0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #400 -: Ноември 20, 2015, 10:05:05 am »
Мисля в понеделник да ходя при ЛЛ и да ги говорим тия неща. На мен и хемоглобина ми много падна онзи ден беше 93. Понякога си мисля, че апарата за кръвно не мери добре  :lol: Аз усещам ръцете си отекли сутрин, но видимо не са. Благодаря ти!
То и аз май не съм качила много в 26-та г.с. съм + 8-9килограма.

« Отговор #401 -: Ноември 20, 2015, 12:29:22 pm »
На мен пък ми пада следобед пустото кръвно. Заболява ме глава и ми прилошава. Дебна го след два часа и пия кола, хапвам сладки работи. Сутрин пия 3в1 доки се е примирил и казва по-малкото зло. Аз съм вече 21 ва седмица и още връщам килограмите от преди да забременея. С парцалите и ботушите съм 59 като се съблека 57 ставам. Срам и позор на сила ям по график. Ама съм доволна важното е да ям,малкия си разсте. После как ще си отям ако знаете докато вие сте на диета. Ако ще кит да стана
« Отговор #402 -: Ноември 20, 2015, 13:01:57 pm »
Verechiria aз направо ти завиждам за килограмите ако видиш мен направо ще се уплашиш моя мъж започна да ми вика мецанке как ще ги свалям килата не знам
*

Sweet Angel

• **
  • 118
  • "Победата обича подготвените"
« Отговор #403 -: Ноември 20, 2015, 13:06:54 pm »
Вчера доста си поговорихме с д-р Сигридов по темата за високото кръвно налягане. Много е важно да се ограничи до минимум приема на сол и да се следи качването на тегло(доколкото е възможно). Оказва се, че по принцип бременността протича в хипотонична среда и кръвното налягане на майката е различно от това на плацентата. Вчера моето кръвно след приема на редовните медикаменти беше 110/70, а на плацентата беше 60/40 и реакциите на бебка бяха едни мудни. Което пък може да означава, че когато кръвното моментно е ниско например, на плацентата може да е нормално и обратно. Най-добре се виждат и преценяват нещата на Доплер, при мен въпреки силните лекарства нещата до момента са наред, бебка си наддава нормално и си отговаря на седмиците. А и да не забравяме, че и задапаратното устройство е много важно в случая  :).
eliza156, и с мен се шегуват вкъщи, казват ми "слона, моят приятел". Но аз бях първата, която се пошегува с това, защото целта си струва. Здраве да е, после ще мислим как ще ги сваляме.
« Отговор #404 -: Ноември 20, 2015, 13:43:19 pm »
 :D така е права си после ще му мислим
*
« Отговор #405 -: Ноември 20, 2015, 14:37:02 pm »
А мъжете да не се правят на много интересни. Ако искат, да се сменим! Те да правят процедури, операции, да са бременни 9 месеца, че и да родят, и да кърмят.  8)

*
« Отговор #406 -: Ноември 20, 2015, 14:44:06 pm »
Отдавна ви чета, момичета и все не събирам кураж да се включа.
Най-после влизам "по терлички"..
И аз да споделя - ММ ми казва тюленче (за сега :) въпреки, че все още ми е рано да дебелея. Ама от дуфастона и утрогестана не мога да се спра да ям. Освен това, преди имах много висока активност, ходех редовно на пилатес и йога, а сега близо три месеца, само седене на стол (на работа) и после в къщи на диванчето... ама няма как, целта оправдава всичко!
После дружно ще сваляме кг :)
« Отговор #407 -: Ноември 20, 2015, 15:18:37 pm »
Vilia добре дошла при нас дано все повече нови момичета дойдат в нашата тема и де да можеше да се сменим да ги видим как ще издържът мъжете ни
*

Sweet Angel

• **
  • 118
« Отговор #408 -: Ноември 20, 2015, 17:07:46 pm »
Моят мъж не би посмял да се шегува с мен на тема килограми, ако аз нямах това чувство за самоирония. Най-често сама се шегувам със себе си, сега съм слонче, после ще съм "минава, големият кораб минава".  :D
Vilia, добре дошла!
Блу, това ми прилича на текста от една снимка, която видях наскоро в интернет: "Мъчим се да забременеем, после докато износим бременността ни е трудно, гади ни се, повръщаме, не спим по цели нощи, раждаме и накрая..........на баща си приличало" хахаха
« Последна редакция: Ноември 20, 2015, 18:12:18 pm от Sweet Angel »
*
« Отговор #409 -: Ноември 20, 2015, 22:13:39 pm »
Не знам дали ви е попадало в нета, но имаше един експеримент. Двама холандци, май някакви тв водещи бяха, решили да доказват, че родилните болки не са нищо особено. И отишли в едно подобие на клиника (казва се къща за раждане, има само акушерки, в Германия също ги има), в Холандия към 60 % раждат без лекар, такава им е системата. Както и да е. И на тези двамата им сложиха машинки, които симулират контракции. Познайте колко дълго издържаха и дали успяха да родят!  :lol:
Както казва една приятелка: "ако трябваше мъжете да раждат, човечеството щеше отдавна да е спряло да се възпроизвежда". Така че, да си траят, ако обичат! И да поемат домакинската работа!

sweet Angel, те моите и двамата на баща си приличат.  :lol: За номер едно с гаранция, второто май е някаква смесица от баби и дядовци. Понякога се майтапим, че са ми подменили яйцеклетката в лабораторията.
« Последна редакция: Ноември 20, 2015, 22:23:44 pm от blue_sky »

*
« Отговор #410 -: Ноември 21, 2015, 00:41:29 am »
Дреме ми на кого прилича, нали аз съм го раждала  :lol:
Моето кръвно си седи ниско до нормално, просто тоя пулс ме стресира, не мога да го понижа ни в движение, ни в покой, минимума ми е 90, съответно на 110 вече и мен ме боли глава и се чудя какво да правя.
« Отговор #411 -: Ноември 21, 2015, 07:58:36 am »
Пулса и при мен е висок може да компенсира кръвното няма на идея. Ето и тази сутрин се събудих в 4:30 понеже блъска като ненормално. Главоболие честичко си имам вече като не се издържа пия половин парацетамол. На тоя етап честно го приемам като бял кахър. С това да си остана по-зле да не става.
Вилиа добре дошла в коя седмица си? Аз също водех супер активен живот, но в един момент се примирих и се почувствах по-добре. Каквото такова нали уж бяхме готови всичко да изтърпим, а после се депресираме. Гледам да си го напомням. Моя приятелка тръгна по стъпките ми, още е в реанимация дори. Като се замисля през какъв ад съм минала и се чудя на акъла. Нямаше кой да ми каже и да ме спре, щях да си осиновя. Тя ми вика щом ти успя и аз ще мога. Какво съм успяла на средата на бременността си съм.
Момичета вие пазарувате ли? Аз се опитах и като посегнах да взема едно костюмче имах чувството, че дърпам лошото за опашката. Викам ръката ми да исъхне нищо няма да взема. Какви са тия страхове идея нямам.
*

Sweet Angel

• **
  • 118
« Отговор #412 -: Ноември 21, 2015, 08:30:42 am »
Момичета, и за ускорения пулс има решение, но пак е нужна консултация с кардиолог. Обикновено предписват по-безобидни бетаблокери, които забавят пулса. На мен са ми предписвали и ходих като ударена, защото моята хипертония е надбъбречна, а бетаблокерите действат директно на сърцето. Когато нямате проблем с кръвното и пулса по принцип, лечението е много по-безобидно и трае само докато сте бременни, така че нищо не пречи да се консултирате за собствено спокойствие.
На снимките от последния преглед завчера, бебка толкова много прилича на баща си, че имам чувството, че гледам негатив на една негова снимка като бебе. А синът му от първия му брак прилича на майка си, взел е само сините очи на баща си.
Аз през последните няколко седмици не мога да спя нощем. Преди компенсирах с подремване през деня, но сега спя по няколко часа от 9 вечерта до 1 след полунощ. Неудобно ми се струва леглото, възглавницата, носът ми е почти постоянно запушен. Вие как се справяте?
« Последна редакция: Ноември 21, 2015, 10:27:12 am от Sweet Angel »
« Отговор #413 -: Ноември 21, 2015, 08:59:00 am »
Със сънят няма справяне  ние и матрака сменихме и положението е страшно вечер са една камара възглавници и ако успея да се наспя е някакво чудо моя вече започна да ми вика че съм и дъскорезница и така :D :D
*
« Отговор #414 -: Ноември 21, 2015, 10:29:05 am »
Със запушения  нос и аз съм така. Ще питам и за него. Иначе спя като пън, само дето ми се схваща чак горе от тазобедрената става като не се обръщам често, чувствам се като риба на сухо после, няма обръщане.
Аз не съм суеверна, но не съм купила много неща просто, защото не съм изровила дрехите на баткото, да видя ще ползвам ли нещо от там. Кошари имам, количка може и чак след раждането да взема.Малко бодита, гащеризони и по 1-2 рокли, смятам да купя чували или ескимоси сега, че те ще са от първите нужни и още една кошница за кола. 
*
« Отговор #415 -: Ноември 21, 2015, 10:46:34 am »
Здравейте момичета :)
Нелка и от мен имаш стиснати палци за леко и безпроблемно раждане. И аз те следвам тихичко, нали в песничката Синеочка ни беше наредила в тази последователност. :wink:
Аз другата седмица пак съм на преглед и ще се отчета колко е пораснала малката.
Иначе и нашият татко ми казва, че съм като дъскорезница в последно време. Не че успявам да спя нощем, ако ми се съберат 3 часа сън е добре и направо не знам от къде я вадя тази енергия да издържам през целия ден с толкова малко сън. През деня само лежа, немога да спя. Понякога, когато имам болки в гърба и кръста през нощта и спането е мираж, а всяко движение е мъчение, тогава ММ става и започва да ми разтрива кръста, ръцете, краката...ама човек направо да ми завиди. Но през деня пък човекът си чака да му сервирам, отсервирам и всичката работа вкъщи си е само за мен и като ми каже "ама стига си чистила, то не е мръсно" направо полудявам, защото той е толкова разпилян и неподреден, че от както съм заживяла с него все едно си отглеждам дете.
*
« Отговор #416 -: Ноември 21, 2015, 13:40:20 pm »
като ми каже "ама стига си чистила, то не е мръсно" направо полудявам, защото той е толкова разпилян и неподреден, че от както съм заживяла с него все едно си отглеждам дете.
Хахах ма естествено, защото другият вариант е те да чистят. Моят мъж отдавна ми каза, че искам "прекалено да ми е чисто" Правилно си се ориентирала, че ти се увеличават децата де  :lol:
*
« Отговор #417 -: Ноември 22, 2015, 01:38:23 am »
Като се роди бебето, по-чисто от само себе си няма да стане. Или той да чисти и да подрежда или да намери жена за тази работа. Защото поне в началото няма да смогваш. Или си докарайте някоя баба, ако можеш да изтърпиш някой да ти се пречка.

За запушения нос - напълно нормално е. Вече забравих какво беше обяснението, но си имаше научно такова. При първата бременност и аз бях така месеци наред. Иначе със спането и като бременна нямах проблеми. Спя и досега като пън.

« Отговор #418 -: Ноември 22, 2015, 08:13:25 am »
За съня си е проблем. Като всичко при мен си има график, колкото успея. Не следващата нощ като съм утрепана спя час два повече. Отначало с повръщането изобщо не можех и плачех по цяла нощ. Изписаха ми симпатил. Пих два пъти по една таблетка и откъртих като пън. После се зачетах в листовката и проверих съставките. Ми то има канадски мак. Разведохме се моментално, оплаках се на доки още веднъж и той ми каза можем да го оправим с малко билкови хапченца. Косата ми се изправи и викам ако положението стане нетърпимо ще споделя. Ще търпя в името на малкото ми щастие и по-лошо съм видяла. Аз нямам ангажименти и задължения, все някой хващам за прислужница. Сама не оставям за дълго да не падна да си строша главата или по-зле да ударя бебо. Ще ме изтърпят още малко.
*
« Отговор #419 -: Ноември 22, 2015, 10:28:35 am »
Forest rain, ако се следиш при двама лекари, гледай поне да има разстояние от около поне 2 седмици. Не мисля, че може да навреди на бебчето, но все пак не е и толкова хубаво да си всяка седмица на ехограф. Аз, например се следя при двама и понякога се е случвало да има разстояние от 8-10 дни между двата прегледа или 2-3 седмици.
Sweet Angel, честито момиченце  :bori_015: Радвам се, че желанието ви се е сбъднало  :D
Zyza, и аз така си помислих, че си ангажирана с детенцето ти  :) Тези ваксини на всички ли ги предлагат там? И аз не бих дала да ми сложат такива, а каква е тази инжекция? Нулева отрицателна ли си? И аз съм нулева, но положителна.
То и аз май не съм качила много в 26-та г.с. съм + 8-9килограма.

м-и, и аз съм + 8-9 кг, в 30 г.с., но, аз преди да забременея имам 5 кг качени, така че, вече доста си ми тежат  :oops:
Vilia, добре дошла сред нас и леко бременеене!  :)
Със запушеният нос и аз също съм така от самото начало, но нали това било синдрома на запушения нос при бременност, защото ти се подуват лигавиците. Със съня май повечето имат проблеми, аз също правя чести и мъчителни завъртания в леглото, но поне и аз като м-и спя като пън.
За пазаруването и аз не смея още нищо да купувам, но мисля вече скоро да си подготвя поне багажа за родилното  :wink: