегло още от предната бременност 5кг. Докато бях с голямото шкембе не ми личаха много, ама като родих и 3адните ми части видимо и3пъкнаха  :lol: И корем още си имам - един мекичък, а някога беше плосък и твърд... Моят мъж ме баламосва - "аууу как ти се е прибрал коремът!". Ама като се видя в огледалото :) Даже имам чувството, че съм качила, 3ащото голям глад ме гони с това кърмене. Но не съм се ра3тревожила - да сме 3драви с бебка, а като проходи, после да се върна на работа и покрай напрежението и ангажиментите ще се свалят килцата.
3а първи път чувам да се слага ваксина на бременна 3а 3ащита на бебето. Мислех, че се опитват лекарите да миними3ират употребата на медикаменти пре3 бременността.

*
« Отговор #434 -: Ноември 22, 2015, 22:04:52 pm »
За качените кг, аз качих общо 9(мм ме наричаше Волният Уили или Моя малка косатке), с които почти веднага се разделих. Коремът ми се прибра за около 2 седмици. Неочаквано бързо. Е, разбира се е леко жилиран, а не стегнат като преди, но и това ще поправя.
Аз обаче имам да свалям едни 8 кг отпреди бременността и да видим с тях как ще се преборя.

Всеки миг е още един шанс...
*
« Отговор #435 -: Ноември 22, 2015, 23:49:56 pm »
Тази инжекция за нулевата група я бият за да не атакува моя организъм бебетата ако са със друга кръвна група като се родят(пак ще се уточня,че не съм сигурна точно така ли беше и ще пиша).За грипната и за кашлица инжекции не са задължителни,но те така ми говорят,че все едно да си ги направя-аз казвам ок.,но няма да си запазя час за ваксините. А нормалните ваксини при децата си вървят тук и мисля,че са задължителни-винаги гледат дали си ги бил,не сме пробвали да се противопоставим за сега обаче(бият и нещо в повече заради африканците и техните болести ).Аз най-ме е яд,че бихме инжекция с витамин К като се роди дъщеря ми против съсиреци в мозъка,но те така ни го сервираха изведнъж а не бяхме се информирали преди това за такава-после прочетохме,че не била мн.хубава.
Аз вчера пък като се метнах,правихме по-рано рожденният ден на дъщеря ми,от 7.30 като съм станала до 15ч готвене и приготвяне и от там до 21ч на маса,после прибиране и измиване на всичко едвам вече от болки от стоенето на стола- не ме питайте какво ми беше,такава опашка ме заболя накрая,че като си легнах като напъни сякаш усещах-не мога да сваря да пия 2 магнерича и 1 но шпа и докато ме отпусне ужас-смазах се направо. Не е нищо ако погледнеш но за в моето състояние беше прекалено,но как да оставя гостите и да си легна.Край,никакви гости вече докато не дойде майка ми.
Аз първо свалих 5кг.(от 63 до 58) и сега съм 70кг.-на такива килограми раждах дъщеря си а с нея бях качила 9кг.за цялата бременност.
Моят проблем със запушения нос отдавна се оправи,но като се сетя що за промивки със солена вода бяха ужас-тук няма спрей за нос и нищо от този род за бременни.
И моето кръвно е ниско(60/90), но за лекарите е ок. нищо ,че ми е мн.отпаднало на моменти и едвам издържам все едно да не припадна.Започнах да пия по едно мн.рядко кафе с мляко сутрин но не ми помага.
Нищо не сме купували още,мисля да започваме след около 3 седмици-дрешки най-вече,за кошетки още незнам и се чудя-дъщеря ми беше в сгъваема отначало-четох,че близнаци могат и там да спят заедно отначало.
Криси честито!-леко бременеене и здрава бебка на финала!

*
« Отговор #436 -: Ноември 23, 2015, 01:22:22 am »
Зуза,

Натискът за ваксините е огромен и идва от фармацевтичните компании. Докторите са само брънка във веригата...

Ваксините за деца вървят, но НЕ са задължителни в Англия. Можеш да се противопоставиш. Моята сестра има 3 деца в Англия и са НЕваксинирани. Най-голямата е на 7. Всеки (училището и докторите) проверява и пита, но НЯМАТ право да ти слагат ваксина нито на теб, нито на детето ПРОТИВ твоето съгласие. Ако си знаеш правата би трябвало да нямаш проблем.

Сестра ми казва, че за 7 години нещата са се променили доста и сега с последното бебе (на 4 месеца е) е жертва на огромен натиск от страна на ЛЛ за слагане на ваксините. Ако човек не си знае правата, би си помислил, че ваксините са задължителни.

Както и за витамин К, ако направиш проучване и за останалите ваксини, сигурно ще стигнеш до извода, че и те са също толкова опасни и вредни.

Sol, на бременните в Англия се предлага ваксина против коклюш, която в БГ се слага на бебетата на 2ри месец от раждането. Смята се, че ако се сложи по време на бременност, ще предпази бебето в периода ДО 2рия месец, когато се поставя първата ваксина против коклюш. В самия уеб сайт на английското здравеопазване се казва също, ЧЕ няма достатъчно доказателства, че ваксината действа!!! Потресаващо нали? Хем искат да ти бият ваксина, хем те предупреждават, че едва ли ще ти помогне тази ваксина. Но Англия ми е любимата държава, защото ДАВАТ право на избор. Ако речеш, че няма да се ваксинираш, НЕ те задължават.

Също в Англия не се слагат на новородените противо хепатитна ваксина и БЦЖ няколко часа след раждането, а първите токсини, които бебето получава с ваксините са на възраст 2 месеца.

Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
« Отговор #437 -: Ноември 23, 2015, 03:26:54 am »
makiyaki, единственият разумен извод от каквото и да било проучване е, че ваксините спасяват живота на стотици хиляди хора всяка година и изкорениха напълно смъртоносни детски болести. Ако човек има елементарни познания по биология и се позове на обективни източници, само това може да заключи.

Всичко друго са заблуди, залитания или откровени лъжи, които дори повторени с твоя тон хиляда пъти, няма да станат верни.

Бременни жени и майки, за ваксините слушайте лекарите си, мислете с главите си и четете достоверни източници.

*
« Отговор #438 -: Ноември 23, 2015, 05:15:59 am »
Криси, от кога те чакам тук  :bighug:
За ваксините абсолютно съгласна с Цигу. Ваксинирам и извън календара, предпочитам за някой неща да получим имунитет по този начин и не ми се мисли какво е малко бебе да изкара коклюш примерно...
Зиза, какви гости и банкети бе човек, ти си герой!
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #439 -: Ноември 23, 2015, 09:27:47 am »
3амислихте ме 3а витамин К и се порових, 3ащото и тук се слага на новородените - има го в епикри3ата на бебка. Това е малко информация:
http://gotvach.bg/n9-15307-%D0%92%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%BD_%D0%9A
Пише, че често има недостиг при новородените. Не ми и3глежда страшен, макар че в последно време сякаш вече по-скоро се отрича приемането на и3куствени витамини.

И а3 съм кръвна група 0+, но не са ми слагали никаква инжекция при бременностите. Тука, до колкото ми е и3вестно, се слага инжекция при жени с отрицателен ре3ус фактори. 3и3а, каквото и да решиш, ще е правилно - важното е да си спокойна сега. И бе3 купони  :nono: Който иска гости - да си ги посреща. А3 си посрещах, който дойде полу-легнала на диванчето и хич не ми пукаше - важното беше бебка да е добре.