0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #260 -: Септември 10, 2015, 08:32:43 am »
Здравейте,момичета.
Темата за кекса е доста интересна и бързам да се включа.
При нас с ММ е ясно,че има една седмица,която е важна и той никога не отказва,а напротив - той е активната страна. Разговаряли сме по темата и той знае,че по време на О се прави през ден,ако може и всеки ден  :)
При нас става винаги сутрин,защото аз също заспивам много бързо, дори понякога не знам кога детето е заспало....
Стискам палци на Звездичка и на всички от този чуден форум  :)
Стискайте и за мен    :crossfingers:
*
« Отговор #261 -: Септември 10, 2015, 08:34:28 am »
Какво ли не правим за малко кекс в подходящия момент  :lol:
При нас до сега варианта с казването и намекването че сега е момента не действаше особедно,даже имаше обратния ефект ,но този път след слагането на прегнила се прибрах в къщи и казах " Мило доктора каза да действаме следващите три дни " .Дали заради медикаментите който приех този месец или се успокой и той след добрата спермограма се потруди доволно  :D .На втория ден се прибрах от работа а той.Направо откачих  osi_7  нямаше смисъл да го будя ,защото той е много кисел като се стане и чудейки се как да не изпуснем момента ми хрумна нещо - написах му съобщение на вайбъра  като се събуди ако му се кекси да ме почва ...Имаше ефект  :lol:

Хахахаха това с вайбър е гениално   :hug2:
« Отговор #262 -: Септември 10, 2015, 09:50:41 am »
Темата, която Детенцето подхваща и на мен ми е била много болна в миналото. Първите 2-3 години на бебеправене и аз се чувствах много тъжна при подобни ситуации. То болката не е от чуждото щастие, а от твоето си "нещастие", за което другите, съвсем без дори и да знаят и да искат, ти напомнят.
Няма да забравя един път чакам и аз пред един АГ кабинет да ми дойде реда за първичен преглед. Имах записан час за 19 ч. Обаче имаше много бременни момичета и докторката наднича от вратата и вика само тях. Успях да влезна към 21 ч. Почувствах се много зле. И аз уж не плача лесно, но като ме попита защо идвам и една буца като ми заседна и се разплаках и нищо не можех да кажа.
С времето обаче това го преодолях и наистина само се радвах като видя бременно момиче. А и като се преместих в репродуктивна клиника, там е съвсем различно. Чувстваш се сред свои, както и тук  :P
Остана ми обаче онзи спомен и като забременях винаги се стараех да не отнемам предимство на небременните, защото си спомнях как съм се чувствала и аз тогава.

Усмихнат дъждовен и студен ден на всички! Времето предразполага към кекс  :P
« Отговор #263 -: Септември 10, 2015, 10:07:43 am »
Спомням си как се чувствах и аз, когато се опитвахме да забременея, а не ставаше. Току-що се бяхме сгодили с ММ - големи празненства, голямо щастие ала-бала :) И нали знаете в един момент как всички започват "ама хайде сега време ви е за бебе", "ама защо се бавите още", "кога ще ни зарадвате". Душата ми се късаше като знам, че се спукваме от пътувания по доктори, правим сума ти изследвания, а гинеколожката ми в прав текст ми каза "Ти не можеш да имаш деца!" (естествено я смених). Никой не знаеше тези неща, а и не беше нужно. Сестрата на ММ вече имаше момиченце на годинка, невероятна сладурана. Гушкахме я и се надявахме някой ден да имаме свое. Нито аз, нито ММ се отказахме, напук на лекарката, която ни заяви тези грозни думи. Напротив, мотивирахме се още повече и с много сили и вяра успяхме. Затова вярвам, че и сега нещата ще си дойдат на мястото. Пожелавам го на всяка една от вас!  :bighug:
*
« Отговор #264 -: Септември 10, 2015, 10:15:24 am »
Мда, мен това, за което говори alice85 повече ме депресира отколкото гледката на бременна жена - че всички наоколо само намекват, загатват или директно в прав текст ти казват. Не мога да разбера какво ги интересува хората имам ли нямам ли деца, кога ще имам, ще имам ли изобщо и т.н. Чувствам се излишна и като "извънземно" когато наоколо всички са с деца и съответно темата се върти около тях, а аз с нищо не мога да се включа, защото "ти нямаш деца, не знаеш как е". Дори най-близките ми не знаят проблемите ми и е много изнервящо. Какъв е тоя стремеж на българина все да си навира носа в чуждите работи и да дава акъл ....
« Последна редакция: Септември 10, 2015, 10:23:56 am от lilibell »

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
« Отговор #265 -: Септември 10, 2015, 10:23:18 am »
Спомням си как се чувствах и аз, когато се опитвахме да забременея, а не ставаше. Току-що се бяхме сгодили с ММ - големи празненства, голямо щастие ала-бала :) И нали знаете в един момент как всички започват "ама хайде сега време ви е за бебе", "ама защо се бавите още", "кога ще ни зарадвате". Душата ми се късаше като знам, че се спукваме от пътувания по доктори, правим сума ти изследвания, а гинеколожката ми в прав текст ми каза "Ти не можеш да имаш деца!" (естествено я смених). Никой не знаеше тези неща, а и не беше нужно. Сестрата на ММ вече имаше момиченце на годинка, невероятна сладурана. Гушкахме я и се надявахме някой ден да имаме свое. Нито аз, нито ММ се отказахме, напук на лекарката, която ни заяви тези грозни думи. Напротив, мотивирахме се още повече и с много сили и вяра успяхме. Затова вярвам, че и сега нещата ще си дойдат на мястото. Пожелавам го на всяка една от вас!  :bighug:II
Знам че ще успеем един ден, но  това чакане ме убива бавно.... Толкова силно го жжелая... Толкова мечтая да видя двете чертички, после да видим точицата, да чуем сърчицето му/и, в 5 месец да видим пола, мечтая за първата ни среща, да си го прегърна, изглежда толкова просто от  жените които са нямали нашия проблем, но ние си знаем през какво преминаване и щщастието после ще ни е по-сладко, добре че е този форум да се подкрепяме, защото до сега да  се бяхме отказали....

« Отговор #266 -: Септември 10, 2015, 10:29:58 am »
Мда, мен това, за което говори alice85 повече ме депресира отколкото гледката на бременна жена - че всички наоколо само намекват, загатват или директно в прав текст ти казват. Не мога да разбера какво ги интересува хората имам ли нямам ли деца, кога ще имам, ще имам ли изобщо и т.н. Чувствам се излишна и като "извънземно" когато наоколо всички са с деца и съответно темата се върти около тях, а аз с нищо не мога да се включа, защото "ти нямаш деца, не знаеш как е". Дори най-близките ми не знаят проблемите ми и е много изнервящо. Какъв е тоя стремеж на българина все да си навира носа в чуждите работи и да дава акъл ....
Лили, мила все едно аз съм го писала... Прегръщам те силно...

*
« Отговор #267 -: Септември 10, 2015, 10:44:56 am »
Аз също се разстроих последния път,като бях на преглед.Направо ми тръгнала сълзи пред кабинета и то не защото завиждам за радостта на бременните,а заради това напрежение,което преживяваме в този момент всички ние.Иска ни се да се получи лесно,без напрежение,всеки месец си казвам ще стане и отново съм пред кабинета на доктора без бременност.
В крайна сметка аз имам по-голямо дете и най-лошото което може да ни се случи е да си останем с едно дете.Страдам за хората,които не са успели да почустват тази радост никога и се борят със зъби и нокти да го усетят.
Най- искрено се моля с Вас и се надявам Надеждата ни никога да не изчезва и да не се отказваме ..... Търпение и пак търпение   :bighug:
« Отговор #268 -: Септември 10, 2015, 10:54:25 am »
lilibell ... колко добре си го казала  "...когато наоколо всички са с деца и съответно темата се върти около тях, а аз с нищо не мога да се включа, защото "ти нямаш деца, не знаеш как е"".
  Така е и сред близки, така е и сред приятели... а на работа винаги си на топа защото нямаш деца и можеш да поемеш повече.
 От както сме заедно с ММ смених няколко работни места (фалираха). И на всяко все чакахме да мине изпитателния срок, да затвърдя позиции...тази година решихме, че е наша и... взеха, че затвориха отдела. Сега си търся работа и ооо ШОК пак проблем...на 35 г и без деца. И се почват въпросите "Семейно положение..., Мислите ли за деца". На едното интервю дори ме попитаха "Защо нямам деца" не издържах и се троснах "Ако имах вероятно пак щеше да проблем".Смениха веднага тона и се оправдаха, че разчупвали разговора :-( .
 Извинявам се за сълзливия пост, но... нещо се разчуствах тази сутрин... а така ме развеселихте с този кекс.
« Отговор #269 -: Септември 10, 2015, 11:02:24 am »
Аз също се разстроих последния път,като бях на преглед.Направо ми тръгнала сълзи пред кабинета и то не защото завиждам за радостта на бременните,а заради това напрежение,което преживяваме в този момент всички ние.Иска ни се да се получи лесно,без напрежение,всеки месец си казвам ще стане и отново съм пред кабинета на доктора без бременност.
В крайна сметка аз имам по-голямо дете и най-лошото което може да ни се случи е да си останем с едно дете.Страдам за хората,които не са успели да почустват тази радост никога и се борят със зъби и нокти да го усетят.
Най- искрено се моля с Вас и се надявам Надеждата ни никога да не изчезва и да не се отказваме ..... Търпение и пак търпение   :bighug:
Така е надеждата умира последна, но всички около мен са или с малки деца или бременни , и аз се чувствам като идиот.. Всички говорят г "ама ти си млада на 22" а не могат да се поставят на мое място, защото знам каква ми е болката  и през какво преминавам, как боли когато дойде неканената лелка и убива всичко  което съм  градила.. Не знам от къде намирам сили, но няма да се откажа да се боря, както и вие  мили мой сестри по съдба.. Силните и борбените винаги стигат финала.,а той е само един да гушнем сладки бебенца..  :bori_015: :bori_002: :bighug: :bfp:
« Последна редакция: Септември 10, 2015, 11:05:40 am от detence1993 »

« Отговор #270 -: Септември 10, 2015, 11:11:00 am »
Ооооо, я се стягайте всички наред! Времето е достатъчно скофтено, че да си кофтим и настроението :lol: Аз последните два дни се чувствам много добре, сигурно защото вече не усещам смотаното главоболие от липсата на (достатъчно) кафе. Преди това яко се изнервях. Дано да се задържи безглавоболието вече  :lol:

Моята БТ продължава да си седи висока, нооооо не ми дреме вече, и без това е късно за УЗ преглед за задържани фоликули. Каквото и да е, другия месец ще стане ясно. Честно казано, да става каквото ще - сигурно и О. няма да имам този месец или най-малкото едва ли ще разбера. Обаче усещам едно такова безразличие, не знам защо, сигурно се побърквам и вероятно това е тихата лудост, за която хората говорят :lol: :lol: :lol:

Бременните не ми пречат, напротив - усмихват ме. Сигурно им изглеждам странно отстрани, където и да ги видя, все им се усмихвам :lol:

Да ви разкажа, онзи ден, една приятелка дойде до вкъщи да ни даде покана за сватбата си, която е след 2 седмици. Аз й казвам, благодарим, ще дойдем, и тя - ами идвайте - двама, трима - колкото сте  8O (не сме споделяли на никого, че правим опити, освен на вас де...) И ние с ММ й отвръщаме - аа, двама сме още, спокойно, ще ни изхраните  :lol: и тя: е, то има време дотогава  8O 8O 8O Като че ли знае... Та усмихна ме и тя...

В тоя ред на мисли - усмихнат ден и от мен в тоя дъжд и студ.  :P

ПП.
Hris_80, много хубава графика имаш, стискам палци. Само не разбирам в бележките ти, какво е това дето шупва?
« Последна редакция: Септември 10, 2015, 11:15:55 am от AdeliaMiss »

« Отговор #271 -: Септември 10, 2015, 11:17:57 am »
Ооооо, я се стягайте всички наред! Времето е достатъчно скофтено, че да си кофтим и настроението :lol: Аз последните два дни се чувствам много добре, сигурно защото вече не усещам смотаното главоболие от липсата на (достатъчно) кафе. Преди това яко се изнервях. Дано да се задържи безглавоболието вече  :lol:

Моята БТ продължава да си седи висока, нооооо не ми дреме вече, и без това е късно за УЗ преглед за задържани фоликули. Каквото и да е, другия месец ще стане ясно. Честно казано, да става каквото ще - сигурно и О. няма да имам този месец или най-малкото едва ли ще разбера. Обаче усещам едно такова безразличие, не знам защо, сигурно се побърквам и вероятно това е тихата лудост, за която хората говорят :lol: :lol: :lol:

Бременните не ми пречат, напротив - усмихват ме. Сигурно им изглеждам странно отстрани, където и да ги видя, все им се усмихвам :lol:

Да ви разкажа, онзи ден, една приятелка дойде до вкъщи да ни даде покана за сватбата си, която е след 2 седмици. Аз й казвам, благодарим, ще дойдем, и тя - ами идвайте - двама, трима - колкото сте  8O (не сме споделяли на никого, че правим опити, освен на вас де...) И ние с ММ й отвръщаме - аа, двама сме още, спокойно, ще ни изхраните  :lol: и тя: е, то има време дотогава  8O 8O 8O Като че ли знае... Та усмихна ме и тя...

В тоя ред на мисли - усмихнат ден и от мен в тоя дъжд и студ.  :P

ПП.
Hris_80, много хубава графика имаш, стискам палци. Само не разбирам в бележките ти, какво е това дето шупва?
Ади силно сстискам палци да ззабременееш този месец  :)

*
« Отговор #272 -: Септември 10, 2015, 11:48:46 am »
Аз също погледнах графиката на Hris_80
Много е хубава,дано да ни се похвалиш с положителен тест тези дни  :)
Аз да Ви питам - да пия ли фолиева киселина?
« Отговор #273 -: Септември 10, 2015, 12:08:11 pm »
Ааааа, влизам и се кефя, че много сте изписали, а то само някакви мрачни истории, ше ви  osi_6 !!!
Днес няма поезия, но ще ви черпя с една песен, която винаги ми вдига духа, заповядвам всички да я чуят и веднага да се усмихнаааат!
https://www.youtube.com/watch?v=Z9VOeRXsRQU
Аз какво да кажа като съм дебела, а и корема ми си запази бременната форма от 8 месец???
На работа се носят какви ли не слухове, хората даже залагали в кой месец точно съм  8O току се намира някоя ,,приятелка" да ме пита тихичко кога ще раждам и да ме уведоми, че еди кой си говорил еди какво си...тегля им по една майна и си умирам от смях. Пък последния път като ходих при ендокриноложката, тя милата ме пита кога ми е термина. Помислила, че съм отишла за да ми коригира дозата на еутирокса заради бременността. В началото и на мен ми беше много гадно, но когато започнах да приемам всичко с усмивка нещата си дойдоха на мястото! когато ме срещне някоя позната на улицата, с която не сме се виждали дълго време и ме погледне въпросително с ееей такива  8O очи бързам да кажа ,,не съм бременна, дебела съм" и тогава се почва аааа, не си, добре си си и т.н ...сякаш аз не се виждам какво съм прасенце :)
Хайде, стискам и аз палци на всички, които не чакат и повтарям: Чуйте песента и дарете света с най-голямата усмивка!
« Отговор #274 -: Септември 10, 2015, 12:16:08 pm »
Благодаря Ви за палците.
 Само не се смейте  :oops:( е ако това ще оправи нечие настроение  :wink: може :-)).
Това дето шупва.. ами правя си бабешкия метод със содата :oops: . Него правя като тест за бременност. Виждам някаква зависимост започва да се образува пяна някъде около 14 ден от цикъла. Седмица  преди цикъла ми спира реакцията и ми идва  :). Знам, че това не е  сериозно, но ми стана много любопитно и затова този месец го вписвам за да го сравня с БТ. Само че този месец по БТ май О е била по-рано.
 Та...моя си глупост :-)
 Благодаря за песента :-)
« Отговор #275 -: Септември 10, 2015, 12:35:24 pm »

Аз да Ви питам - да пия ли фолиева киселина?

Не е добре сами да си назначаваме лекарства,но специално фолиевата киселина спокойно си я пий.

Момичета,утре съм на преглед.От него ще се разбере дали ще влезнем в процедура следващата седмица.
Стискам си палци да си имам доминантен и да стартираме.

Успех и на всички вас желая.

След 10 дни ще празнуваме памучна сватба(първа годишнина)...Дано си подарим това щастие!

« Отговор #276 -: Септември 10, 2015, 12:38:56 pm »
ДАЛИНДА, стискам и на краката даже :)  и за всички тук!
Някой няма ли да ни ръсне прашец???
*
« Отговор #277 -: Септември 10, 2015, 12:53:37 pm »
Далинда, стискам палци всичко да е както трябва :)
rrrr, пий си фолиева к-н, даже е задължително.
Хрис, каква е тази сода?
Момичета, на вас след ЦС случвало ли ви се е да ви закъснее? Предната ЦС ми забави МЦ с 10 дена, ако и този път така се случи губя направо 3 месеца, защото октомври няма да сме заедно с ММ, а може и ноември :(
Късмет на всички!
« Отговор #278 -: Септември 10, 2015, 12:57:54 pm »
Някой няма ли да ни ръсне прашец???

Кали, надявам се след няколко дни да ви ръсна аз и ще бъда много щедра - обещавам! :) Още 4 дни, че чааак на петия ще стане ясно :D Зверски ме болят гърдите, не мога да мръдна, кръста и корема също се обаждат. Изпитвам и разни други неразположения. Имам големи надежди, пък да видим. Толкова бременни симптоми на едно място никога не съм имала, освен при предната Б. Ако не е станало, значи хормоните ми са тотална каша. Предполагам, че и сега би ми отчел теста с всички тези усещания, обаче няма да бързам. Ще си почакам още малко и дано на първия учебен ден се похваля.  :crossfingers: Пък някоя от вас, ако ме изпревари няма да е лошо :) :)

А фолиевата киселина е хубаво да се пие и при опитите за Б. Аз си карам вече трети месец с нея.
« Отговор #279 -: Септември 10, 2015, 13:14:30 pm »
Благодаря Ви сладурки.
Липсва Синеочка,но пожелавам на всички да заемат нейното място.А тя и малката принцеса се надявам да са добре и скоро да пише.

alice85,дано си достатъчно спокойна и дочакаш датата,разбира се,че още сега ти се иска да пикнеш едно тестче,нооо след чакането ще е още по-вълнуващо като видиш положителния резултат.

Аз от сутринта "изяждам" всякаква информация за ин витрото,и преди съм чела много,но сега опреснявам и много се развълнувах нещо.
Нямам търпение да започнем.