0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #240 -: Септември 09, 2015, 17:44:08 pm »
Тцтцтц

:crossfingers:

Така стискам палци,каква е тая чаша...=-O
« Последна редакция: Септември 09, 2015, 19:04:14 pm от ДАЛИНДА »

« Отговор #241 -: Септември 09, 2015, 18:02:01 pm »
Делинда до колкото разбрах го пих за да изтъни обвивката на яйчниците , но защо сега го почнах пак не мога да ти кажа...Обмисляла съм варианти за фонда , но ще видим утре какво ще каже док. Ако пак не са ми се спукали фоликулите ще го разпитам как да задействам нещата за фонда.Иначе ММ пак замина за чужбина и ако сега не сме свършили работата ,като си дойде декемви месец ще си финансираме сами една процедура пък ще видим какво ще стане :-)

Теди,дано са се получили нещата на този етап и да не го мислиш това за фонда.
Ние сега,този месец ще самофинансираме един опит,искренно се надявам да е успешен,но ако не е вероятно ще кандидатстваме.
При мен лекарката изрази съмнение за ЛУФ,но май няма да се потвърди.

Стискам ти палци да сте успяли :coke:

А на естествен цикъл ли ще пробвате или със стимулации?
*
« Отговор #242 -: Септември 09, 2015, 18:31:33 pm »
Тцтцтц
 :crossfingers:

Така штискам палци,каква е тая чаша...=-O
:lol:  натиснала си неволно съседния емотикон

В миналия коментар копирах линк към графиката ми от миналия месец.Не гледайте тази която е в подписа,а линка - http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?grCycle=86069
За нея искам коментари.
ето този линк е за графиката през август  http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?grCycle=86069&userLoginName=rddimitrova
За този цикъл и аз смятам, че овулацията вероятно е била около 14 ден от МЦ (изхождайки от динамиката на БТ, цялата продължителност на цикъла и стандартната продължителност на ЛФ), но действително по-голяма яснота ще има ако измерваш през цялата фоликулна фаза (примерно след спиране на кървенето).
При настъпила овулация средната температура в ЛФ трябва да е поне с 0.4 по-висока от средната температура във ФФ (в статиите пише 0,4-0,6 средна температурна разлика), това е добър маркер дали е имало О. (говоря за методите за определяне при спонтанните опити, нали :), иначе най-точно е проследяването чрез УЗ), та в случая не можем да определим средната температура за ФФ поради липса на данни.
Действително като за ректално измерване е нисичка температурата, но може да е от термометъра. При използване на дигитален е добре да се държи 2-3 мин. след сигнала, защото преди това при някои термометри не е стабилизиран резултата.

А за по-точно определяне на дните за овулация може да включиш и тестове за О.

Кали, чудни са ти животинките, да са живи и здрави  :)
« Последна редакция: Септември 09, 2015, 23:57:30 pm от marsi »

« Отговор #243 -: Септември 09, 2015, 19:08:04 pm »

Делинда до колкото разбрах го пих за да изтъни обвивката на яйчниците , но защо сега го почнах пак не мога да ти кажа...

А на естествен цикъл ли ще пробвате или със стимулации?

Да Теди,на естествен цикъл ще бъде.
Миналия месец стигнахме до пункция,но се наложи да отложим за този месец.На 10-ти ден от цикъла имах доминантен фоликул в дясно 17 мм.
Надявам се и този месец да бъде всичко наред и доведем нещата до трансфер и съответно успешна процедура.

*

Starshine

• 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
« Отговор #244 -: Септември 09, 2015, 19:35:24 pm »
Момичета, чета ви редовно, но не ми остава много енергия за писане.
Да ви се отчета и аз за вчерашния преглед - и двата фоликула от левия яйчник са се спукали. Сега вече е Божа работа колко и дали са оплодени яйцеклетката/ите. Много ми стискайте палци! До 25-26-и ще знаем дали се е случило чудото.
И аз стискам палци на всички! Вчера ви запалих на всички една свещичка и се помолих скоро молитвите ви да бъдат чути!  :)

Quiet people have the loudest minds.
« Отговор #245 -: Септември 09, 2015, 19:57:47 pm »
Значи започваме да стискаме палци, Starshine :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:

Момичета, да почна пак темата за кекса викам аз... :lol:

Имам един въпрос. Вие как побутвате половинките, когато предполагате, че днес трябва да се бърка кекс? :oops: Аз ММ обикновено нямам нужда да му напомням, обаче напоследък така е погълнат от тоя ремонт, че аз понякога даже не разбирам спал ли е при мен през нощта. Както четох някъде днес, ляга си толкова късно и става толкова рано, че почти се засича в коридора :lol:

Не смея още да му казвам, че трябва да бебеправим, страх ме е да не убия желанието му... :(

« Отговор #246 -: Септември 09, 2015, 19:58:25 pm »
.....................
 Много ми стискайте палци! До 25-26-и ще знаем дали се е случило чудото.
И аз стискам палци на всички! Вчера ви запалих на всички една свещичка и се помолих скоро молитвите ви да бъдат чути!  :)

:crossfingers: :crossfingers: :goodluck: :goodluck:

*

Starshine

• 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
« Отговор #247 -: Септември 09, 2015, 20:02:41 pm »
Благодаря ви за стиснатите палчета!
Ади, с бельо няма ли да стане?  :P :lol:

Quiet people have the loudest minds.
« Отговор #248 -: Септември 09, 2015, 20:05:45 pm »
Ами то, ситуацията вкъщи е такава, че той седи и лепи плочки, целия омазан до уши в лепило ииии някак си не си представям в тоя момент да цъфна в прахоляка по бельо.... ама знам ли :lol:

*
« Отговор #249 -: Септември 09, 2015, 20:10:36 pm »
 :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :)
AdeliaMiss, аз ММ не го натискам за секс вечер, ако е наистина много уморен, а ставам малко преди него сутрин и още докато спи (малко преди алармата, че да не го лиша от сън) го налазвам. А за вечер, седя с него докато той седи и му правя компания, ако си прави нещо и после като си легнем... Вечерни откази съм имала 1-2, но сутрешни- 0. :)
« Последна редакция: Септември 09, 2015, 20:42:18 pm от Pav-la »
*
« Отговор #250 -: Септември 09, 2015, 20:11:08 pm »
Звездичка, стискаме палци!

Ади, ние с ММ сме се "договорили" всяка сутрин да отделяме по час-час и половина за прекарване заедно. Обикновено той става преди мен, прави чай и носи в спалнята чайника с две чаши. Докато чакаме да поизстине чая, за да пием, се гушкаме и си говорим дали сме спали добре, дали сме сънували нещо и други неща. Кекс не правим всеки ден. Някой път докато се гушкаме, той ме "напада". Друг пък, ако не се сети да ме нападне, докато се гушкаме, го "подсещам". Бебеправене то е винаги сутрин, той така пожела. А вечер е просто кекс и за "подсигуровка", но вечер е само и единствено по негова инициатива...

Ние сме от "пенсионерите", които си лягат рано 9-930, но пък сутрин ставаме в 5-5:30 и имаме време за гушкане :)

Точно, както Павла го е описала :) + вечер дори не се и опитвам, само ако той инициира :)
« Последна редакция: Септември 09, 2015, 20:13:40 pm от makiyaki »
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
« Отговор #251 -: Септември 09, 2015, 20:14:20 pm »
Мен не ме притесняват отказите. Просто аз не мога да дочакам да си легне, защото заспивам, а той си майстори... трябва специално да го извикам за тая работа и там удрям на камък...

« Отговор #252 -: Септември 09, 2015, 21:17:02 pm »
Ех, любимата ми кексуална темаааа  :P
Ние когато сме сами (което се случва доста рядко) кекса е по подразбиране :) Лятото пък го бъркахме когато моичкия си дойде от работа, а дребното е навън. Най-често се питаме ,,ще влизаш ли в банята"-това е знака ;) Такива сме си ние, може преди половин час да сме се къпали и двамата, но преди кекс задължително се къпем пак :D
Сега ме накарахте да се замисля, че ме чака голяма суша, хахахха-като почне учебната година, малката ще си е постоянно у дома ( с изключение на някой уикенд, също много рядко). Единствения вариант докато и направим стаята, ще е кухнята  :oops: и то след като сме убедени, че детенце  е заспало. Само дето ние толкова каталясваме, че обикновено ни е трудно да я дочакаме да заспи :( Който ни знае, бебе  ще правим, ужас!
Ние последната година бяхме зарязали бебеправенето заради моето Хашимото и това, че не правехме често кекс не беше проблем. Но сега, при положение, че отново сме се заели с тежката задача....не знам просто! Абе...няма начин да няма начин :)
Пропуснах да отбележа, че моя мъж е абсолютно запознат с всичките му там термини-О, Я, ЦС и т.н, та, един от сигналите е ,,Днес съм в овулация" и той си знае, че няма мърдане :) дори и да не съм ( в повечето случаи не съм), това означава покана за какс  ;) Това ни стана традиция след като гледахме един филм, в който жената си правеше постоянно тестове, мереше БТ и звънеше на мъжа си с думите,, бързо си идвай, че съм в О" и той хукваше с колата. Та...де на майтап, де на истина...това е положението :D
« Последна редакция: Септември 09, 2015, 21:24:13 pm от Калия »
« Отговор #253 -: Септември 09, 2015, 23:22:26 pm »

хихи, момичета, влизам в темата и какво да видя - тук ухае на кексове и прочее  :D
много ме забавлява израза "да бъркаме кекса"  :lol:
Ади, преди  и аз се притеснявах как да подсещам, когато са важните дни, но знаейки, че мъжене не са особено по намеците (освен докато още се сваляме с тях, хихи), споделих с ММ, че "тази седмица е важна, защото има по-голям шанс и е най-добре да я оползотворим до колкото можем, примерно през ден" и всъщност от тогава просто му давам знак по някакъв шеговит начин, че "тази седмица се тегли джак пота" или някоя друга щуротия и той си знае. Така е по-лесно и не си отнемаме цялата спонтанност и не превъщаме приятното преживяване в досаден график.
« Отговор #254 -: Септември 09, 2015, 23:46:58 pm »
Здравейте девойки :)
По повод кекса.Аз не знам дали правя правилно , но като наближи О не казвам на мъжо , а просто си го налазвам  :lol: Иначе има и месеци в които той сам ме пита кога си в О  8O :lol: Милия :)
Не знам като наближи да правим инсе милия как ще се отпусне да даде човечета.Не знам вашите мъжлета как са с даването на материал , но забелязвам (на приятелки) , че има на които им е притеснено доста.Моя не е така , но си му личи , че го мисли.
« Отговор #255 -: Септември 10, 2015, 00:32:53 am »
Момичета,

Един поздрав от мен за лека нощ и пеперудени и сладки сънища. Забавлявайте се и не позволявайте бебеправенето и напрегнатото очакване на резултат да отнемат чара и емоцията на онова, което ви е събрало с любимия човек.  Стискам палци на всички ни за добри новини!  :grouphug:

https://www.youtube.com/watch?v=9Pye-MflXNk

« Отговор #256 -: Септември 10, 2015, 02:05:23 am »
добър вечер,днес бях на лекар и едно момиче може би в 6-7 месец влезеа на ехограф,а мъжа и я чакаше отвън,и след 10 минути някъде излезе с усмивка до ушите и така радостно каза на мъжа си-"Ще имаме малка госпожица" че се почувствахп зле,наистина много ме заболя като знам аз как мечтая за момиченце.Едва се сдържах да тръгнат,бях последна на опашката и заплаках...Не мога да ви опиша болката която изпитах...вие ме разбирате предполагам и ви благодаря за подкрепата ....  :? :( :( :balk_133: :balk_133:

*
« Отговор #257 -: Септември 10, 2015, 07:48:32 am »
Не знам, мен пък не ме боли от чуждото щастие защото знам, че ще стигна до своето някой ден. Като видя бременните през кабинета на док, мислено им пожелавам щастие и здраве и изобщо някак си не ме избива на сълзи. Може би защото аз по принцип трудно плача.
Относно поканите за кекс в подходящите дни - както каза Mirracles често мъжете от намеци не разбират. Аз на моя директно му казвам, че му е време да изпълни съпружеските си задължения  :D естествено той си знае, че ще се погрижа и за него - т.е. не превръщаме секса само в средство.

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
« Отговор #258 -: Септември 10, 2015, 07:58:04 am »
Добро утро :)

Мисията - успешна  :lol: Достатъчно беше да му обясня, че тази вечер може и да си почине малко и плочките му няма да избягат, да влиза да се къпе вече. Междувременно аз си легнах... без нощницата  :lol:

Между другото, ММ, колкото и да е уморен, не отказва кекс. Липсата на настроение е водила до откази - около отказ и половина за  годините, в които сме заедно  :lol: , но умората никога не му пречи, говорили сме за това. Странна работа. Аз ако съм твърде уморена, хич не ме търси...

Mirracles, идеята да издебна подходящ момент и да му споделя, че всеки месец ще има по една важна седмица, в която да се трудим повечко, е много добра, стига после да съумея по подходящ начин да му напомням, че седмицата е дошла, благодаря! osi_17 osi_9
« Последна редакция: Септември 10, 2015, 08:01:58 am от AdeliaMiss »

« Отговор #259 -: Септември 10, 2015, 08:25:15 am »
Какво ли не правим за малко кекс в подходящия момент  :lol:
При нас до сега варианта с казването и намекването че сега е момента не действаше особедно,даже имаше обратния ефект ,но този път след слагането на прегнила се прибрах в къщи и казах " Мило доктора каза да действаме следващите три дни " .Дали заради медикаментите който приех този месец или се успокой и той след добрата спермограма се потруди доволно  :D .На втория ден се прибрах от работа а той.Направо откачих  osi_7  нямаше смисъл да го будя ,защото той е много кисел като се стане и чудейки се как да не изпуснем момента ми хрумна нещо - написах му съобщение на вайбъра  като се събуди ако му се кекси да ме почва ...Имаше ефект  :lol: